Rezultate Triplul Test
Buna fetelor!
Sunt printre fetele carora doctorita le-a spus sa faca triplul test, si, evident, m-am subordonat. Am si rezultatul la el, dar am mai multe nelamuriri. In primul rind, informatii: l-am facut la IDS Laboratories: AFP 31.05, Beta HCG 41310.74 si Free Estriol 1.4. Toate sunt in limite normale, dar mie aici nu mi-au dat nici o probabilitate, cum am vazut pe la alte fete. Aveti pentru mine niste sfaturi, pareri, ceva, ca nu pricep nimic, iar problema este ca ajung abia pe 20 la doctorita mea.
Va multumesc mult si va
!

18+
Raspunsuri
karmenutza spune:
Si eu l-am facut tot la ei, la IDS Laboratories. Cand am luat rezultatul i-am intrebat daca este bine sau nu. Nu mi-au raspuns nimic si m-au trimis la doctorita mea. La care ajung pe 23. Apropos, cine e doctorita ta? Ca s-ar putea sa fie aceeasi. Tu cate saptamani ai?
jadi spune:
Daca rezultatele sint in limitele normale nu te mai gindi la probabilitati... analiza este buna.
Eu am facut testul la Giulesti si la fel am avut numai valorile testului plus limitele normale pentru saptamina in care am facut testul ( este importanta virsta sarcinii deoarece limitele normale difera de la o saptamina de sarcina la alta).
Deci nu te mai gindi si nu te mai stressa!
Jadi
22+
lavi02 spune:
Rezultatul triplului test exact in asta consta, in probabilitatea aia pe care trebuia sa o calculeze ei statistic, in functie de rezultatele tuturor pacientelor la care le-au mai facut analiza, trecandu-le printr-un program de calculator. Fara probabilitate, imi pare rau sa-ti spun, e cam egal cu 0, inseamna ca laboratorul respectiv NU E PROFESIONIST.
Asa ai 3 rezultate la 3 analize, ca si cand ti le-ai fi facut separat. Nu e acel triplu test care iti da probabilitatea de maladii genetice.
mira_m spune:
Cred ca e mai mult o moda sa te trimita la test, nu?
Apropo, fetelor, cat costa?
Mira si fetita dulcika
karmenutza spune:
Acolo unde l-am facut eu a costat 870000 lei. Eu oricum nu mi-am pus baza in el, stiind cate erori da. L-am facut mai mult de gura doctoritei, ca sa nu se supere. Ca si daca ma trimite la amniocenteza, oricum nu ma duc.
ramona_and spune:
buna fetelor. eu sunt noua pe forum. tocmai am aflat rezultatele la triplu test si sunt foarte dezamagita. L-am facut fix la 18 luni implinite. Estriol liber-Elisa 5,962 ng/ml
afla-fetoproteina- AFP-Chemi 54,8 IU/ml
beta HCG-ELISA 21517,4 mUI/ml.
daca stie cineva care sunt intervalele cu limitele normale pentru 18 saptamani va rog sa imi spuneti. va multumesc.
andutzy spune:
Buna !
Nu stiu daca va pot ajuta cit aveti nevoie va pot spune ca desi am trecut primele 6 saptamini printr-o amenintare de avort, doc. ginec. mi-a recomandat sa fac in intervalul 16-18 sapt. alfafetoproteina.Am facut aceasta analiza la I.Victor Babes mi-a dat rezultatul in 4 ore si va pot da si voua (cum mi-au scris alaturi de rezultatele mele) si limitele normale:
in sarcina:sapt.15=16,6-66,5
sapt.16=19,3-77,3
17=22,5-89,9
18=26,1-104,6
19=30,4-121,6
20=35,3-141,5
21=41,1-164,6
Doctorita mea ginecolog (in care am incredere oarba) a spus ca e suficient sa se apropie de vreuna din limite ca sa-si poata da seama daca ceva nu este in regula, si daca asta s-ar fi intimplat abia atunci faceam triplu
Eu cred ca daca rezultatul alfa... este bun (limite normale) calmati-va !
Sper ca am putut fi de ajutor!Inca ceva:chiar daca am dat un ban mai mult (nu cu mult) am fost super multumita de serviciile si conditiile(nu mi-au spart venele asa cum pateam mereu, curatenie perfecta, personal amabil carora nu le bagi nimic..etc)de la Babes.Va pup si sanatate!
Atena
19+
Noki_Lara spune:
quote:
Originally posted by karmenutza
Si eu l-am facut tot la ei, la IDS Laboratories. Cand am luat rezultatul i-am intrebat daca este bine sau nu. Nu mi-au raspuns nimic si m-au trimis la doctorita mea. La care ajung pe 23. Apropos, cine e doctorita ta? Ca s-ar putea sa fie aceeasi. Tu cate saptamani ai?
Avem aceeasi doctorita (m-am uitat pe listuta gravidelor). Eu merg la ea pe 20, la spital.Trebuia sa merg pe 13, dar este plecata in strainatate. Mie abia atunci imi va interpreta rezultatul, deci voi afla, totusi, inaintea ta. Eu tot de gura ei l-am facut, ca si eu am indoielile mele legate de acesta. Dar asta e...
Tu ce valori ai avut la Triplul test? Si in cite saptamini esti?
18+
karmenutza spune:
Noki_Lara, eu am facut testul in saptamana 17. Adica la 16 sapt si 4 zile. Mi-a iesit asa: AFP - 33,99; Beta HCG - 27774,12 si Free Estriol ingrozitor de mare: 8,1. Dar eu aproape ca uitasem ca am facut triplul test. Acum sunt in saptamana 21.