Mamici de mai-iunie 2005 (54)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pengunica spune:

Beatricedfrumoasa povestea nasterii!M-a incurajat foarte multSanatate multa tie si lu Alex
Fransunt sigura ca totul v-a fi bine....multa sanatate tie si fetitei!

ANDRA si BEN STEFAN DNP15.06.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Neata la fete!

Si eu la inceput imi faceam probleme ca nu am lapte si acum am sa dau si la altii. Bebele meu e tare mancacios si mananca la 2 ore iar noaptea cand doarme mai mult, mananca la 3 ore. Scaun are slava domnului... Cat despre problema cu sfarcurile la mine s-au rezolvat in sensul ca atunci cand alaptez imi pun niste aparatoare de silicon. Iar doctorul mi-a zis sa fac dusuri cu apa calda si sa-mi pun comprese calde plus sa-mi dau cu crema. Crema noroc cu mama ca mi-a adus din Ro din cea cu galbenele si propolis si a facut minuni. Ranile s-au dus si eu pot alapta fara probleme. Mai strange el de tatica lui mami dar il iertam ca este mic si scump...

Mami si Alex

beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_74 spune:

Babygirl, bine ai revenit.

Cu sfarcurile nu stiu ce sfat sa-ti dau, dar iti pot spune de furia laptelui, ca am avut si eu parte de una de toata splendoarea. Incearca sa-ti faci masaj de la exterior spre areola (eu am folosit pt. masaj gheata bagata intr-o carpa, pentru ca aveam si temperatura) si sa te mulgi cat mai mult. Pe mine m-a ajutat si Sergiu, pentru ca a supt foarte bine, dar daca spui ca Ema doarme si cate 6 ore, salvarea ta este pompa.

Lili si Sergiu (11.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Fetelor ce faceti, unde sunteti? Nu mai scrie nimeni? Cred ca o sa ne dati vesti bune, ca a-ti nascut! Asteptam atunci...

Mami si Alex

beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Adina, bine ati venit acasa! Sper sa fi nascut usor si sa te refaci repede si bebelusa sa fie in regula.
Imi pare tare rau ca azi nu am prea avut vreme sa intru si abia acum vad ca ai nevoie de ajutor.
Cu sfarcurile am rezolvat folosind sfarcuri de silicon. Ca sfarcurile mele si in ziua de azi intra inauntru daca le testez. Cat despre furia laptelui: fa dusuri calde si maseaza-ti sanii inainte de a alapta, sau pune comprese calde, iar intre alaptari comprese reci, eu am pus chiar si gheata. Masajul se face dinspre baza spre varf, apasand usor. Dusul ajuta lapticul sa iasa, iar gheata te scapa de durere. Eu m-am si pompat dupa fiecare alaptat, dar asta e asa cu doua taisuri pentru ca si pompatul ca si suptul stimuleaza productia de lapte deci poti sa faci chiar mai rau. In orice caz, in maxim 2 zile scapi. Sa fii atenta sa nu ai stari de febra tu, acolo local vei avea putina temperatura, stari de greata, sau sa ti se inroseasca sanii. Daca patesti asta nu mai sta nici o clipa si mergi la medic sa nu faci mastita. Dar eu iti doresc sa treci cu bine peste!
Uite si un link despre cum sa asezi copilul la san:
http://www.babycenter.com/general/baby/babybreastfeed/8784.html
In rest, mai nu doarme cam mult? Mie in spital mi-au zis ca sa nu-l las sa doarma mai mult de 4 ore si pediatra in urma ultimei cantariri mi-a zis chiar sa-l scol la 3 ore. Asta in timpul zilei. Noaptea mi-a zis sa-l las sa doarma cat vrea, ca e bine ca nu se trezeste in mijlocul noptii. Asta pentru ca in 12 zile nu a luat in greutate decat 300g. A zis ca e bine dar era loc si de mai bine. Mai vine fix peste o saptamana adica vineri si se asteapta la o crestere de 200g. Sper sa nu ma trezesc ca nu ia copilul in greutate ca si asa am inebunit...

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Multi pupici la burtici si felicitari proaspetelor mamici!

Am venit si noi sa va mai povestim cate ceva despre noi.

Maya este un bebelus foarte cuminte, doarme si mananca tot timpul, se trezeste doar sa o schimbam si sa-i dau sa manance. Desi nu i-a cazut buricul inca, astazi am facut si baita, insa am avut grija sa nu o ating cu apa in zona buricului. I-am mai facut eu baita in cadita, insa acum a fost prima oara cand am spalat-o pe cap si sunt tare mandra ca m-am descurcat singura si ea nu a plans deloc.

Eu inca am dureri din cauza epiziotomiei, inca nu pot sta normal pe scaun, dr. mi-a recomandat calmante din patru in patru ore insa incerc pe cat pot sa rezist durerilor si sa iau cat mai rar. Intrebare pentru cele care ati fost in situatia mea - voua vi s-a invinetit zona unde v-a taiat ca eu si acum am o vanataie mare, fundul meu este inca negru-albastrui?!?

Cu alaptatul ne descurcam foarte bine, laptic este de ajuns pentru Maya, chiar il hranim si pe baietelul unor prieteni care este cu cinci zile mai mare decat ea si care se pare ca nu se satura cu ce ii da mamica lui.

Babygirl - eu am folosit o crema pe baza de lanolina 100% - se numeste PureLan 100 si cu mine a facut minuni, intr-o zi aveam sanii ca noi. Am vazut ca prietenei mele i-a dat altceva de la farmacie, se numea diferit dar crema avea aceeasi compozitie. Incearca in farmacii, trebuie sa gasesti! Si plus de asta, produsul este natural, nu are cum sa-i faca rau bebelusului daca intra in contact cu gurita lui!

Roisin, Mygirl, unde sunteti, mai povestiti si voi cate ceva despre fetitele voastre, ca doar avem fete nascute in aceeasi zi!

NewMami, nu te agita prea tare, o sa vezi cum lucrurile or sa mearga "ca pe banda". Bine ca se poate prezenta sotul tau in locul tau! Oricum sper sa nasti macar la cateva ore dupa ceremonie, ar fi frumos sa fi acolo cu bebica in burtica, stiu ca ceremoniile de genul asta sunt tare frumoase!

Va pupic pe toate!

Tina si Maya
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns red rose spune:

Buna seara, ziua, dimieata tuturor,
Din pacate nu a fost nimeni care sa anunte si despre noi. Pe 18 mai, la 21.19 am nascut-o pe Mara Ioana prin cezariana, la spitalul Polizu. Pentru ca a fost cam micuta, 2350g si 46cm am stat o saptamana in spital. Acum suntem acasa si totul merge bine. Sunt cam stresata cu alaptarea asta, mi se pare ca nu e de ajuns lapte. Cred ca as vrea sa o vad pe Mara grasuna dintr-odata.
Va imbratisez pe toate si sa va traiasca bebelusii celor care ati nascut, iar celor care mai aveti putin, nasteri usoare si sa stiti ca e minunat sa fii mamica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

multumesc pt toate raspunsurile si sfaturile. nu am reusit noapte asta sa scap de furia laptelui. azi tre' sa facem ceva, ca de nu, am inteles ca dau in mastita. a fost o dr. de la policlinica sa ne vada, dar n-a ajutat cu mare lucru. ne-a zis sa masam. in dimineata asta sanii sunt la fel de plini si am nise galme de ma urc pe pereti. ieri seara ma ajuta mihai cu masajul si m-a apucat plansul. nu s-a putut abtine si l-a apucat plasul si pe el. va dati seama ce era aici. a slabit 3 kg in ultimele 3 zile, saracul. e un sot si un tata minunat. nu stiu ce m-as face fara el! eu m-am si muls, dar in 3 ore am scos doar 100ml. am sfarcurile una cu sanul si sunt prea mari si cred ca nu intra calumea in pompa, asa ca n-au cum sa se desfunde cu pompa toate canalele. am picat de somn la un moment dat. eu n-am mai dormit mai mult de 5 ore in total inca dinainte de a ma interna. urati-mi succes pt ca azi tre' sa-mi treaca. cumparam garmastan si tetine de silicon.

adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margott spune:

Buna mamicilor,

Primele fotografii ale micului nostru David le gasiti de acum la:
http://community.webshots.com/user/arcultro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margott spune:

Sorry. Adresa corecta este:
http://community.webshots.com/album/356374691JFbnqh.

Mergi la inceput