atacuri de panica
Raspunsuri - Pagina 2
relyana spune:
Valentina, psihiatrii te indoapa cu medicamente care iti amortesc psihicul si devii putin "insensibila" la temerile tale (fiindca asta inseamna "atacul de panica" - o frica ingrozitoare) si cand le trece efectul problema e la fel ca inainte. Se cheama ca te droghezi. Asta e parerea mea. Gandeste-te si vezi de ce ti-e teama, observa momentele cand ti se face frica, care este motivul, ce o genereaza. Niste tehnici de relaxare ti-ar prinde bine. Si e adevarat ca daca psihologul nu e unul bun, atunci intalnirile cu el sunt inutile. O tehnica de relaxare e asta: intinde-te pe pat, sa stai comod, cu mainile intinse pe langa corp si incepe sa te gandesti la fiecare madular al tau incepand cu degetele de la picioare, pana in crestetul capului. Gandeste-te la degete si spune-ti ca sunt relaxate si incearca sa simti asta ca o greutate a degetelor. Cand corpul e relaxat parca e mai greu. Nu zabovi prea mult, treci mai departe, la piciorul drept, apoi stang, la solduri, stomac s.a.m.d. Dupa ce termini relaxarea corpului, n-ai decat sa te gandesti la remediu, adica de ex.: daca esti credincioasa, atunci gandeste-te ca D-zeu este in fiecare clipa cu tine si nimic rau nu ti se poate intampla, ca simtirile astea de panica sunt atacuri ale raului si nu ai de gand sa cedezi. Tu astepti un bb si pt. el te gandesti la sursa iubirii care este D-zeu, ca sa atragi iubirea in viata ta, pt. familia ta, pt. bb tau. Iubirea invinge orice rau. Este o varianta, te poti gandi la ceea ce te stimuleaza, daca nu credinta este aceea, ok, dar fa-ti o argumentatie inbatabila. Nu alege o poveste in care nu crezi, trebuie sa fie o poveste adevarata. Poti vorbi si cu un preot, si biserica are terapia ei, explicatiile ei, se ocupa de psihic in stilul ei. Daca nu e varianta preferata de tine, gaseste un psiholog care sa-ti dea impulsul, sa te ajute putin. Dar sa stii ca totul depinde de tine. Nu te lasa si nu te mai droga, cred ca ii face rau si lui bb, iar tie nu iti ajuta cu nimic, doar te amorteste pe moment.
valentina_bubu spune:
DRAGELE MELE VA MULTUMESC CA ATI FOST APROAPE DE MINE ,ASTAZI MA SIMT FOARTE BINE MI-AM REGASIT PUTEREA DUPA CE ASEARA M-AM SIMTIT FOARTE RAU SI AM FACUT PERFUZII DE REVITALIZARE.APROPO TRATAMENTUL CU MEDICAMENTE A INCETAT ACUM 7 LUNI AM INCERCAT SI ALTE CAI (HEMEOPATIE SI NISTE PICATURI PE BAZA DE FLORI )..MA VOI DUCE MAINE LA HEMEOPAT SI O SA VA TIN LA CURENT CU CE IMI DA DE ACOLO .ASTEPT CU NERABDARE SFATURILE SI POVESTILE VOASTRE DESPRE ATACURILE DE PANICA CARE NE CHINUIE VIATA.
PS.A NASCUT CINEVA CU DR SUCIU DE LA POLIZU ?
Valentina, te rog incearca sa nu mai scri cu majuscule, acest mod de a scrie, echivaland cu strigatul la interlocutor. Multumesc
Lavi spune:
Vali, uite am sa iti dau un nr de telefon de la un medic naturist care face miracole dc Chirila 4915133.
Sa nu mai iei medicamente, ii faci rau puiutului, cit despre tine , uneori e normel sa mai ai stari de panica dar in primulrand sa te gindesti ca puterea si vointa ta conteazã, o sa dai vietii un om, si trebuie sa-ii fii alaturi pentru totdeauna, dar acum important e , sa ai parte de liniste si confort psihic.
Roaga-te, bucura-te de orice fleac si incearca sa iti yimbesti mai mult
sa ai mare grija de tine
Lavi
flafi spune:
Draga valentina_bubu,
sanax si xeroxat pentru atacuri de panica in opinia mea reprezinta un tratament mult prea puternic!
Din experienta mea profesiona si neprofesionala iti pot spune ca e mai bine sa incerci alte variante pentru rezolvarea acestei probleme. Poti vorbi cu un consilier psihologic, un psihoterapeut etc ( daca vrei imi poti scrie pe PM si iti dau o adresa, un nr. de telefon, de la un centru f. bun), care te vor ajuta sa inveti cum sa faci fata si sa depasesti starile de panica.
Medicametele nu te scapa de probleme si in plus sanax-ul provoaca dependenta mare. Iar un psihiatru o sa iti dea tot timpul medicamente de genul asta, care te calmeaza, dar nu te ajuta sa rezolvi proble,a. Pentru ca atacul de panica apare in mare parte din cauza gandurilor tale negative, care te deranjeaza si iti provoaca neplaceri, daca vei lua medicamente, gandurile nu vor disparea...
Te pupic!
"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
http://community.webshots.com/user/flafi1
RaluD spune:
Valentina, gandeste-te si la asta: pe mine copilul m-a ajutat sa rezolv multe probleme (profesionale, de sanatate, materiale, etc)!
Ne-am implinit cu adevarat ca familie abia dupa ce a aparut Emi.
Fiecare copil vine pe lume cu norocul sau.
Eu cred cu tarie lucrul acesta, la noi asa a fost.
Si al doilea ne-a adus noroc si abia are 16 saptamani in burtica. Dar deja tati a avut cateva succese notabile si eu la fel.
Si, in plus, Emi ne-a adus multa dragoste in viata. Asta e doar o vorba acum, vei intelege ce vreau sa spun dupa ce o sa nasti.
,
Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica
Adela99 spune:
bubu, incearca urmatorul excercitiu: imagineaza-ti un patrat/dreptunghi sau priveste un obiect cu patru laturi (fereastra, usa, casa, masa, etc). urmareste cu privirea o latura si inspira inceet in timp ce numeri (uuunnnnuuu, ddoooiiii, trrreeiii). urmareste urmatoarea latura in timp ce expiri inceet si numeri la fel de inceet pana la trei. si tot asa. urmaresti cu privirea latura dupa latura de cateva ori in timp ce alternezi inspiratul cu expiratul leeent, numarand la fel de leent. (merita incercat!)
slakje cateva informatii www.aquamarine.ro/ro/stiatica/3.html" target="_blank">aici si www.sfat.info/revista/modules.php?name=News&file=article&sid=20" target="_blank">aici
sanatate tuturor
Catalina spune:
Ma alatur si eu valentinei, si eu am facut destul de des aceste atacuri ingrozitoare (pe mine ma paralizeaza complet). Subscriu la ce spuneti, psihiatrii se arunca cu medicamentele cele mai puternice. Mie, dupa nici o ora de discutii, psihiatrul mi-a recomandat Zoloft. Multumesc lui Dumnezeu pentru prospect, internet si dr Tutunaru de la Elias. Nu numai ca e foarte daunator pe sarcina (eu fac tratamente de stimulare) dar poate da efecte secundare de amplificare a simptomelor pentru care este administrat.
Nu cred ca vreun medicament este solutia (desi am dat ca nebuna un milion pe zoloft si acum am ramas cu el).
Am incercat sa gasesc pe net tratamente naturiste pentru starile de anxietate si am gasit un numitor comun: sunatoarea. Ceai sau pastile sau tinctura. Am inceput sa imi fac ceai. In timpul zilei sunatoare cu tei, seara ceai calmant de la plafar (contine tei, paducel, valeriana, levantica si inca ceva nu imi amintesc ce). Imi face tare bine. Nu ma simt aiurea dimineata de la ceai, cele pe care le beau in timpul zilei ma calmeaza, cred ca e o solutie mai buna.
Bine, ideea e ca aceste tratamente cu plante sunt un remediu mai lent decat cel cu medicamente dar, daca e sa ne uitam la daune ... .
Sa auzim numai de bine
Catalina
mt spune:
iarina,
daca te intereseaza un psihoterapeut pot sa-ti recomand. eu am incredere mai mare in psihologi/psihoterapeuti decat in psihiatrii. nu am timp sa argumentez de ce gandesc asa... poate altadata.
eu mi-am facut masterul in psihoterapie la faculatea de pshihologie, universitatea bucureti. cunosc multi terapeuti. sedintele de terapie ajuta enor... credeti-ma...
din pacate, nu am profesat... asta va fi marele meu regret...
teodora