Ecografia de morfologie fetala
Spuneti-mi si mie va rog, ce inseamna urmatoarele date (mentionez ca celelalte sunt normale toate) :
-vezica urinara : in repletie, ax longitudinal 13 mm
-placenta : posterolaterala stg fundica gr.a II a
grosime max.20 mm
structura- gradul II de maturitate
-CO :..................
esarfa de cordon
IR a.ombilicala = 0.71,S/D: 3.4
-col : orientat posterior, lungime : 40 mm, OI- inchis
-artere uterine: discret noci protodiastolic si valori crescute in a.uterina dr.
IR a. uterina dr. = 0.79 - 0.81
IR a. uterina stg.= 0.53 - 0.56
Multumesc mult !
Miruna
Raspunsuri
lavi02 spune:
Din cate stiu eu:
-colul e bine (orificiul interior OI inchis), 4 cm e > 3cm deci e bine
-iti da pozitia placentei - posterolaterala stanga fundica, e bine ca nu e previa
gr II e gradul de maturare al placentei, care poate fi OK in fctie de varsta sarcinii
-vezica - nu stiu, posibil sa fie normal, iti zice pozitia si dimensiunea
coralia76 spune:
Miruna28 din cate am vazut pe site-ul lui dr.T am vazut ca 0.7-0.8 e valoare destul de mare pe arterele uterine...daca intri la intrebari si raspunsuri o sa vezi ca mai multe gravidutze il intreaba despre asta.Daca exista si "norch" nu stiu daca asta este denumirea corecta atunci nu-i de bine si trebuie facut tratament.Cel mai bine ar fi sa intri pe reclama la intrebari si te lamuresti.
Te pup.
kid2003 spune:
Depinde mult in cate saptamani esti...eu la 21 de saptamani aveam IR-urile 0,80-0,81 (usor marite) si schita de notch protodiastolic. Cu toate astea dr (tutunaru) a zis ca e ok si IR-urile nu sunt mult marite. Mi-a dat doar Magne B6, deci depinde mult de varsta sarcinii.
Monica-Elena spune:
In primul rand depinde de varsta sarcii. Placenta de obicei in grosime trebuie sa fie cam egala cu nr de sapt, iar Ir-urile la fel depind de varsta sarcii. daca esti pana in 16 sapt nu sunt relevante daca esti dupa 22 sapt sunt marite si ti se recomanda o alta eco la 32-34 sapt cand sunt importante IR-urile. Depinde si de greutatea copilului. Daca el a luat bine in greutate este OK. Vezi ca ai si indicele corporal undeva in tabel si iti dai seama daca e ok. Colul este Ok si ti se spune pozitionarea placentei care este OK adica copilul este pozitionat pe stanga.Discret nocth asta dupa 34 e sapt este cam nasol daca continua IR-urile marite si notch sunt mai relevante. Dar ele pot sa si dispara pana atunci ca vad ca sunt discrete. De obicei se da tratament cu Magne B6 si biomarin plus(o sa gasesti explicatia pe siteul dr Tutunaru).
Deci daca bebe e OK in greutate stai linistita dupa 32 de sapt sunt mai importante aceste IR-uri.
Monica si Bocanila de 36 sapt din burtica
AMR 27 zile
Esentele tari se tin in sticlute mici.
Monica-Elena spune:
quote:
Originally posted by Monica-Elena
In primul rand depinde de varsta sarcii. Placenta de obicei in grosime trebuie sa fie cam egala cu nr de sapt, iar Ir-urile la fel depind de varsta sarcii. daca esti pana in 16 sapt nu sunt relevante daca esti dupa 22 sapt sunt marite si ti se recomanda o alta eco la 32-34 sapt cand sunt importante IR-urile. Depinde si de greutatea copilului. Daca el a luat bine in greutate este OK. Vezi ca ai si indicele corporal undeva in tabel si iti dai seama daca e ok. Colul este Ok si ti se spune pozitionarea placentei care este OK adica copilul este pozitionat pe stanga.Discret nocth asta dupa 34 e sapt este cam nasol daca continua IR-urile marite si notch sunt mai relevante. Dar ele pot sa si dispara pana atunci ca vad ca sunt discrete. De obicei se da tratament cu Magne B6 si biomarin plus(o sa gasesti explicatia pe siteul dr Tutunaru).
Deci daca bebe e OK in greutate stai linistita dupa 32 de sapt sunt mai importante aceste IR-uri.
Am uitat sa iti spun tu vad ca ai Ir-ul mare pe artera dreapta si placenta este pozitionata pe stanga deci chiar nici un fel de problem,e iar Ir-ul pe ombilicala este OK. Copilul se alimenteaza prin ombilicala eci este ok, placenta este alimnetata de artera stanga care este ok. Deci stai linistita.
AMR 27 zile
AMR 27 zile
elenya_m spune:
Miruna vezica urinara in repletie, inseamna ca era plina :) in momentul examenului, nu e nimic in neregula..
Despre celelalte vad ca te-au lamurit fetele (eu nu ma prea pricep la indicii de rezistivitate in arterele uterine si diametrele lor), oricum.. cred ca ar trebui sa le vada si medicul tau ginecolog.
Sanatate!
Credinta face totul posibil!
miruna28 spune:
Nu stiu ce sa mai cred cu ir-le astea; deoarece eco morfologica mi-am facut-o eu la Iosup, fara recomandarea medicului meu, nu-l pot intreba de ele; insa la sfatul vostru am scris pe forumul lui Tutunaru care imi zice ca nu e bine cu ele asa marite;
Nu stiu ce sa fac..
corap spune:
de ce sa nu-ti intrebi medicul? ce daca ai facut eco morfo fara recomandarea lui??? te duci frumusel cu foaia si il intrebi. in chestiuni din astea, sfaturile de pe net (fie ele si de pe site de la dr. t) nu tin.
intreaba-ti doctorul, ca el stie cel mai bine ce sa te sfatuiasca. si apoi merita sa risti sa ti se intamople ceva doar din cauza ca ca ti-e jena sa-l intrebipe doctor??? curaj!
C & bb andrei 21 saptamani, AMR 19 saptamani