Bebelusi de septembrie-octombrie 2004 (47)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

In primul rand vreau sa-i pun lui Pufymic ca ma distrez de numai pot cand citesc ce nazdravan e Alesio. Felicitari!

Despre peste, mie Capraru mi-a zis sa-i dau peste oceanic, asa ca ii dau cod fiert cu pure de cartofi si il mananca cu o pofta, mama, mama iar eu ma bucur nespus (Ioana nici macar nu vrea sa guste pestele, asta o spun ca sa vedeti diferenta intre ei).

In casa Dami sta imbracat in body cu pantaloni scurti sau treisferturi si sosete si tot transpira iar afara il scot in maneca scurta si pantaloni treisferturi si sapca.

De baut el nu este prieten cu sucurile asa ca bea numa' ceai, cam 150-200 ml pe zi

Mazare eu i-am dat la borcanel de la Nestle (mazare cu curcan si a fost delicios). A mancat tot si cand s-a terminat s-a pus pe plans ca nu mai era.

Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)

http://community.webshots.com/user/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

multumesc pentru felicitari...sper sa nu molipsec pe nimeni

sunt foarte obosita asa ca apartamentul nostru arata ca dupa furtuna...dar norocul meu e ca cel mare ma ajuta...

ana-sunt multe lucruri care ma ajuta aici-uscatorul de haine-nu mam mai chinui sa le intind pe sfoara, mancarurile semipreparate si legumele inghetate...borcanele pentru Lia-asa ca nu trebuie sa gatesc mereu...plus ca acum nu-i chiar asa de greu, sa ma vad cand s-o naste samburele -ca nu va dormi noaptea si Lia nu va dormi ziua...eu zic sa mai astepti- la noi a fost total neasteptat (eu am luat pilule (minipilula) tot timpul)-dar eu sunt in acele 3 procente de risc,se pare...dar sa fiu in locul tau as astepta pana cea mica are un an, doi...de obicei la trei ani devin mai intelegatori ...dar daca au putut altii inaintea mea, pot si eu...ma uit aici la o emisiune "baby, baby" de parinti cu gemeni de un an si jumatate care asteapta alti gemeni si ma bucur ca nu sunt ei-sau tripleti, quintupleti...

roandre-8 dinti-felicitarii, putem imprumuta si noi???

aissa-nici a mea nu bea suc de fructe- ca ii vine inapoi...asa ca eu il amestec cu cereale in loc de formula-in felul asta evitam constipatia si facem cereale gustoase, gustoase- eu le fac consistente si le dau cu lingurita...

aici se considera ca in medie un bebe de sapte luni trebuie sa manance cam 700ml lapte si 3 mese a cate 100-120g solide pe zi(un castronel de bebe 3/4 plin) si lia mananca cam asa-
7-8 dimineata -lapte (cam 120 ml)
11-12-cereale+formula( fie fulgi de ovaz cu banane +o masura de formula-3/4 de castronel, fie orez cu mar in suc de mere-altfel o constipa-cu lingurita)
4-5 -masa principala -un borcan de 113g de mancare de bebei-carne
+ vegetale, carne+fructe(chestie americana) sau 3/4 de castronel gatit in casa
imediat dupa sau cam la o ora alte 120 ml lapte
8-9 piureu de fructe-alt borcanel de 113g sau 3/4 castronel si lapte cam 100 ml(daca nu bea lapte se trezeste peste noapte)
11-12pm-cam 180 ml lapte

deci cu solidele stam bine, cu laptele nu...dar ma stradui...

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993
poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salutare!

Anamari, felicitari,sa fiti sanatosi si fericiti tot timpul. Iti admir curajul si, in acelasi timp, imi doresc taaare mult sa am iar burtica...

Eu inca nu am curaj sa las vizigotu liber pe podea.Ca se ridica in picioare si dupa aia cade... ca bradu,cu capu de jos. Si urlaaaa.... asa ca nu am curaj.

Avem 4 dintisori (poate v-am mai zis)...

Va las ca imi cad ochii pe tastatura, am avut o saptamana infernala si simt ca lesin de somn. Promit sa revin ...mai coerenta :-)

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionella3003 spune:

anamari, esti cea mai tare, esti deschizatoare de drumuri!!! felicitari si sarcina usoara!

loreema, tu zici ca mai avea putin si manca frunza; ce sa mai zic eu ca alex mai avea putin si manca motanul!!! il prinsese cu amandoua manutele de coada si tragea sa bage in gurita! Pisoiul tragea sa scape, alex tipa, iti dai seama ce-a fost acolo pana l-am salvat (pe motan!!!)

roandre, felicitari pt. dintzoc! lasa ca scapati mai repede de problema asta si-o sa vezi c-o sa pape bebelina ta mai bine... sper sa nu semene cu alex, ca nici el nu prea mananca, e slabut rau, mai ales acum, cu boala c-a mai slabit... de-abia astept sa merg la dr. sa vedem cum stam!

cat despre lichide, alex bea, inainte sa se imbolnaveasca, cca 100 - 150 ml suc de portocale pe zi + ceai. Acum nu mai bea decat apa si un piculet de ceai... sper sa-i treaca sensibilitatea de la stomac si sa inceapa din nou as bea sucuri de fructe! Insa sa-l vedeti ce frumos bea din cana cu cioc! Ca un omulet mare!!!

Apropo de apa, voi de care le dati la bebei?

mina, tocmai ce am citit mesajul tau; felicitari pt. dintzoci, ne-ati ajuns!

atat pt. acum... sa avem o noapte linistita!

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Anamari felicitari!!!!Sarcina usoara sa ai si multa sanatate cu totii!Bravo!!

Geo tu te distrezi de nazbatiile lui Alesio.....dar mie imi vine cateodata sa ma dau cu capul de pereti....uffffff ca tare greu mai e sa ai un bebe vijelios ca bazucu meu....

Azi am avut o premiera....adica tati: a cazut bazucu din pat, cand il "supraveghea" tati!!Drept in cap!Acum e rosu in frunte....poate iese si cucui!Uffffffffff!

Pupici!

Ioana& Alesio, bâzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004) cu bazucu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniver31 spune:

Anamari felicitari!!!!Sarcina usoara si multa sanatate .Pupici
sau .Ce vreti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Anamari felicitari! Ma bucur pentru voi. Sanatate multa si sarcina usoara.

Eliana si Elena (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinah spune:

Duculeatza, tu parca ai intrebat de dermatita atopica.
Ana_a...taman bine ce ziceam ca e bine Armin cu eczema...a facut alergie....are doua zone pe obrajor si burtica. Din cat mi-am dat seama, cel mai probabil la dovlecel a facut. Caci saptamana asta i-am introdus nou doar dovlecel si iaurt. Si doctorul mi-a zis sa-i introduc un aliment la o saptamana ca sa vad, daca e sa faca alergie, de la ce e . Totusi nu cred ca e de la iaurt...pentru ca e lapte in fapt...Si apoi mi-am dat seama ca dovleceii au samburei multi si marunti...deci potential alergenic. Sper doar sa nu se extinda

Ce sa iti spun despre dermatita atopica....asa-i, pana pe la 3 luni nu se pronunta daca e sau nu eczema...ca poate fi de la schimbarea pielii, atmosferei, acneea sugarului etc. Dupa 3 luni, deja un alergolog se poate pronunta. Dar nu poate stii de la ce ce...numai daca nu face copilul soc anafilactic..cand e destul de clara situatia, dar si dramatica. Tratament practic nu exista pana la descoperirea cauzei. Insa se recomanda o ingrijire a pielii ff atenta, o hidratare f buna a pielii ajuta pielea sa lupte impotriva exteriorizarii alergiei. Terenul genetic e f important, daca un parinte e alergic parca sunt sanse de vreo 40% ca si copilul sa dezvolte o alergie, daca amandoi sunt, procentul sare de 60. Sotul e alergic la intepatura de albina...eu am fost la capsuni.
Testele cu reactie pe piele se fac dupa 3 ani, in acest timp, poate ca alergia sa dispara...prin intarirea de fapt a sistemului imunitar. Am citit ca mai devreme de aceasta varsta ca s-ar putea recolta sange si depista anumite alergii...nu stiu insa multe despre asta.
E bine ca alaptarea exclusiva sa fie de cel putin 6 luni (asta daca nu e alrgic chiar la laptele matern sau lactoza), iar alimentele introduse cam la o saptamana diferenta intre ele...ca se poata observa de la ce apare, in cazul in care apare vreo reactie. Lui Armin i-a mers mai bine dupa ce am rarit alaptatul. Laptele praf, cel putin la inceput, sa fie HA. Fructele mie mi-a recomandat dr, chiar dupa 8 luni, iar citricele, dupa un an. Armin nu stie ce-i aia portocala, mandarina, ananas, mango. Doar banana i-am dat. Fructele au potential alergenic mai mare decat legumele, de aceea. Ca regula generala se evita fructele cu seminte mici, cum sunt capsunile, zmeura etc. Si chiar si legumele cu seminte mici, rosii, castraveti...acum am dat de dovlecei.

Baia o facem scurta, cu temeperatura apei cu 1-2 grade mai scazuta decat normal. Nu se folosesc sampoane, geluri de dus/baie, sa le zic conventionale, se fac dupa reteta la farmacie. Eu primesc gel din ulei de boabe de soia. Foarte important, nu se foloseste uleiul de corp!! Se foloseste crema pe baza de vaselina pura pentru hidratare.
Eczemei ii place vantul si umezeala, adica infloreste in aceste conditii. Plus eczema de la dermatita atopica mananca, bebe se scarpina mult, nu-i da pace.

Acum nu mai am in cap altceva despre asta, probabil am omis si alte lucruri legate dermatita atpica...e si tarziu...daca mai ai intrebari, le astept cu placere. Plus, la Parintii intreaba, parintii raspund suntem mai multe mamici cu aceeasi problema la bebei. Topicul se numeste evident "Dermatita atopica".

La noi cei 2 dintisori ies parca in reluare...abia au iesit 1 mm in mai bine de o saptamana. Nu va plangeti ca nu aveti dinti...noi suntem printre cei mari in grupa si abia acum o saptamana jumatate ne-au iesit primii dintisori...deci la 9 luni...asa ca mai aveti de asteptat. Sau nu, dupa cum se grabesc fetitele :) 8 dinti, bravo Alexia :)

Numai bine

Ana_a, revin, ca mi-am amintit cu subiectele arhivate, nu stiu daca ti s- raspuns...
In dreptul capitolului "Odiseea sarcinii in 40 de saptamani", dupa ce vezi moderatorii, in dreapta de tot, vezi un dosarel galben pe care scrie A. Acolo gasesti mesajele arhivate, doar cauti capitolele. Spor la citit :)
Plus, daca daca dai click pe numele tau, la profil, deasupra numarului de puncte pe care le ai scrie marunt asa : "Toate subiectele (ne-arhivate) postate de ana_a". Acolo gasesti tot ce ai scris si unde ai scris.
Cu search n-am incercat, ca nu merge de cand haul....dar poti merge pe google.ro, cautare avansata, scrii spre exemplu "mamici de sept-oct 2004" sau cum erau intitulate capitolele noastre si mai in josul paginii "Domeniu - Genereazã rezultate din site-ul sau domeniul
...." si aici scrii desprecopii.com
Poze (23.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Anamari felicitari si sarcina usoara!

Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)

http://community.webshots.com/user/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

salut,

Anamari, felicitari si sarcina usoara!O sa vezi ca si bebelusul care va veni o sa va umple sufletul de fericire cum o face Lia si cum a facut-o si o face Alex. Cele mai bune ganduri si o multime de pupici din partea noastra
Roandre, felicitari pentru al 8-lea dintoc.
Aissa, si noi ne luam de mana cu voi ca nici dintisorul Almei nu iese, desi se simte sub gingie si e tot maraita de o buna bucata de vreme. Dar mama mi-a spus ca nici mie nu mi-au iesit repede dintii, iar fratelui meu i-au iesit dupa varsta de 1 an, dar tot noi ne laudam cu cele mai bune danturi din toata familiaEi, eu nu prea cred in treaba asta, mai repede zic ca e o coincidenta si am spus-o ca pe fapt divers si nu pt. a le determina pe mamicile puiutilor cu dintisori sa-mi sara in cap
Daniver, Duculeatza, am vazut pozele cu voi. Aveti niste puisori tare draguti.
Ana_a, m-ai facut si pe mine sa ma distrez de tunsul lui Stefan. Asta cu atat mai mult cu cat si eu am "experienta" in ale tunsului. Examenul mi l-am dat pe capsorul sorei mele cand ea avea 10 luni si eu 2 anisori si 8 luni cu ustensilele lasate la indemana mea de catre tatal meu (frizer).Am facut repetitie cu masina de tuns a soacrei pe capul sotului, de data asta, acum 3 ani, pt. ca nu reuseam nicicum sa-l trimit la tuns, asa ca m-am facut "stapan pe situatie" si am facut-o cu propria manuta. Incercarea mea nu s-a mai soldat cu daune, asa ca mai practic asta din cand in cand.
Am mai vrut sa spun cateva, dar nu mai stiu ce ca mor de somn. Ma duc la nani si revin maine daca reusesc sa-mi fac timp printre cumparaturi, Alma, gatit pentru petrecerea de duminica si curatat casa de sus pana jos.Somn usor,

Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit

Alma, sufletel mic si iubit -noi
Alma, sufletel mic si iubit-si mai noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput