sora mea vrea sa fie mama surogat!

sora mea vrea sa fie mama surogat! | Autor: livia

Link direct la acest mesaj

Sora mea s-a decis sa fie mama surogat pt.un cuplu din Germania.
Ce sanse sunt ca dupa nastere cuplul sa-si ia copilul imediat in Germania si sa nu se "impotmoleasca"(luni,ani) in legile din Ro?
Unde pot afla mai multe ?
Sora mea vrea lucrul asta ca nu se mai poate altfel in Ro,vor sa-si cumpere o garsoniera si altfel chiar nu se poate....Daca nu se poate(din cauza legilor din Ro )cu cei din De ea(ea si sotul ei)vrea sa poarte bebele unui cuplu din tara...

Multumesc mult de tot pt.informatii!!!

puuup!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

In Romania dupa cate stiu nu a aparut inca acea faimoasa lege dupa scandalul cu mama de 67 de ani. Deci nu exista baza legala in Romania inca.Legea a fost retrasa si nu s-a mai auzit nimic de ea. In acea lege a reproducerii asistate se vorbea si de mamele surogat.

Monica si Bocanila de 34 sapt din burtica
AMR 33 zile

Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgippo spune:

din cate am auzit in aprilie cand am fost in tara au fost intrerupte donatiile de ovocite si implantarile cu embrioni pentru ca ai nostri parlamentari sa se sfatuiasca asupra legilor privind conditiile economice a acestor operatii (plata catre donatori pe cale legala si in mod sigur impozitata)sper ca informatia sa fie corecta si de folos
miha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Scumpele mele legea se va publica pina la sfirsitul lunii asteia in Monitorul Oficial...aveti nitica rabdare si veti afla tot ce trebuie sa stiti!

Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta
6 +
Simburica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Sa inteleg Catalina ca "distinsii nostrii alesi" si-au facut timp si ptr aceasta lege? Doamne ce minune!!!!!!!!!!!!!Fara sa rasufle chiar nimic nici macar o informatie ca a trcut sau nu de parlament etc?

Monica si Bocanila de 34 sapt din burtica
AMR 33 zile

Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Da...Legea iese!

Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta
6 +
Simburica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mishulina spune:

Asteptam cu nerabdare aparitia legii ca eu stiam ca la noi in tara (cel putin asa era pana acum) copilul era,din pct de vedere legal, al mamei care l-a nascut,indiferent de unde provenea materialul genetic,iar parintii naturali trebuiau sa-si infieze propriul copil de la mama purtatoare ,ceea ce poate dura ani de zile...Sunt curioasa ce zice noua lege...

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titelu spune:

Ce nu inteleg;de ce nu merge sa nasca copilul in Germania?Daca ne luam dupa din parlament care singura lor grija este cit de lung este imnul si cum sa-l scurteze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chi spune:

Livia, este curajoasa sora ta!
Nu-i e teama ca se va atasa de bb, ca o sa se simta rau dupa?

Nu am nimic impotriva, sa nu ma intelegi gresit, cred in libertatea de optiune si mai cred ca, daca as fi in situatia femeii din Germania as fi fericita si recunoscatoare ca o alta femeie ma ajuta sa-mi indeplinesc visul.
Numai ca mi se pare extrem de greu, in special pentru sora ta.

Cu un avocat bun, sunt sigura ca lucrurile se pot rezolva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Livia, eu stiu ca nu poti fi mama surogat decat daca ai mai purtat o sarcina. Sora ta are deja copii? Scuza-ma, probabil stiati deja lucrul asta, dar m-am gandit ca nu toti il stiu. Cel mai bine e ca intai sa intrebe un medic daca este apta din punct de vedere fizic pt. acest lucru. In al doilea rand cred ca trebuie sa astepte legalizarea adoptiilor internationale pt. ca momentan la noi singura optiune estede a inregistra copilul astfel obtinut pe numele tau si de a-l da spre adoptie, mama surogat nefiind recunoscuta legal ca atare.
Sau, daca nu se legalizeaza, poate face acest lucru mare pt. o familie de aici, atata timp cat se simte in stare din punct de vedere fizic si psihic. Eu cam asta stiu despre subiect. Sper ca ti-am fost de folos.

Tomasa, fericita mamica a lui Tudor
http://pg.photos.yahoo.com/ph/iricutz/album?.dir=/836f

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Da,sora mea este casatorita si are o fetita de 3 ani.S-au gandit muuuult(ea si totul ei) inainte de a lua aceasta decizie...In Germania este interzisa mama surogat...Cei din De sunt:el sas iar ea romanca din Resita si ne-am gandit ca ar fii mai usor in Ro!O sa asteptam sa iasa legea si vom vedea ce facem!!!Daca nu se va putea cu cei din strainatate atunci vor cauta pe cineva din Ro!

puuup si miiiii de multumiri pt.informatii!!!

ps:daca aflati cumva mai repede ceva despre lege va rog mult sa ma anuntati si pe mine,bine?

Mergi la inceput