Bebelusi de martie - aprilie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Oanamc, sa-ti traiasca fetita!
Chiar ma gandeam, intre bebelusele noastre e diferenta de fix o saptamana!

Fetelor, HELP!!!
Am nevoie de un sfat urgent, sa stiu daca ma duc cu copilul la spital sau nu: i s-a umflat vaccinul de la manuta stanga, cel care a fost facut in spital, la nastere. E rosu, cam 2cm patrati, si cu un punct alb in mijloc. E normal??? Doctorita neonato mi-a zis ca asa o sa se intample, dar eu credeam ca imediat, nu dupa 5 saptamani, cat are ea acum.
A mai patit cineva asa? Sotul meu pleaca maine din tara o saptamana, si daca e nevoie, poate doar azi sa ma mai duca la spital cu fetita, in rest, trebuie sa ma descurc singura.

Arata tare naspa, va rog spuneti-mi daca e normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corrinutza spune:

Buna fetele si La Multi Ani Constantinilor si Elenelor!!!

Draga Adrianafedorca, si lui BB al meu Daniel i=au aparut acele bubitze mici ca nishte cosuletze..am incercat sa-i fac baitza cu muzetel dar degeaba..Stii ce functioneaza?
I-am pus in apa de baie bete de marar uscat..abia am gasit pe la tzara pe la cineva, ptr ca pe piata nu e un bat!Tot betele de marar il ajuta sa respire mai bine pe nasuc, ptr ca era fonfanit (nu l-au aspirat bine aia de la Cantacuzino- parca tot acolo ai nascut si tu, nu?).
La noi Baneocinul a facut minuni in ceea ce priveshte eritemul fesier.
Crema de galbenele o mai poti alterna cu ulei fiert in Bain Marie (pe care nu il foloseshti mai mult de o saptamana)!Ai sa vezi ca e mai bun decat crema de galbenele..(noi folosim una nemteasca pe care scrie Ringel Blumen..:))

Anca Micaela, aceea si problema cu un tantzar am avut-o si noi..i-am dat ci Baneocin, dar degeaba ptr ca nu statea prea mult pudra pe cele 7 ciupituri ale lui...asa ca am renuntat si peste vreo 2 zile i-am pus violet de gentiana pe ciupiturile care devenisera deja nishte bubitze!!A functionat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corrinutza spune:

Am uitat: Am si eu o intrebare:
Voi cum stati cu foamea? Am nascut pe 9 aprilie, deci acum 6 saptamani si de atunci mananc intr-una..si destul de mult.In timpul sarcinii nu am avut nici o pofta de mancare mai speciala, in schimb acum mananc mai des ca BB..Intr-adevar ca mananc doar supa de pui, friptura, oua, lapte, branza (sa evit colicile la BB), dar..in cantitati destul de mari!!Mai nou, as manca dulciuri (care nu prezentau interes pana acum.)In sarcina am luat 14 kg , greutatea mea normala e de 50 kg, iar acum mai am 2 in plus..

Voi cum stati cu foamea (repet, am o pofta cam exagerata!!!)
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Micaela spune:

Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Am aflat ca e total interzisa orice pudra pe fata, pentru ca exista riscul sa dea cu manutza si sa inghita... Dar vad ca s-au mai retras bubitele. Daca nu ii trec de tot pana maine, o sa incerc cu violetul de Gentiana, desi am vazut ca pateaza si va sta fetita mov pe fatza

corrinutza, si mie mi-e cam foame; mai grav e ca "scap" la dulciuri zilnic! Si eu am o gramada de kg de dat jos dupa sarcina (mai am vreo 12). Insa am vazut ca daca nu mananc, nu am lapte suficient, asa ca nu mai risc. Desi o sa fiu cam multa la botez (speram sa dau jos pana atunci), voi amana regimurile. Oricum va trebui la toamna sa ma intorc la serviciu, asa ca vreau sa alaptez cat se mai poate...

andira, si Ema a avut vaccinul inflamat si un punct alb in varf (parea puroi), dar dr. a zis ca e normal si indiferent cum se prezinta, pana la 3 luni sa nu intervenim in nici un fel. Ca sa te linistesti, da-i doctoritei un telefon si povesteste-i. O sa iti zica ea (el?) daca e de facut ceva sau nu... La noi a revenit la o pata rosie si nu mai pare inflamata.

Anca Micaela, mama Emei Ioana

http://community.webshots.com/user/AncaMicaela

Mergi la inceput

La multi ani, Cezarica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kathywsha spune:

Andira si noi am avut aceeasi problema ... pe la 5 saptamani s a umflat vaccinul facut in primele zile cam cat un bob de mazare. Lasa l in pace! va trece de la sine fara sa pui nimic...cam intr o saptamana se sparge. Doctora a zis ca este ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Anca Micaela, Kathywsha, multumesc pentru raspunsuri, eram gata sa sar in masina si sa ma duc cu ea la spital, dar m-ati linistit.
Mai astept nitel... :))

Corinutza, in leg cu foamea, eu stau mai prost, in sensul ca nu imi e, si asta nu ma afecteaza atat pe mine, cat pe bebe, chiar daca eu dau jos kg. Azi si ieri, pana pe la 4, mancasem doar cate 2 iaurturi mici, dar nici n-am prea avut mare lucru prin frigider. Ocupata fiind cu bebe, si preferand sa recuperez somnul de noapte cand a dormit ea, am facut ceva de mancare de-abia seara. Deci, uneori, eu nu prea apuc sa mananc...
Dar la inghetata nu ma intrece nimeni, Anca Micaela, si sa stii ca si eu bag zilnic.

Dar eu am muuulte kg de dat jos, dinainte de sarcina, ceea ce am pus in sarcina deja nu mai e....
Dar nu sunt un exemplu de urmat, incerc sa suplinesc cu banane, lapte si iaurt, si supe de pui multe.

Mergi la inceput

Andira, . Te inteleg perfect cu inghetata... Azi am bagat una Snickers. Superb, dar cam... mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Fetelor,noi azi am fost cumintei,dar cam ocupati.
Eu am fost de dimineata cu tata pe la Mamaia,caci a inceput targul de textile si incaltaminte,si bineinteles am mai luat ceva toale pentru bebe,ca parca n-ar avea destule si in ritmul in care creste,deja vom trece la actegoria 3-6 luni,din care deja avem niste cadouri foarte faine...
Apoi am fost la bunica -mama lui tati-care e Constantina si profit de coazie sa spun"La multi ani"tuturor Elenelor si Constantinilor de toate dimensiunile si varstele!Am stat ca un bibelou 2,5 ore,apoi am inceput finut sa dam semne de foame.Dupa-amiaza iar vizita,la bunicul-tatal meu,apoi activitati obisnuite,plus cititul celor multe si interesnate postate de voi.
Nu stiu daca voi putea raspunde,caci sunt multe mesaje,dar incerc si in primul rand multumesc,ca de obciei,pentru sfaturi.Acum ma grabesc,scuzati greselile,caci trebuie sa luam masa in curand,deja fosnim prin patut.
Roxana,asa este,si Alex are la fel bubitele,am inchis repede link-ul de la Oana ca era prea horror pentru starea mea de lauza.Cred ca,daca nu merge cu Bepanthene,ma voi resemna.La ciupitura de tantar capatata azinoapte,nici eu nu stiu cum,i-am dat putin Fenistil gel si a trecut in jumatate de ora.Ca si Betadina,daca nu aplici pe suprafata mare,nu e contraindicat absolut.Va amintiti ca si eu i-am facut trat.cu betadina pentru stafilococul capatat in spital.
ocrainic,foarte interesant mail-ul si f.instructiv.Multumim.
mamanati,scumpa foc Delia!Sa-ti traiasca!Si voua"La multi ani"oanamc si adrianafedorca!
andira,bine ca ai pus problema,caci si eu am constatat astaseara ca se inflameaza incet-incet vaccinul,imi aminteam ca mi-au zis in spital ca se va intampla asa pe la o luna si nu trebuie sa intervin,dar nu mai stiam cat tine cascadoria...Deci pana la trei luni?Nu pansam?Ocolim la baie?
Cu pofta de mancare stau normal,uneori e,uneori nu,dar n-am timp acum de silueta.M-am apucat aseara de bicicleta,cateva minute,dar asta-seara simt ca mai bine as dormi;astept 6 sapt.sa ma apuc de abdomene.Apoi mai vedem.Eu mai am 5 kg de dat jos.
Fug ca a dat alarma de foame...
Roxana,petrecere frumoasa,botez reusit,copil fericit!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Fetelor, cum va adormiti bebelusii?????
Am nevoie mare de sfaturi si de smecherii.
Al meu are inca perioade mari de stat treaz, dimineata si seara. Am inceput sa ne obisnuim, il purtam dupa noi prin casa, ne jucam cu el, il mai luam si in brate sau in patul nostru, ii dam suzeta, carusel si alte jucarii muzicale..
Dar greu cedeaza la somn. Chiar cind se vede pe fata lui ca e obosit, i se inchid ochii, casca etc., in momentul cind ajunge in patutul lui si-l lasam o secunda singur, scuipa suzeta si... e treaz din nou!
AR TREBUI SA-L MAI LASAM SA PLINGA??? cind e asa obosit? Noi nu prea o facem.
Of, iar a inceput. Fug
Dati-mi va rog sfaturi pentru educarea nazdravanului.

Mergi la inceput