Mamici de iulie-august 2005 (40)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Dede si Acusor dragute burtci.O sa mai pun si eu poze!Ca doar suntem in 34s+!
Adriana si pe mine ma doare asa tare burta ca am inceput sa se intinda tare des si se vede un damb pe o parte si se simte corpusorul din zona pubiana pana sub coaste.Si il apuca pe bb zi-noapte,nu conteaza-dar mai rau e ca ma trezesc de durere(si asa adorm f greu printre vizite wc si dureri spate sau picioare) si nu stiu ce am-vad apoi burta deformata si realizez de ce ma doare
Am fost la ore prenatale azi si moasa ne-a aratat cum sa facem baie la bb(care se face in 3-4min-vai dar cum o sa fiu eu asa speedyca altfel raceste cand e mic), cum sa schimbam nappies,toaleta la fundic,sa culcam bb.Ne-a recomandat sa citim masuri de prim ajutor pt bb si copii mici.Ne-a mai zis sa cumparam pt bb termometru digital de frunte,la noi nu e scump-e vreo E4.50.Eu am si din ala digital pt subrat/fund-a zis ca e bun si ala.Si ne-a mai zis ca trebuie sa luam perie de par bb si sa masam capul la bb cu peria chiar daca nu are par-stimuleaza scalpul-dupa baita.Ne-a mai zis ca trebuie sa curatam gingiile bb cu periuta de dinti speciala si cu apa-imediat ce introducem mancare solida(4luni-la bebelusi hraniti cu formula si 6 luni-cei hraniti la san).Pana la 3 ani sa nu folosim pasta de dinti bb,chiar daca sunt pe piata-doar apa si periuta de dinti.Aici sunt niste periute de dinti pt bb mic pe care mami le poate pune pe deget!
mamini-ce zici de sfaturile lor(dintisorii)?Sunt competente sau nu?
Ne-a mai zis ca balansoarele sunt f bune pt bb-stimuleaza bb!Am vazut un balansoar pt nou nascuti care se transforma in scaunel balansoar pt copii pana la 18 kg!Premergatoarele nu sunt bune-e si un articol pe desprecopii-despre premergatoare!
Am vorbit despre family planning si mai poti consulta moasa de la planning dupa nastere-daca vrei.Ne-a explicat putin despre vaccinurile obligatorii-am primit un dosar in care sa trecem fiecare vaccin.Cam atat imi amintesc-mai am pe 8iun,daca nu ma cheama la serviciu!
Eu nu pot sa ii cer drlui dacat sa estimeze cat are bb ca nu mai avem eco!Si eu ma tot gandesc sa nu fie cam mici hainutele de nou-nascut,asa ca avem si hainute de 0-3 luni pregatite si vedem noi!
La ore erau burtici de iulie si erau mai mari decat mine si ma intreaba una daca sunt in 6-7 luni-da ce e asa mica burta-ca mi-a crescut doar si mie destul!

si pestiuc iubit&saltaret de 34+ 39zile pana la

http://pg.photos.yahoo.com/ph/anca76nitu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

'Neata fetelor!

Lamuriti-ma si pe mine cum e cu hernia ombilicala. E frecventa in sarcina? Si cum stiu ca am facut asa ceva?

Dede, tare frumoasa mamica cu burtica! Si Adi e un scump. Are o figura de frate mai mare responsabil.
Cat despre link-ul cu poze, il poti copia la profil acolo unde zice sa pui semnatura. Ceea ce nu stiu eu este cum poti sa scrii "poze" in loc de link-ul acela lung. Da' poate ne lamuresc fetele mai instruite in ale calculatorului.

In rest, ni se umfla si noua picioarele de nu mai putem de bucurie. Asta pentru ca nu am apucat sa cumparam nimic pentru bb, si ma intreb cum o sa ma plimb acum prin magazine.

Pupici!
Andy si 31+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/andre_ea22/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Emaaimee, te pierdusem, soro, chiar ma intrebam unde ai disparut! sfaturile pt ingrijit dintii lui bebe sunt foarte bune- chestia cu curatatul de la 4 luni e din cauza ca introduci mincarea ssolida si cam atunci erupe primul dintisor( aici sunt si perii cu miner lung- unde incape si minuta lui bebe si a ta si din alea tip deget de manusa; cred ca merita sa le ai pe amindoua si bebe isi alege ce ii place- sau nu). am cumparat unei prietene periuta pt bebele ei la un simpozion in noiembrie si cind bebe a avut primul dinte, peria aia a fost prietena cea mai buna.o rontaia cu un spor!( pe dos are lamele cu care se "scarpina" pe gingii cind ii maninca...) si se obisnuieste ca periuta e ceva bun si e mai simplu sa transformi mai tirziu spalatul pe dinti in rutina. peria tip deget de manusa e buna fiindca daca bebe nu vrea sa stea, cu peria cu miner ii scoti si ochii, Doamne fereste, pe-aia o bagi repede in gura, l-ai curatat, tzipa si ii trece si ti-ai facut treba.pasta nu se foloseste pina nu invata sa scuipe, fiindca o inghite.cam asa...
M 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Simona, bine ai venit!
Andre_ea, hernia ombilicala se face atunci cind cedeaza peretele abdominal si lasa continutul(INTESTINE) sa iasa in dreptul buricului, pina sub straturile superficiale. si pe vede ca o gilma iesita in afara( evident, e sub piele, ca nu-ti inchipui ceva ca la "Toma Alimos, cu matele tirish"), pe care daca apesi intra la loc, in spatele peretelui tare( atunci e hernie ombilicala reductibila). cind nu se mai reduce...e nasol.dar atunci cind tusesti, de exemplu, hernia iese in afara, ca o gogoasa. uneori muschii drepti abdominali se pot separa cind creste burtica si poate aparea ca o depresiune intre flancurile stg si dr ale abdomenului, aia nu e hernie. nu stiu daca am explicat pe inteles, intreaba-ma daca e ceva!
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 17lory spune:

Buna burtici frumoase!
Multumesc mult de raspuns ANIS!
Am fost ieri la doctor si mi-a spus sa repet analizele de urina. O sa incerc, cum ai incercat si tu de altfel, sa le fac de trei ori, sa vedem ce o sa iasa.
Am sa-ti mai cer sfaturi ANIS in privinta acestui subiect.

Fetelor voi de unde va comandati la AVON? Eu ieri, am fost la magazinul Unirea, la parter unde se vand produse Avon si mi-a raspuns "vanzatoarea" ca aduce ceva din gama FOOT WORKS poate saptamana viitoare dar nu promite. Eu nu inteleg de ce si-a ales meseria asta? S-a enervat pana si al meu barbat, am plecat dezamagiti. In concluzie voi aveti un distribuitor la domiciliu? Vreau sa comand si eu din aceasta gama produse pentru picioare. Am picioarele ca niste paini, cateodata nici nu mi le mai simt. Fieti-va mila de mine....

In rest, la dr ne-a spus ca ingerasii nostri sunt in jur de 1,8 kg, sanatosi, s-au intors aiurea, BOCANILA cu capul in jos iar BAMBY cu picioarele in capul lui. Ei stiu cum le este mai bine. Ma rog la Dumnezeu sa rezist incat 4 -5 saptamani si sa se faca bebicii mariiiii si sanatosiiii.

Va pupic dulce, Lorena si cei doi, BOCANILA si BAMBY, 32 de sapt. si 4 zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 17lory spune:

Buna burtici!
Cine naste la Giulesti?
Sunt curioasa cum poti sa faci rost de o rezerva. Cu cine trebuie sa vorbesti?
Daca este cineva "arondat" la Giulesti spuneti-mi si mie la ce doctor sunteti.
Va pup Lorena si cei doi BOCANILA si BAMBY (32 de sapt. si 4 zile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabelele2 spune:

Neatza Burtici,
Am intrat sa-mi iau ramas bun(ptr ca miine ma internez),si sa va urez: NASTERE USOARA TUTUROR,BEBELUSHI SANATOSHI SI FRUMOSI ASA CUM V-ATI DORIT,SI SA NE AUZIM CU BINE DUPA NASTERE !!!!

Am sa incerc sa mai tin legatura cu voi prin tertze persoane.

VA PUP PE TOATE CU DRAG
Bella si Sandibelii(33 sapt.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Pupici fetelor!

Noroc ca nu ati mai scris asha de mult ca am putut ajunge la zi cu cititul.

Andreea foarte bine ai pus punctul pe i cu imbracamintea: toate povestiti despre bluzite, dar niciuna despre ce puneti pe voi in partea de jos! Mai ales acum, ca a venit caldura, ce mai imbracati, cum sunt croiti pantalonii si ce ati mai descoperit!

Eu care sunt adepta pantalonilor, sunt cam in criza de imaginatie iar cei pe care ii am se stramteaza la burtica pe zi ce trece! Si nici nu stiu cum as putea sa-mi fac unii subtiri de vara care sa nu ma faca cat o balena. Aseara am intrat in dulap si am scos elasticul de la niste pantaloni de in, am lasat numai snurul si cu bluzita de la compleu m-am descurcat. Mai am unii negri si unii 3 sferturi care imi vin, dar in rest ma apuca groaza!

Ce parere aveti de fustele pe elastic din volane care se poarta acum? Or merge si pe noi? Ca am vazut o tanti grasuna la burta (dar nu cu bebe) cu asha ceva pe ea. Rochiile mulate nu ne incomodeaza? E adevarat ca de la fuste/rochii ne frecam intre picioare?

Cum arata garderoba noastra intr-o saptamana intreaga?

va pup, astept raspunsuri,

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 30 + (DPN 1 august)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Neatza la burtici,

astazi m-am trezit cu o greatza de zile mari, am crezut ca-i din cauza ca mi-era cam foame si am crezut ca o pot potoli daca mananc ceva, dar... continua sa-si faca de cap... Si uite asa m-am lipit si de-o mica depresie de care sper sa scap curand, pentru asta va trebui sa ies afara la aer, sa-mi aduc aminte ce frumoasa este viatza, mai mai!!!!

Bella si sandibelii, mult bafta va doresc , sa nasti cat mai aproape de termen si fara probleme, sa ai parte de o nastere usoara si sa te gandesti si la noi din cand in cand si sa mai trimiti vorba prin fetele care ti-au dat nr, de telefon si care au acces la net. Nastere usoara si te asteptam cu vesti bune, sa stii ca suntem alaturi de tine si iti facem galerie!!!!

Emaimee, multumim ca impartasesti si cu noi din cele invatate la curs, te mai asteptam cu sfaturi!!!

Simona, te asteptam mai des pe la noi, sa ne mai povestesti despre tine si Mario din burtica. Cat despre dormitul cu fata in sus... nu stiu cat va mai tine figura si la mine, deja nu mai rezist mult cu fata in sus, noaptea asta am incercat in mod intentionat sa stau cu fata in sus dar nu m-am simtit ok si m-am rostogolit pe dreapta - pe stanga nu ma lasa bebelusha mea sa dorm, protesteaza de fiecare data!!!! Cu kg stai bine, eu am luat 13 kg in plus la 29 sapt, asa ca....

Sincera sa fiu, deja nu-mi mai arde de mancat asa ded mult ca de obicei, mai ales ca mi-am impus sa mananc nesarat si... nu mai are gust mancarea... Eu mancam doar ca aveam chef sa mananc ceva, nu ca mi-ar fi fost foame... acum voi manca numai la cererea stomacului, asa ca stau mai linistita. La capsuni si la inghetata nu voi renunta in ruptul capului, asa ca... vedem noi...

Ce multe fete sunt aproape de momentul nasterii!!!! Si cand va ganditi ca amr-ul vostru poate sa fie chiar mai scurt!!! cu vreo 7 zile... Doamne ajuta sa fie bine pentru toate burticile, sper din tot sufletul sa primim doar vesti bune!!!!

Pupici,
Irina si bebe 29 sapt.

http://photos.yahoo.com/irinabungau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabelele2 spune:

ANdre-ea: pot sa-ti spun eu ceva de hernia ombilicala,ptr ca eu am facut,mi s-au desprins muschii din jurul buricului,si e vizibil cu ochiul liber,ptr ca in jurul ombilicului pielea are o culoare galben-verzuie,si se vede ca lipseste musculatura.Din ceea ce am mai auzit eu,doctorul o sa-mi coase acei muschi in timpul cezarienei,ca sa nu mai fac o alta operatie dupa.
Ca simptome sa stii ca ustura,destul de rau,mai ales la efort(ridicat,asezat,schimbari de pozitie,etc)
CAm atit.Nu stiu daca te-am lamurit,dar macar am incercat.
Bella si Sandibelii(33 sapt.)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/isabelleraileanu/my_photos

Mergi la inceput