Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005(9)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Cora, lasa ca io's mama de fata cu genunchii juliti. Adevarul e ca pe moment nu-i are juliti, tocmai i-a cazut ultima cojita.

Dienuta nici nu esti tu asa de departe cu varsta bebeului: profu de psihologie ne zicea ca nu s-a stabilit exact cand apare sufletul: in mod clar nu la nastere, mai devreme, pt ca psihicul e influentat si de mediul intrauterin si viata intrauterina. La cate saptamani de sarcina? Odata cu prima celula, odata cu aparitia creierului, in care moment al dezvoltarii? Sau atunci cand parintii se gandeau sa aiba un copil? In fine, ce te faci cu aia nedoriti... Da' astea erau teoriile profului de psihologie....

Asa ca putem sa filosofam la nesfarsit!

Poante si pontute de-ale Silviei (3 ani & 3 luni), de zilele astea:

-Mami de ce bate ala care uda haine?
["Ala care uda haine" e masina de spalat. A scos ea un zgomot mai ciudat la centrifugare ]

-Mami, te doare urechea?
-Nu. De ce?
-Pot sa dau mai tare?
[Odata cand asculta CD cu cantecele cu sonorul dat la maxim i-am zis ca ma doare urechea si sa dea mai incet]

-Silvia, mergem in parc dupa ce mancam.
-Dar mie nu mi-e foame.
-Mi-e foame mie. Si lui bebe din burtica.
-Lasa ca bebe o sa manance cand creste mare.

Va ,
Lavinia 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

mai, dienuta, crezi ca 5 oameni in birou e mai bine?
sa vezi aici... din 5 trei sunt raciti/gripati/chestii si nici nu reusesc sa-i trimit acasa sa se caute, nici nu pot sa deschid fereastra / dau drumu' la aer conditionat / fac si eu ceva ventilatie pe-aici ca deh, sunt bolnaviori, manca-i-ar mama lor... ei isi petrec ziua sufland prin batiste, treaba -nexam, ca doar sunt bolnavi....
si eu vad cum colcaie microbii in jurul meu... valeu. da' i-am amenintat ca-mi iau 1 luna de conc. med. daca patesc ceva si le stric toate programarile de conc. de odihna - hi, hi, hi
C& bb 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Da Lavi02...bune raspunsurile fetei..hai ca m-am distrat mai ales la ultima..manaca bebe cand e mare..acum ce nevoie are?
Pe mine azi parca m-a mai lasat nenorocita de durere de cap..e una asa surda si pisaloaga..apare si dupa vreo ora apare iar...de imi vine tot cu capul de pereti sa ma dau.
Se apropie sfarsitul programului ..abia astept sa ajung acasa sa sar in patutzul meu.
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Dragelor, nu sunt chiar asa de invidiat....O fi sefu' baiat "giorno",colegii sunt draguti si amabili, nici nu ma spetesc muncind, locatia serviciului meu este in mijlocul parcului municipal, in schimb, problema MARE este salariul....Mi-e si rusine sa va spun cat castig, iar eu sunt un caz fericit, ca de ...sunt doamna jurista, si mai iau un indice la salariu, o prima, dar am colegi care mai sunt si intretinatori de familie care nu iau nici 3.000.000 in mana....asa ca, in viata dupa cu bine stim cu totii exista o lege a compensatiei!
La fostul loc de munca in schimb era cam atmosfera pe care o descrie Dienuta: nu aveai voie in pauza de tigara, la toaleta daca stateai mai mult de 5 minute ti se atragea atentia, nu aveai voie sa vorbesti la propriul telefonul mobil in interes personal si exemplele pot continua. Sa va povestesc o faza.
Intr-o sambata aveam de terminat ceva de si a trebuit sa merg la serviciu iar dupa ce terminam treaba urma sa plec la tara cu sotu. Si ii spun omului, ca sa nu ne tot asteptam unul pe altul, sa iau taxi pana la serviciu si sa mai cheltui si bani aiurea, sa vina cu mine si sa astepte pana imi termin ce aveam de facut.
Sotul accepta si il car dupa mine, il pun la calculatorul unei colege care nu avea nici un fel de informatie confidentiala pe hard si ii zic "da-te tu pe internet vreo 4-5 ore pana termin eu aici"
Reusesc sa termin ce aveam de facut (nu va spun ca pe sot nu il lasam sa se apropie de calculatorul meu pentru ca aveam de lucru in niste softuri care gestionau salariile, si doar aveam acord de confidentialitate cu firma....nu puteam risca sa "respire" ceva)
Toate bune si frumoase, termin cu serviciul si plecam la tara. Luni, la prima ora, eterna sedinta de echipa, unde subsemnata este facuta de 2 lei si 50 de bani pentru ca a periclitat siguranta financiara a angajatilor, a pus in pericol confidentialitatea datelor s.a.m.d.
Am scapat pana la urma cu mustrari dar cat am mai stat in firma mi s-a tot reprosat inconstienta de care am dat dovada. Probabil credeau ca sotul meu facea spionaj industrial...hihihi!
Asa ca stiu ce inseamna munca intr-o "companie multinationala de prestigiu"
Sper ca nu v-am plictisit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

A si sa nu uit....sunt nascuta la aproape 7 luni (cred ca auzisem ca si-au luat ai mei masina si nu mai aveam rabdare)iar mama mea spune de multe ori ca se simte lipsa celor 2 luni din burtica...ce-o fi vrand sa spuna cu asta?
Oricum, exceptand faptul ca aveam 1,800 kg si ca am ajuns la 1,400kg dupa nastere, am fost un copil sanatos (ma rog, la cap se presupune ca imi lipseste ceva, da' m-oi trata eu ) si fara probleme deosebite!
V-am tzucat
Ioana si samburelul7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

eu, va pup , se termina programul si ma duc acasa, unde e vraiste totul si nu exista chef ,
sa aveti o noapte tare cuminte..

Lavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IrinucaR spune:

maria_alexia, eu dupa acest site ma ghidez si sa stii ca vrand-nevrand se poate respecta super... eu de patru saptamani ma mentin cu 0.3-0.5kg sub limita inferioara, dar cresc constant cu cat indica schema respectiva. Saptamana trecuta am ramas la aceeasi greutate si sapt asta ar trebui sa cresc cu aprox 0.9kg... sa vedem daca este asa
http://www.mommyguide.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=124&topic=16
Eu nu prea mai am pofta de mancare,,, imi este foame de 3 ori pe zi, dar nu iesit din comun. Sa dea Dumnezeu sa ma tina asa toata sarcina.

dienutagraviduta si toate celelalte care aveti curiozitati:
*ecografia de astazi a fost una normala, numai ca bebele poate fi analizat in aspectele esentiale
*am vazut cordon ombilical si acolo i-a masurat pulsul 148 batai/minut, le-am si auzit (super sentiment), am vazut cum batea inimioara
*ne-a aratat stomacul ca este permeabil, adica bebe inghite
*a masurat craniul si femurul si sunt perfect dezvoltate (este mai mare cu 3 zile decat varsta clinica)
*am vazut ochisorii, nasucul si gurita atat cat sunt ele de dezvoltate in acest moment, deasemenea manutele, genunchii si o talpita
Cam acesta este rezumatul!

lavi02, eu de saptamana asta umblu in blugii cu extensie pt burtica pentru ca nu mai incapeam in nimic altceva. Sunt super comozi. Peste vreo 2 saptamani o sa imi iau si salopeta.
Pe 25 iunie am festivitatea de absolvire a facultatii si tre sa imi iau o rochita sa fim frumosi, deabia asteptam sa ne ducem la parada burticuta.
dienutagraviduta, cu cat ai luat sarafanul???

Lavi, nu stiu ce e bebele inca!!! Si cand i-am auzit inimioara, nu ne-a mai trebuit nimica

Va pupicesc cu drag pe toate!!!

IrinucaR 15+

www.irinucasisoru.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

Irinuca _ ai dreptate e super sentimentul sa- auzi inimioara... eu la ecografia de la 8 sapt am auzit-o - 162 batai/minut, moment tare lacrimogen, soldat si cu un sughit la care doctorita a pierdut imaginea..., avea 11 mm, e adevarat, cam aia e tot ce se vedea atunci; urmatoarea e pe 1.06, asa ca... abea asteptam
si la noi se face festivitate - eu am terminat la FF, dar vor 4.5 milione de persoana (masa, cadouri, spagi, cred ca si excursii in strainatate pentru profi si organizatori), asa ca imi bag piciorusul si nu ma duc, ca sunt satula de fitele lor...
pe sarafan am dat 330000 lei, dar am luat aceeasi chestie, numai ca cu pantalon scurt cu 290000 lei din alt magazinas; traiasca chinezii, ca vad ca ei mai fac copii...
mai, dar de sex nu ti-au zis chiar nimic ?! eu una nu mai am rabdare...
Ioana - mami tau face misto de tine... haha parca am citit ca in ultimele 2 luni se definitiveaza sistemul nervos ...!
mai, cand ma gandesc la genuchi loviti, imi vine in minte verisoara mea, care ii avea varza tot timpul... odata era la joaca, si avea ciorapi din aia pentru copii, a cazut , i-a curs sange, dar nu s-a dus acasa, a ajuns seara, can deja se facuse buba cu tot cu ciorap... i l-a decupat matusi-mea in jurul bubei, mureai de ras!!!

dienutagraviduta 12+ si bebelusha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

DIENUTA, unde iti faci eco in Bucuresti?Nu stiu nici un cabinet.In Constanta nici nu mi-au spus ca poti sa auzi inima bebe-ului.Si eu sunt in 10 saptamini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Multumesc, Irinuca, pentru toate info .
Am calculat de zor la conversia datelor din sist. nostru in cel imperial, dar acum m-am lamurit.
Plec de la usor underweight (51 kg la 1.64) si inca n-am pus nimic.
Am unda verde la inghetata !!!

Mergi la inceput