Bebelusi de noiembrie-decembrie 04 (51)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Am uitat sa va zic ca are gogoshelul meu 8,500 kg si 74 de cm :-))
Eu una sunt foarte suparata pe sotul meu care nu ma ajuta cu nimic... Mai mult, cateodata am impresia ca il agaseaza prezenta bebeului.. Imi spune frecvent: "adoarme-l!".. "nu poti sa-l adormi?" de parca asta micu' ar trebui sa doarma tot timpul numai ca sa nu-l streseze pe tac'su..
In alta ordine de idei, azi m-am inscris la un MBA!! Am sentimentul ca ma inham la ceva ce nu o sa pot duce, dar ocazia era prea mare ca sa o ratez (ideea e ca imi sponsorizeaza compania cursul care costa.. numai vreo 8'000 de euro si dureaza 2 ani..). De inscris m-am inscris eu, dar duminica trebuie sa dau un test (GMAT) si n-am invatat absolut nimic. O sa incerc sa invat maine, sa vad cum ingras porcul in ajun.. Ar fi chiar culmea sa am ocazia asta iar eu sa ratez admiterea

Eliza si Alex (15 nov. 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Andreap, sofia avea exact aceste dimensiuni la 6 luni...si mi-a zis dr Culcer ca acuma se merge pe imaginea generala a bebeilor, nu dupa scheme complicate si grafice separate pt inaltime si greutate.

Stai linistita, te rog eu frumos.Si cu analizele...of, pai sofia are 2 ani si aproape 9 luni...si nu i-am facut niciodata pana acuma!!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_du spune:

Fetelor, azi am avut (de fapt inca mai am , ca nu s-a incheiat) o zi tare tampita. Ma simt nasol, nu stiu sa va zis exact cum, oarca ametita si fara vlaga. Nu ma doare nimic, dar parca nu am absolut deloc forta si energie pentru nimic. Imi e si un pic cam greata! Am incercat sa dorm putin, dar nu prea a fost de acord mademoiselle Fata-marta, nu era in graficele ei! M-am chinuit si eu sa "o adorm", vorba sotului Elizei (imi pare rau sa stiu ca ai asemenewa nemultumiri, draga mea. Nu se poate sa stati de vorba omeneste, sa-l aduci pe linia de plutire pe sotul tau? ), a incercat din rasputeri si mama, ... nimic. Nu vrea sa stea singura la ea in camera. Acum e la mine in pat, in spatele meu, nu o bag in seama, dar e cuminte. Concluzia pe care as fi tentata sa o trag este ca s-a rasfatat. Voi ce credeti? Si ce as putea sa fac ?

Ioana si Bianca pui (22. dec. 2004)

http://photos.yahoo.com/ioana_du

Mergi la inceput

Mai Fulguletzule, m-ai terminat . Piure de broccoli? Pai ... am si eu in congelator, si ma duc sa prepar o portie .... pentru mine !!!!! Imi place de mor, si am uitat ca tuta ca am asa ceva in casa. Oare o avea voie si Bia? La 5 luni pot sa ii dau? Dar piure de conopida ... e voie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

quote:
Originally posted by ioana_du

Mai Fulguletzule, m-ai terminat . Piure de broccoli? Pai ... am si eu in congelator, si ma duc sa prepar o portie .... pentru mine !!!!! Imi place de mor, si am uitat ca tuta ca am asa ceva in casa. Oare o avea voie si Bia? La 5 luni pot sa ii dau? Dar piure de conopida ... e voie?

daca are voie David, care e cu dermatita lu Peste...apai lu Bia ii zic pofta buna! si s-o vaz cu falcutze!
P.S. broccoli si conopida sunt primele legume care se pot da (asta e in schema mea de diversificare de la medic). La fel cartoful, dovlecelul, spanacul...

lui David voinicelu', tras ca prin inelu' (1 dec. 04)
pozitze
am si motto : "mai binele este dusmanul binelui"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cecilia C spune:

La Multi Ani!!! Bianca si Tudor, sa fiti sanatosi, sa cresteti mari si frumosi si sa nu ii suparati pe mami si tati.
Adriana sa-ti traiasca gemenusii si sa aveti parte de multe multe bucurii in viata, lucruri frumoase si binele sa fie alaturi de voi.
Pupici la gemenusi si mamica lor

Cici si Alexia ( 22.12.2004)

Poze

Mergi la inceput

Fulgulet, amor, sa dea Dumnezeu sa o vezi pe Bia mea cu falcute, ca daca o vezi tu ..... o vad si eu !
In alta ordine de idei, dar cam pe aceesi tema : pe o scara de la 1 la 10, unde 1 e cel mai prost si 10 cel mai bun (surprinzator! ), unde s-ar situa mesele Biancai de 150-160ml de lapte cu 2 masuri de cereale? Nu ma bateti, ma intereseaza tare mult parerea voastra, si fiind economist ... gandesc in cifre !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Onitza, imi pare rau ca a trebuit sa treci prin stresul ala legat de Paul. Sanatate multa lui Paul.

Otilia, faza cu tremuratul barbiei cand suge e specifica bebelusilor. Alex si acum mai are astfel de tremuraturi cand trage din suzeta in somn.

Mikimi, dai san dupa ce manaca fructele (nu pare mult 125ml daca e doar suc), iar daca da semne ca nu mai vrea sa suga dupa masa de fructe si tu vrei sa continui sa-l alaptezi inca la masa respective, fa schimb: da-i intai sa suga si apoi da-i sucul de fructe. Daca nu-ti mai manca bine fructele dupa, nu-i da mult sa suga, adica nu-l lasa sa se sature numai din tzitzi.

Ioana_du, ce-i prostia asta cu baita care oboseste bebelusul? Pai seara la culcare e cel mai bun somniref (sunt foarte putini bebelusi pe care baita ii energizeaza in loc sa-i adoarma). Plus ca acum cu caldurile de peste vara, putem face scurt un dusulet bebelusilor inainte de unul din somnicurile de peste zi. Noi, oameni mari, nu ne suportam transpirati si lipiciosi. Ei de ce ar trebui sa stea asa? Numai pt. ca sunt bebelusi si nu pot vorbi?

Ad-rianna, poate o fi prea cald la voi in casa? Copiii sunt rai de caldura cateodata. Si noi ne manifestam la fel – daca e foarte cald, ne piere pofta de mancare. Sper sa scapi oadat de problema asta cu mancatul. E grea problema ca mamica sa vezi ca nu-ti manaca puiul.

Cici, o alta reteta de branzica: 1L de lapte fiert in prealabil, pui continutul unui borcanel mic de iaurt natural simplu si apoi pui totul pe foc, dar ai grija san u dea mult in fiert ca devine branzica gumoasa si cauciucoasa. Alte 2 variante sunt cu lamaia sau cu calciu.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Si-acum noutatile despre noi: alex a facut sapt. Asta prima tentative de mers de-a busilea. Cum statea el in funduletz s-a intins mai mult dupa o jucarie (are o placere deosebita de a se intinde dupa cele mai departate jucarii) a ajuns in 4 labe si a inceput sa rada. Si-a dat seama ca e o situatie noua. S-a batzait un pic “a la violatorul din Herastrau”, a incercat apoi sa-si miste mainile, picioarele, dar s-a prabusit. Toata treaba a durat cateva secunde.
Acum cand il pun pe burtica impinge mult in maini pana isi inalta pieptul mult, iar piciorusele incearca sa le aduca la 90 de grade la genunchi, dar nu reuseste. Il mai pun eu in 4 labe, dar nu reuseste sa se mentina. Sau isi arunca mainile in fatza, apoi isi ridica poponetul, insa nu sties a-si schimbe pozitia picioarelor sis a le duca spre spate sis a se sprijine pe genunchi. Asa ca ramane sa exersam. Nici alex nu sta bine de tot inca in fundulet. Tot ii mai pun o perna pe langa el caci cade.
Alta noutate, am inceput sa vorbim. Roserb, si alex si-a dat drumul la vorba. Uite-asa dintr-o data. Acum spune “bapa”, “pla pla”, face combinatii cu B si P.
Noi nu mai suntem de mult maraiti, suntem senini si zambitori, cu chef de joaca mereu. Asta nu inseamana ca nu are si el momente de plans, insa in limitele normale, zic eu.
Noaptea insa e aceeasi pentru noi: sculari cand doar de 2 ori, cand de 10 ori. N-avem ce face, asta-i tara noastra, trebuie s-o ducem asa.
Mancam mancarica de orice fel acum. Solutia minune la noi ca sa mancam legumele a fost smantana. La piureul de legume (cam 100-130ml) i-am adaugat 2 lingurite de smantana si acum le manaca fara probleme. Cici, incearca si asa, poate merge. Oricum, sa stii ca alex al meu a ajuns la performanta de a nu refuza legumele dupa o luna. Nu i-au placut din prima, dar uite ca la noi “pofta vine mancand” s-a adeverit. Am insistat, nu peste un anumit prag, dar nici n-am renuntat la primul semn al lui de refuz. Ca sa-l obisnuiesc cu gustul de legume eu in loc de apa ii faceam cerealele cu zeama de la supa de legume. Cum cerealele sunt mancarea lui preferata (le devoreaza intr-un minut), cred ca a invatat sa ii placa si gustul de legume. Incearca si tu sa-i pui zeama de la legume in mancarea pe care o mananca el cel mai bine. O alta metoda pe care o mai practicam era sa-i dau alternative lingurite de iaurt (ii place foarte mult) cu lingurite de legume. Exact asa cum spunea si raluca.gabriela. Si am practicat si parte din ceea ce spunea si gandacelu: mancat in fatza lui, dat din mancarea mea cate putin sa guste sa vada cum e. Cateodata ii mai dau si intre mese din fructele pe care le mananc eu, ii rup si lui o bucatica si-i dau sa suga si sa morfoleasca la ea.
Nu am inceput sa-i dau inca ousor sau carnitza/ficat, nici macar branzica. Am zis ca de sapt. asta sa-i incep branzica. Cu ficatul si ousorul o las mai moale. O sa-i dau, dar nu foarte mult. Eventual 1 galbenus pe sapt.. Cu ficatul, nu stiu ce sa zic. Mai degraba ii dau peste.
De cand cu caldura asta afara iesim in 2 reprize pe zi afara si in total ne plimbam cam 3 ore/zi. Deja s-a bornzatit un pic pe nasuc si pe manute si picioruse cu toata crema de factor 30 pe care i-o aplic cu consecventa inainte sa iesim afara.
Noi am intrerupt vitamina D. Dupa ce am ajuns la spital la urgente ne-a spus asistenta sa nu-i mai dam ca e deja mare. Aici se da D-Vi-Sol copiilor doar in primele luni de viata. Cum am ajuns in urgente? S-a innecat cu D-Vi-Sol. Eu, ca tembela, i-l dadeam numai culcat pe spate ca sa nu-i curga din gurita, iar el nu stiu cum a respirat ca s-a inecat si 5 minute nu a respirat normal, incerca sa tuseasca pana se inrosea la fatza, doar doar o scapa de senzatia pe care o avea.
Mai ales ca acum e cald si soare si iesim mult pe afara i l-am intrerupt. O sa-l intreb si pe pediatru cand mergem la vizita regulata.

Suntem de o curiozitate patologica, se holbeaza la oameni fara sa clipeasca. Sta minute in sir si-i oberva, nu-si ia ochii de la ei. Ii plac copiii mai mari ca el la nebunie. Deja urmareste totul cu ochii, intoarce capul in toate directiile, daca aude usa de la baie se uita catre ea, stie ca trebuie sa iasa tati de acolo. Nu-i scapa nimic neobservat, isi baga capul peste tot sa vada el tot ce se intampla, daca stau cu el la calculator, imi trage de toate cele de pe birou. Vrea sa puna el man ape toate sis a le simta. Iar cand apare ceva nou in casa imediat observa si il studiaza minute in sir.

Inca nu avem dintisori si nici nu se arata ceva promitator la orizont. O sa ne prinda poate si opt luni fara dintisori? Tare si-ar dori si mamica 2 perlute in gurita ca atunci cand ne zambeste sa ne termine de tot. Multumesc lui Dumnezeu ca avem un copil asa bun, armonios crescut si dezvoltat, cateodata tind sa uit asta si sa-l iau ca pe o treaba ce mi se cuvine. Copilasul asta ne-a umplut inimile de bucurie si fericire cum nimic in lumea asta nu ar fi reusit. Iti multumesc ca existi, Alexutzu’ lu’ mama si sper ca in timp sa pot sa-si dau inapoi inzecit fatza de cat ne-ai oferit tu noua.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Try, cocoanei aleia care mi-a zis tampenia cu baita de mult i-am pus eticheta ! Nu pot sa spun aici ce eticheta, ca deh, sint o doamna ! Dar... am trait sa o aud si pe asta. A, am uitat sa va spun : nu numai ca baita oboseste copilul, si il si slabeste !!!!!!!!!!!!!! AM INNEBUNIT !!!! O las pe ea sa-si spele copiii o data pe an, eu pe Bia o spal zilnic. Si cu asta basta.
Nu ma uitati si pe mine cu intrbarea cu scara, va rog !!! Ma preocupa problema.

Mergi la inceput