Bebelusi si copilasi de mai-iunie 2004 (44)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

neata!
Acris, nu te necajii ca nu te asculta. Eu mi-ampetrecut cel maimult timp cu Andu iar cu Cata nu mai zic. Cipi vine seara acsa si uneori chiar cand culc copii sau dupa. Si e la fel. Pe mine nu ma asculta nici unul iar la el nu misca (Andu a inceput spre satisfactia mea sa nu-l mai ia nici pe ta-su prea in serios).

Cand era Andutu mic si statea cu soacra-mea cat eram noi la servici, aceasta il tot ameninta cand nu era cuminte ca il spune lui mami si lui tati cand vin sa-l certe. La care Andu care aveao 2-3 ani "nu poti sa-i spui doar lui mami ca ea tipa si ii trece". Asa ca ce sa mai le zici. Eu nu l-am pocnit pe Andu decat de vreo 2 ori (mai bine decat o palmuta peste fund) si asta acum vreo 2 ani cand a facut niste tampenii cat el de mari (mazgalit cu markarul dulapurile si usa si covorul, turnat lipici prin camera lui, mazgalit usile de la dulap cu lipici apoi sters cu o carpa si intins lipiciul si markarul, etc). Adica, trebuia sa fiu beata ca sa nu-l iau la palme.

Acum, cu Cata am eu o problema. Nu prea mai doarme. Daca se paote sa stea treaz non stop si sa danseze (ca are si el o dambla) ar fii perfect. Tot timpul e cu mainile pe sus si a inceput sa bataie si din picioare. Se scoala noaptea si-mi arata cu degetul la combina si incepe sa dea din maini. Iar faza asta e pe la 3-4 noaptea.

Si mai are o chestie. De cand am fost de Pasti la Breaza si a dormit cu mine in pat, nu mai vrea in patul lui. Il culc seara in patul meu, cand adoarme il transfer in patul lui si parca-l arde e imediat in picioare. Il iau, il pun in pat langa frati-su, se urca pe el si dorm asa bine merci unul peste altul. Il iau il pun la el, se scoala iar. Il pun iar in "patul mare" adoarme bustean. Si eram asa mandra ca el doarme la el in pat....

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)http://community.webshots.com/user/cata2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

La multi ani, Cristina! Sanatate si noroc!
Fetelor, fetita mea a spus ca-ca! Facuse pe ea si am dus-o la baie, la spalat. Cand am dat drumul la apa... surpriza... "caca"! Vai ce mandra si bucuroasa am fost!
Si aseara a baut cu paiul! Acum incearca sa puna apa din biberon in cana!
Of, of! Parca prea repede cresc copilasii nostri!

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acris spune:

Vanessa, draga de tine....
BebeBeca, felicitari pt. progresele Rebecai

Mi-am adus aminte ceva de aseara si vreau sa va povestesc:
O invatam pe Amalia cum se numesc animalele si pasarile dintr-o carte si ii spuneam si cum face ("vorbeste") fiecare. Apoi am intrebat-o:
"cum face calutzul?: si ea "clo' clo" (dadea din limbuta)
"cum face vaca ?: "uuuuuuu"
"dar ratzushca?: "ac, ac..."
"catelul cum face?: "cusu..cusu "
Apoi am schimbat ordinea, nu le-am mai enumerat la fel si tot a stiut sa spuna. Iubita mea....imi vine sa o mananc.
Deci vedeti cat de repede retin copii astia si exprima prin cuvintele lor ceea ce inteleg??
Si mai nou ii place sa deseneze (in stilul ei ). I-a adus mama de la gradinita un set de creioane cerate, diverse culori si atat de mult ii place sa zmangaleasca coala de hartie. Atat de mult rade cand ii zic ca scriu "Amalia" pe hartie...
Bine asta ii place si pe calculator cand stam impreuna sa desenam, dar acum vazand ca poate tine creioanele in mana si sunt mult mai usor de manevrat decat un mouse....
Uite usor-usor cresc copiii nostri si ne minunam de fiecare gest al lor....

Cristina & Amalia (20.04.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47936" target="_blank"> Povestea nasterii

Poze Amalia

"cele mai mari placeri ale vietii sunt cele impartasite cu altii"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Buna, fetele

Ne-am intors si noi din Ro. Ziceam ca facem 3 zile pe drum, am facut 4, adica am plecat de aici miercuri dimineata si am ajuns la mama sambata dupa-amiaza, si la fel la intoarcere. Da' Ingrid s-a comportat tare bine, in general, ca ne plictisiseram noi de atata stat in scaun, d-apoi ea. Da' cum zicea si Irinusha, in hotel era toata o veselie.
altfel, a fost bine acasa,da' n-a reusit bunica-sa s-o tina in brate decat in ultima zi,adica dupa 12 zile, deci cat am sperat io sa am si ceva timp pt mine, nu prea s-a intamplat, ca numai de-o lasam o clipa singura, sau cu mama, si da-i tipete. Asta fiindca e singura aici, nu vede pe nimeni,desi iesim la plimbare, nu vorbesc cu nimeni .
si petrecerea de ziua ei a fost tare reusita.

si ce altceva, are numai 2 dintisori, nu face pasi singura, numai merge in 4 labe peste tot
nu zice cuvinte, si ma gandesc ca nici n-o sa zica repede, ca aude prea multe limbi- 3- si nu cred ca-i va fi usor, sa vedem ce va mai fi in timp

Si inca o alaptez

si cam asta, tre sa mai citesc sa vad ce-ati mai scris

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Buna fetele!

N-o sa va omor cu romane in dimineata asta ca sunt pe fuga, am multe de rezolvat si e musai sa le rezolv inainte de a ma intoarce la serviciu.

Monet, Irinusha si Piatra Lunii bine ati revenit acasa dupa vacante asa frumoase.

Piatra Lunii
eu citisem undeva cred ca daca vrei sa inveti un copil de la inceput 2 limbi straine, e bine ca cine ii vorbeste intr-o limba sa nu ii vorbeasca si in alta, adica de ex tu sa ii vorbesti numai in romana si sotul in olandeza. De fapt banuiesc ca asa se si intampla, nu? Da tot asa auzisem ca daca li se vorbeste de la inceput in 2 limbi (ete ca de 3 nu stiu, da care e a 3-a, franceza?) e posobil sa inceapa sa vorbeasca mai greu da cand isi dau drumul stiu sa faca diferenta intre limbi, adica daca o intrebi in romana iti va raspunde in romana, daca intrebi in daneza iti raspunde in daneza. Daca insa un parinte incearca sa ii vorbeasca in ambele limbi, o va incurca si e posibil sa inceapa tarziu sa vorbeasca si sa le amestece. Cat despre restul....al meu la 6 luni statea in fund da inca nu se rostogolea si acum face si el primii pasi. Nu e ceva anormal. Probabil n-ai citit ce a scris MAmaleone despre Elena ca nu voia sa faca nimic, era tare lenesica si o data si-a dat drumul si acum paseste singura, se rostogoleste, s.a.m.d. Cat despre faptul ca nu va intalniti cu nimeni, e clar ca ea nu poate fi prea sociabila acum. Dar sotiorul n-are rude, prieteni acolo? Scuze, nu ca vreau sa ma bag, ma gandeam ca trebuie sa iti fie tare greu singurica. Pupici dulci.

Irinusha m-ai facut nostalgica. Donaueschingen e orasul unde am lucrat cand eram in Germania. Si o multime de prieteni locuiau acolo (lucram la aceeasi firma). Noi locuiam intr-un orasel mic-mic Hufingen, ne duceam cu bicicletele la serviciu, doar iarna luam autobuzul. Si drumul era prin parcul unde ati facut voi poze, dar printr-o alta aripa. MA bucur ca v-ati simtit bine si Cris a fost asa cuminte. Sa stii ca la primele pozici am avut impresia ca ati mai fost cu altcineva cu o fetita :-) Ce dulcel e Cris. Mi se pare mie sau seamana cu tine? Tu ziceai ca seamana cu sotiorul parca, da mie asa mi s-a parut.

Monet sa va fie de bine. Mai ai greturi? CUm te mai simti?

Acris mie de acum mi-e teama daca voi sti ce masuri sa iau in astfel de situatii caci sigur vor aparea, toti copiii incearca sa vada pana unde se pot intinde in comportamentele lor si am si zis Daca afli solutia, da-ne-o si noua :)

Madisor a zis si Danut mai de mult de 2-3 ori "Bavo" da vad ca nu mai zice si tare imi pare rau ca era asa dulce. PUpici la cei trei pitici.

Vanessa m-ai facut sa rad in hohote. DEsi imi dau seama ca tie nu-ti e deloc pe plac sa stati noaptea sa dantuiti...cine stie ce talente are Cata ... AM uitat ieri sa iti spun ca m-am uitat pe cateva din pozele voastre si in unele mi s-a parut ca seamana binisor Cata cu Danut sau invers :-) Cand oi avea timp o sa pun cateva pozici mai noi cu Danut, sa imi spui daca am dreptate, s-ar putea sa delirez...

Ioana (Bebe Beca), Cris, m-ati uimit. E drept ca si fi-miu cand era soacra mea aici si il tot batea la cap cu animalele dintr-un pliant, incepuse sa le arate cand avea el chef, adica le recunostea, da chiar sa spuna si cum fac, sau sa stie sa spuna ca a facut ca-ca...oaw chiar cresc repede.

Tot roman am facut si nu sunt sigura ca am raspuns la toate fetele, poate reusesc mai pe seara sa mai intru sa verific. Va pup dulce pe toate.

http://photos.yahoo.com/irinoiu

Irina si Daniel (28 Mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pd spune:

La multi ani Cristina Veronica! - 1 AN

Cristinica mea a inceput de ieri sa faca primii pasi singura, nu prea multi, asa vreo 4-5, dar e ceva. Ma asez in fata ei la ceva distanta si vine la mine si cand crede ea ca e destul de aproape se arunca in fata si se agata de picioarele mele. E asa de haioasa.

Din fericire noi nu avem probleme cu dormitul noaptea, adica doarme singura in patutul ei de pe la 10 - 11 seara pana dimineata la 8 - 9. De fapt, o singura data am dormit cu ea noaptea si atunci doar vreo 2-3 ore. Sper sa invete si ai vostri sa doarma singuri toata noaptea, ca trebuie sa va fie destul de greu.

In 4 labute nu merge, a incercat de vreo 2 ori si a reusit, dar se pare ca nu-i prea place.

Am pus cateva poze de la munte, nu prea multe, dar daca vreti sa le vedeti sunt la al 2-lea link.

Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297
http://community.webshots.com/user/cristina040614

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

IRINEL, asa-i vorbim, fiecare in limba lui, stiu si io. A 3-a limba e engleza, ca noi 2 vorbim intre noi engleza.
sotul meu are familia la 350 km distanta si cei cativa prieteni tot asa, in diverse locuri,departe de noi.
nu ma ingrijorez de Ingrid ca nu merge inca singura, si ea tot asa deodata face cate ceva, om vedea.hai ca tipa, e obosita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Buna fetelor, pupici dulci la bb-ici si copilasi! :)

Ieri nici n-am mai apucat sa va pup si sa va urez o seara placuta ca au venit barbatii mei sa ma conduca acasa - ce fain suna! :) - si a pus Boby stapanire pe computer ... na, sper ca nu v-ati suparat pe mine

Pietricico, bine ai revenit! Cand mai ai timp poate imi mai trimiti si mie poze cu Ingrid dulcica, te rog! E si normal ca s-a comportat asa daca ea nu va stie decat pe voi ... daca stateati mai mult timp ar fi vrut sigur doar la bunica, ca doar bunicile rasfata nepotii si ei stiu asta, ca-s tare smecheri. Asa barem face al nostru, noi nu mai existam cand e cu Oma ... Bine ca v-ati intors sanatosi, mai ales dupa asa drum! Pupici!!!

Mona, bine ai revenit si tu!!! Cum a fost? De abia astept sa vad pozele! Liuta ce mai face? Pupici dulci!!!

Irinel, te iubesc si mai mult ... esti singura care mi-a spus ca seamana Cris cu mine, m-ai facut sa creasca inima in mine. Toata lumea spune ca-i leit tata-su, doar ochii ii are de la mine, fiind negri, ca Boby are ochii de un albastru-gri. Na, acum vedem cand o sa creasca mai mare ... oricum, important e sa fie sanatos.
Mi-a placut Donaueschingen ... bine, cat am stat acolo n-am vazut decat centrul, dar e frumusel.
Chiar vroiam sa te intreb, tanti la care il duci pe Danut, ce limba vorbeste? Asa stiam si eu de cum invatat copiii limbi straine ... cica daca aude mai multe limbi le invata automat ca limba materna, asta pana la 6 ani. Cica ar fi "fixate" in aceeasi parte a creierul ... daca inveti mai tarziu o limba straina, aceea limba e "fixata" in alta parte, iar creierul munceste mai mult, facand traducerea din limba materna in limba noua. Nu stiu daca am explicat bine. Eu una nu-mi fac probleme cu Cris ... noi vorbim numai romaneste cu el (mici exceptii cand suntem cu altii, ca sa nu se simta ceilalti prost ... dar se uita cam ciudat Cris la noi), iar cand ajunge la gradinita o sa invete germana. Am fost cu o prietena la inscrierea la gradinita (ea nu stie prea bine germana si eu eram traducatoarea cica) si o educatoare ne "recomanda" sa stie copilul totusi ceva sa nu fie socul prea mare ... deci probabil ca o sa incerc sa-l invat si eu ceva, dar in primul rand vreau sa invete romaneste, germana o sa vina de la sine mai incolo. Om trai si om vedea!

Cris, saracuta de tine, cata treaba ai si tu pe cap!!! Nu stiu, zau, cum va descurcati voi cele care muncesc! Tot respectul!!!
De ascultat nu-ti face griji, a priceput doar ca tu esti mai "slaba" ... ca tu nu o certi si de aceea se rasfata. Asa face si Cris, de tata-su asculta si ii e putin teama, la mine rade cand il cert ... si doar eu sunt mai mult timp cu el. Dar e bine sa stie pe unul din parinti "de frica" ... asa-i mereu, unul e cel bun si celalalt e "cel rau". Pe mine nu m-au batut niciodata ai mei, dar totusi il stiam pe tata de frica ... nu ma intreba de ce, ca doar a fost si este un tatic super bun, el ma rasfata cu tot felul de chestii (citit povesti, mers la cinema, mers la strand, mers la circ, lasat sa "conduc" si alte chestii) pe cand mama era doar cu cele practice (imbracat, mancat, spalat ... ca de obicei) ... si totusi. Probabil ca e si chestie de voce si intonatie.
Cum mai e atmosfera la servici? Sper ca s-a schimbat in bine!

Cris si Madisor, saru'mana de descrierea traditiilor cu motul si turta. Chiar vroiam s-o intreb pe Cris de ce stie ea ca nu se rupe si la baieti turta? Eu i-am rupt-o finutzului meu ... plus taiat motul si tava. Am facut ceva aiurea?
Si cum e, pe langa hainute mai dau ceva nasii? Si dau si parintii ceva nasilor?

Mai fetelor, felicitari ptr. progresele copilasilor!!!
Al meu "vorbeste" decat pe limba lui ... acum nu se mai intelege nimic ... ba da, cateodata mai zice "uite-te". Acum e la litera "l" ca tot o da cu "dali, dlali, lalilela" si tot asa ...
Sta singurel in picioare, dar e jale cu mersul. Cu 2 zile inainte de ziua lui a facut primii pasi singur ... tot asa si zilele trecute, insa cand isi da seama ca-i singur intra in panica, se dezechilibreaza si pica in fund sau in manute (e bine barem ca nu pica in cap). Vrea sa mearga doar tinut sau sa se tina el de ceva (are masinuta lui sau de carut) ... si de abia se tine, dar netinut nu vrea si pace. Si nici nu-l fortam ca n-am vazut copil sa nu invete sa mearga. Cred ca si aici ii seamana lui Boby, ca el e cel "precaut". Dar e asa mandru cand merge si chiar cere ... deci totusi e un progres si asta.
Intelege tot de ma si uimeste cateodata. Si cand face prostioare, care stie sigur ca nu are voie, se uita la noi, il vedem? ... ei, si e doar mic! O sa ne manance sufletul ...

Irinusha & Cris (03.05.04)
poze si pozilici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiadanaila spune:

Unde esti DIANA, cum ati petrecut de ziua lui Vladut ??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Na ca n-ati scapat ... doar am de recuperat ... ;)

Irinel, tot uitai ceva. Sa stii ca nu-i musai sa se inteleaga fratii bine doar ca-s apropiati de varsta. Uite, de exemplu mama e doar cu 1 an mai mare decat fratele ei si nu s-au inteles cand erau copii si nici nu se ajutau la nevoie ... acum se inteleg ca na, sunt frati. De ajutat ajuta doar mama, ca doar aici cresc eurasii in copaci ... Niste nepoti de ai mei au tot asa doar un an intre ei si doar se bat si nu prea stiu sa se joace impreuna, amandoi baieti. Si pot continua cu exemplele. Cred ca depinde si de temperamentul si firea copiilor ... si de cat noroc ai cu fratele sau sora ;) Si noi mai vrem unul, dar nu asa de repede, ca am nevoie de refacere si nopti dormite fara intrerupere ... plus ca nu stiu cum m-as descurca cu burta si cu Cris. Si sper sa se inteleaga si daca sunt mai departati de varsta ... imi dau speranta povestirile Vanesei si a Danei. Dar sa nu crezi ca am vrut sa te sperii ... cum mai spuneam, fiecare cu norocul lui ... asa ca ii doresc lui Danutz mult noroc sa primeasca un fratior sau o surioara pe placul lui :)

Axia, bine ai venit printre noi!!! Pupici lui Tibi! (imi place numele ... chiar zilele trecute vorbeam cu Boby ca mi-ar place ptr. urmatorul bb, daca-i baiat!) :)

Grate, doamne ce frumusel e Patrick! Iti seamana, asa-i? Un adevarat baietel! Si cum merge ... ptiu, ptiu, ptiu!

Vanesa, l-am vazut si pe Cata! Alt frumusel!!!! Dansa si in poze, asa-i? Nu pot sa-mi dau seama daca seamana cu Andu, dar tie sigur iti seamana. Dansator sau cantaret il faci! :) De tine imi pare rau, presupun insa ca o sa-i treaca! :) Pupici la amadoi dulceii!

Madisor, succes la sofat!!! Sa ne spui cand ai proba sa-ti tinem pumnii! Tu cum te mai descurci? Am citit ca ai avut probleme si cu tatal tau ... saracuta de tine, toate de o data!!! Imi pare bine ca s-a terminat cu bine!!! Pupici la toti dulceii tai!!!

Ioana, pot sa interpretez si eu "viitorul" Rebecai dupa ce a ales de pe tava? Deci: se va face creatoare de moda si o sa aiba multi, multi bani ... si prin asta si multe masini! :) Na, ti-a placut? Pupici dulcetei mici!!!

Fetelor, ce fain o fi sa va pape copiii bine (Bertha, Irinel, etc.)... Nu ma plang ca deja m-am obisnuit sa nu fie Cris un pofticioas si mancacios, dar cateodata e de speriat. De cateva zile i-am eliminat total prostioarele pe care le tot primea intre mese de genul: sa aiba totusi copilul ceva in burtica. Si parca imi papa mai bine ... nu mult, dar barem papa mancarica si tot ce mai trebuie. Ma bucur insa ca ii plac fructele ... ar manca non-stop la mere, capsuni, banane si tot ce am mai incercat ... o fi vegetarian (nu spun vegan ca as lua-o definiv razna!) si noi nu stim ...

Joia trecuta i-am facut vaccinurile ROR (rubeola, pojar si oreon) si cel contra hepatitei A. A plans de mi s-a rupt inima de el ... si de atunci a fost vreo 3 zile un marait, un plangacios, n-a mai mancat aproape nimic, vroia numai in brate, etc. ... Chiar m-am simtit ca cea mai rea mamica ca l-am repezit sambata trecuta si l-am lasat mai mult sa planga in loc sa-l iau in brate imediat... ca sa-mi dau seama ca a fost asa de la vaccin si sa ma simt si mai rau ... Vai, ce mama groaznica!!!! Dar tot am zis ca nu se poate, e doar rasfat si am facut pe dura ... mi-am jurat ca n-o mai fac, asa de rau m-am simtit ... iar copilul nu-i rau ci a fost asa de la vaccin. Si cand ma gandesc ca mai am doua in vara si al doilea de hepatita A in decembrie ma ingrozesc. Insa vorba lui Boby, sufera acum putin, dar e imun toata viata!

Madutza, cum se mai simte zulufata mica? Sper sa fie iar bine!!! Pupici dulci fetitei de un an! :)

Gata, ca v-am capiat total! ... si sigur am uitat pe cineva! Va pupicesc si va doresc o seara faina ... si nopti dormite! ;)

Irinusha & Cris (03.05.04)
poze si pozilici

Mergi la inceput