Mamici Noiembrie-Decembrie 2005 (7)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

quote:
Originally posted by T_Ioana

, dar acum vazand varstele din listuta mi-am dat seama ca e bine sa se intample cat mai devreme pentru ca risti sa nu se mai intample deloc.....



Tot eu pentru Ioana, ma scuzi ca iar nu inteleg ce ai vrut sa spui mai sus, cred totusi ca sunt cam obosita si trebuie sa ma culc! ( Stii Ioana ca suntem nascute in aceeasi zi si luna doar ca eu sunt mai "batrana" cu 5 ani!)
Te pup,
Alina 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Fetelor,
Eu am fost la eco azi-dimineata si mi-am vazut bebele!!! A fost ceva extraordinar, desi e asa de micut, are abia 24 mm. Dar i-am vazut inimioara care batea repede, repede! Sunt tare incantata!

Meems 8s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Ripley

quote:
Mai scriu o data, am ramas insarcinata cu cateva zile inainte de 30, nasc la 30 de ani.


Si io la fel...
Esti varsatorita sau pestoaica? Am tras cu ochiul la "Varsatoarele la apel" sa vad daca esti acolo, da' nu te-am gasit.
In schimb am gasit-o pe colega canuta om sucit!
Vad ca tu ai un sot Scorpion si copilul daca se grabeste e si el la fel. Ce ma fac eu, mai canuta, Varsatoare cu un copil Scorpion?

DPN 2.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

bb_alinus nu am vrut sa sune chiar asa, dar ma gandeam la mamicile din listuta care au 30 de ani si peste, ca probabil au incercat ceva timp sa ramana gravidute dar nu le-a iesit din prima. Daca ma insel imi fac mea culpa si tin sa precizez ca nu am vrut sa supar pe nimeni.
Cat priveste acidul folic, m-am decis sa il iau oricum iar peste 3 saptamani cand merg la Cluj la control, sa-i spun medicului cum am procedat.
Deci si tu tot pe 25.08, si ce ascendent ai?
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Buna fetelor!

Foarte utile informatiile cu drepturile & obligatiile , chiar ma intebam si eu cum se procedeaza...
Si vroiam sa va intreb: oare cand ar fi mai bine sa-mi anunt si eu seful & colegii? Saptamana asta implinim 8 sapt., joi voi merge la un control si sper sa fie totul ok... O alta sansa sa discut fata in fata cu seful nu mai am decat peste o luna, oare e prea devreme acum, prea tarziu atunci???
Eu ma simt bine, din fericire, altfel s-ar fi aflat mai de devreme
Dar cu siguranta o sa invoc motivul ca sa refuz urmatoarele delegatii, daca va fi cazul... Un pic de rasfat nu strica, nu ?

Sa aveti o zi frumoasa!
Maria 7++

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Anda 77a postat in pagina 2 OG 96/2003 iar eu voi posta aici, pentru cele interesate, Legea 25/2004, care aduce completari si modificari la art. 11, 15, 17, 20, 21, 27 si 31 din OG 96/2003:

LEGE nr. 25 din 5 martie 2004
pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 214 din 11 martie 2004

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

ARTICOL UNIC
Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 96 din 14 octombrie 2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 750 din 27 octombrie 2003, cu urmatoarele modificari si completari:
1. La articolul 11, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins:
"(2) Cuantumul indemnizatiei prevazute la alin. (1) este egal cu 75% din media veniturilor lunare realizate in ultimele 10 luni anterioare datei din certificatul medical, pe baza carora se datoreaza contributia individuala de asigurari sociale."
2. La articolul 11, dupa alineatul (2) se introduce alineatul (2') cu urmatorul cuprins:
"(2') In situatia in care nu se indeplineste conditia de la alin. (2) privind stabilirea cuantumului indemnizatiei, pentru acordarea acesteia, intregirea perioadei de 10 luni se face avandu-se in vedere salariul minim brut pe economie, corespunzator perioadei creditate."
3. La articolul 11, dupa alineatul (3) se introduce alineatul (3') cu urmatorul cuprins:
"(3') La stabilirea drepturilor de asigurari sociale prevazute de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, se utilizeaza cuantumul indemnizatiei de risc maternal."
4. Articolul 15 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 15 - Angajatorii au obligatia de a acorda salariatelor gravide dispensa pentru consultatii prenatale in limita a maximum 16 ore pe luna, in conditiile prevazute la art. 2 lit. f), in cazul in care investigatiile se pot efectua numai in timpul programului de lucru, fara diminuarea drepturilor salariale."
5. La articolul 17, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:
"Art. 17 - (1) Angajatorii sunt obligati sa acorde salariatelor care alapteaza, in cursul programului de lucru, doua pauze pentru alaptare de cate o ora fiecare, pana la implinirea varstei de un an a copilului. In aceste pauze se include si timpul necesar deplasarii dus-intors de la locul in care se gaseste copilul."
6. La articolul 20, alineatele (1)-(3) vor avea urmatorul cuprins:
"Art. 20 - (1) Salariatele prevazute la art. 2 lit. c)-e) nu pot desfasura munca in conditii cu caracter insalubru sau greu de suportat.
(2) In cazul in care o salariata care desfasoara in mod curent munca cu caracter insalubru sau greu de suportat se incadreaza in prevederile art. 2 lit. c)-e), angajatorul are obligatia ca, pe baza solicitarii scrise a salariatei, sa o transfere la un alt loc de munca, cu mentinerea salariului de baza brut lunar.
(3) Denumirea si enumerarea muncilor cu caracter insalubru sau greu de suportat la care face referire alin. (1) sunt stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonante de urgenta."
7. Articolul 21 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 21 - (1) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei prevazute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legatura directa cu starea sa;
b) salariatei care se afla in concediu de risc maternal;
c) salariatei care se afla in concediu de maternitate;
d) salariatei care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, in varsta de pana la 3 ani;
e) salariatei care se afla in concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, in varsta de pana la 18 ani.
(2) Interdictia prevazuta la alin. (1) lit. b) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea salariatei in unitate.
(3) Dispozitiile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii."
8. La articolul 27 alineatul (2), litera b) va avea urmatorul cuprins:
"b) personalul imputernicit din casele judetene de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, pentru contraventiile la dispozitiile prevazute la art. 11;"
9. Articolul 31 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 31 - In termen de 30 de zile de la publicarea legii de aprobare a prezentei ordonante de urgenta, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Ministerul Sanatatii vor elabora normele de aplicare a prezentei ordonante de urgenta, care se aproba prin hotarare a Guvernului."

Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 16 februarie 2004, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

p. PRESEDINTELE SENATULUI,
RADU VASILE

Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 17 februarie 2004, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,
VIOREL HREBENCIUC

Bucuresti, 5 martie 2004.
Nr. 25.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Bic - sunt peshte, 5 martie - cel mai clasic model de pestoaica, zici ca dupa mine s-au facut horoscoapele :)).

Sotul meu este varsator (o zodie despre care nu stiu prea multe ci il iau ca atare) iar bebelica va fi scorpion, ceea ce ma bucura tare mult, si pt caracteristicile zodiei si pentru ca pestii se inteleg cu racii si cu scorpionii.
Oricum, in afara de ceea ce am citit candva demult despre fiecare zodie, nu prea ma preocupa zodiacele.... de un lucru sunt oricum sigura: ca nu ma inteleg defel cu berbecii :)
Mai ma 2 zile pana la control si am emotii, de-abia astept sa fie joi la 9 sa il vad pe bebelica innotand in burtica mea. Ciudat este ca sunt linistita pana e fte aproape vizita la medic, atunci imi pierd rabdarile si imi vin tot felul de idei si senzatii :)

Pt ca e greu sa urmaresti altfel si eu nu prea tin minte, nu ar fi simplu sa ne notam orasul din care suntem langa nume, asa cum se face cu varsta, e mai usor pentru fetele de peste tot sa se "gaseasca" si sa mai schimbe impresii locale referitoare la medici, magazine.... etc.

In alta ordine de idei, m-am logat cu mamica noiembrie dar habar nu am cum sa-mi trec varsta, orasul, medicul in dreptul meu :))

Ripley 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Ca o observatie suplimentara vreau sa va spun ca am lucrat 1 an la Dept de Resurse Umane al unei firme germane si existau tot timpul discutii cu privire la anuntarea de catre angajatele firmei a starii de , si ca de multe ori sefa mea se uita extrem de urat la gravidele carora incepea sa li se vada burtica si care nu anuntasera inca RU ( si avand in vedere ca erau peste 800 de femei , era cel putin cate o gravida pe luna.....uneori cate 3 pe saptamana). Exista la firma respectiva un formular special care se depunea la resurse umane, formular la care se atasa o adeverinta medicala (de la medicul de familie sau de la medicul specialist)care atesta starea de .
Ca sa nu fiti puse in situatii jenante ( sa se uite seful urat la voi, sau sa va reproseze tot felul de nimicuri), eu va sfatuiesc sa aduceti la cunostinta angajatorului starea voastra, dar sa o faceti asa cum scrie la carte, printr-o adresa sau instiintare scrisa, careia sa i se dea un nr de inregistrare, si sa atasati un document justificativ.
Va doresc multa bafta si nu uitati, cand aduceti la cunostinta angajatorului starea voastra de ( in scris, nu doar ca o informare verbala), intrati in "legalitate" si beneficiati de toate drepturile din ordonanta.
Sper ca nu v-am innebunit si sper ca v-am fost de folos, nu ca v-am incurcat si mai tare.
Daca aveti intrebari, eu sunt aici!
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Bicule si eu am spus asa, ca eu varsator si cu doi scorpioni in casa cred ca am sa plec la balamuc. Il vad pe sot cat e de incapatanat si stiu de cum era el in copilarie. Daca bb-ul iese o combinatie intre mine si tasu, e clar, trebuie sa ma inarmez cu nervi de otel. Plus ca mie medicul mi-a spus clar sa nu ma astept sa nasc la 40 de saptamani, ci sa ma pregatesc mai repede cam cu 2 saptamani caci la prima sarcina asa se intampla.


Acum nu imi mai e rau toata ziua, ci numai dimineata mai vars, apoi imi mai trece si seara ma apuca din nou. Cred ca l-am simtit si eu miscand caci odata stateam in pat si am simtit asa ceva parca un fluture si acum vad ca asa e cand misca, numaic a de atunci nu am mai simtit.


Eu m-am hotarat sa nu mai fac eco atat de des caci am citit nishte studii care m-au cam pus pe ganduri. Plus ca stiu cum e cu o noua tehnologie de fiecare data se intampla asa.




aura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

T_Ioana, eu zic sa iei acid folic de la tine putere cate o pastiluta pe zi, pana la 12 saptamani. Se gaseste in farmacie Acifol de Sicomed, sunt pastilute a 5 mg, costa in jur de 10-12.000 lei cutia de 30 de pastile. Tie iti trebuie cam 1 mg/zi (sau 800 micrograme) dar surplusul se elimina prin urina pt ca e vitamina hidrosolubila. Adica nu apare pericol de supradozaj, ca la cele liposolubile (A,D,E).

Majoritatea gravidelor din Ro luam/am luat acid folic. Daca iei vitamine prenatale ele contin si acidul folic. In strainatate multa alimente sunt suplimentate cu acid folic si atunci medicii nu mai recomanda.

Mergi la inceput