Cainii vostri au avut probleme cu urechile?
Cainele meu scutura de cativa ani buni din cap cand latra, de parca l-ar deranja ceva....dar doar cand latra. Nu am fost cu el la doctor, pentru ca nu parea serios. Ne-am gandit ca e batran, si ca si la oameni, incepe sa-l mai jeneze cate ceva pe ici pe colo. Mai ales ca nu a fost niciodata bolnav, slava domnului!
Azi noapte insa, nu stiu ce a patit....nu a putut sa doarma, m-a trezit de la ora 5, scutura intr-una din cap. Vine la mine sa-l scarpin, sau nu stiu ce vrea. Ca tot vine la mine. L-am scarpinat pe cap cu putere, si isi lasa capul in mana mea, si mai cere scarpinat. Se vede ca ii face bine....dar ma gandesc o avea ceva? L-o fi tras curentul asta noapte? L-o fi ciupit ceva, un tantar sau purice in interiorul urechii (ca acolo pare a fi deranjul). Acuma chiar il deranjeaza puternic ca scutura din cap des. Nu indrazneste sa scuture cu putere, probabil pentru ca il doare...scutura usurel, de forma, dar intr-una! Din pacate pana dupa amiaza nu am cum sa-l duc la doctor, iar el face ingrozitor de urat la doctor...isi face rani singur la bot din cauza botnitei si fara botnita il musca pe doctor. Adica as prefera sa nu mergem la doctor, sa ii iau picaturi sau ceva sa incerc sa-l doftoricesc acasa.
Voi ati patit asa ceva cu cateii vostri? Ce ma puteti sfatui? Cainii fac si ei otita, sau ii poate trage curentul la urechi? Exista picaturi de urechi pentru caini?
Anette
Raspunsuri
spic de grau spune:
Si cainii fac otita, mai ales daca sunt din aceea cu urechi lungi. Ai mei tot timpul au avut probleme cu catelusa lor (brac german).
Mergi la doctor neaparat. Trebuie sa ii faca examen - antibiograma, ca sa stie ce picaturi si pastile tb sa ii dea. Am auzit ca exista si injectii.
Ai incercat sa ii mirosi urechile?
Neaparat sa i le si curatati - ca se strange mizerie multa in cazuri d-astea!
Luminita si www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
chatonel spune:
ciinele tau are paraziti in urechi. este o crema speciala, ii dai citeva zile la rind si-i trece.
Toulouse, la ville rose
ancuta06 spune:
Daca te duci cu el la doctor, ai grija, sa se uite neaparat cu aparatul ala in ureche, inainte sa-i dea ceva.
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
Poze cu Martijn
Anette123 spune:
Am fost cu el la doctor.....dar in fine, nu stiu ce sa zic! Nu ca nu l-as crede pe doctor, dar ceva nu se leaga.
Doctorul zice asa: NU are otita, si nici o inflamatie in ureche, nici macar mizerie. I-a bagat "forfecutza" aceea (pensa, sau nu stiu cum se cheama, seamana cu o foarfeca...) cu vata in capat, si i-a curatat urechea....si zice ca nu are nici mizerie, nici puroi si nici o inflamatie...ca e extrem de curata urechea. In schimb pielea din interiorul urechii (cainele meu are urechi de lup, ridicate) este foarte rosie, si la fel in jurul urechii, inspre varful capului. Si el zice ca are o reactie alergica, probabil la mancare. I-a facut injectii cu ceva anti-alergie si antibiotic si zice ca sa mai mergem o data daca nu-i trece roseata (are la ambele urechi).
Acuma, nu ca nu-l cred, pentru ca il cred ca are urechile curate. Dar desi exista un element care confirma o posibila alergie (si anume ca se scarpina si pe restul corpului), eu nu inteleg de ce cainele meu de cativa ani scutura din cap cateodata cand latra.... asta imi sugereaza ca totusi are ceva la urechi, chiar daca nu ceva grav sau teribil de deranjant. Sa fie de la batranete? Sau ce ar putea fi, daca nu otita sau ceva inflamat?
CHATONEL, te rog mult mai spune-mi de chestia cu parazitii de caini....asta ar fi posibil! Dar nu am auzit de asa ceva pana acuma. Multumesc mult.
Anette
Anette123 spune:
Ancuta, de ce spui asta, ca ma sperii!???
Nu s-a uitat cu nici un aparat..... l-a suit pe masa, a pus reflectorul pe ureche si s-a "chiombit" fara nici un aparat. Apoi a luat pensa aceea cu vata si i-a tamponat interiorul urechii foarte in adancime....Vata era curata, ce-i drept. Nici macar ceara nu avea pe ea. Cainele meu este mare, cat un lup....si are si urechile de lup....adica e posibil sa vada in interior...ca si eu vad in interiorul urechii. Oare nu stie doctorul cum sa-l consulte? Totusi, repet, are dreptate cu o chestie...este rosie pielea de pe interiorul urechii, dar si spre cap, nu numai urechea...adica toata pielea din zona. Poate ca aceasta alergie doar i-a agravat simptomele acelea de "scuturat" urechea cand latra. Dar acele simptome ma ingrijoreaza, si nu inteleg de unde ar putea proveni. Doctorul zice ca nu stie, pentru ca urechea e curata. Si o otita sau ceva grav dupa cativa ani s-ar fi vazut clar!
Anette
Darria spune:
Ancuta iti spunea de otoscop dar cu acesta se poate vedea doar o parte a canalului urechii.
Curios este faptul ca el are acesta jena de cativa ani. Daca nu se manifesta de acum cativa ani se putea spune ca are o alergie sau ca i-a intrat ceva in ureche, dar asa........... Poate ceva i-a agravat acea afectiune: alergie la mancare, corp strain, etc...
Cred ca ar trebui sa mergi la un alt medic. Iti explic acum de ce:
la cum se manifesta catelul tau, medicul s-a multumit sa-i faca un antibiotic si ceva antialergic si apoi sa-ti spuna ca daca nu-i trece sa mai veniti o data. Cred ca ar fi fost indicat sa fie in tratament 3-5 zile si apoi sa va cheme iarasi la control.
energy spune:
primul meu caine, care era un cocker spaniel auriu
trebuia curatat saptamanal (duminica seara era "sedinta")in urechi si de fiecare data dupa baie, sa nu intre apa. Otite am avut cu carul, pana m-am dezmeticit ca trebuie instituita o igiena la sange, fara mofturi si maraieli, dupa asta a devenit rutina pentru amandoi.
facut si noi o iritatie asemanatoare cand era mic, dar a trecut cu o crema speciala, doar ca neaparat sa ai in vedere asta o saptamana, sa-l ungi permanent. La batranete se vindeca oricum mai greu.....
ancuta06 spune:
Anette, am spus de aparatul ala pt ca veterinarul catelusului meu a facut o greseala si in 2 zile catelusul meu a murit.
Se tot scarpina la ureche, de ceva, timp, stiam ca toti se scarpina, asa ca l-am lasat in pace. Dupa vreo 2 saptamani, isi facuse o rana pe ureche, si-l durea. L-am dus la doctor si el s-a uitat numai la partea exterioara a urechii, unde avea rana. Mi-a dat o crema pe care urma sa i-o introduc in ureche, 1 data pe zi. I-a pus el crema, sa ne arate cum. A doua zi, am observat ca tremura ciudat. Am fost cu el la urgenta, acolo s-au uitat cu aparatul ala in urechea lui, si au zis ca avea o infectie si ca toata crema care i-a fost aplicata la ureche s-a dus direct la creier, afectandu-l, si de-aia tremura. Mi-a dat antibiotice si calmante. A doua zi, dimineata, tremura foarte rau, isi musca limba....am fugit cu el iar la urgente si cand am ajuns acolo, a murit pe masa, in timpul consultatiei.
De-aia ti-am zis ca aparatul ala e foarte important, si la caini urechile sunt foarte sensibile.
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
Poze cu Martijn
energy spune:
anette, dac esti din Bucuresti te trimit eu la un doctor competent, nu-i ieftin,
dar in 10 ani nu am avut de ce sa ma plang, ca vorba aia, probleme au fost si ne stie (pe toata familia, cainii si pisica) ca pe niste cai breji!!! daca vreodata o sa mai nasc, la veterinarul asta ma duc sa-mi faca cezariana, ca numai in el am incredere oarba!!!
Anette123 spune:
Da, te rog zi-mi ca poate ma duc si acolo. Oricum, intai o sa incerc la Elefterescu, la Facultatea de medicina veterinara sau la Ilioara.....ca e super priceput si il stiu de mai mult timp. Problema e ca e foarte departe de mine, si ma chinui cu cainele pe drum. Dar daca pana diseara il mai deranjeaza urechea, ma duc!
Acuma e ceva mai bine catzelul, mai scutura un pic din cap la vreo 10-15 min....ca pana am fost la doctor facea non-stop asa. De vesel e vesel, mananca....dar asa era si dimineata. Nasul rece, urechea curata....latra la straini, alearga dupa pisici. Dar scutura din cap.
Poate totusi are dreptate doctorul asta, ca este o alergie. Vad ca acuma l-a mai lasat.
Va multumesc tuturor pentru sfaturi, o sa mai sap sa vad ce are, daca nu-si revine pana diseara complet.
Anette