Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005 (10)
Raspunsuri - Pagina 12
lavi02 spune:
Mirela Anca, succes la eco morfo! Sa fie colul luuuuuung si copilul sanatos, c-o fi fatuca, c-o fi fecior!
Cosmin al tau e un dulce ca nu se poate hotari ce e in burtica. Silvia mea fiind mai marisoara, pare convinsa ca e bb. Duminica ne-am vazut in parc cu niste prieteni care au un bb. Silvia n-o mai vazuse pe ea de cand era gravi, deci a inteles ca din burta iese bb. Si prima reactie a ei a fost sa se ascunda la propriu dupa fusta mea. Dupa ceva timp s-a "aclimatizat" cu bb, i-a pus si suzetica, i-a dat balonul ei... cred ca o sa supravietuim in viitoarea familiuta de 4 persoane...
bb_alinus, Paula a zis pe una din paginile anterioare ca pliul nucal i-a iesit 2, teoretic fara risc.
T_ioana eu am avut tensiunea 5 si la alta masuratoare 7 cand am avut hemoragia mare de dupa nastere de era sa ma duc pe copca, precum v-am zis. Dar la tensiunea aia nu puteam sta nici macar in fund ca mi se dadeau ochii peste cap, doar culcata. Te cred ca ai 8, ca eu atunci cand aveam 7 ma simteam mai binisor....
Eu beau o cafea zilnic dimineata, asta e, ca daca nu ma ia cu lesin in metrou. Ieri m-a luat iar cu lesin la coada la cec, de fapt nici nu eram la coada, eram in fata, asteptam pana introducea aia toate datele in calc. Asa ca m-am dus sa ma asez, ca nu voiam sa pic pe acolo.
De la 3 cafele in sus e periculos, asa ca nu-ti fa probleme. Zic eu.
Dienuta una la mana, ai fost foarte simpatica la subiectul cu Nasterea pe glob. Multa lume intreaba fara sa citeasca. Daca vrei sa afli ceva, inatai cauta, citeste, si dupa aia intreaba. Plus cu chestia cu Radoi. Doi la mana: nici eu nu-l simt pe bb, stii cand o sa-l constientizam? Cand o sa-l simtim ca misca si o sa fim sigure ca e el. Deocamdata bb e in lichid, nu se atinge de peretii uterului prin care nu loveste organele din jur, asa ca nu-l simtim. Dar cand o sa-l simtim fizic, o sa-l constientizam mai bine. Stai linistita.
O sa incerc si eu sa inchid subiectul, sa vad daca imi iese.
Lavinia 16+++++++
Lavi spune:
Corap, ai grija cu faianta si cum o speli si mai ales cu ce, ia-ti si tu niste manusi, eu am facut o data prostia sa spal pe jos cu cilitbang si dupa aia am aeristi o zi intreaga bucataria si baia de miros , plus ca am
de mama, mama.
E normal sa simti lucrurile asa la prima sarcina, asa ca fara griji....cit despre servici merge acum, dar cind ma gindesc ca inaintez cu burtica pe caldurile focului, ma i-au cu miinile de par.....
Ieri am fost
, azi doar mincare si lene la greu
simte careva nevoia de
. Eu da, din orice fleac care imi merge la suflet
Lavi
lavi02 spune:
Lavi sambata am mancat in oras si la alta masa mare era o sarbatorire a unei fetite de 1 an, ruptul turtei cum se obisnuieste pe aici (eu sunt timisoreanca asa ca nu le am cu traditiile de pe aici). Si pur si simplu m-a apucat
de emotie cand i-au cantat pustoaicei La multi ani si i-au rupt turta deasupra capului. Ma gandeam ca si eu am un bb in burtica, si daca o sa-l vad asa mare, si daca o sa fie sanatos.. si o mie de griji si emotii din astea de graviduta care m-au facut sa
, pe mine care nu-s chiar asa de obicei.
corap spune:
Lavi, pai la cilit.. ala ma gandeam si eu... da' poate-mi conving sotioru' sa se bage el la frecat si eu ma transfer 2 zile la mama
desi nici ea n-are apa calda si sufar cumplit pe caldura asta sa nu pot face dus in fiecare ora.
de plans plang si eu la toate prostiile, si chiar imi place, adica ma emotionez din orice fleac. mama, am vazut aseara filmul "vacanta la roma" pt. a tzspea oara si am plans de ziceai ca-s dunarea la varsare :)
C & bb 15+
dienutagraviduta spune:
fetelor, AM O MARE PROBLEMA...
sun pentru programare la doctorita mea, si ce credeti ? ma informeaza ca nu poate sa ma vada la spital, ca nu mai face garzi ...
si imi da nr de la un cabinet particular, unde sun si e consultatia 600000 lei... pai nu imi convine, frate... ce ma fac ?
as vrea tot la cfr2, ca imi place cum e spitalul, dar cum sa fac sa merg la alt doctor, si la care ?
AJUTOR !
dienutagraviduta 13+ si bebelusha
coralia76 spune:
Intru si eu in clubul celor care plang la cea mai mica emotie...schimbare totala la mine care nu stiu daca am plins de 3 ori in toata viata mea,ma consideram "dura" si rezistenta la stres..acum am cazut in cealalta extrema plang foarte des si am devenit sensibila la orice.
Coralia,14 fix
mandyksch spune:
Buna fetelor,
N-am mai intrat de mult caci la serviciu am o nebunie (si in plus si o caldura de parca as fi la sauna) iar acasa am niste probleme cu Netul.
V-am vazut vorbind de miscatul bebeilor.Eu pana acum am simtit niste falfaieli dar nu stiu daca a fost bb.Saptamana trecuta am fost la eco si dna doctor mi-a zis ca bb are dimensiunile unui bb in saptamana 18 (asta a fost miercuri pe 25). Mi-a spus ca va trebui sa iau in considerare miscarile din momentul in care le voi simti in fiecare zi. Mi-a mai spus sa ma astept ca miscarile sa le simt cu adevarat in perioada 10-15 iunie deci aproximativ in saptamana 20. Mi-a mai explicat ca la prima sarcina uterul e inca tare, ferm si din aceasta cauza simtim miscarile putin mai tarziu...ca defapt bb oricum se misca (si l-am vazut inotand ca un pestisor in burtica). Abia astept caci asa am o senzatie ciudata ...nu pot nici macar sa-i vorbesc imi vad doar burta care creste si tot nu realizez ca acolo e ceva...cred ca mi-ar trebui un ecograf acasa sa ma tot uit la el cand am chef....
Mandy,
lavi02 spune:
Dienuta, e cusuta cu ata alba povestea. Cum adica nu mai face garzi? Toti dr din spitale fac garzi. Probabil nu-i mai "convine" sa mergi la spital. Singura posibilitate in care sa nu faca garzi este sa fie o doctorita care nu e angajata spitalului si care facea garzi acolo printr-o intelegere. Sau o rezidenta care a terminat. Dar cine tocmai a terminat nu prea au cabinet particular.
Vezi ca la CFR2 se discuta de dr Nayel, care cred ca e seful sectiei, nu stiu cat se da si cum se da la el. Plus ca faptul ca e un doctor mult laudat pe DC nu inseamna NEAPARAT ca e foarte bun, s-au mai vazut si alte cazuri.
Poate au fetele doctori la care sa te indrume.
Eu sincer iti spun nu m-as duce decat la:
1. Dr meu -> ff competent si nu umbla deloc dupa bani dar are 2 dezavantaje: Giulesti si nu mai ia gravi atat de mari
2. Badiu (am auzit multe referinte bune; dezavantajul dpdv al meu- face cam des cezariana) - dar si asta cam "ia"
3. La un mom dat ma batea gandul spre un dr tinerel tot de la Giulesti, (cand ma suparasem pe dr meu; in ideea ca cei tinerei te baga mai mult in seama, stau mai mult de vorba cu tine, iar asta e un doctoras bun) dar totusi tinand cont de ce mi s-a intamplat la prima nastere am nevoie de un dr cu mare experienta si mult calm.
De restul ori nu stiu nimic ori am auzit chestii care nu mi-au placut.
paula2003 spune:
Hai sa va spun cum a fost. Am ramas gravida si nu stiam la cine sa ma duc. Sora mea e dr. si mi-a promis ca va urmari toti dr. sa vada care este cel mai bun. Si la 6-8 sapt am fost la primul control la dr. Esanu. Am fost chemata din nou la 10-12 sa masoare pliul, atunci, stupoare, din start fara triplu test, fara alta analiza....a spus ca e SD. Ne-a scos afara si a inceput sa ne explice ce e SD , ce va fi......si ca sfatul dumnealui e sa nu-l facem ca e SD sigur si nu se trateaza. Am inceput sa plang.....si tot sora a spus ca ma programeaza la dr. POP, CELEBRUL POP, cu interventie a doua zi m-a primit. Are o clinica particulara si preturi de.....pici. Si m-a intors pe toate partile 1-1.30ora. La final sora a intrbat ce sa mai facem si a spus sa nu mai facem alta analiza sau ceva ca bb e sanatos, nu are nici un organ afectat, e ok, am rezultatele la dosarul fetitei. Dar sa revenim la un alt control in luna a 5-a. Si din nou la fel. Eu cred ca nu-i pe cum se spune de celebru. Un copil chiar daca nu are organe afectate e foarte lenes, hipoton in termeni medicali cel cu SD, asta putea sa vada sigur, fara elte experiente, o impingea sa se miste ca sa mai vada si alte organe....Acum cand imi aduc aminte de ce discuta...si am fi stiut cum e un bb normal poate nu-l credeam.
Si ne-am intors la dr. ginec. cu actele de la POP si nu va spun ce fata a facut si cum s-a uitat pe ele(avea dreptate omul)si a ramas ca POP. La nastere sora a vazut de cand a scos-o ca e SD si i-a anuntat pe toti...Nu mai era nimic de facut, plangea si nu stia cum sa-si ceara scuze toti ca nu au facut ceva la timp...nu vreau sa-mi amintesc prin ce am trecut si cat de grei mi-a fost si cum a trebuit sa lupt cu toti incepand de la sotul si pana la ....Slabeam 1 kg. pe zi , dupa prima luna am dat 25kg, a fost tragic, pana intr-o zi cand am vazut cum stau treburile mi-am dat 2 palme si am spus, "Daca tu nu lupti pt. copil cine vrei , nu vezi ca toti si-o doresc la orfelinat, nu vei mai fi va ajunge sigur" si asa cand plangeam imi spuneam mereu, zilnic de mii de ori plangeam imi aminteam cele de sus si nu mai plangeam si o pupam si ma jucam cu ea....
Eu nu-i aduc nici o vina decat lui POP ca a fost avertizat si putea sa vada, sau sa spuna faceti si analizele pt. sigurant, e un arogant si fara a recunoaste ca nu-i asa de bun pe cum se pretinde, acum stiu si ce sa cer, si sa vad... Dr ginec. nu are aparat foarte performant m-a vazut la cel de la spital, nu e tridimensional ca cel al dr. POP.
Cu rezultatul cred ca la cabinetul lui particular, e in centru dar nu stiu sigur unde, am sa intreb si te anunt. Acum ma pregatesc de mare si nu mai am asa de mult timp la dispozitie. Am sa o intreb pe sora unde are si nu cred ca te refuza sa le vada, nu spui ca esti la un coleg de-al lui din spital ca te refuza din start, e corect si cinstit omul. Eu am numai cuvinte de lauda pt. el.
Paula
8+
Alexandra 
dienutagraviduta spune:
lavi02,
am vorbit si cu sotul meu, si cred ca am dramatizat eu cam tare treaba, si anume : mi-am dat seama ca a zis ca nu mai face garzi, nu ca nu vine la spital, ca prima data m-a chemat la 10.30, si i-am zis ca nu pot sa vin, si ca as vrea seara, iar ea a zis ca numai la cabinete poate seara.
la cabinet particular mi-au zis ca se duce numai o data pe saptamana; oare se supara daca o sun si o rog totusi sa ma primeasca maine dimineata, cum zicea ?
mie nu prea mi-e clar in cap, ele la spital ar trebui sa ne vada, pe noi, pe gravidute ? sau ar trebui sa mergem la particular ?!
dienutagraviduta 13+ si bebelusha