Bebelusi si copilasi de mai-iunie 2004 (44)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina costin spune:

Multumesc ca ma-ti primit in clubul vostru sunteti niste dragute.Am vazut ca mai trbuia si data nasterii mele-03 noiembrie 1975.
Va pup.
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

La multi ani, David!

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaA spune:

Buna fetele!!! la mine e foarte tarziu si eu sunt franta de obolseala. De cand nu mai mege Andrei la gradinita, trebuie sa ma ocup de el mai mult. Asa ac atunci cand doarme Stefa, ma joc cu Andrei si uite asa vine seara si eu sunt rupta in doua. Stefa e foarte neastamparat. Alearga prin toata casa si il imita pe frate-sau. L-am invata sa arate cu degetelul ca are un an. E tare dragut.

Grate, mai tii minte cand va spuneam ca Stefa a inceput sa umble pe la 8 luni jumate? Tot asa facea vreo 3-4 pasi si pe urma 7-8. Asa sunt ei mai nesiguri la inceput , dar si cand isi dau drumul, mama mama, ce mai alergatura!!!Nici eu nu-i tai motul lui Stefa. De fapt la noi in Ardeal nu e obiceiul asta. Si nici lui Andrei nu i l-am taiat, doar am pus pe tava tot felul de obiecte. El a ales cartea prima si pe urma piaptanul.

Irinel, se vede treaba ca Danut e la tanti ca ne scrii mai des.Cum mai doarme noaptea? La noi treaba sta un pic mai bine decat acum o luna. Adica se trezeste de 2 ori pe noapte. Dar de adormit doar cu mine. Cu tata-sau plange.

Irinusha, mii de multumiri de reteta. Sa stii ca m-am uitat peste pozele voastre. Sunt super si Cris e mare!! Doamne ce mai cresc copii astia!!

Mona, vrem detalii!!! De-abia astept sa vad pozele!!!

Madisor, ce famile frumoasa sunteti!!!

Bebe Beca, eu nu-l articulez pe Stefa ca nu rezolv nimic. El e foarte incapatanat. Se da cu fundul pe jos daca nu-l las sa faca ceva. Ei incearca sa vada cat de departe pot merge si cate le acceptam. Pur si simplu tre sa fii ferma sa-i spui si sa gesticulezi ca nu-i voie si sa-i distragi atentia cu altceva. Ea nu si-a dat seama ca face rau. Probabil a repetat sa faca acele gesturi pt ca tu ai insistat ca nu-i voie. Nu cred ca trebuie articulati pt ca vor face si ei la fel.Hai sa-ti dau un exemplu cu Stefa. A invatat sa stinga si sa aprinda TV. I-am tot spus ca nu-i voie si anmridicat tonul.Bineinteles ca la inceput nu m-a bagat in seama, dar am continuat sa-i spun ca nu-i voie si acum cand se apropie de Tv si intentioneaza sa-l stinga, se intoarce spre mine si vorbeste ceva pe limba lui cu o anumita intonatie----adica astepta comenatriile mele---le primeste si merge mai departe fara sa faca prostia. Pur si simplu a invatat ca nu-i voie. Trebuie muuuuuulta rabdare, dar pana la urma functoneaza. Nu esti o mama rea, pur si simplu si rabdarea mai are limite.

Bun venit nou venitelor si bebeilor lor!!!

La multi ani , David!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaA spune:

Irinusha si Pietricica, vad ca ati vorbit despre mai multe limbi vorbite copiilor. Din experienta mea va spun ca o sa faca diferenta intre ele de la inceput. Andrei a invatat romaneste acasa si engleza la gradinita. Stie perfect sa faca diferenta intre ele. Cand a mers la gradi nu stia o boaba de engleza(nici romana nu era super ca a vorbit tarziu). Dupa o luna intelegea multe cuvinte de baza. In 3 luni comunica cu ceilalti copii in engleza si romana.
Acum vreau sa-l dau la scoala in franceza. Sa vedem ce-o iesi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acris spune:

Buna dragele mele !

Irinusha, .
Legat de motz: la noi in zona nu se practica si ruperea turtei la baieti, doar motzul. De fapt: la fete se rupe numai turta si la baieti motzul. Ete, ca eu le facui pe amandoua.
Nu-ti face griji...sunt doar obiceiuri transmise din mosi-stramosi si noi le respectam....
Grate, mii de multumiri!
Bine ati venit Axi si Alina!!!!

Am intrat sa va spun ca in sfarsit AM PUSE POZE NOI !!!! DE LA MOTZ SI ZIUA AMALIEI.

Cristina & Amalia (20.04.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47936" target="_blank"> Povestea nasterii

Poze Amalia

"cele mai mari placeri ale vietii sunt cele impartasite cu altii"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acris spune:

BebeBeca, nu esti o mama rea...off, draga de tine...
Si eu am momente cand imi vine sa-i dau o palma la funduletz, dar ma abtin (ca oricum ei nu inteleg sensul)...te lasa nervii la un moment dat, cand vezi ca spui "nu-i voie" , ba chiar mai mult ii explici cu calm de ce nu are voie, sa inteleaga copilu' si degeaba, te apuca...
Totul e sa nu le cedam, sa avem rabdare si calm.

Cristina & Amalia (20.04.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47936" target="_blank"> Povestea nasterii

Poze Amalia

"cele mai mari placeri ale vietii sunt cele impartasite cu altii"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Bun venit! Alina si Alexandra

acris mama da ce repede invatati. Are si Bianca o carticica cartonata cu tot felul de animale dar de cate ori i-am aratat si explicat ce este in poza dadea cu palma in ea si o arunca pe jos.

bebe beca nu esti o mama rea dar se mai intampla cateodata se ne pierdem cu firea. mi s-a intamplat si mie sa-i dau una peste mana lui Bia pt ca baga mana in castonul cu mancare si o arunca pe jos.

Irinusha asa am patit si eu odata cu Bianca. Eu foarte obosita, ea super bazaita de nu-i intrai cu nimic in voie, m-am enervat atat de tare ca am lasat-o sa planga mai mult ca de obicei in ziua aia. si dupa ce am dormit putin la panz mi-a parut rau si m-am simtit super nasol ca nu m-am gandit ca poate pe bb il durea ceva si de aia plangea intr-una.

Grate multumim de aprecieri. In legatura cu motul sa sti ca nu trebuie neaprat ca nasa de botez sa taie motul copilui. Uite ca eu i-am rupt turta nepoatei mele pt ca sora-mea s-a despartit se sotul ei iar nasii fetei erau prieteni cu el.

Haideti sa va mai spun ce face "cetateanul turmentat" care de vreo doua zile nu mai vrea tinuta demanuta nici chiar afara. Drept urmare se duce pe unde vrea ea, si eu o las, mai putin pe marginea trotuarului. Iar cand ii spun ca nu este voie si o iau de acolo se pune pe plans, da din picioare si se tranteste pe jos, iar eu o las acolo pana se linisteste. Acasa i-am spus sotului de noile isprazi ale copilului si stiti ce-mi zice? Cand mai face asa sa ii dau o palma la fund copulului. Mama da am vazut negru in fata ochilor cand l-am auzit si cu el vreo juma de ora ca eu nu dau in copil ca oricum nu intelege.
Ieri am fost cu Bia la fostul servici, ca sa-mi fac lichidarea, iar pe drum am invatat-o sa cante. Eu ziceam la, la, la, iar ea zicea dupa mine, si am tinut-o asa toata ziua.

Nicoleta si Alexandra Bianca

http://community.webshots.com/user/tnicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Buna dimineata (ziua, seara) :-) fetite dragi cu bebici si copii frumosi!

Incerc sa o iau metodic cu raspunsurile, sa vad daca tine...

Irinusha, trebuie sa te dezamagesc, sa stii ca eu sunt antitalent in aprecieri in privinta asemanatului copiilor cu parintii lor. Mie toata lumea imi spune ca Danut seamana leit cu ta-su si eu o tin pe a mea ca seamana cu mine . Adevarul e ca de la un timp nu mi se mai pare ca seamana cu mine deloc, da nici cu ta-su, de altfel are niste ochi ciudati care sigur nu sunt caprui da nici verzi nu sunt si ma tot gandesc ce o sa trec in pasaport, cred ca i-a furat de la bunicutul meu drag. Gurita cred ca o are de la tata iar nasul, urechile si fruntea, plus parul rarut, de la sotior, deci tot cu el seamana :-). Da sa stii ca mie intr-o poza chiar mi s-a parut ca seamana bine cu tine...cine stie, poate am eu o premonitie :-))
Tanti care sta cu Danut vorbeste romana, e in varsta, venita la fata ei, totusi mai rupe unele expresii ca le-a invatat de la nepotica ei de 5 ani. Oricum fetita aia se joaca aproape numai in engleza, asa ca Danut are posibilitatea sa auda si engleza. O prietena a mea are un baietel cu care a venit la 5 luni aici si de dus la gradinita l-a dus abia recent, la 3 ani, a stat acasa cu bunici, matusi, mamica, oricum, vorbitori de limba romana toti si inca in mod exclusiv. Dar s-a uitat mult la desene animate si probabil s-a mai jucat prin parcuri cu copilasi de pe aici. Cand s-a dus la gradinita nu stia boaba sa vorbeasca engleza si totusi intelegea ce ziceau educatoarele si ele intrebau, el zicea doar yes sau no. Acum deja vorbeste binisor, copiii prind repede, oricum incerc sa nu imi mai fac griji ca nu va intelege Danut si sa nu ma zoresc cu dusul la gradinita (ma gandesc ca daca mai fac un bebe, o sa il mai tin si pe el cu mine ca la gradi are tot timpul sa mearga...ta-su cica ii prinde bine sa se socializeze, asa o fi, da mi se rupe sufletul de el). Acu trec la partea cu disputa :-) Acu sa stii ca nu mai stiu exact cum m-am exprimat eu ieri, da sa stii ca nu contest ca daca e diferenta mai mare intre copii nu se vor ajuta in viata sau ca daca sunt apropiati ca varsta gata sigur ei vor fi tot timpul impreuna si la bine si la greu. DIn pacate astea nu ti le poate garanta nimeni si n-am decat sa ma rog la DUmnezeu sa fie apropiati si sa se ajute. Nu, eu ma gandeam oarecum si dintr-un punct mai egoist de vedere, cum ca va fi mai usor si pentru mine daca ei au cam aceleasi preocupari, caci isi vor vedea de joaca si ma vor lasa sa imi fac treburile. Deci ma refeream strict la copilaria lor, vor trece cam prin aceleasi perioade, cu unele diferente sigur, ca si 2 ani conteaza. Eu si sora mea am fost despartite de 2 ani si 2 luni (ea mai mare) si nu pot spune ca chiar ne-am jucat foarte mult impreuna pentru ca am fost firi diferite (eu pusa pe joaca, alergatura...toata ziua, ea nu s-ar fi dezlipit din casa, statea si toata ziua sa citeasca romane). A mai trecut timpul si am dat-o si eu pe romane toata ziua (evident vorbesc de timpul liber ca ne mai faceam si temele :-)) da tot imi placea o partida buna de badminton, o alergare buna cu bicicleta, sa sar coarda si altele. Eu mai mult ma jucam cu prietenele mele de varsta mea, da totusi am fost apropiata de soru-mea, ne spuneam totul, discutam totul si inca o facem, dar oricum acum varsta probabil conteaza mai putin deja. Acum iti dau si exemplul sotului care e mai mic cu 4 ani decat fratele lui si cand erau mici nu se prea jucau impreuna, aveau fiecare prieteni de varsta lor cu care se jucau. A trecut timpul, au crescut, si acum discuta mult mai mult decat cand erau mici, despre problemele lor si se ajuta reciproc. Deci nu contest ca se poate asta. SI, ca tot te-ai legat de spusele mele , am sa iti spun ca toate astea sunt si un fel de pretext pentru mine, caci am descoperit ca imi place sa fiu mama, n-as fi crezut sa imi placa asa mult, mai ales cu atata oboseala, da asta e, mi-e dor de zilele cand ma gandeam ce o fi la mine in burtica si apoi de cele cand Danut era asa micuuuut...lasa ca imi trece mie dupa ce fac rost si de al doilea pui care sa imi manance nervii :-)) Pupici dulci. Cred ca deja ma injura fetele ca n-au timp sa citeasca toate balivernele mele... LAsa ca ma duc curand la serviciu si nu mai apuc sa scriu asa mult...

A, si am uitat: Cris inca nu doarme toata noaptea? Si inca o intrebare, ca era sa uit: tu cum ii dai fructele? Ca lui DAnut i-ar place sa muste din mar de exemplu da mi-e frica sa nu rupa bucata prea mare si sa se inece. Iar pasat nu prea ii place, de mic nu i-a placut mar si para nu stiu de ce... Sa stii ca faza cu maraitul cu motiv si mamica rea care crede ca e rasfatat baiatul am patit-o si eu de cateva ori nu o data. Acum incerc sa ii dau credit cand are o perioada din asta, numai ca daca se lungeste sunt tentata sa revin la ideea cu rasfatul si apoi mi se dovedeste ca Danut a avut un motiv sa fie asa marait... Asa ca nu esti singura, poate te consoleaza cu ceva, poate nu...eu te pup dulce sa iti treaca si iti garantez ca pana se insoara, a si uitat ce mamica rea ai fost...:-)

Piatra Lunii, oau ce de limbi o sa stie Ingrid! Si eu as fi interesata de niste pozici daca se poate...Pupici

Axia, sa nu te superi pe mine, da daca doarme asa bine langa voi, de ce nu il luati langa voi? Ma gandesc ca daca el doarme bine, dormiti si voi si va odihniti... Scuze ca ma bag, eu inca n-am inceput serviciul da nu mai am mult, eu dorm inca in pat cu fi-miu, o sa iti spun cum e dupa ce incep...:-)

Paloma, nu stiu cum e la celelalte mamici da sa stii ca pe mine nu ma deranjeaza ca dorm cu Danut in pat, pentru ca a inceput sa doarma toata noaptea, eram nauca de oboseala cand se trezea si asta indiferent daca dormea sau nu cu mine. Dar nu contest ca e mai bine probabil cum ai procedat tu. SI noi l-am culcat pana la 4 luni la el pat, da il mai luam pe finalul noptii ca sa doarma mai mult, numai ca a 4 luni a avut o pasa proasta si mama soacra, atunci pe la noi in vizita, mi-a sugerat sa il luam cu noi in pat sa se simta in siguranta. Nu stiu daca a fost cea mai buna idee dar sincer acum nu regret caci mi se umple inima cand il vad langa mine. Pupici micutei plimbarete, felicitari pentru primii pasi.

Irinusha am uitat sa iti spun ca Danut e exact ca Cris cu mersul. A facut de vreo 2 ori si 3-4 pasi da in rest doar unul-doi si se lasa jos, desi ar putea sa mearga, se tine bine pe picioare, da cred ca inca ii e frica. Nici eu nu-l presez, o sa plece el cand i-o fi bine...

Grate treaba asta cu motul nu e religioasa din cate stiu eu, e doar o traditie, asa ca ma gandesc ca ati putea sa puneti pe altcineva, o persoana apropiata sa ii ia motul, ii puneti si pe tava daca vreti, asta ca sa va distrati si sa aveti motucul lui cand va fi mare... Daca nu, oricum sunt sigura ca Patrick nu se va supara si mamica lui ii va face oricum o aniversare grozava. Pupici la plimbaret.

Alina bine ai venit printre noi. Ai nimerit foarte bine, asa ca nu dam cu bobarnacul :-) Sa iti traiasca fetita sa fie fericita si stai linistita, ca nu e foarte slaba si am vazut eu ca cei slabi sunt mai vrednici in general...

Ioana, sa nu te superi pe mine, poate celelalte fete vor avea alfel de pareri da imi dau si eu cu parerea. EU nu cred ca ea realizeaza ce inseamna ca ii dai peste manuta. Cat despre "nu e voie", in carte scrie ca trebuie sa le spui chiar de cateva ori ca nu e voie si eventual sa le dai o explicatii da nu trebuie chiar sa intri in amanunte pentru ca ei sunt inca prea mici pentru asa ceva. Eu cand face o prostie prea marisoara il cert mai apasat sa priceapa ca nu e bine (e drept ca uneori rade, alteori, cand e mai obosit, protesteaza si incearca sa o ia de la capat dar evident nu il las) si il mananc putin de manuta :-) Ca eu tare ma abti sa nu il mananc mereu, el e si durdului da probabil si daca ar fi mai slab tot mi-ar veni sa il mananc de drag... A, si inca ceva, scria sa nu te multumesti sa ii zici "nu e voie", daca refuza sa faca ce zici tu sa te duci sa il iei de la locul cu pricina si sa ii distragi atentia. Cu timpul vor intelege ce e bine si ce e rau si (sa speram) vor asculta. EU te inteleg de ce esti asa necajita, ca vrei ca Rebecuta sa iubeasca animalele si sa se poarte frumos cu ele, da pentru ea cred ca e inca o jucarie catelusul vostru si nu are notiunea de il doare, esti rea...Parerea mea. Pupici.

Dana asa e, Danut e la tanti, ca am hotarat sa il las sa isi faca un program acolo daca tot l-am dus sa se obisnuiasca, ca apoi sa nu il dam iar peste cap cand ma intorc la serviciu. El doarme cu mici exceptii toata noaptea, adica de la 9-10 ca mai devreme nu e chip pana la 6-7 sau chiar 8 da mai rar. Azi s-a trezit la 6:15 si era pus pe joaca, i-am dat sticluta cu lapte si l-am tinut in brate strans (lungita langa el) si a mai dormit pana pe la 7 si ceva, apoi gata... Oricum e bine ca nu se mai trezeste. A fost de doua ori constipat si in noptile alea s-a agitat tare rau in somn, chiar dadea sa planga uneori da adormea cum puneam mana pe el, deci practic nu s-a trezit efectiv, sa manance sau eu stiu... Deci pot spune ca e bine acum cu somnicul. Stefa e si foarte activ, cred ca nici in somnic nu ii vine sa stea :-) O vrea sa danseze si el precum Cata al Vanessei :-) Tu nu il mai duci deloc la gradi pe Andrei? Aha, vad ca si tu ai aceesi parere referitor la bataita... Om fi citit aceeasi carte :-) Glumesc, tu ai cupil mare deja, ai experienta de la primul...
SI pe mine ma asculta fiu-meu uneori da de cele mai multe ori nu asculta. Vad ca totusi nu se mai apropie asa des de locurile unde i-am spus clar ca n-are voie si l-am luat chiar pe sus de acolo daca insista.

Nicoleta ce frumos, pupici micutei cantarete! SI sotiorul meu inclina spre dat la fundulet si eu am incercat sa il conving ca datul la fundulet il aplicam cel mult in cazul in care chiar nu ne intelegem cu el altfel, da asta mai tarziu daca va fi nevoie cu adevarat (situatii cu adevarat dificile) da acum tot nu intelege. Nu stiu daca a fost de acord cu mine, da o sa incerc sa mai discut cu el pe tema asta. Nu e un tip "bataios" de felul lui da cred ca nu i se pare nimic rau intr-o palma la fundulet ca si noi am mai luat cand eram mici (sincer, eu foarte rar) da eu cel putin acum sunt de principiul sa incercam fara, cred ca merge si asa. Doamne, ma gandesc cu drag dar si cu groaza cum va fi cand va vrea fiu-meu singur pe afara...Pupici scumpitei tale.

Fetele va las ca si asa curand cred ca ma dati afara pentru cat bat campii. Pupici la toate si la copilasii vostri scumpi.

http://photos.yahoo.com/irinoiu

Irina si Daniel (28 Mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Hai ca azi chiar am exagerat cu povestile dar am uitat ceva esential...

La Multi Ani David!!!

http://photos.yahoo.com/irinoiu

Irina si Daniel (28 Mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Irinel, daca ma deranjau parerile altora, nu scriam pe forum.....
Sa fiu sincera, mi-e teama sa nu-l turteasca tac-su, drept care eu dorm pe jumate si e greu sa ma duc pe urma fresh la servici. Cum ziceam noaptea a maica-mea de jurna, dar a obosit si nici Micul Print nu arata prea bine cand nu doarme.
Oricum, azi-noapte a dormit de la 21.30 la 6.00 , iar dimineata am observat al 8-lea dintisor .
Pentru orice iezista o esplicatie.....

Andre si BB Tibi

Mergi la inceput