Cum scap de dependenta de dulciuri?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

eu o perioada am mancat numai dulce...sunt superr dependenta de dulciuri...nu scapi de asta eu am incercat de multe ori...nici o sansa
problema la mine e ca mananc dupa masa ceva dulce si asta imediat se depune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Poti scapa de dependenta de dulciuri prin foarte multa vointa si cu ajutorul celor din jurul tau.
Iti dau exemplul meu: pana acum 3 luni consumam foarte mult dulce. Stiti cum este un dependent de droguri cand nu are doza? Asa eram eu. Eu ma integram foarte bine, eram pe primul loc, intr-un grup de genul "buna, sunt dependent de dulciuri". Sper sa reusesc in continuare sa ma abtin. Ce m-a determinat sa renunt: posibilitatea de a fi in relatii cat se poate de calde cu domnul diabet. Cam nu-ti mai vine sa consumi dulce in cazul asta. De frica timp de un an eu nu am mai mancat nici macar o tableta de ciocolata dar bucuria nu a tinut mult timp - am inceput sa consum iarasi dar in cantitati mult mai mici. Acum 3 luni am inceput iarasi un razbel cu tot ce inseamna dulce si sper ca de acesta data sa reusesc. Am consumat doar 2 inghetate si ce ma mira e faptul ca nu mai simt aceeasi placere si nu o mai doresc. Poate par dar ma rog la Dumnezeu sa ma scape de dependenta de dulciuri.
Ajutorul celor din jurul tau este foarte important dar sa te inteleaga si sa nu-ti impuna ei sa renunti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Darria, mie nu imi impune nimeni sa renunt. La diabet cel mai tare ma sperie gandul ca as putea orbi. Insa daca nu mananc dulciuri ma apuca depresia. Am zis de mai multe ori "gata incep o saptamana fara dulciuri!" si m-am trezit infulecand salam cu biscuiti sau facand prajituri pe care tot eu le mancam.
Azi de exemplu am cumprat prafurile sa fac prajitura musuroi de cartita ca deh maine e 1 iunie, Ziua copilului. Texte. Dependentii intotdeauna isi gasesc pretext.
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

raspuns: NU scapi!

dar inveti in timp sa iti controlezi mai bine cantitatea de "dulce" pe care o mananci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

Nadina, e doar chestie de vointa.
Dulciurile n-au de-a face cu drogurile, alea iti produc schimbari in organism si intr-adevar nu mai poti fara ele.
Deci, vointa si autosugestie. Incepe cu o zi da o zi nu.

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Ma inscriu si eu in clubul dependentelor de dulciuri.
De diabet nu mi-e frica, am verificat si deocamdata stau bine, dar vreau sa mai slabesc citeva kg!Mi-as dori foarte mult sa pot minca o bucatica mica de ciocolata zilnic, nici nu mi-ar trece prin minte sa ma abtin daca m-as putea opri dupa aceea, dar problema e ca nu pot. Chiar daca cumpar o portie mica dupa ce am mincat-o ma duc si mai cumpar.Iar daca cumpar o ciocolata mare in ideea ca imi ajunge mai multe zile nu reusesc niciodata sa mai las din ea macar pentru mai tirziu. Am observat chiar ca mai bine nu gust nimic si atunci pofta se mai reduce, dar odata ce am inceput...nu ma pot opri.
De asemenea daca mi-e foarte foame nu-mi trebuie dulce, ci mincare. Dupa ce mi-am potolit foamea...incepe chinul. Deci solutia ar fi sa stau flaminda Dar nici sa renunt de tot nu vreau...ca prea sunt bune dulciurile astea...
Deci astept si eu idei si sfaturi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns syd spune:

Inca una in club. Dk n-as manca dulciuri nu m-as ingrasa. Unde se fac teste pt diabet si cum se manifesta boala?

Mie imi place ciocolata cu alune pe care o mananc fara sa simt exact ce bag si checurile,torturi,tot ce e cu crema.Fructele se usuca pe masa si eu bag ce gasesc.

Aiamoni, eu in general dk vreau sa mananc putin din ceva mai bine nu mananc deloc,pt ca nu pot sa ma mai opresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

s-o luam ca la AA :))))... e bine ca nu esti in denial si accepti ca e o problema.
1. incearca sa faci , ca si cu copiii, sa dai un aspect apetisant fructelor, sa le combini in salata cu frisca sau inghetata ... fara sa exagerezi cu una din cele doua, ci numai cit sa-ti ametesti pofta
2. nu minca dulciuri in loc de mincare, ai grija sa ai o alimentatie sanatoasa si-n rest si daca ti-e foame ia un morcov, fa o salata cu friptura. si apoi daca inca mai vrei, ia si o bucatica de ciocolata (minim 70%... e dulce-amara )
3. oricind simti ca te "apuca" gindeste-te ca numai 20 de grame de ciocolata dulce sunt echivalentul a 10 minute de biciclat (adica vreo 4 km) si transpirat la greu si coborit de pe instrumentul torturii pe 4 carari.

ooooo....aceste cuvinte ne doare!

?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Syd, se pare ca suntem in aceeasi oala...
Mi-ar placea la nebunie sa maninc o bucatica de ciocolata sau praji si sa ma opresc, deci te inteleg perfect. Ce ne facem?? Nu mai mincam deloc? Nici asa nu-mi convine!!
Cit despre test eu am cumparat un aparat special care te inteapa la deget si apoi iti citeste glicemia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Eu am fost bolnava de stomac mult timp si mi-au fost interzise portiile de dulciuri, mai ales cele concentrate (bomboanele, serbetul, dulceata cu mult zahar de ex intra in categoria asta). Cum eu sunt dependenta de dulciuri (mincam cu lingura serbetul, o ciocolata pe zi) a trebuit sa gasesc inlocuitori. De ex. o lingurita de miere (si asta e concentrat, dar macar are alte parti sanatoase) te satura repede. Apoi am pungi cu stafide pe masa, din care iarasi nu poti minca mult. In orice caz incerc sa inlocuiesc dulciurile facute pe unele cit mai sanatoase. Fructele contin zahar, poti sa maninci din ele cind ti-e pofta de dulce.

Eu din cite stiu zaharurile sunt foarte necesare pt organism. Cred ca organismul nostru are nevoie de ele din doua motive: dau senzatia de bine si dau foarte rapid energie corpului (mai ales in varainta ciocolata care are si magneziu). Nu incerca sa le scoti de tot, altfel vei fi frustata si le vei vedea peste tot... Mai bine redu-le si incearca sa le schimbi pe miere naturala, fructe , stafide, etc.

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Ajutati un OM sa traiasca!

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117

Mergi la inceput