Cum ingrijesc copiii un pui de catel?Rugam sfaturi
Raspunsuri - Pagina 2
annie_xtreme spune:
Mi-am zis ca n-o sa scriu la subiectul asta - din motive personale dar:
Ideea de a-i da de mancare "pe rand" nu este buna. Stiu ca va fi greu sa le explici copilasilor tai (care probabil sunt super incantati de responsabilitati) dar ideal ar fi sa existe un singur membru al familiei care sa il hraneasca. Tot ideal ar fi ca respectivul membru sa se ocupe de educatia lui. Va rog eu frumos, de dragul catzelului, NU il lasati sa creasca precum o buruiana. Nu ignorati importanta celor catorva comenzi de baza "aici" "lasa" "nu ii voie" "sezi" "asteapta" "pas". Un caine needucat devine o pacoste pentru familie si toata bucuria pe care o traiti acum, cand e mic prostutz si pufos se va transforma in nervi.
Ce varsta are catzelul (sper ca >8 saptamani)? In general , un catzel se poate "tine" cam varsta lui in luni +1 ora.
In mod evident cainele o sa va educe pe toti membrii familiei (la noi cel putin asa s-a intamplat) numai ca baietii s-ar putea sa se plictiseasca la un moment dat si e perfect de inteles. De aia spun ca unul dintre adulti trebuie sa se implice activ in educatia cutzului.
In sfarshit, pentru a impaca si capra si varza, propun sa va impartiti responsabilitatile ceva de genul - mama ii da mancare, ii face baie si il piaptana, tata il plimba dimineatza si il duce la veterinar, andrei il plimba la pranz si mihai seara. Sau ma rog, cum se potriveste la programul vostru.
Eu va urez mult succes si sa va bucurati de noul membru al familiei. Te invit de asemenea la subiectul 'prietenii omului' de pe forumul 'prieteni dintotdeauna'. Suntem acolo o gashca destul de mare de posesoare de animale si cand vei avea probleme/intrebari sau poate vei dori sa ne impartasesti si noua din shmecheriile Tinei - o sa gasesti pe cineva care sa te asculte.
I s-a spus "Sindrom Premenstrual" pentru ca "Boala Vacii Nebune" era deja folosit
Jazz -poze noi
ENYA spune:
Ia uite ! Rodico, si mie nu-mi zici nika
Draga de tine, n-aveai de unde sa stii ca tatal meu este mare chinolog, arbitru international, vanator si crescator de caini de rasa, ca a scris carti despre inimoasele patrupede...
Asadar, suna-l Rodica, si poate ii faci si o vizita (eventual cu Tina), va fi bucuros sa te ajute ! Nicolae Stravoiu -tel.315.05.48
Succes si ne auzim la telefon!
Amalia si Vladi (4 ani si 10 luni)
dianamaria spune:
Pe langa ce ti-au spus fetele mai sus, poti intra, daca vrei, si pe www.dogsite.ro.
Felicitari pentru catelus!
Diana
POZE :
http://community.webshots.com/user/dianamaria007