Cafelutza si sarcina
Buna tuturor burticilor si sper sa gasesc la voi un raspuns cat de cat edificator, ca deja nu mai stiu ce sa cred...
Cum e cu consumul de cafea in timpul sarcinii? Recunosc, e unicul meu viciu serios, am incercat sa renunt de tot, dar m-a tinut ca orice minune: 3 zile. Pe net si prin articole am citit ca ar fi permisa o cescuta pe zi, ceea ce mi s-ar parea salvator.
Pe de alta parte, mamici si viitoare mamici cu care am vorbit au strambat din nas si mi-au spus ca nici vorba! - nu e voie cafea in timpul sarcinii si sa fac bine fac acest efort de a renunta. Eu sunt si hipotensiva, iar cafeaua de dimineata este SFANTA!
ce sa fac, sa ma chinui sa ma las sau e totusi permis?
Va pup dulce pe toate!
Tania
& Punctuletz 9+
Raspunsuri
Kittycat spune:
Nu e deloc adevarat ca nu e permisa. Eu am baut din cand in cand, pt ca nici nu sunt o mare bautoare. N-am avut nici un fel de problema, si nici bebelina mea...
Andra,
de printesa
(15.11.2004)
maraki spune:
Tania am citit ca o cescuta pe zi este admisa la gravidutze...si eu sant hipotensiva si beau cafea.
4+
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
corbioana spune:
Tania o cescuta de cafea pe zi nu face rau mai nimanui in afara stiu eu de cineva care are reale probleme de tensiune si ii interzice dr. Altfel nu am citit decat contrariul prin toate articolele, adica nu dauneaza.
Eu beau de la bun inceput o ceasca pe zi. Si zic eu ca nu am nici o problema. Si sunt in sapt 31.
Sarcina usoara!!!
Ioana
Pico spune:
Eu am citit intr-o revista(nu mai stiu care) ca nu dauneaza atata timp cat nu bei cantitati impresionante pe zi(echivalentul a 5 cafele parca..).O cafea,2 pe zi nu reprezinta nici un pericol.
Sarcina nu e o boala.Sigur tre' sa fim atente ...fara medicamente,alcool,droguri etc....dar sa nu exageram.
Eu in general nu beau cafea(de cand am ramas gravida) pt ca nu simt nevoia,uneori am chiar o usoara aversiune dar am fost la 2 nunti unde am baut cate 2 cafele.
Raluca si Ioana (09.04.2003) si bb mic(DPN 22.11.2005)
PatriciaArdeleanu spune:
Eu am baut cite o cafea toata sarcina, mai putin la inceput, cind nu o puteam suporta.
O beam cu mare placere, sint hipotensiva si ma regla foarte bine la stomac. si dr meu m-a asigurat ca o ceasca de cafea nu imi face rau.
Fetitza mea e sanatoasa si nu a fost deloc nervoasa pina acum :-)
Patricia si
Rebecca (05.02.05)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/danana_me/my_photos
Monica-Elena spune:
Si eu beau inca de la inceputul sarcinii cate o cafeluta dimineata cu lapte chiar la recomandarea dnei dr ptr ca am tensiunea mica si imi reglez stomacul asa. Cunosc persoane care au baut chiar f mult cafea in sarcina si au fumat si au alaptat la greu si bebe nici pomeneala de nervi.
Monica si bocanila de 32 sapt din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.
Bic spune:
In carticica mea de sarcina si pe site-ul la care sint abonata scrie ca daca nu bei mai mult de 3 cesti pe zi esti OK.
Doctorita mea care e super-precauta spune ca nici vorba de cafea, ca mai bine deloc sau decaf.
Eu as merge in locul tau pe o cale de compromis, adica 2 cesti.
DPN 2.11.05
palmyrah2002 spune:
quote:
Originally posted by Bic
In carticica mea de sarcina si pe site-ul la care sint abonata scrie ca daca nu bei mai mult de 3 cesti pe zi esti OK.
Doctorita mea care e super-precauta spune ca nici vorba de cafea, ca mai bine deloc sau decaf.
Eu as merge in locul tau pe o cale de compromis, adica 2 cesti.DPN 2.11.05
Eu fara 2 cani de cafea pe zi,nu as putea face nimic.
In primul rind imi place cafeua la nebunie si in plus am si tensiunea mica.
Nu stiu ce voi face cind alaptez..probabil voi bea fara cofeina!

Cristina
Dumbo Jumbo 32 s si Mihnea
tania-z spune:
Fetelor ce vesti bune imi dati! 

Va multumesc ca ati raspuns atat de multe... e incurajator!
Eu am zis ca sunt "cuminte" si beau o ceasca pe zi, dimineata (dar fara lapte cu CU cofeina - am incercat si varianta "fara", dar nu ma obisnuiesc cu ea).
M-am mai linistit.
Va doresc tuturor o sarcina usoara si bebici sanatosi!
Tania
& Punctuletz 9+
lavi02 spune:
Mie la fel dr de familie mi-a gasit tensiunea mica si mi-a recomandat cate o cafeluta dimineata si ciocolata din cand in cand. Si in cartea mea scrie ca de la 3 cesti in plus pe zi dauneaza.