Bebelusi si copilasi de mai-iunie 2004 (44)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Na ca am scris romane si tot nu m-am terminat...

Diana tu ai inceput serviciu? Sa va fie de bine cheful, asa e cu cei mici, daca ii scoti din programelul lor obisnuit si sunt obositi devin maraiti. Pupic lui Darius de un anisor! Oaw...

Bertha si la noi sotul vrea sa mai amanam cateva luni, asa ca s-ar putea sa mai dureze putin, da sper nu prea mult. Mi-e dor de zilele cand il simteam pe puiut mereu la mine in burtica si apoi cand era asa de miiiic si dulce. Peste un an o sa imi fie dor de zilele de acum... Sa stii ca si noi avem cutie din aia decupata sus pentru cuburi de diferite forme, da al meu nu prea are dexteritate sa le bage chiar daca ii arat eu. De fapt nu ne-am mai jucat cu el de vreo luna, poate ca a mai evoluat, ia sa le scot eu din nou...

Alus de ce nu incerci tu sa ii dai ceai de menta si niste orez fiert. Pe al meu intotdeauna il regleaza foarte repede. Ma gandesc ca poate nu e neaparat ceva rau, depinde si de ce mananca. AL meu daca ii dau iaurt mai mult, suc de fructe...face de mai multe ori si daca vad asa ii fac ceiucul lui zilnic la care ii adaug si menta si eventual ii fac niste orez cu lapte (doar in cazurile drastice ii fierb orezul cu apa).

Fetele fac rau ca ii dau ceiuc zilnic lui Danut? Diana, m-ar interesa si parerea ta. Stiu ca citisem pe undeva ca nu e bine sa le dam ceiuc, da pe el il calmeaza si il ajuta si sa faca caca.

http://photos.yahoo.com/irinoiu

Irina si Daniel (28 Mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Diana, multumesc pentru raspuns. Medicul mi-a spus ceva de tulburari de ritm, sindrom metabolic endocrin. In ceea ce priveste celalalt medicament el asa se numeste, Dilatan, "trimetazidini dihydrochloridum" 20mg. De la sfarsitul anului trecut tot aman inceperea tratamentului, din cauza alaptarii.

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Buna fetelor, pupici la bb-ici si copilasii dulci!!!

Mai intai de toate (poate sunteti in lipsa de timp) va dau reteta de tort ... de fapt si de drept e cea data de Carmen (mephala), desteapta de mine n-a salvat-o si i-am dat si reteta unei prietene, asa ca am cautat-o din nou (of, mult mai scrieti ... dar ce fain e :)) si uitati-o:

Tort Philadelphia

Blat:
- 3 oua
-3 linguri faina
-1 lingura suc de fructe
-3 linguri zahar
-1 plic zahar vanilat
-1 praf de copt stins cu zeama de lamaie sau otet
Se prepara blatul: albusurile batute spuma, zaharul frecat cu galbenusurile....stii tu

Crema 1:
-200 gr. branza Philadelphia se freaca cu 200 gr. zahar pudra si coaja de la o lamaie
Crema 2:
-500 ml frisca, plus intaritor de frisca

Se amesteca crema 1 cu 2.
Se toarna peste blatul racit.
Se orneaza cu visine din compot.
Peste visine:
- un plic de gelatina rosie( pt. prajituri) se amesteca cu 250 ml suc de fructe, 2 linguri de zahar si se prepara conform instuctiunilor de pe plic.
Se toarna peste visine.

Eu am facut crema dubla ca am lasat capsunile mari si a trebuit sa le acopar, dar asa a iesit mult mai bun ... chiar daca era urias :) ... iar eu am folosit dupa cum mai spuneam capsuni, banane (dar nu le recomand, fiind cam innecacioase) si mandarine din compot. Iar gelatina n-am folosit ptr. fructe ci doar putina ptr. crema sa stea mai teapana ... am pus-o in frisca cand era pe jumatate batuta, cred ca functioaneaza si cu praf intaritor de frisca. Dar cred ca bestial e cu visine ... sau cum mai vreau eu sa incerc (ca-i tare usor) cu fructe de padure (fragi, zmeura, capsuni, etc.)

Si aici tortul de la Madutza (vreau sa-l incerc si pe asta ... dar poate imi spune Madutza cat de mare e in tara o cutie de iaurt):

Tort pt.copii cu iaurt

1 1/2 cutii mari iaurt cremos (de la ce firma gasiti, dar sa fie cu mai multa grasime), iaurtul poate fi simplu sau cu fructe

1 plic gelatina Dr. Otker

Frisca (2 plicuri sau facuta din lapte, sau de cumparat facuta, frisca sa fie)

Blatul: Pandishpan

Se inmoaie gelatina in putina apa rece (cativa ml), se pune pe foc si se incalzeste un pic. Sa nu fie nici fierbinte nici rece, asa calduta. Se toarna peste iaurt si se da la rece pana se intareste (30min-1h). Se amesteca apoi compozitia cu frisca pana ce devine destul de moale pt. o crema de tort. Restul de frisca se foloseste la ornat.

Blatul se face ca un pandispan normal. Se insiropeaza cu compot sau sirop de zahar. Se pune crema intre folie blatului si se orneaza dupa preferinte. Se pot pune fructe in tort sau pe afara. Este o reteta la care se poate improviza mult si pot manca si puiutii din ea.
pofta buna!

Termin de pus pozele si revin! Pana atunci pupici dulci!

Irinusha & Cris (03.05.04)
poze si pozilici

Mergi la inceput

ptr. 15 mai:

La multi ani Cristiuta Mistiuta!!!
La multi ani Teodor Dominic!

Ptr. 16 mai:

La multi ani Rebeca!!!
La multi ani Vladut!!!

Ptr. 17 mai:

La multi ani Anuca-Uca!!! (Ana Maria, zulufata mica!) :)
La multi ani Dominic!
La multi ani Alina!

Sa cresteti mari si sanatosi!!! Sa aveti o viata plina de bucurii, fericire, succese si reusite!!! O copilarie de vis!!!

Pupici dulci si puiutilor de 11 luni: Patricia, Vasile Alexandru, Eric, Maria, Thomas Anthony! Sa cresteti mari si sanatosi!!!

poze si pozilici

Mergi la inceput

Am terminat pozele si deja nu mai vad bine ;) ... va invit sa va uitati (daca aveti chef) aici.

A fost bestiala mini-vacanta asta. Am plecat putini indoiti ptr. ca nu am mai fost cu Cris asa la drum lung, dar s-a comportat baiatul nostru super bine. A fost destul de cuminte in masina (ne-am oprit destul de des ca sa nu se plictiseasca) si plimbarile chiar i-au placut. Duminica am plecat cam tarziu ca binenteles am plecat plini cu bagaje, doar stateam 2 zile si nu trebuia sa ne lipseasca nimic ... si chiar daca ne-am tot oprit pe drum (in Bad Saulgau am stat chiar 1 ora jumatate ptr. ca am si mancat) am ajuns la Freiburg pe la 18 ... am mers numai pe drum national ca sa putem sa ne oprim pe unde vrem si ptr. ca asa ne place noua sa calatorim, ca sa vedem ceva. Asa am facut peste tot pe unde am mers ... toti se mira, dar daca noua nu ne plac autostrazile ;)... In Freiburg ne-am luat camera (rezervasem deja sa nu avem surprize neplacute si sa cautam hotel cu Cris urland in spate ) si imediat dupa am plecat la plimbare prin oras ... asa ca am mai prins vreo 2 ore de aer liber, soare si putina cultura ;) Orasul e superb (se simte ca-i langa Franta ;)), dar ca sa-l "descoperi" bine ai nevoie de cateva zile. Oricum, si asa in scurt timp a fost fain!
Pe la 9 si ceva am ajuns la hotel, iar Cris era top-fresh si avea chef de joaca ... asa ca l-am lasat sa cerceteze tot si tare i-a placut. Era in elementul lui ... pe la 10 si ceva am zis ca-i timp de dormit, ca noi eram franti ... dar a durat, ce s-a mai foit pana a adormit ... ca am picat si noi franti langa el. Tati a dormit super bine, tot asa si Cris, doar eu am dormit prost ca mi-a ocupat Cris tot locul de ajunsesem sa stau pe o muchie de pat ... deh, nu mai sunt obisnuita sa doarm cu el ;)
A doua zi am plecat dis de dimineata spre izvorul Dunarii, adica Furtwangen, apoi la al doilea izvor, cel neoficial, la Donaueschingen ... am stat, ne-am plimbat, am mai luat putin aer ... si hai spre casa. Am vrut sa ne mai oprim la Ulm, dar tocmai atunci s-a pus pe plouat ... si ce a mai plouat, asa ca am mers mai departe ... mai ales ca dormea bine Crisulici. Am ajuns la Donaouwörth (aproape de noi), ne-am dezmortit putin pe acolo, dar nu mult ca iar incepuse ploaia si hai acasa ... am ajuns cam devreme, dar deh, daca nu a tinut vremea cu noi ... Am ajuns asa repede ca am mai avut timp sa mai fac si o mancarica ... Cris a picat frant pe la 9 si noi dupa el ...
In mare: ne-am simtit super bine, iar de acum nu o sa ne mai fie frica sa plecam cu Cris, ptr. ca-i super cuminte copilul! :)

poze si pozilici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

LA MULTI ANI MARIUCA!

Madutza, sa iti creasca mare zulufata, sa aveti o viata fericita, sa fie sanatoasa iar toate visele sa i se implineasca!

LA MULTI ANI ALINA!

LA MULTI ANI DOMINIC!

Sa fiti sanatosi, sa cresteti mari si sa aduceti numai bucurii parintilor vostri!

Carmen&Ericutz (15.06.2004)

Pozele lui Eric

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pd spune:

La multi ani Ana - Maria! - 1 ANLa multi ani Dominic! - 1 AN
La multi ani Alina! - 1 AN

Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297
http://community.webshots.com/user/cristina040614

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

copilase si copilasi!!!

ce dor mi-a fost de voi!!!!! am pierdut atitea zile de nastere, ai, ai, ai, da' sa stiti ca m-am gindit la voi si la comoricile voastre. va scriu pe fuga, ca vreme nu-i, numa' sa stiti ca sintem si noi bine, vacanta la tropice a fost o minune si-o sa avem si poze curind. lia e o domnisoara, citeodata cu ifose - ce-om face?!:) - dar atita de intelegatoare si iubitoare cum nu mi-as fi putut inchipui. ala din burtic creste, creste, de-abia astept sa-l vad la eco peste vreo 3 saptamini.

noa, va pup pe toate si sa stiti c-am scris un mesaj cu multe urari in saptamina aia care a disparut din catastifele dc-ului!!

cu drag!

mona, lia (24.04.2004) si simburelu' mic (15+)
www.seansimon.com/march2005.htm" target="_blank">MARTIE

site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madisor spune:

La Multzi Ani, Rebeca! Bebe Beca sa itzi traiasca fetitza, iar viatza sa ii fie o primavara frumoasa!

La Multzi Ani, Vladutz! DianaR sa itzi traiasca ochiosul, sa creasca mare si voinic!

La Multzi Ani, Ana-Maria, Alina si Dominic! Madutza sa itzi traiasca micutza zulufata!

Grate, fetelor, intr-adevar a inceput numaratoarea inversa! Si Grate m-a facut sa devin melancolica. Da, parca acum eram cu burtica si abia reuseam sa ma mai misc, parca ieri ma trimitea doctorul acasa si imi spunea sa revin peste o saptamana. Iar copiii ma intrbeau cand ma vedeau acasa "Nici azi?! Da' cand nasti, mami?!" Eh, ce repede a trecut un an. Ma uit la ea si, desi sunt cu 3 copii, nici acum nu reusesc sa imi dau seama cat de repede cresc... Ne pregatim pentru turta... Din cate stiu, ritualul este cam asa... Fetitzelor pana sa implineasca 1 an li se rupe turta, adica nasa face o turta pe care o rupe in cruce deasupra capului copilului. Are 2 semnificatzii: belsug si sa aibe soarta, adica sa nu ramana nemaritata. Tot acum copilului i se da sa aleaga de pe o tava 3 obiecte. Corina a ales aur, bani si aur (este clar ce simbolizeaza, bani o sa aibe, asa ca de rstu' are ea grija!), iar Vlad a ales creion, ac si surubelnitza (mai ii place sa invetze, priceput si harnic). Daca la Cori s-a mai confirmat cate ceva, la Vlad in afara de faptul ca este un pic mai atent la lectzii decat sora-sa, altceva deosebit nu am vazut, inca. Ba da! Este mai putzin norocos decat ea. Nasii imbraca copilul din cap pana in picioare inainte de ruperea turtei si asezarea tavii, iar unii nasi tot acum dau si cerceii (e si cazul noatru). Cand o gateste ii taie si un pic din perisor, simbolic (suvitza care este pastrata de catre parintzi ca amintire).La baietzi taierea motzului se poate face (asa se zice) pana la maxim 3 ani. In afara de turta (in unele zone ale tzarii, cum ar fi spre Giurgiu, se pastreaza si ruperea turtei la baiat) se pastreaza acelasi obiceiuri. Cam asta ar fi pe scurt... Ne pregatim si speram sa fie cat mai frumos afara, sa nu dardaim...

Nu mai pot de somn... In afara de programul "linistit si nu prea incarcat" pe care il am, mai nou am inceput scoala de soferi, iar astazi m-am ocupat toata ziua de gradinarit. Sunt franta. Nu mai pot sa cites totul foarte atent. O sa recuperez eu... Inainte sa plec vreau sa va spun ca cea mica a invatzat sa bata din manutze si sa zica "Babo! (bravo!), asa, tshhhh (cah) si chiar sa se si certe cu noi... va povestesc eu, poate, maine cum incearca don'soara sa se impuna...

Va pup!

Madalina
http://community.webshots.com/user/madalina160

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acris spune:

Monet , bine ai revenit !!!

Ehe, ieri am "chefuit" la servici. Cum v-am spus, a fost ziua de nastere a sefului meu. Parca m-am mai relaxat putin...dar am recuperat acasa. Am facut curatenie, in sfarsit, in toata casa. L-am trimis pe tati la plimbare cu Amy, asa ca am facut in liniste....

Hai sa va zic of-ul meu cel mai mare: imi petrec din ce in ce mai putin timp cu fata mea (din cauza diverselor treburi gospodaresti) ...si se simte treaba asta...De mine nici nu asculta, de la un timp..in fata lui taica-su nici nu "comenteaza". Cu mine are chef de rasfatz.
Mi-e tare mila de ea...cand sunt la bucatarie vine la mine si-mi imbratiseaza picioarele si se alinta ca o pisicutza....
Practic decat 2 ore stau cu ea seara. Ne ducem in dormitor si ne rasfatam reciproc.
Alta chestie: cand ies eu cu ea afara (ceea ce se intampla f. rar) este atat de razgaiata. Plange daca vreun copil ii ia lopetica sau galetusa, se da cu fundu' de pamant daca nu o las sa faca ceva, incepe si da cu palma in mine... Detest acest comportament, nu stiu cum sa procedez....

Offf....gata...m-am "racorit" destul....
Sper sa fie doar o criza de personalitate din partea Amaliei, specifica acestei varste...

Va pupic !

Cristina & Amalia (20.04.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47936" target="_blank"> Povestea nasterii

Poze Amalia

"cele mai mari placeri ale vietii sunt cele impartasite cu altii"

Mergi la inceput