Bebelusi de ianuarie-februarie2005(18)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

quote:
Originally posted by ana maria

Crinuta am primit, multumesc foarte mult.

Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Cu placere.

pupici

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Coco, noi sintem bine, multumim frumos.
Pai tu ce faci, intri cite putin si ne saluti si pe urma iar nu mai dai nici un semn? de unde ai intrat?

Patricia si Rebecca (05.02.05)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/danana_me/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Si noi iti multumim Crinuta!
Alina si Andrei

Oana, abia astept sa aflam vesti de la voi!

Kita(Alina) si bebe Andrei (nascut pe 10 februarie 2005)
album
bebe Andrei de la o luna la doua luni
bebe Andrei de la doua la trei luni
bebe Andrei de Pasti 2005-2luni si 3saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

Coco, ma bucur sa mai vad cite un mesaj scris de tine .

Crinuta, please, trimite-mi si mie schema respectiva (pe adresa de pe messenger). Desi noi avem deja supica cu vitel in alimentatie...Merci

Leta si un bebe
POZE NOI

Want my life back...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

anamaria sau crinuta, vreau wsi eu va rog frumos firma care face biscuitii fara gluten. adresa este: dradetchi@rdslink.ro

fetelor, azi e prima zi cind micutzul meu NU A FACUT KK DELOC!!! sa-mi fac griji. in schimb a fost tare miriit toata ziua, desi l-am carat peste tot cu noi azi, am avut multe drumuri de facut si a fost pt noi obositor, dar pt. el saracul...
anamaria, la tine a fost vreo zi in care nu a facut deloc??? caci am intekles ca sint diferente mari intre cei cu sin exclusiv si ceilalti, de aceea vreau sa stiu cum e si la tine. mie de cam o sapt. imi face doar o data pe zi kk, in rest numai pipi la greu. e ok? numai azi nu a mai facut kk deloc!

multumim mult

cocolino, sintem bine ceea ce va dorim si voua - multumim frumos. noi ne mai intilnim cu ingerashu prin parcul Moghioros si ne mai zice de tine si micutza ta. pupici

Mamica lui Codrin din 21.02.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Shobo, vezi aici:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49926

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catiflo spune:

Crinuta, multumim mult pentru meniu. Am sa incerc, daca am timp, sa il transcriu pe forum pentru ca oricum vreau sa il listez si sa il am cu mine cind merg acasa.
Toate bune,

Florina & baby Gabe (04 feb 2005 )
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catiflo spune:

Fetelor, ma chinui de o ora sa il adorm pe bebe, nu stiu ce are ca miriie incontinuu. Cred ca il doare burtica. Am sa-i dau ceva de mincare ca au trecut 2 1/2 ore de la masa, poate adoarme. Intre timp am copiat meniul de la Crinuta.

DIVERSIFICAREA

Se incepe dupa 6 luni, la cei foarte grasi la 4-5 luni.

Masa a IIa din zi este prima care se inlocuieste (de la ora 10). Se incepe cu suc de morcov + suc de

mar, separat sau impreuna:
- o lingurita in prima zi
- 2 lingurite a doua zi
- 4 lingurite in a treia zi (aprox. 20ml), apoi 40ml, 60ml, ..., 100ml cind se adauga si pulpa de

fruct ( mar, banana ):
- 1/4 mar in prima zi
- 1/2 mar a doua zi
- 3/4 mar in a treia zi
- 1 mar in a patra zi
Se sta 1-2 zile pe loc pentru a vedea cum reactioneaza copilul, apoi se introduce banana mixata cite o

lingurita, doua, pina la jumatate de banana ( banana trebuie sa fie coapta si fara pete negre ).
Piureul de fructe ( suc si fructe ) trebuie sa fie semifluid, sa curga.
In amestecul de mar si banana se pot introduce oricare alte sucuri de fructe in cantitati progresive.
Trebuie adaugate proteine sub forma de brinza de vaci cite 1-2 pina la 4-6 lingurite, sau pulbere de

biscuit pina la aceeasi cantitate. Biscuitii trebuie rumeniti in cuptor ( dextrinizati ) si umflati cu

ceai fierbinte, dupa care se amesteca in piureul de fructe.
Se adauga orice fruct autohton ( fara coaja si simburi ), progresiv, incepind cu doze mici si crescind

doza progresiv, piersici, caise, cirese, visine, capsuni, pere, prune, struguri...
Amestecurile se alterneaza, nu se da mai mult de doua zile aceeasi compozitie pentru ca sugarii se

plictisesc si refuza.

Masa a IIIa
1. Supa de legume
2. Piureul de legume

1. Supa de legume
Se ia o cana de ceai de 300ml si se umple cu legume date pe razatoare sau taiate marunt astfel:
- 1/3 din cana morcov
- 1/3 din cana cartof
- 1/3 din cana dovlecel, telina, pastirnac, ceapa, ardei gras, frunzele verzi de telina pentru fierul

pe care il contin ( important pentru copiii anemici ) salata, patrunjel, o rosie mica ( la copilul mai

mare conopida, brocoli, fasole verde - peste 7-8 luni ).
Toate acestea se fierb cu un litru de apa intre 30-45 min. sau 1/2 ora la oala sub presiune cu o

cantitate de apa de 300ml.
Se ia la inceput numai zeama ( 100ml ) in care se adauga 1/2 lingurita ulei de masline sau de floarea

soarelui, putina sare si 1-2 masuri sau lingurite cu virf de orez instant.
Se va administra inainte de masa a treia:
- 30ml in prima zi
- 60ml in a doua zi
- 90-100ml in a treia zi
apoi se poate creste pina la 200ml.
Copilul poate sa o ia cu placere sau sa o refuze. Daca o refuza se poate adauga lapte sau putin zahar

sau miere, o lingurita la 100ml, sau zeama de lamiie. Fiecare copil are preferintele lui.
Dupa ce se va obisnui cu supa se va administra piureul de legume.

2. Piureul de legume
Se mixeaza toate legumele fierte cu exceptia frunzelor verzi, cepei, rosiei.
Se adauga lapte praf sau lapte de vaca 2-3 lingurite, unt 1/2 - o lingura, putina sare. Se mizeaza

pina devine semifluida. Se administreaza progresiv crescind zilnic doza. 20-40-60-100-150gr.
In piureul de legume se adauga galbenusul de ou de gaina, fiert tare.
a) - 1/4 in prima zi
- 1/2 in a doua zi
- 3/4 - 1 galbenus in a treia zi
Se vor da trei galbenusuri pe saptamina. Albusul se va introduce in alimentatie dupa virsta de 1 an.
b) Tot in piureul de legume se adauga carnea de pasare - piept de pui. Se fierbe carnea separat in

supa adultilor, se mixeaza bine si se amesteca in piure:
- o lingurita in prima zi
- 2 lingurite a doua zi
- 3-4 lingurite pina la 6 lingurite pe zi
c) Brinza de vaci, in zilele cind nu primeste brinza la fruct.
d) Ficat de pasare
- 1/4, 1/2, 3/4, pina la un ficat fiert sau fript la gratar si mixat in piure + unt.
e) Peste alb fiert sau fript la gratar 1 - 2 - 4 - 6 lingurite.
Dupa fiecare aliment nou introdus, se asteapta 2-3 zile, pentru a vedea cum se adapteaza si tolereaza

copilul si apoi se introduce un nou aliment.

Masa a IVa din zi - masa de la ora 18
Se inlocuieste dupa 7 luni cu:
- iaurt cu sau fara fructe
- mamaliguta pripita ( subtire ) cu unt, brinza sau/si smintina
- papanasi cu brinza de vaci,fierti

Pina la 2 ani si 1/2 si peste, copilul trebuie sa primeasca doua mese de lapte pe zi.

Pupici,

Florina & baby Gabe (04 feb 2005 )
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viktoria spune:

Oana asteptam vesti si poze de la tine, sa ne spui cum a decurs botezul. Stiu ce a fost in inima ta, si noi vom fi singuri la botezul lui Clara ca mama si tata nu pot sa vina, o au pe buunica mea care e bolnava si este pe pat. Pe linga asta mama mea mai lucreaza. Insa tu ai scris asa de frumos, copii ne aduc intotdeauna o raza de soare in suflet. Iti doresc ca de acuma sa ai parte numai de soare in viata ta.
Pai chiar asa Coca numai intri ne saluti si nu ne scrii nimic despre tine si fetita ta. Multi pupici si te asteptam din nou in mijlocul nostru.
Shobo nu te speria, si eu alaptez doar si sa intimplat ca Clara sa nu aiba o zi scaun. E normal ca copii alaptati sa nu aiba in fiecare zi scaun. Am observat ca in acele zile am fost mai stresata si eu si am baut mai putina apa. Acuma are cam de 3 ori pe zi.
Fetelor la noi e asa de cald, si a fost asa de clad incit simbata si duminica am fost cu fetele la strand la inot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Megg spune:

Multumum Adana de oferta (cu foste sotzii), dar NUUUUU.... ajung soacrele.
A propos, ce cauta la voi? Au vreun copilas impreuna? Sau asa, aiurea? Poate s-a gandit ca esti prea bine si ai nevoie de un factor de stress.

Leta, felicitari pt. dintisori.
In leg. cu problemutzele tale, ai vazut ca nu era asa grav cum te gandeai? E nasol dar se trateaza.

Coca, bine ai "revenit". M-am uitat pe pozele tale, dar sunt cele pe care le stim...

http://community.webshots.com/user/megg2005

Megg si bb Mara

Mergi la inceput