Durere dreapta, jos!!

Durere dreapta, jos!! | Autor: pisi_ella

Link direct la acest mesaj

Buna! Sunt gravida in 33 de saptamani si de 3-4 zile simt o durere ciudata in dreapta jos. Uneori nu trece cu nimic...asta ma ingrijoreaza! Am fost si la urgenta, acum 3 zile, la 11 noaptea, pe chestia asta! Dr a zis ca sarcina e ok, nu e nici o problema, ar putea sa fie de la rinichi sau de la apendice. Nu m-as ingrijora daca ar fi o durere mica si daca ar trece cu No-spa sau Scopantil, insa nu trece (mereu) si ma injunghie uneori la mers, cu reflexe in spate! Si ma mai doare si in timpul noptii, asta e cel mai nasol, ca nu prea pot dormi din cauza asta!! Ma gandesc sa nu am apendicita!! De fapt asta ma ingrijoreaza!! Asa, daca as sti ca e o problema care tine exclusiv de sarcina, ca apasa pe ceva....as sta linistita!
Sunt la a doua sarcina, insa la prima nu am acuzat o asemenea durere! Si ceea ce ma ingrijoreaza e ca durerea asta in dreapta jos am mai avut-o, fara sa fiu gravida...Deci tind sa cred ca nu e neaparat de la sarcina! O fi apendicele...Mai demult, acum vreo 6 ani, un dr mi-a zis ca am apendicele inflamat, insa nu e de operatie!,...Daca s-o fi facut acum de operatie??
Ati mai simtit o asemenea durere in timpul sarcinii?? Eu stiu ca la sarcina te dor toate, insa durerea asta mi se pare mai ciudata ...
Maine sau poimaine ma duc la control la dr. meu...ca pana acum nu a fost in localitate. Sa vad ce zice...

_Ella, Emma & din burtica

http://community.webshots.com/user/emmaandreea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

Draga pisi_ella,
din cate stiu eu (am fost operata de apendicita in anul II)un apendice inflamat da si dureri care radiaza in picior.
Pe mine atunci la camera de garda ma tot intrebau daca nu am si dureri la spate, caz in care ar fi fost mai probabila o infectie/piatra la rinichi.
Oricum, pe mine apendicele ma durea rau de tot, si medicul care m-a operat a zis ca nu era inflamat foarte tare, imi imaginez ca daca situatia e grava durerea e chiar insuportabila.
A, si inca ceva, de obicei apendicita da si stari de voma.
Dar nu sint medic, asta e doar experienta personala...ei stiu mai bine dupa ce te vad (apropo, cand ma apasau acolo credeam ca mor de durere).
Multa sanatate iti doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papu spune:

pisi_ella,
eu zic sa te duci sa-ti faci o ecografie ca sa vezi daca este intradevar inflamat apendicele.
ce pot sa-ti spun din experienta mea: pe la 24-26 saptamani, am avut de vreo 3 ori niste dureri tot asa in dreapta jos de nu puteam sa merg si ma durea si cand stateam jos sau in pat. initial n-au durat mai mult de 1 ora. insa ultima data m-a apucat pe la 5 dimineata si la 11 tot nu-mi trecuse. asa ca m-am dus si eu la urgenta la indicatiile doctorului meu ginecolog. bineinteles la urgenta la municipal a venit un nenea chirurg batran care era de garda....m-a palpat un pic si-a zis ca e apendicita. desi in picior nu-mi iradia durerea. apoi a venit si doctorul meu ginecolog care mi-a facut un control rapid si a zis si el ca sarcina e ok si ca daca chirurgul a zis ca e apendicita tre sa ma internez si sa ma operez. eu in momentul ala am inceput sa plang ca ma gandeam cu groaza daca se intampla ceva lui bebe. doctorul mi-a zis ca sunt riscuri dar asta e...si eu de frica am plecat acasa. mi s-a parut ca a luat decizia mult prea repede tinand cont ca eram insarcinata.

asa ca m-am dus la alt doctor ginecolog, care m-a pus sa fac analizele de urina si hemoleucograma. mi-a iesit infectie si in urina si in sange. mi-a facut si eco si mi-a zis ca nu e inflamat apendicele. concluzia lui a fost infectie la rinichi. si mi-a dat ampicilina 1 saptamana plus no-spa. asta pana mi-a iesit si urocultura care zicea ca tre sa iau tot ampicilina. si am stat o saptamana in concediu medical linistita. am mai avut ceva dureri...uneori simteam ca si cum as avea febra musculara in toti muschii corpului. dar dupa tratament mi-a trecut complet si am fost super ok.

ce-ti recomand eu: sa-ti faci repede un sumar de urina si o hemoleucograma ca sa vezi daca ai infectie. daca te duci la medsana dimineata, pana seara ai rezultatul. si daca iese infectie vorbesti cu doctorul ce sa iei (cea mai buna in sarcina e ampicilina). si poti sa-ti faci pe urma si urocultura.
si sa te duci si la un ecograf. eventual daca are doctorul tau sa se uite el pt ca mie mi-a zis ca daca ar fi acuta s-ar vedea la eco.

oricum eu am ramas profund dezamagita de urgenta de la municipal si de fostul meu dr gine care fara prea multe investigatii vroia sa ma dea pe mana unui chirurg oarecare de garda sa ma opereze.

eu zic sa stai linistita pt ca nu cred ca e apendicita din ce povestesti tu. cel mult o criza usoara dar cat timp nu e acuta mai bine o lasi asa. si mai mult ca sigur e o infectie la rinichi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Ella, eu iti sugerez sa-ti faci repejor niste analize de sange si urina. Daca este infectie sau piatra la rinichi depistezi imediat. De asemenea este posibil sa fie colonul iritat sau o constipatie care e tipica in sarcina, desi banuiesc ca asta ai rezolvat-o in vreun fel! Daca nu iese nimic din analize, eventuial si o ecografie abdominala, chiar daca se va vedea mai mutl bebelusul, sigur si organele sunt pe acolo...

Sanatate multa si incearca sa nu mai alergi asha mult dupa Emma, poate e vreo oboseala cronica,

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 29 + (DPN 1 august)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Nu stiu cum este cu apendicita, dar eu stiu ca foarte multe femei fac hernie din cauza sarcinii.Pe mama mea la fel a durut-o si chiar a avut hernie.
Cel mai bine este sa iti faci niste analize sa vezi cum sta treaba.
Iti doresc numai bine.

Adriana si Aidan 34+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Multumesc mult, fetelor, mi-ati raspuns asa repede! Vad ca de cateva ore nu m-a mai durut...insa mai mult noaptea ma ia durerea...uffff!!! O sa ma duc poimaine la dr meu ginecolog (joia are zi cu gravide), sa vad ce zice si el....

Mitub.... ai dreptate, alerg si dupa Emma, insa de cateva zile stau mai cumintica.

O sa fac analize, ce sa fac...

Deci voi ziceti ca daca radiaza durerea in spate nu e apendicita? Ce bine ar fi!! Ca pe mine ma ingrozeste ideea unei apendicite in timpul sarcinii....mai ales ca mai am pana la termen!! Noaptea simt ca radiaza durerea urat de tot in spate! Mai mult ma doare spatele decat burta!! Nu e o durere violenta, de ce sa mint, e ca o jena ceva mai uratica, sa zic, interminabila....In orice caz....nu pot sa dorm din cauza ei....Azi-noapte am luat 2 no-spa si tot nu mi-a trecut....Sa vad in noaptea asta....

Beau si ceai diuretic...mi-a prescris dr, acum, la sfarsit de sarcina....sa nu retin apa prea multa...Asta ar trebui sa-mi faca bine la rinichi...nu?

Va tin la curent....Daca si in noaptea asta ma doare ca azi-noapte...ma duc maine la dr...nu mai astept pana poimaine!

Va pupam,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Mama a avut apendicita cand era gravida cu mine. La vremea respectiva i s-a propus sa scape de copil cu ocazia operatiei insa cum ea isi dorea foarte mult copilul cred ca le-a facut alora o impresia nu prea buna, ca alte femei cautau sa faca avort si era interzis. Dr. i-a dat penicilina injectii. Cel care i le facea (in spital) fura penicilina si facea numai ser fiziologic, mama s-a prins, l-a reclamat la dr si pana la urma a scapat cu tratamentul asta si are si acum apendicul la locul lui.

De cele mai multe ori, daca se banuieste ca ar fi o problema la apendice, solutia imediata este operatia; chiar daca nu este inflamat, se elimina o cauza pentru simptomele respective, operatia este relativ usoara.. (pentru dr, bineinteles).

Eu zic sa iti faci analizele de urina si eco rapid sa vezi exact cum stai, apoi iei masurile care trebuie, in cunostinta de cauza si nu dupa ureche (aici includ si urechile altora). Daca ai apendicita, poate scapi cu un tratament cu antibiotice si amani operatia pentru mai tarziu.

Sanatate si sarcina usoara in continuare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

Buna,
daca nici azi nu iti trec durerile, da fuga la medic si fa-ti un set complet de analize cu eco, cu tot. Mai bine asa decit altfel.Paza buna trece primejdia rea. Sper ca azi te vei simti mai bine si ca vei avea o zi buna si o sarcina fara probleme..

Lavi

Mergi la inceput

Fetelor, azi de dimineata am dus urina la Medicover...deseara sau maine dimineata (cand merg si la maternitate) voi lua rezultatul. Si azi-noapte m-a durut burta, inca destul de nasol ...M-as fi dus de azi la dr. si la echo, dar nu are zi de gravide azi si mi-era ca fug dupa el prin tot spitalul si il astept 5 ore....ca e tare aglomerat!! Ma duc maine dimineata. Fac si echo...Culmea e ca ziua nu prea ma doare....Noaptea insa nu pot dormi de durere!! Aseara mi-a trecut doar cu Novocalmin!! Nu cu No-spa, nu cu Scopantil....Nu stiu daca Novocalminul e foarte bun la sarcina....dar nu mai puteam!!! Stiu ca, dupa cezariana, ne faceam Novocalmin ca analgezic....si alaptam bb nou-nascut....asa ca m-am gandit ca nu poa' sa fie nociv nici acum....
Va mai comunic maine ce si cum! Sper din tot sufletul sa nu fie ceva grav!!!!!

Va pupam,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Pisi Ella, iti tinem pumnii si te asteptam cu vesti bune!!! Sper sa nu fie nimic serios. Pupici multi,

Irina si bebe 28 sapt.

http://photos.yahoo.com/irinabungau

Mergi la inceput

Buna, fetelor!! Am fost azi la dr. si la echo...Stiti ce am?? Un rinichi foarte inflamat si plin de lichid!!!! Hidronefroza moderata dreapta! Incep sa caut chiar acum ce si cum despre afectiunea asta...Dr. de la echo mi-a zis ca ar putea sa-mi distruga rinichiul!! Asta cu timpul, probabil...M-am dus la dr. ginecolog si cu sumarul de urina, infectie nu e, proteine in urina nu sunt....si asta cica-i bine! Mi-a zis sa beau ceai diuretic, ceea ce faceam deja, intre 500 ml si 1 l pe zi...Iar pentru durere....No-spa, Scopantil, Novocalmin, chiar Piafen, daca e insuportabila...In rest.....nu mi-a dat nici un tratament. Am intrebat daca poate sa afecteze sarcina hidronefroza asta si a zis ca nu.
Ok, va pup! Multa sanatate!!

Mergi la inceput