A mai construit cineva casa!?! (4)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maurice spune:

Sunt foarte suparata, lucrurile au luat-o pe aratura la noi la santier. Sa va spun cat de diabolici au fost muncitorii nostri. Dupa ce au dat vina pe paznic cum ca el a platit o "fata" cu niste scule de-ale noastre, am aflat ca de fapt ei il imbatau pe paznic, il inchideau noaptea in baraca si ei vindeau lemnul nostru! Acest lucru l-am aflat dupa ce au plecat de la noi, la alta lucrare in Bucuresti. In ziua in care au plecat, mai aveau un pic si plangeau cu lacrimi de crocodil ca le pare rau ca nu pot termina ei casa. I-am intrebat unde erau restul de scule si ziceau ca la ei, le-au pus bine sa nu mai dispara. Si le aduceau pe rand din culcusul lor, probabil bine dosite prin sacosele gata facute pt plecare. Nu le aduceau pe toate odata, ne testau sa vada daca nu uitam ceva si sa le ramana lor. Lipseau multe chestii, dar ziceau ca le gasim noi. De mila le-am mai dat si niste bani, sa aiba pt drum, ziceau ca pleaca la ei acasa ...

Dupa ce au plecat au inceput oamneii sa vorbeasca, le era frica pana atunci. A fost un soc, dupa cate facuseram pt ei. Ne-am dus glont la locul unde i-a dus fostul inginer al nostru (care trecut cu vederea niste greseli majore) si acolo i-am descoperit pe toti. I-am amenintat ca ne ducem la politie, daca nu ne dau bani pe ce au furat. Desi nu au recunoscut ca au vandut scandura au fost de acord sa ne dea niste bani, in viitor(oricum nu pe masura pagubei,care este in jur de 20-30 mil).

Ne-am mai linistit cu furtul, dar ne-am dat seama cu groaza ca in cele 3 zile in care turnasera stalpii si centurile de sus nu ii supraveghease nimeni, decat f putin inginerul, un nenorocit. Si betonul l-au facut in curte, nu am mai facut ca la parter, sa aducem cifa si pompa.Mare greseala. Asa cum furasera lemn, au putut fura si cimentul. Si ne-am apucat sa dam cu ciocanul in stalpi...alt soc, betonul se sfarama cu usurinta. Chiar si cu mana! Si inginerul ne daduse ok-ul sa pornim acoperisul!

Am chemat de urgenta un expert sa faca o proba la toti stalpii, cu betonoscopul, parca asa ii zicea, si cu sclerometrul. Betonul a iesit B90, dupa cum stiti f f putin.Cu sanse sa ajunga in 28 zile la un amarat de B150, noi avand in proiect B250. Au folosit f putin ciment, desi pe noi ne puneau sa cumparam la fiecare 2 zile cate 10 saci.
Nu va mai zic prin ce trecem, nopti nedormite si altele, stim ca am gresit noi in primul rand, dar acel inginer care acum lucreaza la alta casa, cum a putut face asa ceva? Daca ne apucam de acoperis, terminam casa si stateam linistiti ca totul e ok, cand stalpii si centurile sunt ca inexistenti? Pana si mortarul de la caramizi e mai bun!
Dupa lungi discutii cu ing structurist si un dirig de santier, si expertul care a facut probele, am hotarat sa dam jos o parte din cei mai prosti stalpi ...am putea si sa lasam asa, dar la un cutremur mai mare nu mai e asigurata. Si indragim casa prea mult ca sa o lasam asa, ne-am chinuit prea mult pana acum ca sa iasa totul bine, si desi momentam nu prea mai avem putere, nu ne lasam. Insa ne da inapoi cu 2 saptamani.
L-am chemat pe seful echipei sa vada ce e cu stalpii, a zis ca vine si normal ca nu a venit, nici nu a dat telefon. Insa, am avut si noi "grija" de ei, ne-am razbunat putin pe inconstienta lor.
Urmeaza acum inginerul, care mai vrea sa-si ia si atestat de diriginte de santier. Dupa ce a trecut cu vederea o gramada de greseli, centurile de exp le-a facut pe toate de 20 cm desi in proiect erau de 30 cm ...sau nu a remarcat ca un buiandrug nu se sprijina si pe zidarie, ne-a replicat cu seninatate ca nu era multumit de bani !!!
Va mai povestesc, acum plecam sa spargem minunatiile alea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

ah, imi pare tare rau maurice sa aud asta, dar e foarte bine ca incercati sa reparati ce au stricat ei si nu mergeti inainte asa, mai tarziu ar avea efecte nedorite si ar fi si imposibil sa repari dupa ce termini casa. O sa va ia timp si bani insa.
La casa noastra sef de santier a fost sotul meu. Desi e inginer electronist lucreaza de 20 de ani la o firma de constructii, se ocupa cu mecanizarea. Am ales aceasta varianta din doo motive: ca nu am avut bani sa platim un sef de santier bun si ca a dorit el sa supravegheze toate lucrarile sa nu se intample nenorociri ca cele povestite de tine. Desi are multe cunostinte acumulate in acest domeniu, nu e de specialitate, dar s-a consultat mereu cu ccc colegi de-ai sai, in plus oamenii care au lucrat la casa nu si-au permis sa faca asa ceva pt ca sunt fosti sau actuali colaboratori ai lui.
Asta mai mult la ridicat constructia, pt ca la finisaje ne-am grabit si am angajat echipe mai multe, si pe unii nu-i cunosteau....ne-au dat treaba un pic peste cap, au fost neseriosi, insa au dus lucrarile la bun sfarsit pt ca sotul meu a fost mai mereu acolo.
Oricui i se poate intampla sa refaca o lucrare cel putin inca o data.....sotul meu spune ca daca acum ar mai construi o casa ar sti ce trebuie sa faca si i-ar fi mult mai usor, dar deja suntem epuizati.
Poate pt fiu-miu o sa facem (are acum 17 ani), i-am cumparat un teren intr-o zona in plina dezvoltare, dar efectiv acum am ramas fara resurse financiare. Bine ca e gata casa, o sa ne revenim noi.

Fetele de pe DC
Sabina are nevoie de noi



Creierul este un organ oarecum indispensabil capului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Maurice, de unde ai luat expertul ala cu betonoscopul? Ca ne trebuie si noua....s-ar putea sa avem probleme similare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Buna,

De curand am descoperit si eu sectiunea asta a forumului si ma bucur ca am citit "povestile voastre". Asta imi mai estompeaza "sechelele" cu care am ramas in urma construirii casutei noastre. Am crezut ca numai noi am dat peste mesteri neseriosi, furaciosi, betivi etc.
Nu am timp acum sa povestesc foarte multe ca trebuie sa se trezeasca printesica si sa pape dar am sa revin cu amanunte.
Spor la construit.


http://community.webshots.com/user/niculas
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004)
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danilamonica spune:

ehe cate probelem am avut si noi: ce-i drapt pe noi nu ne-au furat insa au marit pretul discutat initial , apoi ne-au zis ca dimensiunile sunt altle decat in proiect deci mai multi bani, ca din iarna cand i-am luat si pana in vara preturile au crescut: alti colegi de ai lor acum iau mai mult decat ei...unele preturi le ziceau pe mp si apoi reveneau pe ml(la galfuri cel putin ne-au mancat zilele ca le-au masurat pt un geam de 4 ori (2 sus si doua jos si pe ineterio si pe exterior), noi cand am auzit de galf am crezut ca era vorba doar o singura dara perimetru geamului..ei nu ca se calculeaza asa..ma rog trebuie sa stii .. a doua oara vorba voastra am sti si noi unde sa cautam chichitele.Apoi si ei s-au certat au plecat unii in Italia, si am cautat altii care la fel au consumat o multime de scule: cred ca ciocane, clesti samd daca i-am socoti pe toti cati
s-au "pierdut" ne ajung pt 5 case. Asta este..dar cu firma cred ca aveam alte probleme: sigur si ei ar fi crescut pretul, asa cel putin materialele le-am carat noi cand am gasit oferte bune..mai bine zis tata saracu a alergat pt casa asta, el a fost sef de santier fiind si in domeniu...cel putin stia de unde si ce si cum sa le ceara.
Si asa am avut pereti strambi, barnele in pod sunt puse cum a dat domnul. Dar suntem mandri de casuta noastr chiar si asa...acum izolam podul si in fiecare luna mai cumparam cate ceva...scara a ramas nefinisata ca mi-au zis ca ma costa 1000 eur sa o fac din lemn..
Apropos: stie cineva o firma ieftina de scari interioare de lemn?
Monica



pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maurice spune:

Gata, am inceput sa "ne insanatosim casuta", adica sa daramam.Nu o sa daramam toti stalpii, ne cauta ing structurist niste solutii.Cred ca doar cateva centuri (vorbesc despre etaj).
Fetelor, multumesc pentru incurajari, ne-am mai revenit cu moralul, am gasit astazi alta echipa, recomandata de cineva,si care se pricepe f bine la acoperisuri.Si nu bea alcool!(Dupa ce au plecat ultimii muncitori, aia care ne-au furat rau, am strans stive de sticle de bere, dosite prin toate colturile. Si mai ziceau si vecinii ca luau bere la sticla ca sa dea sticla inapoi, sa nu vedem noi cat beau).

Baietii astia de azi au facut cateva observatii bune, oricum toti muncitorii care vin zic:oa, ce prost au lucrat astia, stai sa vezi ce tare sunt eu, vine directorul cu jeep-ul dupa mine sa ma aduca la munca...

Si la noi prima echipa cu care am lucrat s-a destramat, se certau tot timpul si veneau pe furis fiecare si ne zicea sa lucram in continuare doar cu el, ca isi aduce el cativa oameni mai buni decat coechipierii lui.

Deborah77, sper sa nu fie cazul ...nu mai tin minte in ce stadiu esti tu cu constructia. Am avut 2 experti, unul de la Laboratorul central, care ne-a facut proba la beton, si al doilea, coleg cu tatal meu, a facut proba la armatura, adica iti spune daca s-a folosit fier si iti da pozitia lui si ne-a facut si proba la beton, cu betonsocopul.Noi am vrut si proba la fier pt ca incepuse sa ne treaca prin cap ca noaptea scoteau fierul din centuri/stalpi si-l vindeau...
Daca vrei, iti dau numerele lor de telefon.Vezi ca probele se fac la 28 zile , cele oficiale;noi am facut la 12 zile, cand betonul ajunge la 80% din marca lui. Deci noi avand B90, nu ajunge in vecii vecilor la B250.

Monica,eu sunt convinsa ca daca am fi facut cu firma am fi ajuns mult mai rau, ma uit la casele din jurul nostru care se fac cu firma si e teribil ceea ce vedem! Muncitorii sunt luati de pe te miri unde, si nu le pasa de ceea ce fac! Toarna betonul de fundatie in apa, decofreaza f repede, se apuca de zidit pe placa fara sa treaca nici 2 zile de la turnare ...si cate si mai cate! Ca si bani, un exemplu: patronul cere beneficiarului 36 mil pt sapatura, iar el ii plateste pe muncitori cu 5 sau 10 mil! Sau le pune betonul la pretul de 3,4 mil cand de exp noi ne-am orientat sa gasim o statie de betoane apropiata si l-am luat cu 2,2 mil.Ca si calitate, am ajuns la concluzia ca sunt mai bine facute si mai sigure casele in regie proprie, in schimb acestea sunt mari consumatoare de nervi si timp.
Si noi avem scara interioara din lemn, adica tb sa o facem, asa ca poate mai vorbim pe tema asta Monica.

Crixia, paznicul nostru era vecin de mult timp cu parintii prietenului, la tara. Greseala noastra a fost ca am avut mare incredere in el si in momentul in care il gaseam seara, ca si tine, cu tot felul de ciudati din cartier, la bautura, nu am luat nici o masura, asa de mare era increderea. Cand vroia sa plece acasa pleca, ii dadeam cadouri pt fata lui, haine, salariu bun, mancare, bautura, dulciuri (ca ii placeau mult), ziare, carti ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Eheee Maurice, vezi unde duce facerea de bine?!? De aia devenim rai, pentru ca ne frigem cu tot felul de ciudatenii, iar apoi suflam......

Racushoarele Cristina& Alexia
crixia@gmail.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Eu am facut contract cu o firma care imi preda lucrarea la cheie. Pretul este 320 Euro/mp cu cele mai bune finisaje. Platesc si un inginer care trece zilnic pe acolo si verifica lucrarea pe masura ce se deruleaza iar sotul meu trece seara dupa ce iese de la serviciu pe acolo. Mie mi se pare cea mai buna solutie in cazul in care pretul vi se pare convenabil. Nu pot sa spun ca in acest caz constructia este floare la ureche mai ales ca am avut probleme cu un credit, mai am avut ceva nemultumiri dar pe toate le-am reglementat amiabil. Nu am pazit muncitori, nu le-am dat de mancare si de baut, nu am numarat caramizi, nu am tras si nu m-am contrat cu muncitorii, tot ce am avut de discutat am dicutat cu patronul. Pot sa spun ca am avut un oarecare confort psihic. In plus am dat peste un patron care lucreaza si cu sufletul si are un simt estetic deosebit; Are pretentia ca din mainile lui sa iasa numai case la care sa ramai cu gura cascata. Daca va razganditi si nu mai vreti sa lucrati in regie proprie vi-l recomand.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

daniela, pe mine ma intereseaza adresa si nr. de tel., te rog.
tu ai construit in Campina?multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Maurice, sunt atat de catranita ca nici nu mai am chef sa va povestesc. Pe la inceputul subiectului eram toata ziua cu voi la taclale , dar acum mi s-a acrit....nu de voi, Doamne feri, de construit. Am dat de unii cam la fel de tampiti ca ai tai. Casa e gata la rosu, joi trebe sa le facem ultima plata...dar la cate avem sa le reprosam, cred ca mai aduc ei bani de acasa. De ex, ne-au mai ramas cel putin 7 metri cubi de Porotherm...dupa calculele structuristului nostru, care a venit si cu echipa. Voi ce ziceti, nu e cazul sa i-o dam inapoi? Si sa-i scadem banii din manopera? Ma rog...asta ca asta, dar la cat am alergat fierul ala prin cofraje, ca niciodata nu-l puneau ca lumea din prima si din proprie initiativa...si la cum nu le-a iesit nimic, dar nimic impecabil...doar podul, c-a stat sotzul meu cu ei 1 sapt si le-a spus el, fara sa mai fi facut asta in viata lui, unde sa puna fiecare lemn. Cum spuneam, la cate tampenii au facut, de ce as crede eu ca betonul e conform normativelor?

Da-mi si mie nr ala de telefon, te rog....

Mergi la inceput