Nu reusesc sa-mi fac curaj!!

Nu reusesc sa-mi fac curaj!! | Autor: anangel_lexi

Link direct la acest mesaj

De cateva saptamani ma chinuie o problema...trebuie neaparat sa vorbesc cu seful meu si nu reusesc sa-mi fac curaj pentru asta. Sunt angajata in firma asta de aproape 3 ani si in tot acest timp am fost exact cum sunt de obicei: tacuta, mereu la locul meu si vanzandu-mi de treaba mea, nu mi-a placut sa stau la cafele cu colegele si sa barfesc ba de una ba de alta, nu m-am bagat in discutii, certuri, etc...Pe scurt mi-am vazut de treaba mea si nu mi-a pasat de ceea ce fac ceilalti. Munca mea de 3 ani incoace se rezuma numai la a sta in fata computerului si a face zilnic, aceleasi si aceleasi lucruri. Nu stiu de unde le-a venit colegilor mei ideea (si dupa cum se pare si sefului) ca eu stau degeaba si nu fac nimic toata ziua. La fiecare sedinta ma intreaba seful "da' tu ce mai faci?" asa, pe un ton de parca eu as sta toata ziua degeaba. Asta in conditiile in care in ultimul timp au fost zile cand stateam si cate 10 ore la serviciu si plecam cu niste ameteli de aproape cadeam pe strada.
De curand seful a mai angajat 2 persoane, ambele mai tinere ca mine. Colega mea cea noua s-a dus dupa 2 saptamani la seful meu sa-i zica ca ea vrea sa faca mai mult decat face acum ca altfel nu mai sta pe-aici. Evident cerea si bani mai multi. Sefu' i-a zis sa mai aiba rabdare. Ea a avut curaj sa se duca desi nu era in firma decat de 2 saptamani, eu nu am curaj...sunt disperata pentru ca-mi dau seama ca situatia mea e foarte albastra...de Pasti toti au primit niste prime gogonate (am aflat de la o colega), eu am primit exact cat sa-mi ajunga de cozonac, juma' de miel si oua. Pe de alta parte, logodnicul meu momentan nu lucreaza, isi cauta de zor de lucru, dar e foarte greu ca el are si scoala si trebuie sa-si gaseasca ceva care sa mearga ca program cu scoala. Nu stiu ce sa fac, cum sa-mi fac curaj pentru ca e clar ca trebuie sa vorbesc cu seful meu. Am facut si niste cursuri pe cont propriu de resurse umane (firma lucreaza in domeniul asta) si cu toate astea nu am curaj sa vorbesc cu el, el fiind o persoana foarte amabila, deschisa, intelegatoare. Nu stiu ce sa fac, sunt disperata, oare sa apelez la calmante??

I wish I were an angel...

http://photos.yahoo.com/anangel_lexi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Ce ai de pierdut daca vorbesti cu seful tau? Nimic.
Ce ai de pierdut daca nu vorbesti? Raspunde-ti singura.
In acest mod as analiza eu situatia daca as fi in locul tau si as zice "fie ce o fi, capul nu mi-l ia nimeni".
Nu ai ce sa pierzi daca discuti cu seful tau, in cel mai rau caz nu obtii ce doresti. Greu de crezut dar poate ca el nu stie cat muncesti -> spune-i tu, este dreptul tau. Daca tu nu vorbesti, el o sa inteleaga ca te complaci in aceasta situatie si e posibil ca urmarea sa nu fie una tocmai favorabila tie.
Calmantele nu ti le recomand, nu-ti rezolva problema.
"Decat o viata cioara mai bine o zi vultur"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

ia-ti inima in dintii si dute
nu mai sta ,dupa cum ai zis si tu situatia ta este albastra
prinde momentul cand nu este cu nimeni in birou ca sa ai timp sa-i spui ceea ce ai pe suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Acum ori niciodata! Nu exista cale de mijloc decat metoda directa. Inainte sa te duci in birou, fa o mica repetitie la ceea ce vrei sa-i spui, adica fa-ti un plan. Pune-l in scris si pe urma incearca sa-l memorezi. In biroul lui poti elabora pe marginea planului in functie de directia care o ia discutia. Nu te lauda, dar scoate in evidenta lucrurile suplimentare care le faci, sau le-ai facut, si care trec neobservate de el.

Uita-te in jurul tau si vezi cati incompetenti sunt mai apreciati decat tine. Numai prin simplu fapt ca au mai multa indrazneala, ca au "gura mare", si asta ca sa compenseze carentele. Daca asta nu te infurie si nu-ti da un impuls, atunci nu stiu ce ar putea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Da,da,du-te negresit la sef. El stie deja ca tu esti mai tacuta si mai (cred) timida deci nu o sa te ia la 11 metri ci o sa te asculte. Vorbeste normal,nu incerca sa pari altfel ( sa razi sau sa vorbesti fortat) si va fi bine.Poate chiar asteapta sa mergi!

Sa ne spui ce-ai facut!

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

Fata mea, tu esti de 3 ANI in firma asta...esti practic ca la tine acasa...ai un atu puternic in fata celor veniti de 2 saptamani: iti cunosti seful si stii cum sa-l abordezi..pana unde poate sa mearga acel "direct".
Asa ca..nu mai sta pe ganduri si baga nasu' la sef'tu in birou sa-l prinzi in toane bune si sa-ti spui pasul!
Ce vrei? Alea 2 saptamani sa treaca in fata celor 3 ani dintr-o prostie???
Hai, ia-ti "audienta" si da-ne de veste !!

Krelia...viitoare printzesita

Un cerc de prieteni nu se face cu compasul.
26 august 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Multumesc mult pentru sfaturi! O sa incerc sa-l abordez azi sau maine, sa vedem cum are timp. Va tin la curent, pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Fetelor, sunt cu nervii la pamant...pai credeti ca mult imi trebuia ca sa ma descurajez iarasi? Abia ce-mi facusem curaj... si m-a chemat sefa la ea...De ce? Pai cum, sa-mi faca observatie. Eu nu zic ca n-avea dreptate, dar era O greseala, una singura...Acum nu-mi mai arde de vorbit cu sefu' o luna...Imi vine sa innebunesc. Doamne, cat de mult mi-as dori sa-mi gasesc in alta parte, dar nu-mi pot permite momentan...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Da' nu te lasa draga.
Acum cu atat mai mult.
Seful meu are o vorba: "Copilul care nu plange moare de foame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by anangel_lexi

Fetelor, sunt cu nervii la pamant...pai credeti ca mult imi trebuia ca sa ma descurajez iarasi? Abia ce-mi facusem curaj... si m-a chemat sefa la ea...De ce? Pai cum, sa-mi faca observatie. Eu nu zic ca n-avea dreptate, dar era O greseala, una singura...Acum nu-mi mai arde de vorbit cu sefu' o luna...Imi vine sa innebunesc. Doamne, cat de mult mi-as dori sa-mi gasesc in alta parte, dar nu-mi pot permite momentan...

Acum e cel mai important sa mergi la el! NU-I CERE BANI acum. Cere-i sa instituie un sistem de evaluare a muncii, a performantelor. Periodic, sa iti spuna ce sa mai faci si sa evaluati impreuna cum ai facut lucrul acela si, in functie de asta, sa puteti renegocia periodic salariul. De ex, poti sa-i spui: "azi m-a chemat sefa sa ma certe ca am gresit ceva; de ce nu sunt chemata sa fiu si laudata ca imi fac treaba bine si la timp?"

Fa-ti o lista detaliata cu ce faci (cat mai amanuntit, nu fii zgarcita!). Trebuie sa reiasa acoperirea completa a timpului de munca.

O sugestie foarte buna ar fi sa-i spui ca simti ca te-ai plafonat, ca faci de 3 ani acelasi lucru, nestiuta de nimeni, de ai ajuns sa nu mai observe nimeni ca treaba e facuta. Si ca vrei sa faci si altceva, sa inveti lucruri noi. Asta, desigur, daca simti ca esti in stare.

PS Nu amana; remarcile de la sedinte si observatiile pentru o simpla greseala, impreuna cu angajarea de noi persoane care ti-ar putea prelua din atributii trebuie sa te faca sa te gandesti URGENT sa discuti cu sefu'. Nu te gandi sa pleci; e o lasitate de care mi-a parut rau de prea multe ori in viata!

Ia-ti inima in dinti, orice e mai bine decat situatia de-acum. Bafta si sa ne tii la curent!

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Gandeste-te la ce castigi daca te duci si porti o discutie directa si sincera cu seful tau...

Gandeste-te ce poti pierde daca faci asta...

Pune in balanta si vezi ce merita mai mult sa megi sau nu ?!?
Eu zic ca ai doar de castigat!

...si nu uita ai un atu vechimea in firma. Mult NOROC si CURAJ!

Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!

http://community.webshots.com/user/oananicoara
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;2/st/20060701/e/wedding/dt/7/k/084b/event.png

Mergi la inceput