Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004 (53)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Buterfly, din pacate nu te pot ajuta din experienta pentru ca la mine, Alex a fost obisnuit cu figuri noi inca din maternitate.. Iar bona a inceput sa lucreze inca de cand m-am intors din maternitate iar vizitatori au fost cat cuprinde.. Acum, cand vine o persoana noua in casa, Alex se uita foarte, foarte atent la acea persoana pret de cateva secunde bune iar apoi ori incepe sa zambeasca, ori cateodata (rar) o da in plans. Nu plange propriu-zis, doar intoarce colturile gurii in jos si atunci eu ii distrag atentia ca sa nu se ajunga chiar la plans.
Ca o sugestie, cred ca ar merge sa incercati sa faceti in asa fel incat sa asocieze figurile noi cu ceva placut. Sa nu il bruscati. Sa ii duci la bunici iar acestia sa aiba o jucarie sau ceva cu care Robert sa se poata juca. Probabil ca ar merge sa ii "confruntati" incetul cu incetul, adica la inceput sa fie bunicii in camera dar tu sa il tii in brate, apoi bunicii sa se apropie dar tot tu sa il tii in brate, eventual incercat sa il ia in brate dar doar pentru perioade foarte scurte.. Sper sa reusesti fara "drame" si plansete

Eliza si Alex (15 nov. 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Felicitari Felis!!

Am venit si noi din weekend. Am fost la munte cu o gramada de alti bebei si de fete de pe forum. A fost ceva extraordinar. Abia astept sa repetam plimbarea.

Andrei s-a comportat foarte bine. L-am dus si la pestera dar nu am intrat foarte mult in pestera pentru ca nu eram pregatiti.
Nu s-a mai trezit noaptea dupa mancarica!!!

Va pupam si poate facem si noi o plimbare la munte asa cum am facut cu fetele de la adoptii.

Pupici,

Flory si Andrei (27 Nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

quote:
Originally posted by Miche

moaaaamaaa, ce de gemenei perechi si frumosi aveti acolo , in Cluj..... , si unde mai pui ca si apropiati!
Mai! sigur nu au toti acelasi tata????
daca da, imprumutatimi-l si mie !

Miche si
Darius
(26.11.2004)

Micheeeeeeee, ma uimesti. Sa inteleg ca-ti doresti 3 copilasi, adica Darius + 2 gemenasi?
Bafta, sa fie cum iti doresti! sau ai trecut la treaba si noua nu ne-ai spus nimic …

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)

Mergi la inceput

pentru fetele care mergeti la mare, am incropit eu o lista cu lucruri de luat in bagaj:
Haine
Pampersi
Crema protectie solara
Carucior
Palarie soare
Ser fiziologic
Seringi
Calciu lactic (pentru branzica)
Panadol
Termomentru
Vata
Tifon
Incalzitor biberoane
Biberoane
Perie spalat biberoane
Paturi
Fineturi
Sterilizator
Cersafuri, prosoape
Domestos + burete + laveta (ca sa igienizez baia de la hotel)
Sanosan sampon si bath
Legume
Farfurie, lingurita, cani
Lapte praf, cereale
Aparat foto
Eventual un set lenjerie pat de-al nostru
Solutie pentru sterilizat (?)
Servetele umede
Betisoare urechi
Sterimar/nazomer
Crema galbenele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Eeeh, ce de baietzei au aparut (Robert-Lucian, Dennis, Dragos Andrei). Poate ne curteaza si pe noi cineva …
Am facut niste poze we acesta la Moreni, cred ca trebuie sa ma grabesc sa le punem!
Felis, tare ma bucur ca ai reusit. Si ce note mari ai luat …
Ce mai face Mihaita?
Miche, mesajul l-am trimis inainte sa vad ca sotzul merita putintica bataie. Poate merge sa-i spui ca va fi fetita si va semana cu el, mama lui, bla-bla. Si-apoi stai sa cresca Darius sa planga toata ziua ca el nu are cu cine sa se joace, ca ceilalti copii au fratiori, ca el de ce este pedepsit si nu are. Eu asa am facut si a mers …

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Buna fetelor!
Cum v-ati petrecut week-end-ul? Noi am fost ieri la cumparaturi de babetici( oare asa se scrie?) ,ma rog pe la mine li se spune barbite dar cred ca intelegeti la ce ma refer.De vreo 2 luni de cand a inceput David cu dintisorii ma dispera cat ii curge din gurita,trebuie sa il controlez mereu ca se uda pana la buric.
In rest suntem bine,incepem sa facem figuri mari de tot la mancare,este atat de comic cum se stramba,ma tavalesc pe jos de ras.Asta este,nu il fortez,oricum noi stam ffff bine la capitolul kilograme.
Fetelor oare de la cate luni am voie sa il pun in premergator? Ca numai in picioare ar sta.Bineinteles ca nu il las.
O saptamana frumoasa!

Stefania si David 24.12.2004

www.babiesonline.com/babies/d/davidel" target="_blank">DAVID
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Felis felicitari pentru notele mari de la examene!

Stefania si David 24.12.2004

www.babiesonline.com/babies/d/davidel" target="_blank">DAVID
Poze noi

Mergi la inceput

Buterfly, iata ce am gasit:

Frica de straini

Undeva intre 6 si 12 luni, bebelusul tau poate da primele semne ca incepe sa fie precaut fata de straini. Poate manifesta respingere fata de persoane cunoscute sau necunoscute. Este o faza normala a existentei lor, copiii fiind afectati in proportii diferite.

Rolul tau este foarte important in a-l ajuta pe copil sa accepte strainii. In primul rand, nu trebuie sa te scuzi pentru reactiile bebelusului. Reactia sa nu este un indicator al lipsei de securitate sau al inabilitatii tale ca parinte in a-l ingriji.

In schimb, vorbeste-i bebelusului despre persoana straina. "Acesta este unchiul tau Petre. A auzit multe despre tine. Pare foarte fericit sa te cunoasca". Bebelusul va accepte mult mai repede persoana in cauza daca va simti ca tu o accepti. Daca tie iti place persoana, atunci poate ca va fi in regula.

Fiind in siguranta in bratele tale, bebelusul va privi fata misterioasei persoane si va asculta tonul conversatiei dintre voi. Pastreaza o distanta fata de persoana respectiva pentru ca el sa se simta confortabil. Pe acei copii care sunt foarte sensibili la persoanele straine, nu este o idee buna sa-i obligi sa se duca in bratele acestora. In timp, copilul va gasi o cale de a inviora atmosfera in stilul sau propriu.

Teama de despartire

De asemenea, in jurul acestei varste, bebelusii pot accepta foarte greu despartirea de tine. Teama de despartire poate sa apara oricand dupa 6 luni, dar de obicei are un maxim in jurul varstei de 12 luni.

Despartirea este si pentru parinti o uriasa piatra de hotar. Daca bebelusul este suparat sau se agata de tine, asta va face sa ti se rupa inima. Parintii incep sa-si puna problema: "Se simte copilul in primejdie?", "Este prea dependent de noi?", "De ce nu poate avea incredere in altii?", "Sunt un parinte rau daca plec?". Poate ca este greu, dar incearca sa nu iti faci griji. Este o etapa normala in dezvoltarea sa. Iata cateva strategii pe care le poti adopta pentru a te ajuta sa faci despartirea mai usoara:

Lasa-l cu o persoana in care si tu si el aveti incredere. Strainii si teama de despartire merg adeseori mana in mana. Stati un timp impreuna cu persoana care il va ingriji, astfel ca va simti ca tu insati ai incredere in aceasta persoana.

Comunica-i persoanei in cauza modurile particulare in care trebuie ingrijit copilul. Are el o paturica preferata? Foloseste suzeta? Care este programul lui de somn? Cum ii place sa fie tinut in brate? Exista anumite cuvinte in vocabularul lui care definesc anumite obiecte?

Daca despartirea are loc regulat, incearca sa stabilesti niste reguli. Daca stiu ce va urma, copiii se simt mult mai in siguranta.

Intotdeauna - chiar daca copilul tau se joaca linistit si fericit - spune "la revedere". Spune-i ca te vei intoarce si ca-i doresti sa se distreze in compania ......(numele persoanei care-l ingrijeste). Un "la revedere" prelungit este neplacut pentru oricine. Fii scurta, decisa. Copilului ii va fi mai usor daca va sti ca nu-ti faci griji daca-l lasi cu persoana care-l ingrijeste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buterfly spune:

Eliza iti multumesc mult pentru raspunsul tau,sper sa reusesc cumva sa-l obisnuiesc,mi-e asa mila de el cand vad ca se uita dupa mine si plange cand il ia altcineva in brate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buterfly spune:

Otilia e frumusica foc micuta ta,sa-ti traiasca ,cred ca robert ar vrea sa o curteze,ce zici esti de acord?

Mergi la inceput