atacuri de panica
salut sunt Valentina am 28 de ani si sunt insarcinata in 9 saptamani .
pana aici totul e bine si frumos ,dar din pacate nu pot scapa de niste atacuri de panica care imi fac viata un calvar.Am facut tratament cu sanax si xeroxat aproape 1 an merg si la pshiatru si tot nu pot scapa de starile astea care de cind sunt insarcinata se suprapun si cu starile de rau de la sarcina simt ca o sa clachez .
MA POATE AJUTA CINEVA?MULTUMESC ANTICIPAT
Raspunsuri
mamica dulce spune:
la cabinetul psi s-a discutat recent un subiect pe tema asta...
multa sanatate!
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
Anette123 spune:
Valentina, nu vei claca! Vei face un bebe sanatos si frumos, si atunci vei fi implinita! Gandeste-te ca e un mare miracol ce se intampla in viata ta!
Si sa stii ca daca tu nu te ajuti pe tine, si nu te apreciezi pentru ceea ce esti, psihiatrul singur nu o poate face. TU esti cea care trebuie sa te iubesti si sa te apreciezi...
Si fi optimista, ca nu mai ai mult...inca un picutz, si o sa ai si sufletzelul cel mic langa tine, care va da si mai mult sens vietii.
Anette
valentina_bubu spune:
MULTUMESC PT INCURAJARI DAR CRED CA SI IN NOAPTEA ASTA NU O SA POT DORMI DIN CAUZA STARILOR MELE
RaluD spune:
Incearca un tratament naturist care sa nu interfereze cu sarcina, sunt mult mai bune decat medicamentele.
Ia legatura cu un medic homeopat, sigur fetele iti vor putea da numarul de telefon al unui astfel de medic.
Si mult curaj ! Nu mai ai de ce sa ai atacuri de panica ! In viata ta se petrece un miracol, cea mai mare implinire a unei femei. Vei fi MAMICA unui sufletel minunat.
Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica
moni25 spune:
Valentina, dupa ce se va naste bb vei fi asa de ocupata ca n-o sa mai ai timp sa te gandesti la panica, si ai sa vezi ca-ti va trece
moni
ingridnen spune:
Am suferit si eu de atacuri de panica. Am facut tratament cu Xanax, vreo 3-4 luni si mi-a fost foarte greu sa scap de el. Da dependenta in timp... Pe urma am luat Prozac (Fluoxetina) care, se spune, nu ar da dependenta. Si am facut niste sedinte la un cabinet de psihologie (bani dati degeaba, probabil nu am nimerit pe "mana" cui trebuie).In perioada cu Prozac-ul am ramas insarcinata si bineinteles ca am intrerupt de indata ce am avut testul de sarcina pozitiv. N-am mai luat nimic toata sarcina (mai eram deprimata, mai plangeam - dar nu am mai avut atacurile binecunoscute) si nici dupa aceea. Daca ai intrerupt brusc Xanax-ul s-ar putea sa ti se fi accentuat starile de panica din cauza asta. Cred ca, asa cum te-au sfatuit fetele, ai putea incerca un remediu homeopat.
Curaj si sanatate !
Ingrid mama lui Cristi (2 ani si 2 luni)
iarina spune:
valentina nu lua medicamente in timpul sarcinii..nu-ti fac bine nici tie si mai ales copilului. Eu am o multime de doctori si farmacisti in familie si din cate mi-au trecut pe la urechi, Xanax-ul - cum spuneau si fetele- da dependenta si nu rezolva problema. Dupa ce se naste bebele,schimba-ti psihiatrul, pt. ca Xanax-ul nu nu trateaza cauza. Am o prietena buna care a avut atacuri de panica, acum face tratament si se simte bine. Ia Zoloft si Anafranil sau Anafralil (nu stiu prea bine cum se numeste)si din cate spune ea, acestea ar trata cauza. Eu nu prea reusesc sa-mi inchipui cum poti sa ai atacuri de panica daca nu iti este frica de ceva real, insa trebuie sa fie infioratoare...dupa cum imi povestea prietena, o apucau uneori si pe strada. Din cate stiu eu, face doar tratament medicamentos si a fost la Biomedica...numele doctorului nu-l stiu, dar pot s-o intreb. Oricum tu nu poti incepe un tratament fiind insarcinata. Gandeste-te ca trebuie sa rezisti pentru bebe si ia Passiflora, un sedativ naturist, eu il luam in sesiune cand nu puteam dormi de stresul examenelor.
P.S. Ce-ar fi sa incerci tehnici de relaxare yoga? Mi-a trecut acum prin minte...
Tanaion spune:
Si sora mea a suferit mai bine de un an de atacuri de panica. La ea se manifestau cu lipsa de aer, frica inexplicabila, intepaturi la ininma si puls accelerat. Atacurile se declansau din senin fara un motiv clar. A urmat si ea tratament medicamentos cu xanax, anafranil o foarte scurta perioada pentru ca cea mai mare criza a avut-o chiar cand urma tratament cu anafranil. In cazul tau insa nu se pune problema de medicamente, dar vreau sa-ti spun ca ceea ce a ajutat-o pe ea cel mai mult au fost niste tehnici de respiratie pe care le-a invatat de la un psiholog unde a fost la cateva sedinte. Aceste tehnici au ajutat-o in momentele cand se declansa frica aceea sa-si controleze ritmul respiratiei si de aici si a batailor inimii.
La tine cum se manifesta aceste atacuri? Daca vrei iti pot trimite pe PM numarul psiholoagului.
Tana
adela2 spune:
quote:
Originally posted by ingridnen
Am suferit si eu de atacuri de panica. Am facut tratament cu Xanax, vreo 3-4 luni si mi-a fost foarte greu sa scap de el. Da dependenta in timp... Pe urma am luat Prozac (Fluoxetina) care, se spune, nu ar da dependenta. Si am facut niste sedinte la un cabinet de psihologie (bani dati degeaba, probabil nu am nimerit pe "mana" cui trebuie).In perioada cu Prozac-ul am ramas insarcinata si bineinteles ca am intrerupt de indata ce am avut testul de sarcina pozitiv. N-am mai luat nimic toata sarcina (mai eram deprimata, mai plangeam - dar nu am mai avut atacurile binecunoscute) si nici dupa aceea. Daca ai intrerupt brusc Xanax-ul s-ar putea sa ti se fi accentuat starile de panica din cauza asta. Cred ca, asa cum te-au sfatuit fetele, ai putea incerca un remediu homeopat.
Curaj si sanatate !
Ingrid mama lui Cristi (2 ani si 2 luni)
Dar Prozacul ai reusit sa-l intrerupi fara probleme?
Valentina, am auzit si eu ca zoloftul ar fi bun dar in nici un caz in sarcina.
Nu stiu insa pe nimeni care sa-l fi luat si apoi sa-l fi oprit. Toti il iau continuu.
Psihologii nu folosesc la nimic. Iti spun eu. Iti iau banii degeaba.
Psihiatrii insa, da. Pot rezolva multe probleme. Insa, trebuie sa te hotaresti tu daca vrei sa iei sau nu medicamente.
Asta, dupa sarcina.
iarina spune:
daca tot veni vorba de psihologi, ce ma sfatuiti? M-a rugat prietena de care va povesteam sa-i caut un psiholog bun in Bucuresti, vrea sa faca si psihoterapie....eu nu stiu pe cine sa-i recomand, mai ales ca am auzit pareri impartite...cum ca nu te ajuta cu nimic. As vrea un psiholog bun,a spus ca deocamdata banii nu conteaza...vrea sa vina o data pe saptamana in Bucuresti, din provincie, 3 ore distanta cu trenul.