Rezultate Triplul Test
Raspunsuri - Pagina 2
laura radulescu spune:
Nu ai facut testul la 17 saptamani ci la 16 saptamani . 17 saptamani vei avea dupa ce treci de 16. Mare atentie la asta pentru ca unele valori variaza foarte, foarte mult in functie de saptamana sarcinii si cei care iti fac testul nici macar nu te informeaza despre asta. Iti spun pentru ca si eu am tras o spaima sora cu moartea si am facut testul la Medsana si am platit 1.400.000. lei.
Noki_Lara spune:
Multumesc, fetelor pentru raspunsuri!
Karmenutza, tu nu ai mai fost la doctorita de cind ti-ai facut testul? Ca este destul de mult timp de atunci. Si, alta intrebare: pe tine nu te-a chemat la Spital, la Filantropia, ptr. morfologica?
Pupici!
18+
karmenutza spune:
Noki_Lara, nu am fost. Ea mi-a facut programarea pe data de 9, la 21 saptamani, si urma sa fac eco morfologica la spital saptamana viitoare. Mi-a zis sa ma duc mai devreme doar daca triplul test nu iese bine. Si cum aia de acolo nu au vrut sa-mi zica nimic...nu m-am dus deloc. Si asa, oricum nu ma intereseaza prea tare triplul test.
Despre eco morfologica, ce sa mai zic?! Trebuia saptamana viitoare, dar daca ea m-a programat abia peste 2 saptamani, pe 23, eu oricum m-am programat pe 20 in alta parte sa fac morfologica.
cge spune:
Si mie tot asa mi-a zis doctorul, valorile la cele 3 analize nu spun mare lucru separat. Ele se interpreteaza printr-un program, unde se tin cont de mai multi factori : varsta mamei, data ultimei menstruatii, rezultate de la ecografie BPD si inca ceva, translucenta nucala si aceste 3 analize.
Dupa rularea acestui program, avem probabilitatea de la triplu test.
Cristina(23+)
Mary_25 spune:
,
Mai, nu stiu cum e la voi, dar la Timisoara, la laboratorul BIOCLINICA lucrurile stau in feleul urmator:
Cei de la laborator iti dau un formular in lb. franceza, care trebuie completat de dr ginecolog cu diverse informatii care sunt preelvate la o anumita varsta a sarcinii (scuze ca nu tin minte exact datele!). De exemplu: data primei zile a ultimei menstruatii, nr. kg, masuratori bb, fumator/nefumator, etc.. Nu stiu excat, pentru ca testul este in franceza. Formularul completat si proba de sange (care si ea se ia la o anumita varsta a saracinii, scuze nici aici nu stiu exact!) se trimit in Franta. Primesti raspunsul in max. 2 saptamani si contine rezultatul la analize + concluzie (la mine probalilitatea este de 1 la 10.000). Cu rezultatul asta mergi la dr si iti va citi ce srie in chenar (concluzia care spre deosebire de restul textului e scris boldit!).
Asa e la BIOCLINICA, Timisoara. Poate in alte parti e altfel. Din experienta am invatat sa nu mai generalizes.
Si cel mai important lucru de retinut despre triplu-test: Acest test nu este o certitudine, ci o probabilitate, depinde foarte mult rezultatul acestui test de corectitudinea masuratorilor care sunt facute la bb si de toate datele care sunt luate cu aceasta ocazie.
Nu stiu cat de explicita am fost, dar sper sa fi ajutat pe cineva cu acest raspuns. Ca doar nu am scris degeaba
.
si sarcini usoare si fara probleme,
Mary si bb 24+
latrishia spune:
Si a facut cineva triplul test la Lab de analize genetice din Ghencea? Vreau si eu un nr de tel de acolo si in cat timp v ati luat rezultatul.
Multumesc frumos
karmenutza spune:
Latrishia, uite aici gasesti cate ceva. Poate nr. de telefon: http://www.geneticlab.ro/romana.htm
Noki_Lara spune:
Draga Karmenuta, vroiam sa te intreb de unde stii tu ce o sa ai- fetita. La ce virsta a sarcinii ai aflat si cine ti-a spus? Si alta intrebare - la ecografia morfologica te-a trimis si pe tine la POP? Daca da, cind este programata? Eu sunt pe 15 iulie. Dar pina atunci doctorita imi face lunea viitoare o morfologica la Filantropia.
Sper ca nu te stresez prea tare cu intrebarile.

19+
karmenutza spune:
Noki_Lara, eu imi facusem deja programare (de capul meu) la Iosup la eco morfologica dinainte de a merge la control la doctorita, in saptamana 17. Ea mi-a zis sa ma programez la Pop in saptamana 22. Dar daca tot aveam programare, de ce sa nu ma duc? Si el mi-a zis totul despre bb. Cand am plecat de acolo, mi-am facut o alta programare pentru saptamana 22, adica saptamana viitoare. Pe 20 am iar programare tot la Iosup. La Pop nici nu am incercat, pentru ca e foarte aglomerat. Dar este in saptamana 22 cum vrea ea. Si e numai bine, ca pe 23 merg la ea, cu tot cu eco. Mie trebuia sa-mi faca ea la spital zilele astea, dar daca e plecata...Nu ar trebui s-o deranjeze ca e la Iosup si nu la Pop. Ca pe mine m-a deranjat ca a fost plecata 2 saptamani care pt. mine erau importante. Poate mai pleaca vreo 2 si cnd o trebui sa nasc eu?...si suna asistenta sa ma reprogrameze!? Si mai spunea ca tine foarte mult la data programarii, adica sa nu lipsesc...din punctul asta de vedere nu mi se pare serioasa.
Noki_Lara spune:
Karmenutza,
Am aceleasi indoieli ca si tine si aceleasi probleme care ma framinta. La mine, insa a fost si mai interesant, ca am sunat la cabinet total la plezneala, cind am aflat ca e plecata - nici macar nu m-a anuntat nimeni.

Puteam sa ma trezesc ca merg pe 13 la spital, ca o floare, sa pazesc culoarele pe acolo...
Si eu sunt disperata - nu stiu ce ma fac daca se nimereste sa fie plecata cind nasc. Trebuie sa-i pun aceasta intrebare data viitoare. Cred ca nu va fi prea fericita.![]()
Deci tie Iosup ti-a spus sexul copilului, iar doctorita nu ti-a facut nici o eco morfo. cred ca am inteles bie. Mie, in legatura cu Pop, mi-a spus sa-mi fac programare la el, de la prima consultatie cind a confirmat sarcina, la 8 saptamini. Si am facut atunci, in martie, pentru 15 iulie.
Pupici
19+