Mamici de septembrie - octombrie 2005 (36)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

A scris Samila intr-unul din capitolele anterioare, o lista cu ce trebuie pentru bebelusi, o sa o reeditez, bine-inteles deschisa oricand pentru completari, si o rugam frumos pe Ioana sa o puna in prima pagina, acolo unde sunt link-urile utile. Eu oricum, cate am luat si tot ma uit ca imi lipsesc o gramada

quote:
Originally posted by samila

Fetelor va doresc distractie placuta la intalneala!!!!

Ce ziceti daca ne apucam sa facem o lista cu ce trebuie sa avem pt bebe si noi atunci cand venim de la spital? Cred ca asta e prioritar ca hainute si alte cele se pot lua si pe parcurs. Mamicile cu experienta poate ne dati niste informatii.

Incep eu cu o mini lista, ce ma gandesc eu ca e necesar:
patut sau cosulet in ce sa culci copilul
suport pt schimbat copilasul sau masuta etc.
cadita pt baie
setul pe cosmetice pt baie la copil (sampon, cremuta, ulei, pudra si mai stiu eu ce...)
prosoape pt baie (acele cu capison mi se par cele mai potrivite)
termometru
cantar pt bebe
pompa de muls
ustensilele necesare pt preparea laptelui praf (pt cele care nu alapteaza)
paturica pt copil
hainute pt noi nascuti (cateva camasute, caciulite etc)Aici mamicile cu experienta poate ne spun cam cate sunt necesare ca sa nu luam o gramada si pe urma nu le folosim
pampersi pt noi nascuti (asta in functie de kilogram)

pt noi:
tampoane pt sani
crema pt sani (cea pe baza de lanolina stiu ca e buna)
sutien pt alaptat
capoate, camasute sau pijamale de noapte care se pot deschide in fata
un pat confortabil sa ne putem odihni :-)

Cam atat imi vine in minte. Eu zic sa completeze fiecare cu ce mai crede de cuviinta.

va pupic

--------------------------------------------------------------------------------
Editat de - samila on 02/06/2005 17:13:04

tot eu,

am gasit o lista aici pe forum
Lucruri necesare dupa iesirea din maternitate
Obiecte de folosinta indelungata:
- patut, saltea
- dulapior pentru hainutele si lucrusoarele lui bebe
- masa de infasat
- veioza de noapte
- carut
- scaun de masina
- ham pentru bebe
- storcator de fructe si aparat de pasat (pentru mai tarziu)
- sterilizator de biberoane si suzete
- lenjerie de patut
- lighean/cadita pentru imbaierea bebelusului
- gentuta speciala cu multe compartimente pentru plimbarile in aer liber ale lui bebe
- cantar
- monitor audio (pentru cand plecati in alta camera)
- pompa san

Obiecte marunte:
- pompita de nas
- betisoare de urechi si eventual pompita de urechi
- termometru (de preferat digital)
- biberoane (cel putin 6 de diferite marimi si forme), perie de spalat biberoanele, tetine (cel putin 6)
- suzete
- perie de par
- tacamuri numai pentru bebe: lingurita, pahar, cana
- jucarii (sa fie adecvate nou-nascutilor)
- cateva rame pentru primele poze ale lui bebe
- trusa micutza de prim-ajutor care trebuie sa contina: nr. de tel. al doctorului pediatru, medicului de familie, spitalului la care sunteti arondati, nr. de tel. a 2-3 prieteni foarte buni care te pot ajuta in orice moment in caz de nevoie (sa te ia sau sa te duca rapid undeva) – aceste nr. de tel. e bine sa le pastrati la indemana langa telefon; termometru, paracetamol (de preferat lichid) pt bebelusi pentru calmarea durerilor; spray/crema contra arsurilor solare, intepaturilor de insecte, iritatiilor, plasturi, comprese sterile; crema antibacteriana pentru zgarieturi/taieturi; o foarfeca mica.

Haine si alte lucuri din textile:
- scutece de finet de diferite dimensiuni si grosimi pentru uz de toata ziua
- cearsafuri pentru acoperit salteaua: ~ 4
- celofan/cearsaf plastic pentru protectia saltelei (sa nu se ude)
- paturici pentru dormit: 2-4, sac de dormit (pentru vremea rece cand il scoateti afara)
- caciulite (simple si cu legatura sub gat) mai groase si mai subtirele
- sosete, botosei, ghetute
- body-uri, camasute
- pantalonasi, salopete
- manusi
- prosoape de baie, eventual un prosop mai mare cu gluguta
- batistute
- babetici

Produse consumabile:
- lapte praf (in caz ca nu puteti alapta)
- pampersi
- sampon de par
- sapun de corp (lichid sau solid)
- ulei de corp
- pudra de talc
- tampoane/comprese sterile (gen tifon) pentru stergerea ochisorilor sau a altor zone. Atentie, nu folositi vata caci lasa firisoare
- servetele umede pentru sters la poponet
- ceai de musetel, anason cu chimen si ceai special pentru colici, ceai obisnuit pentru bebelusi
- forfecuta de unghii (speciala pentru bebelusi)
- pentru mama: tampoane igienice, crema pentru calmarea/vindecarea mameloanelor, tampoane pentru sani de pus in sutien, sutien special de alaptat

Adiacente:
- spirt
- ser fiziologic
- feshe de bandaj mai mari (din material de tifon)
- pansament
- leocoplast/plasturi
- tinctura de iod
- supozitoare

Oana D - saptamana 27

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Gabi, va tinem pumnii ca sa scapati voi de nesuferitul de streptococ.
Doctoritei i se facuse mila de Victor si ne sugerase sa ii luam si anestezic, sa combine retarpen cu anestezic.
Farmacistul in schimb a zis ca daca facem cu anestezic, injectia este apa de ploaie si o facem de pomana.
Asa ca am ales, prima injectie fara anestezic, si cum a urlat suportabil, i le-am facut si pe celelalte tot fara.
Poate asta l-a ajutat si sa scape din 4 intepaturi.

Numai mama sa nu fii in situatii din astea.
Bafta sa il pacalesti sa manance ceva. Poate ajuta Pikovit ptr pofta de mancare.
Acum cand a fost racit, Victor a facut febra 39, si deci a vrut numai lichide. Consecinta a dat in diaree si am facut antrenament ptr bebelusha la spalat chilotei.

PS: Am asteptat rezultatul la cele de-a doua etapa de analize cum am asteptat anu' asta rezultatul la triplu test.

PS: Primele randuri din mesaj sunt de la Victor

Numai bine, aveti grija de voi,
Cristina, Victor (5ani si 4 luni) si bebelusha (23+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

gravidute!

Unde sunteti toate?

Flavia 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Neatza!

samila, multumim mult pt lista!!! (cu intirziere). Propun ca lista sa fie scrisa de miflore in primul mesaj al subiectului cu bagajul de spital, ca ala e subiect sticky.

Fetelor, la Medsana mi-a iesit listeria negativ pe toata linia. Nu stiu ce sa cred, astept sa vad ce zice dr.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliuta spune:

Oau, ce de-ati mai scris! Din pacate eu n-o sa mai prea pot tine ritmul cu voi ca ne-au taiat net-ul la serviciu si prin internet-cafe-uri nu prea intru. Sper sa revina totusi la "sentimente" mai bune ca m-am obisnuit sa-mi iau portia zilnica de D.C. si fac urat daca nu arunc macar o ochiada pe-aici pe forum.
Faine mamici cu burtici in poze, n-ai ce zice!Pt. toate si bebei cuminti. A mea se agita de cateva zile de zici ca-i razboi pe la mine prin burta.
Aveti grija de voi!
25+
Oau, ce de-ati mai scris! Din pacate eu n-o sa mai prea pot tine ritmul cu voi ca ne-au taiat net-ul la serviciu si prin internet-cafe-uri nu prea intru. Sper sa revina totusi la "sentimente" mai bune ca m-am obisnuit sa-mi iau portia zilnica de D.C. si fac urat daca nu arunc macar o ochiada pe-aici pe forum.
Faine mamici cu burtici in poze, n-ai ce zice!Pt. toate si bebei cuminti. A mea se agita de cateva zile de zici ca-i razboi pe la mine prin burta.
Aveti grija de voi!
25+

Aveti grija de voi!
25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Cioc, cioc, nu e nimeni acasa?
Ce vreme, ce vreme...sa tot dormi...si sa numeri banii...ca de sex mai usor![
Cristina, e talentat Victor!
MySweetest, inseamna ca pot sa mai dorm pe burta inca 2 saptamani, eu de joi intru in saptamana 25 asa ca mai am un pic pana intru in luna 7!

Mihaela 23++

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

N-a mers site-ul pana acuma!!
Si eu sunt tot bolnava, si tusesc

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliuta spune:

Maaaaamaaaa, da' ce s-o fi intamplat cu mesajul meu de-a iesit asa de dublat??????
Sa stiti ca n-a fost cu intentie1 ce-o fi in capul meu??
25+

Mergi la inceput

Da, bag lista acolo, sunteti de acord?
Ioana, bravo, ai invins-o!
Cristina, sanatate, sa te faci repede bine!

Mihaela 23++

Mergi la inceput

Haideti repede la umplut de pagini dupa atata pauza!!!
Mihaela 23++

Mergi la inceput