TROMPE LEGATE
Raspunsuri - Pagina 2
DidiAlex spune:
Buna Fetelor,
M-ati pus pe ganduri. Aveam de gand sa imi leg trompele dupa al doilea copil; cand o sa vrea el sa apara. Insa acu' imi aduc aminte ca Dr. Ion Ionut ( Sp. Giulesti )mi-a raspuns la intrebarea mea de metoda cea mai eficienta de contracptie 100%: Abstinenta. Atunci am crezut ca glumeste insa eram dupa o nastere si nu prea gandeam limpede.
Nu exista nimeni de specialitate care sa explice fenomenul legarii trompelor?
Dar, trompele pot fi legate numai in urma cezarianei?
Io am nascut normal si cred ca pe al doilea tot asa o sa il nasc, cu toate ca acu regret cezariana, ca tot taiata sunt.
Mult noroc!
lavi02 spune:
Eu daca as/voi naste al doilea copil cu cezariana, mi le-as lega. Dar mamele cu trompe legate ar trebui sa stie ca exista asemenea exceptii si ca la o intarziere de ciclu de vreo saptamana in loc sa dea vina pe dereglari ar trebuie sa-si faca iute o eco sa nu fie o extrauterina.
Eu cred ca dupa 35 de ani cand n-o sa mai pot sa iau pilule si nici copii probabil n-o sa mai vreau, la asta am sa recurg.
RELY27 spune:
Din cate am auzit pana acum caz de sarcina cu trompele legate nu stiu. Mama mea le are asa de 27 de ani si nu i s-a intamplat asta, vecina mea de 20 si la ea la fel. E posibil sa fie cazuri , cine stie, dar medicii spun ca dupa aceasta operatie nu mai potzi avea copii nici sa vrei, procesul e ireversibil.
mitub spune:
Eu as fi intreresata daca exista efecte negative de genul unei menopauze precoce (asha stiu pe cineva) sau a masculinizarii.
Si eu mai am doua luni pana la a doua cezariana si medicul mi-a propus legarea trompelor, prezentandu-mi-o ca o procedura fara risc dar definitiva.
Daaar...eu n-am avut nici un "incident" de sarcina nedorita, am numai 30 de ani, poate ca la un moment dat ne mai hotaram la un copil (de ce nu?).
Deci mai astept parerile voastre...
Pupici,
Boga
roxana c. spune:
Mitub, am inteles eu bine sau nu: esti la primul copil? In orice caz, inainte sa iei hotararea asta, trebuie sa te gandesti bine daca mai vrei inca un copil sau nu, pt ca o data ce le leaga, operatia asta este ireversibila . Daca vrei parerea mea si daca esti la primul bebe, nu le lega acum . Daca esti la al 2-lea, atunci numai tu stii daca iti mai doresti si bebe nr 3, 4....Eu am fost SIGURA ca numai 2 copii vreau .
Oricum, numai tu esti in masura sa iei hotararea asta.Nastere usoara si un bebe sanatos .
roxana c. spune:
Scuze, n-am citit cu atentie, de-abia acum am vazut ca tu, Mitub, ai si spus ca esti la a doua cezariana.(de vina este ora la care scriu)
marama spune:
Dragele mele
Eu abia am devenit membru al acestui forum (acum mi-am bagat net)si ca si voi in primele zile cauti de nebuna, zi si noapte.
Va rog sa-mi raspunde-ti si voi: Si eu am trompele legate, am 2 copii, fata si baiat. De cand m-am operat, SEXUL CU SOTUL MEU NU-MI MAI PLACE, NU MAI AM CHEF, NU MAI AM ORGASM. ASA E NORMAL? ASA AVETI SI VOI?
ASTEPT RASPUNSURILE VOASTRE
Siminaf spune:
Asa cum exista exceptii de sarcina dupa legarea trompelor, tot asa exista exceptii de sarcina "imposibila": am cunoscut o femeie (pacienta) care nu putea avea copii pt. ca un ovar de pe o parte ii fusese scos, iar pe cealalta parte, desi avea ovarul functional, avea trompa sclerozata si orice tratament esuase. Am vazut-o in stagiu de pedi, cind a venit cu copilul ei in brate si pediatra nu vroia s-o creada ca e al ei (o stia demult). De abia cind a vazut certificatul de nastere al nou-nascutului a crezut-o. Miracole exista.
Nu are legatura legarea trompelor cu ingrasarea, cu libidoul si mai stiu cu ce, pt. ca ovarele-s la locul lor si functioneaza, se intrerupe doar calea de acces a spermatozoizilor catre ovar si - intr-adevar - a zigotului inapoi spre uter (de aici riscul unei extrauterine in caz de nereusita a "legarii").
Si mama mea a avut aproape 25 de ani trompele legate (acum e deja la menopauza) si nu a avut nici o "surpriza".
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
adrienne12 spune:
Fetelor decit sa va legati trompele si sa va temeti de acel 2% risc de a ramine insaarcinate mai bine va puneti sterilet Mirena caci e garantat 99.9%. Deci nu va doare capul.cruise:http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
micheline spune:
Dragele mele,
Interesant subiect ați ales. Atunci când la a doua cezariană doctorul mi-a propus să-mi lege trompele am refuzat. M-am gândit că astfel, cu tompele legate voi pierde o parte din feminitate, nu mai vroiam copii dar cochetam cu ideea că, dacă aș mai fi vrut, aș fi putut face. Eram ferm convinsă că nu se va întâmpla, că voi fi destul de deșteaptă să nu rămân, chesti de genul acesta. Și surpriză, sunt însărcinată. Am hotărât să fac copilul, am luptat cu toată lumea, cu toate concepțiile tâmpite din jurul meu, cu toți cei care încercau să mă condamne în vreun fel pentru această hotărâre. Dar eu sunt împăcată și mulțumită de decizia luată. Cele mai multe lucruri pe care le-am făcut din încăpățânare mi-au prins bine în viață. Dacă a trebuit să lupt cu toată omenirea pentru dreptul copilului meu de a se naște am făcut-o. Dar acum nu mă mai cred atât de deșteaptă, așa că îmi voi lega trompele după operație. Într-adevăr, în afară de abstinență nici o altă metodă nu este 100 % sigură, dar aceasta este printre cele mai sigure.
Vă doresc sănătate și să nașteți copii frumoși și sănătoși!