Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005(14)
Raspunsuri - Pagina 14
maria_alexia spune:
Off, Dienuta, incearca sa nu te mai superi, ca simte bb ! E normal sa fim asa de sensibile si irascibile in perioada asta, sa ni se nazare din orice.
Iar sotii ... stiti doar, ei tot baietei raman toata viata ![]()
Probabil era si el tare obosit de la serviciu, de asta s-a si suparat ca l-ai trezit, apoi a mai si visat "chestiuni de serviciu".
Fii linistita ! 
Corap, am mai auzit eu ca la sensiblu sunt cam umflate preturile, dar chiar asa ???
corap spune:
bine-ai venit, adelina... o sa se bucure cine deschide subiectul nou, ca mai are de trecut gravidute in listuta :)
C & bb 17 +
Lavi spune:
toate ne-am certat cu sotiorii o data sau de mai multe ori in perioada asata ,eu cel putin sunt campiona la certata cind facem cumparaturi, imi cumpara total invers si ne cunostem de atitia ani si stie ce imi place si ce nu ......da degeaba.la o adica prefera sa nu mai faca nimic decit sa ne mai ciondanim cind mi se nazare mie..
sunt tare nasoal, cel putin o zi la doua sapt, am vazut media.
Cu Eva am luat tardiferonul gartuit, de cind nu se mai face reteta pt el si se cumpara...ca la el ma gindeam zilele trecute, poate il tolerez mai bine
http://community.webshots.com/user/lavinia295
Lavi
maria_alexia spune:
Servus, Tania, ce coincidenta aseara ! 
Si mie mi-a dat medicul de familie o cutie cu ceva preparat de fier si care sta in sertar, chiar vroiam sa va intreb daca stiti cand e timpul ei ![]()
Deci gratuitati nu se mai gasesc in oras ??? Ca tocmai primisem reteta de Duphaston pe o luna, pana acum l-am tot cumparat... ![]()
Burtica eu zic ca incepe sa se vada
, chit ca inca nimeni nu s-a sesizat. Deja o simt si dimineata, e ca o mingiuta. Aseara mi-a masurat si inaltimea fundului uterin (=5cm), si asa mi-am dat si eu seama ce se simte pe acolo ... ![]()
Cand se termina oficial trimestrul 1?? In carticica mea scrie ca dupa 15 sapt, la gine' tot asa mi-a spus, ca atunci se termina organogeneza, dar pe site-uri vad ca in sapt. 12-13...
As vrea sa stiu daca sa-mi iau direct prenatalul de trim 2...

lavi02 spune:
Maria-Alexia, dr sunt si ei unii mai relaxati, altii mai stresati si prapastiosi. De ex are taica-meu o prietena care e dr de familie pediatru si care cand a facut Silvia pishi mai inchis la culoare la diaree, din cauza deshidratarii m-a pus sa-i fac analize sa vad daca n-are hepatita. Taica-meu s-a gasit sa-i povesteasca! Bineniteles ca n-avea copilul nimic, doar ca nu bea destula apa si mai si elimina multa prin kk moale. In schimb dr ei de familie-pediatra, cand o sun si ii zic simptomele si ingrijorarile mele cu ce boli grave am citit eu ca ar putea sa fie imi zice sa stau linistita ca e doar... nu stiu ce si o sa-i treaca; se dovedeste ca asa si e.
In 99% din cazuri cand un copil are febra din senin e de la rosu in gat. Daca te uiti in gat si e rosu, aia e, n-are sens sa-l suspectezi de septicemie cum am mai vazut aici pe DC.
Asa ca linisteste-te, nu e asa de nasoala treba.
Analizele de toxo si eu le-am facut la 12 sapt ca asa mi-a zis dr ca e mai bine: inca se mai poate interveni daca e, iar daca nu e, pot sa ma bazez pe rezultate, nu mai trebuie sa refac analizele mai incolo. (Pericolele mari asupra lui bb sunt in primele 12 sapt)
Corap Sensi blu sunt mai scumpe!
Gata, la treaba cu mine!
tania-z spune:
Maria-Alexia cum ti-a masurat dr. dimesiunea fundului uterin? Dr. mea a fost mult mai comoda: a cerut asistentei sa se uite pe un tabel cat ar trebui sa fie in sapt 14 si valoarea aia mi-a trecut-o. Habar n-am ce trebuia de fapt sa faca! In schimb, m-a ascultat la inima si mi-a depistat o chestie pe care n-am retinut-o (ceva cu f..., nu stiu) si m-a trimit urgent la cardiologie, ca intrase ea in panica. Eu n-am inteles nimic, care e problema, pentru ca a vrut sa mi-o explice in termeni medicali si a iesit o varza.
In legatura cu Tardiferonul, acesta se da compensat pe reteta (nu gratuit), insa nu si Tardiferon Fol (cu acid folic) care nu se compenseaza.
Se pare ca pe la sfarsitul lunii se va mai reglementa situatia cu criza medicamentelor compensate si gratuite.
Tania
& Punctuletz 13+
Punctuletzul
corap spune:
stati... ca eu nu stiu daca fierul e gratuit sau nu.
dar mie mi-e peste mana sa ma duc cu reteta de la gineco la med. de fam. care sa-mi faca alta reteta de compensate/gratuite etc. si dup-aia sa si caut o farmacie care sa elibereze compensate... aoleu ... pai imi tocesc pingelele de mai mult de 100.000 in felul asta. (in plus, v-am mai spus ca eu am o aversiune fata de doftori, oricat de draguti ar fi. ma apuca tensiunea numai cand intru intr-un cabinet)
C & bb 17 + 
maria_alexia spune:
Tania, inaltimea fundului uterin se masoara cu centimetrul, cred ca intre osul pubian (nu sunt sigura) in sus, pana unde se simte mingiuta. Am inteles ca la 20 de sapt. trebuie sa ajunga la buric.
Nu te speria cu inima, doar cu un stetoscop sunt mari sanse sa se fii inselat! I s-o fi parut un suflu sistolic, cumva ?
Acum imi dau seama ca pe mine nu m-a ascultat, probabil pentru ca i-am zis ca noi... cam vrem sa mergem in continuare pe munte
, si s-o fi gandit ca n-am nimica ??
Multumesc, Lavi de incurajari, asa am zis si eu - mergem cu optimism inainte! ![]()

lavi02 spune:
Coraaaap sunt exact la fel cu tine in chestia asta cu doctorii! Adica eu ca sa ma duc cu inima nestransa la un
trebuie sa il cunosc de ceva timp si sa-mi placa si dpdv profesional si ca om. In momentul de fata am 3 bucati din ac categorie, in care nu intra dr de familie: dr meu ginec., dr mea stomatolog si dr de familie pediatra a Silviei. Si mi-a mai placut de generalista de la Medsana, dar aia oricum nu da gratuite.
Dr de familie am avut unul care nu mi-a placut, acum m-am mutat cu actele la altul fiind mai aproape, dar inca n-am calcat pe la el. Ce ma seaca e ca ii trebe' programare: ce sa ma mai programez si la dr de familie, stiu eu cand am timp sa trec pe acolo? Ca daca te duci in timpul programului afisat nu-l gasesti. Asa ca l-as schimba si p-asta, dar nu stiu cu cine! Plus ca as prefera o femeie ca dr de familie, mi se par mai potrivite pt specialitatea asta unde trebuie mai multa apropiere si comunicare cu pacientul.
corap spune:
fetelor, cine stie sa inchida subiectul asta si sa faca unul nou? ca e deja pagina 10 :)