A mai construit cineva casa!?! (4)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danilamonica spune:

quote:
Originally posted by Deborah77

Ehee, Ali, nici nu stii cat o sa vi le blestemati (zilele zic). Acum iti pare asa ceva abstract, stii ca va fi greu, dar nu stii exact ce. Sa vezi cand te apuci, cum e....noi o s-o terminam curand la rosu, dar, eu una cel putin, sunt f aproape de momentul in care sa-i pun placuta cu " de vanzare" in fatza. M-am saturat!!!! Plus ca visam sa ne mutam in toamna asta, si trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea ca voi mai sta o iarna la bloc.




Si noi am patit la fel ..o luam rzand din cand in cand probleme peste probleme insa noi ne-am muta in februarie si era destul de frig casa noua, rece...
Poate ca e mai bine sa stea o iarna fara sa va mutati ca inca peretii sunt uzi si consuma de rupe..mai ales gaze..eu am platit asta iarna 4,5 milioane gazele intr-o luna. Mi s-a spus ca de anula sta cosumul va fi la jumate ca se usuca intre timp..asa ca ca mai bine las'o sa se usuce si apoi sa te muti in ea.....Parerea mea!
Monica

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Monica, ti-am vazut pozele cu casa. Bravo voua ca ati scapat :)) Crede-ma ca m-as muta si sa stiu ca ma incalzesc cu calorifer electric :) Problema e ca suntem cu 2 luni intarziere din cauza echipei, si tocmai discutam schimbarea lor. Iar vecinii, de care depindem pt utilitati, sunt in faze si mai incipiente, unul de-abia isi toarna fundatia. Asha ca slabe sperante pt anul asta...dar la februarie m-as baga :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Crixia pe unde esti?Cum stati cu casa?

Magda si Bianca

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maurice spune:

Ma pregateam zilele astea sa va scriu un mesaj din acela frumos, cum ca va urmaresc de multa vreme, de pe la subiectul pornit de Gandacelu, si sa va spun ca si noi ne facem casa, de fapt suntem aproape de acoperis :)
Asa ca va scriu,dar nu vor fi prea multe "frumuseti". Cred ca ceea ce m-a mobilizat sa scriu aici a fost mesajul lui Deborah77, care spunea ca ajungi sa-ti blestemi zilele. Noi nu am ajuns atat de rau, dar cine stie ...
Pana astazi, toate au mers binisor. Facem casa in regie proprie, suntem in fiecare zi pe santier (cat ne permite timpul) atat pentru a urmari constructia cat si pentru ca locul ne-a devenit foarte drag, ne-am imprietenit cu ...viitoarea casa.
Am reusit sa gasim echipe care sa nu ne ia multi bani, materiale de constructie la cele mai bune preturi dar de calitate buna...totul e sa te intereseze, sa pui suflet. Asa am reusit sa obtinem un cost care pe multi ii mira si la care nici noi nu asteptam (inainte sa ne hotaram sa facem casa in regie proprie,am cerut devize la 3 firme de constructii ... exorbitant, daca nu eram hotarati sa pornim la drumul asta greu, ne-ar fi descurajat cu siguranta).Ne-a ajutat mult si ceea ce am mai citit aici pe forum (Crixia, Magda ...).
Aveam si un paznic de incredere nemaipomenit, nu ne-a disparut nimic, si aveam tone de fier, lemn ... si un cartier rau famat in apropiere.

Asa ca lucrurile decurgeau binisor, cu cateva crize minore, si anume cand am dat afara prima echipa de muncitori care ...uita sa mai vina; apoi cand a plecat si a doua echipa (acesta echipa lucra la un patron in zona, si la noi munceau dupa ora 17.00, de aceea ne-au cerut si un pret mai mic decat pretul pietei.Dar s-au certat cu patronul si au plecat de tot, nu inainte de a realiza pe ultima suta de metri ca folosisera gresit fierul, pusesera PC de 16 in loc de 12, nu era grav, e casa mult mai sigura , dar...ne mai costa pe noi in plus,ca nu mai aveam de 16 acolo unde chiar era nevoie).Alta mica suparare a fost ca nu au pus suficient material intre caramizi astfel incat in unele parti vezi cum patrund razele soarelui in casa (au zis baietii: ei, se mai aeriseste si ea, casa...ce mai puteam sa le zic unor baieti atat de "atenti".
In rest totul a iesit bine, am luat probe de beton la fiecare turnare (stalpi, placa) si ieseau de f buna calitate.
Dar astazi ... ca sa nu ma mai lungesc,ne-au sunat de la teren ca:paznicul cel de incredere vrea sa plece acasa urgent pt ca a disparut un aparat scump din curte, au venit niste masini de tigani sa ameninte muncitorii, sa-i oblige sa le munceasca lor, inginerul sef de santier il luase pe seful echipei sa-l duca la o alta lucrare, si i se parea firesc si etic ce facuse, si muncitorii au plecat la ei acasa de tot, de frica tiganilor, iar un alt tip care trebuia sa vina se discutam de acoperis ...nu a venit. Si l-am dat afara deci pe inginer,si pe paznic (care se imbatase seara, ceruse prin vecini o ...prietena, nu a avut bani la urma sa o plateasca, au venit prietenii prietenei si astfel banuim unde e aparatul nostru disparut), si pe muncitori ( ca s-a dovedit ca tiganii nu venisera degeaba dupa ei)si ... toate azi. Dar inca nu ne blestemam zilele, si cred ca mai e mult pana atunci (dar ne trece prin cap cum ar fi s-o vindem

Ca o concluzie, greseala noastra cea mai mare a fost ca am avut incredere prea mare in cei enumerati mai sus, care ne-au vazut tineri si si-au batut joc de noi. Noi suntem genul de persoane mai bune, sufletiste (a se citi fraieri).Am avut grija de tot personalul de pe santier, i-am dus la doctor de cate ori au avut nevoie, le-am dus diverse cadouri, bautura, mancare,i-am ajutat sa cumpere diverse lucruri de care aveau nevoie (ei toti erau de prin niste sate uitate de lume), daca vroiau sa plece acasa la seceris ii lasam ... NU SE FACE ASA CEVA PE SANTIER! Ajungem sa credem ca daca nu faceam toate astea nu am fi ajuns in situatia de azi!
Promit sa va mai tin la curent, daca nu v-am plictisit deja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maurice spune:

Buna, sunt noua pe forum. Am mai scris si aseara un mesaj imens, dar vad ca a disparut. Imi poate spune cineva din ce cauza?
Ideea este ca ne construim o casuta (in mesajul care s-a facut "nevazut" va povesteam cate ceva din problemele intampinate cu constructia) si avem nevoie de o echipa care se pricepe la acoperisuri (structura de lemn, nu invelitoarea).Imi puteti recomanda o astfel de echipa in Bucuresti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

sunt proprietari de teren in zona 23 August - Otopeni?
tare as vrea sa-i cunosc. poate ne ajutam cu informatii, idei...
daca suntem mai multi sa deschidem un subiect separat.
eu sunt la faza de super-inceput. abia am batut tarusii, am delimitat terenul si urmeaza sa fac imprejmuirea. cunosteti 2 muncitori care ar putea cosi si betona niste stalpi in acea zona? multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica P spune:

Buna Maurice bine ai venit si nu te supara, se vede mesajul tau.

Eu cred ca asa sunt muncitorii in regie proprie, cel putin pe noi nu ne-au amenintat ca pleaca in schimb se cearta intre ei si fac tot felul de mutre in legatura cu faptul ce ne-au luat bani putini pentru ridicat, nu conteaza ca ei cistiga in 4 luni salariile noastre aproape pe un an si nu lucreaza 8 ore pe zi si nici pe ploaie si nici de sarbatori,lipsesc cu zilele ca au mai angajat si alte lucrari, de fapt sunt lucrari pe care au luat banii inainte, de asta iarna si acum ii cauta oamenii sa le faca lucrarile, in plus ne-au cerut zilieri pentru fundatie stilpi placa asa si aici a mai crescut costul prevazut initial. Eu insa m-am asigurat in problema cu muncitorii cu un contract si cu faptul ca jumatate din suma pe care trebuie sa le-o platesc le-o dau la sfirsitul lucrarii, tot in contract am prevazut si penalizari.
Ziceam de muncitorii in regie proprie, cred ca cei seriosi si buni de munca sunt deja angajati de firme, sau plecati in strainatate, cei liberi profesionisti sunt care nu si-au gasit locul nicaieri. Nu cred ca gresesc desi e posibil sa existe si exceptii.

De saptamina asta incepem lucrarile la acoperis, si ma enerveaza la culme ca nu ne ajung banii, mai mult decit orice imi vine sa innebunesc din cauza cheltuielilor neprevazute. Oare daca lasam casa peste iarna fara geamuri ce s-o intimpla? Dar ce sa facem?

Si intre noi fie vorba si noi ne gindim serios sa vindem casa asta. In mod sigur la urmatoarea ne va folosi experienta acumulata.


Va pup si spor la construit ca e vremea frumoasa.

Rodica si Stefan-Daniel
poze o-1 an , www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10" target="_blank">poze , Poze noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Buna tuturor!
Hello Terry, Maurice!
Maurice, uite asa din OM devii NEOM, cu asa lucratori in jur, nu putem deveni decat rai!
Si noi, avem paznic pe vecinul de langa lotul nostru, caruia de multe ori i-am dat , cu toate ca a iernat in casuta noastra( care pentru el era hotel fata de o baraca de tabla de 1/1 mp)... dar se cam strangeau pretini d'ai lui cam des in zona si am hotarat sa-si faca bagajul mai bine si sa revina la baracutza lui. Asta e... suntem rai, dar nu se poate asa!
Si daca tot ai dat tonul..... zidar care s-a apucat de treaba si dupa 3-5 mistrii m-am trezit ca a disparut( se certase cu ajutoarele sale), deci am ramas cu lucrul neterminat.
Eheee, ar fi multe de povestit, dar norocul meu, ca tatal meu le-a pus la punct repede, inainte sa albim noi, ca si asa avem destule.
Cand am ales echipa de instalatori s-au perindat vreo 3, preturi radical diferite. Testati mai multi mesteri, chemati-i sa vada sa-si dea cu pararea, comparati solutiile lor!!!!

Noi avem reteaua electrica trasa in casa, mai avem racordarea exterioara; acum am chemat instalatori, iar afara sapam santzul pentru gard. Am comandat usa de garaj si tamplaria(ferestrele). Am ales o nuanta - imitatie de lemn( mahon). Mai avem de ales usa de intrare.
revin, ca nu ma lasa fata!

Racushoarele Cristina& Alexia
crixia@gmail.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Crixia sa ne mai pui poze dupa ce iti pui geamurile.Si sotul meu si-a mancat nervii cu mesterii dar credeti-ma nu avem ce sa-i bagam de vina la casa, Doamne ca n-as vinde-o pt nimic in lume!
Fetelor am o rugaminte cand aveti timp acordati-ne si noua un vot la reclama!!!! la Gaja Bianca(puiutzul meu).Multumim!!

Magda si Bianca

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

Rodica, e f importat sa pui caciula la casa pt iarna (adica acoperisu'), la ferestre poti bate scanduri. Eu asta iarna nu am mai avut bani pt tamplaria de la masarda, si asa am facut. Nu mai zic ca toata tamplaria m-a costat in jur de 250 milioane lei.
In schimb eu casa asta n-o vand, am pus prea mult suflet la dansa, am inceput-o acum patru ani, si in urmatoarele doo zile ma mut cu totul acolo (nu mi-am rezolvat inca problema netului, atat).
Casa in mare e gata, cu tot cu finisarile exterioare si interioare, normal ca de lucru mereu mai e la ea, amanuntele nu se termina niciodata. Ceva mobila de comanda ar mai trebui, fosa septica, un foisor, si locul meu pt plaja amenajat
Si, n-am neeeeeeeeeeeeeeeeeeeet, inca.....o sa mor cu siguranta
Nu as vinde-o pt ca orice lucrare nu ne-a iesit din prima am refacut-o de mai multe ori, plus totul e de calitate...asa ca pt noi, nu cred ca am obtine banii pe care i-am bagat.

Fetele de pe DC
Sabina are nevoie de noi



Creierul este un organ oarecum indispensabil capului.

Mergi la inceput