Cafelutza si sarcina

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Si mie mi-a spus medicul ginecolog ca pot bea o cafea pe zi. Am avut o perioada de vreo 5-6 saptamani (dupa saptamana a 7-a de sarcina) in care nu prea am suportat nici gustul nici mirosul cafelei asa ca nu am baut. Dupa aceea mai ales cand mi-au mai trecut greturile am inceput sa bea cate una pe zi. Sper sa fie totul OK.

Mandy15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

O cafea pe zi nu dauneaza, e adevarat ca exista mituri care spun ca daca bei cafea o sa fie bebe agitat, etc, etc...eu am fost bautoare de cafea inraita. La inceput am baut cafea, dar prin luna a doua, cand tot ce papam, am renuntat la ea. Apoi dupa luna a4-a am mai baut ocazional asa...ca sa ma mai trezesc sau cand eram obosita. Bebica e sanatoasa tun si e un copil super bun! Nu exagerez, dar o pot lasa la ea in patut sa se uite la jucarii si sa ma duc la bucatarie sa-mi fac treaba si s-o verific daca e bine cam la o ora. Se joaca, rade la maimutica ei preferata...adoarme singura. Deci, raspunsul e nu...cafeaua nu dauneaza, daca o bei moderat (o ceasca, doua pe zi...cesti, nu cani )

Madalina si bebe Sonia
http://www.babiesonline.com/babies/s/sonia/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

am uitat sa mentionez,pe linga cafea, eu beau si cola, ceea ce inainte nu faceam,fiindca nu e buna pt dinti, pt ficat,etc. dar acum mi-e pofta de mor .dar la cite E-uri bagam in noi cu restul de mincare, sa fie cafeaua cea mai rea? oare?
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andatudor spune:

Eu am citit in mai multe carti urmatoarele:cafeaua nu face rau,dar sa nu depaseasca 5!!! cani pe zi,fumatoarele care nu se pot lasa pot fuma max. 5 tigari pe zi impartite pe intreaga perioada a zilei.
Dar absolut peste tot se interzice cu desavarsire alcoolul-fie el si bere!!!
Toate mai sus scrise:cafea,alcool si tigari trebuie eliminate total in perioada alaptarii!!!!
Eu cafea am baut dupa lua a4a apoape una/zi.

Sarcini usoare in continuare si bebei sanatosi!!!

Anda si buburuza din burtica 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Cola din cate stiu eu e interzisa, dar daca ti-e pofta mai rau faci daca nu bei.Eu am baut tot asa ocazional, cand mi se facea pofta. Limiteaza si tu cantitatea (adica sa nu bei numai cola si cafea si apa ioc). Alcool deloc, iar tigarile reduse la minim, daca se poate si renuntat si mai bine.

Madalina si bebe Sonia
http://www.babiesonline.com/babies/s/sonia/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns foxy spune:

Da, Ana_m, un profesor(sau alta somitate in domeniul lui)spune asta. Dar daca e sa ne gindim la cite pericole sunt in jurul nostru...fie ca e ce mincam sau bem, fie aerul ce il respiram(cu toata poluarea din jurul nostru) si multe altele; nu am face decit sa traim cu frica.
O cescuta de cafea este admisa,asa stiu si eu,(si am consumat in timpul sarcinii, atunci cind simteam ca nu mai pot de pofta).
Eu am citit ca e mai serioasa treaba cu alcoolul. Chiar si un pahar in timpul sarcinii poate fi rau. Dar la urma urmei fiecare face ce vrea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Da, alcoolul face rau, mai ales in primul trimestru de sarcina. Insa aici este vorba de tarie, adica de votca, tuica, de-astea...Un paharel de bere nu face rau, are ff putin alcool, si cu siguranta ca prin placenta ajunge sa treaca ff putin sau deloc. Eu am baut cate o gura de bere daca mi-a fost pofta, si la prima sarcina, si la a doua! Asa, ocazional, nu in mod curent! Tin minte ca la prima sarcina, cu ocazia Pastelui, dr mi-a zis:" Ai grija sa nu mananci mult sa nu faci vreo indigestie!! (intrasem in luna a 9-a) Un pahar de bere, un pahar de vin, poti bea...dar NU MANCA MULTE OUA SI CANE DE MIEL"Asta mi-a zis...asta era de fapt problema, sa nu mananc mult. De vin m-am ferit, are mai mult alcool decat berea...insa bere, repet, de pofta, am baut.

quote:
Originally posted by foxy

Da, Ana_m, un profesor(sau alta somitate in domeniul lui)spune asta. Dar daca e sa ne gindim la cite pericole sunt in jurul nostru...fie ca e ce mincam sau bem, fie aerul ce il respiram(cu toata poluarea din jurul nostru) si multe altele; nu am face decit sa traim cu frica.
O cescuta de cafea este admisa,asa stiu si eu,(si am consumat in timpul sarcinii, atunci cind simteam ca nu mai pot de pofta).
Eu am citit ca e mai serioasa treaba cu alcoolul. Chiar si un pahar in timpul sarcinii poate fi rau. Dar la urma urmei fiecare face ce vrea.

_Ella, Emma & din burtica

http://community.webshots.com/user/emmaandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

o cafea pe zi ca e tare, ca i mai slaba , cu lapte sau fara nu face rau, numai excesul e de vina pentru anumite probleme. Eu beau o cafea pe zi de cind ma stiu, si am 14+5. dimineata maninc si beau o cafea , la prima sarcina doctorul chiar mi-a recomandat o cafea pt tensiune. Nu vad raul atunci cind exista moderatie. Sanatate voua si b.b-ilor

Lavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Salutare la fete!

Si eu sunt insarcinata in 39 de sapt si am inceput sa mai consum cafea de pe la 8 luni. Ca din cauza greturilor de la inceput de sarcina nici nu o mai puteam suferi. Partea buna este ca nu o beau fara lapte si asta mai diminueaza din tarie.
In toate cartile si toate site-urile despre sarcina scrie ca atata timp cat nu se bea 5 cesti mari pe zi NU este daunatoare.

39 si 4 zile

beatrice

Mergi la inceput