Bebelusi de martie - aprilie 2005 (5)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

An-k, nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi.Noi o ajutam pe Leti sa faca KK cu termometrul sau cu supozitor aproape in fiecare seara.Asa ne-a spus pediatrul. Daca nu face peste zi, seara inainte de baita o stimulam si se simte foarte bine dupa aceea.Si ea se chinuia foarte tare, se scremea, se agita, acum stim cum sa o ajutam.E mai bine asa decat sa stea cu KK in ea, saracuta.

http://community.webshots.com/user/oanamucenicu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

rox, aici am vazut la o prietena,(la fetitza ei) niste palariute micute gen cowboy dar fara snurulete, dar voi cumpara panglicuta o voi coase la bascuta, si avem palarie

oana, nu stiu ce sfat sa-ti dau, sper sa nu ma bag aiurea, dar sa nu fie depresia postnatal, iar daca e n-o lasa sa te infranga lupta cu ea, intr-un mesaj anterior spuneai ca sotul tau are un serviciu cu raspundere, si lucruri importante de facut, poate vine mult prea obosit, eu sper din tot sufletul sa rezolvati neantelegerile, sa aveti armonie in casa si in suflete, si sa va bucurati de minunea voastra

anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna_J spune:

Buna dragelor,hai sa ma mai bag si eu in seama pe aici. In primul rand multumim Ankai, Biancai si sotului ei pentru vizita facuta. Ne-am bucurat sa ne vedem din nou si sa se intalneasca si printesele noastre putin...Despre iesirea in locuri publice cu bebeii... noi din maternitate ne-am dus direct impreuna cu sara sa-i cumparam carucior intr-um magazin mare si nu mi s-a parut nimic deplasat si de atunci am iesit zilnic cu ea la cumparturi de tot felul si nu s-a intamplat nimic. Caciulita noi n-am folosit niciodata in casa nici macar dupa baie si totul e ok pana acum. Marox, stii ca eu am alaptat-o pe Sara in timpul mersului ? Poate e o nebunie si inconstienta dar am luat-o in brate si i-am dat sa suga in masina fara sa oprim... sa nu faceti ca mine, dar nu ne-am oprit deloc timp de 3 ore tot drumul si a fost bine.Pentru ca alaptez la greu, la Sara nu-i dau nici un fel de ceai sau apa, mi s-a spus, am citit ca nu este nevoie si iar n-avem probleme de nici un fel, e adevarat ca o alaptez mai des cand e cald chiar daca nu suge mult dar sa nu se dezhidrateze ii dau fara probleme. Mamacita, eu sincer nici nu numar de cate ori ii dau Sarei sa suga, o alaptez la cerere si chiar noaptea trecuta adormit neintrerupta 6 ore, sa vedem noaptea aceasta ce face... tot asa am citit ca e cel mai bine sa asculti copilul, sa-i dai cand iti cere si isi va regla el singur ritmul de supt si diminua cand doreste el. Cu trasul de san si mie mi s-a intamplat si tot asa cred ca e din pricina gazelor dar in ultimul timp vad ca i-a trecut.Noi cu colicii nu prea avem treaba, sper ca si in continuare sa ramana asa...Oanamc, imi pare rau sa aud ca treci printr-o perioada mai trista din pricina relatiei cu sotul tau. Parerea mea ca e normal sa te simti nedreptatita daca nu impartiti treburile casnice si ingrijirea micutei Letitia, incearca sa stai de vorba cu el deschis si sa-i spui ce te doare si de ce iti sare tandara atat de repede. Vreau sa-ti spun ca in primele zile dupa ce am iesit din spital si chiar in spital am fost foarte rea cu sotul meu care intotdeauna s-a purtat cu mine ireprosabil. Tipam la el, ma trezeam ca-i adresam unele cuvinte care nu le foloseam in vorbirea mea, am fost dura si groaznica si crede-ma fara motiv. Cred ca s-a speriat rau de mine ... dar mi-a trecut foarte repede, a durat cateva zile si eu eram constienta ca e vina mea ca ii ceream lucruri imposibile si parca ii cautam intentionat nod in papupa. El m-a inteles imediat si nu s-a alarmat si s-a purtat cu mine ca si cu ouale, a fost extrem de intelegator iar pana mi-a trecut starea. Mi se parea ca nimic din ceea ce face nu e bine ori ca nu face destul, etc. Acum perioada aceea e istorie si avem grija impreuna de Sara fara probleme, el se implica in cresterea ei la fel ca mine mai putin cu alaptatul ca acolo n-are cum! Eu zic sa mai ai rabdare si cu el dar si cu tine, sa nu panichezi si sa incerci sa introduci programul Letitiei la 'normal' ca si cand se afla cu voi dintotdeauna, nici sa fii obsesiv de grijulie cu ea ingnorand nevoile sotului... sa nu stati numai in casa, iesi cu ea la plimbare, du-te prin magazine la plimbare, cumpara-ti ceva fain care sa te faca sa te simti bine, iesi cu prietenele si cu Letitia in carucior la o inghetata, sa nu te simti ca 'te sacrifici' doar tu ci dimpotriva incearca sa te bucuri de orice moment! Iti doresc mult succes in rezolvarea problemelor tale, te apreciez ca ai curajul sa privesti lucrurile in fata, sa le spui chiar si sa nu te prefaci ca totul e ok!Fetelor acum va las, sper ca n-am deranjat cu interventia mea, merg la nani ca e tarziu la mine si n-am stat asa tarziu la pc decand eram gravida!PS: Rrox, poze faina, mamica si tatic mandru de o mandrete de fata la patrat! Printesa de Mariuca se vede clar in poze ca radia de fericire si se simtea foarte importanta langa sora ei :)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

oanamc,hai s-o luam pe rand,incet-incet cu problemele,si vei vedea ca nu exista vreuna fara solutie si nici nu sunt asa grave(eu cel putin asa iti doresc).
Voi incepe cu cele medicale,caci acolo ma pricep mai bine.La control nu uita sa pomenesti vreuna.Pentru hemoroid tratamentele sunt contra durerii,caci el nu se retrage complet;asculta insa pe cineva care are de atatia ani ca a si uitat(eu)-cand nu te doare,chiar daca e mare,chiar nu deranjeaza.Pentru candida iti va lua secretie pentru lama,iar Candida vaginala se trateaza extrem de usor(probabil iti va prescrie niste ovule -de ex.Gynozol-si niste spalaturi vaginale cu Tantum rosa sau bicarbonat).Pentru suspiciunea de cistita sa-ti faca sumar urina si urocultura;mai apare dupa spitalizare,de la sonda,dar tot asa,se trateaza(sunt antibiotice total compatibile cu alaptarea).
In ce priveste problemele conjugale,in viata oricui apar,in special la debutul relatiei in doi,in asa numita perioada de adaptare,iar aparitia unui copil cu toate problemele aferente si pe fondul hormonal excesiv al mamei si de oboseala cumulata al ambilor parinti aproape intotdeauna duce daca nu la certuri,cel putin la frictiuni.Si eu am trecut intr-un anume grad prin experienta asta si cred ca multe mamici sincere iti vor putea confirma acelasi lucru.Nu e cazul de divort,asta ar presupune probleme iremediabile.Incercati sa comunicati cat mai mult si sincer,spuneti-va doleantele si faceti amandoi compromisuri.Sunt tatici care sunt mai putin implicati in cresterea si ingrijirea efectiva a copilului,chiar daca-l iubesc,pentru ca poate nu se pricep,le e teama etc.Ajuta-l cu tact sa-si faca un anume program cu Leti incepand cu ce-i place si la ce crede ca are aptitudini,apoi ghideaza-l si spre alte manevre,mai putin placute sau usoare.Pentru asta iti trebuie si tie rabdare si,ca sa o ai,procedeaza cum a zis Dana,iesi cu fiecare ocazie pe care o ai.Si eu am facut asa si deodata m-am simtit inseninata si incurajata.Sper sa-ti fiu de ajutor.Succes si nu gandi in negru,nu e cazul,in viata noastra a aparut o minune si trebuie sa-i multumim lui Dumnezeu in fiecare zi.
an-k,pentru nasuc infundat cum procedai:de cate ori desfundai si cu ce?
Fug ca plange...

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Danna ce bine le-ai zis tu pe toate Si eu zic tot ca tine. Si multumesc pentru aprecieri

Oana e doar perioada de adaptare la viata cu micuta intrusa. Apare mai mult sau mai putin si in alte familii. Asta pentru ca atat tu cat si sotul tau nu prea vreti sa va schimbati. Erati obisnuiti sa aveti timpul doar pentru voi si acum brusc aveti o responsabilitate care va rapeste timpul. Te inteleg ca abia il astepti sa i-o dai pe Leti in primire, sa scapi de "serviciu", dar, pe de alta parte, poate ca si el abia asteapta sa scape de serviciu si sa-si vada meciul conform bunelor lui obisnuinte.
Trebuie in primul rand sa discuti cu el despre toate astea, si subliniez discuti, nu sa-l iei la rost si sa-l umpli de reprosuri. Asta nu ar fi decat inca o cearta. Si in al doilea rand trebuie sa nu mai tratati timpul petrecut cu Leti ca timp alocat exclusiv copilului, care devine un soi de corvoada cand nu te schimba nimeni in post. Includeti-o in viata voastra obisnuita, iesiti cu ea la plimbare (nu neaparat in parc, ci unde vreti voi sa mergeti) si la cumparaturi si in vizite, stati impreuna la meci sau orice altceva. Ca o paranteza, sa stii ca bebe adoarme foarte bine si la meci, daca nu-i sonorul dat prea tare si nu sare tati pana-n tavan la un gol. Si eu cand vreau sa vad cursa de F1 sau un film o iau pe Ioana la televizor. E si ea un omulet care trebuie sa se adapteze la viata noastra, nu sa stea protejata ca un bibelou. Eu ma gandesc la femei precum bunica mea, care a crescut 4 fete in timp ce munceau pe branci si ea si bunicul si uite ca au iesit toate foarte bine fara sa le cocoloseasca nimeni.
Ideea e sa incetezi sa mai fi prizoniera Letitiei (ca de aici vine si nervozitatea ta si ciuda pe sotul tau, cum adica el inca face ce vrea si tu nu?!) si sa iesi cu ea in lume. Si discuta neaparat despre toate astea si cu sotul tau. Nu-i un capat de lume ce se intampla, ti-am spus, au patit-o si altii, dar nu trebuie sa se lungeasca prea mult. Luati-o ca pe o perioada de adaptare.
Si acorda-i incredere si sotului tau, numai asa il poti responzabiliza. Daca i-o lasi pe Leti in grija, nu-l mai boscorodi la fiecare pas ca nu face bine ce face (atat timp cat Leti e in siguranta desigur, ca doar n-o sa-l lasi la bungee jumping cu ea ).
Succes!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Oana se cunoaste ca suntem nascute in aceeasi zi, si eu gandesc cam la fel. Gandeste-te ca macar tu il ai pe sotul tau in fiecare seara, dar al meu pleaca in delegatie si vine la 2 saptamani acasa si eu raman singurica cu Alex...
Incearca sa iesi la plimbare cu prietenii, cred ca ai nu? eu nu am nici cu cine iesi ca stam in Targoviste doar de 3 ani si eu am lucrat la Pucioasa la 20 de km de Targoviste asa ca nu vine nimeni sa bea un suc cu mine, dar imi pun copilul in carut si plec la plimbare, plec chiar si la socrii pentru cateva zile doar ca sa nu satu singura. NU mai sta nici tu ca asta iti face rau.
SI FII CONVINSA CA TOATE AM TRECUT SAU INCA MAI TRECEM PRIN CEEA CE SPUI TU.
e ceva normal sa te deranjeze ca toti in jurul tau isi continua viata, iar tu nu mai poti sa faci cam nimic din ce faceai inainte.
crede-ma ca la fel gandesc si eu.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rp spune:

Buna ziua tuturor.

Oanamc, draga de tine, parca ai fi povestit despre sotul meu, cu deosebirea ca al meu nu se uita la meciuri, ci la HBO. Si eu traiesc aceleasi sentimente ca si tine, dar ma linisteste gindul ca e ceva trecator. Sotul meu, si sint convinsa ca si al tau, e un om extraordinar, il iubesc foarte mult, ma ajuta enorm , doar ca e o etapa noua in viata noastra si cred ca barbatii se adapteaza mai greu. Cind nu te mai ajuta cineva in afara de sot e destul de greu. Au fost zile (cele cu colici)in care am tinut-o pe Marutza toata ziua in brate de simteam ca imi cad miinile din umeri si ma rup in doua de durere de spate, aveam atit de mare nevoie de o pauza dar sotul meu venea tirziu si obosit si tot ce-si dorea bietul de el era sa se uite la TV, iar eu simteam ca innebunesc. Dar oricit ar fi de greu, merita orice efort bebelusii nostri dragi.
Poate starea asta de oboseala si nervozitate e datorata si afectiunilor postnastere.Eu am avut o infectie urinara, luata probabil din maternitate, care m-a epuizat pur si simplu iar acum am un panaritiu la unghiile de la picioare de abia pot merge, chestii pe care nu le-am mai avut niciodata in viata mea. Le pun pe seama rezistentei scazute a organismului dupa un efort de 9 luni.
Eu zic ca trebuie sa fiu optimista si ca lucrurile vor merge din ce in ce mai bine.

Rrox, am vazut pozele - sint superbe, felicitari. Sta foarte bine in leagam, as cumpara si eu unul avind in vedere ca fetele noastre sint cam de aceeasi virsta si m-ar mai scuti de tinutul in brate, dar mie pediatra mi-a zis ca si in cosuletul de masina nu pot sa o tin prin casa decit dupa 4 luni. Totusi, si daca o tin in brate vertical ii solicit coloana, nu? Inclin sa am mai multa incredere in parerea ta decit in cea a doctoritei.

tuturor.

roxana si marutza (22.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

zuzunaki,uite si fusta mea gipsy,poate iti place modelul-ca tot ziceai ca vrei si una alba- si cauti la fel;suntem doua gipsy,una kaki,una alba...
Am mai pus pozici cu Alex in albumul "vorbim si zambim"ca un voinic de 5 kg si 5 sapt.ce suntem...

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

mamacita am vrut sa iti vad si eu fusta dar nu ma lasa.
cred ca nu le mai ai la public, si daca dau sign in ma duce la albumele mele...

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

mamacita,
am vazut pozele!!!alex e un dulciiiic si are o mamica dragutza si eleganta foc!imi place fusta ta,eu caut una pana sau putzin peste genunchi ca lunga am

ninocikap,dupa ce te loghezi dai din nou click pe link ul mamcitei.asa vei vedea pozele.
pupici

Nicole si micul printz (19.03.2005)
"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swedenborg

Mergi la inceput