Mamici Noiembrie-Decembrie 2005 (7)
Raspunsuri - Pagina 14
andutzy spune:
Si eu voi naste la Cantacuzino!Sunt foarte multi medici buni ,vorbeste lumea.
Va sacai in continoare: a aflat cineva sex-ul sau a miscat cineva?
Lavi spune:
Eu sunt la doamna doctor Maniu tu andutzy? Bebeul meu misca si nu ma insel scum 2 saptamini a fcut tube de pe o parte pe alta, l am salutat si de abia astept sa il cunosc.Va fi dragoste fatala.
Lavi
lavi02 spune:
Alina, la 22 de saptamani tot eco morfologica iti face. Morfologica inseamna ca se analizeaza morfologia fatului, adica organele lui. Doar de cativa ani e gaselnita asta cu numele de morfologica, mie in sarcina trecuta la 21 s. mi-a facut dr meu o ecografie foarte detaliata, mi-a aratat tot, camere inimii ca sunt cum trebuie, rinichi, ficat, buza ca nu e despicata, etc, etc. Dar pe vremea aia nu-i zicea morfologica si ma nou dr meu isi trimite pacientele (sau pe o parte) sa faca eco asta in centre mari unde sunt ecografe mai performante si dr care numai asta fac tot timpul. Ma astept ca acum sa fie si mai detaliata. Dar pliul nucal mie nu mi l-a masurat. Asta e.
---------------------------------------------------------------------------
Lavi, are scaun de masina? Raul de masina vine si daca omul/copilul se uita in interiorul masinii, trebuie sa priveasca cat mai mult in afara. Scaunul de masina are si rolul de a ridica copilul la nivelul la care poate privi pe fereastra.
Sa nu fie cu stomacul prea plin dar nici prea gol. Cand avea ea cam 1 an jumate am fost cu niste prieteni cu masina lor la Slanic Prahova, tipul conducea foarte "violent" - accelera - frana puternic si cum nu mancase acasa mare lucru i-am dat un biberon cu lapte pe masina. Mare greseala, a varsat. A mai varsat o data cand era bolnavioara, in clipa in care ne-am dat jos din masina cuiva care conducea mai "sportiv". De cand avem masina noastra (doar din ianuarie) nu am avut niciodata probleme si am facut si 2 drumuri Bucuresti - Alba Iulia si inapoi. Si azi plecam spre Alba, speram sa fie totul bine.
Lavi02 14+
lavi02 spune:
Lavi, inca o diferenta intre noi, eu am nascut natural si sper ca la fel va fi si de data asta.
Vai ce patanie pe tine cu cezariana! Si cum nu te-a operat? Tot ei i-ai dat plicul? Asta-mi suna a dr Badea cu care si gandacelu a avut o experienta semi-proasta. Pana la urma a nascut cu Badiu de care a fost incantata. ( Anda77 - cauta povestea nasterii lui gandacelu pe la Nasterea pe glob)
Fetelor, nu vreau sa va sperii dar va spun si eu ce am auzit: fratiorul unei colege de cresa de-a Silviei are acum 1 an si 9 luni. S-a nascut tot la Cantacuzino si a luat de acolo o infectie de maternitate, a facut septicemie si era cat pe ce sa moara. Fiind infectie de spital rezista la toate antibioticele, cu greu au gasit in ultimul moment unul care si-a facut efectul. Mi-a povestit bunica lor care e si ea medic. Mai interesati-va la mamici care au nascut recent acolo care mai e situatia acum. (A trecut totusi ceva timp de atunci) Zicea ca e un spital cu "fite", au dat bani in toate partile, conditii bune, dar .... [Nici atunci nu luau toti copiii infectia, el s-a nimerit sa o ia]
dienutagraviduta spune:
lordra, eu intrebasem de eco morfologica;
totusi, la aceasta eco se pot descoperi si unele malformatii ?
nu stiti, e cu programare cu mult timp inaite ?
dienutagraviduta 11+ si bebelas
dienutagraviduta spune:
hai ca sunt culmea ...!
ma scuzati, nu citisem ultima pagina....
ce as vrea eu sa stiu, dupa ce mi-am raspuns singura la intrebarile de mai sus, binenteles, citind postarile voastre, e urmatorul lucru :
la cfr 2, doctorita mea are un ecograf cu care pana acum mie mi-a facut doar transvaginale; este posibil cu acest ecograf oare sa poata face o ecografie morfologica ? sau neaparat trebuie sa coste 2 milioane si sa se faca cu programare de 1 luna inainte ?
dienutagraviduta 11+ si bebe
Lavi spune:
Merci mult Lavinia, pt pontul cu scaunul de masina si drum usor astazi. Cit despre infectiile intaspitalicesti, nu mai stiu ce sa mai zic, de curind am vorbit cu un medic care mi a spus ca sectia de obstretica de la Cantacuzino este proaspat renovata si ca acum acolo, totul este la un alt standard. Sper ca nu vor fi probleme
Lavi
lordra spune:
Dienutza, se pot vedea anumite malformatii, insa nu chiar toate. Cred ca, spre ex., sindromul Down (si-or mai fi si alte boli genetice) nu poate fi reperat doar pe baza ecografiei morfologice.
Prima ecografie morfologica se face in s. 14-16 (cel putin asha sustine medicul meu), dupa aceea prin s. 22, dupa spunea si Lavi02.
Parerea mea e sa te inscrii cat mai curand, ca dureaza ceva programarea. Cei mai priceputi cica ar fi Iosup (Centrul medical Unirea, Diagnosis) si Albu (despre care nu stiu unde anume face ecografii).
lordra spune:
Dienutza, e cam musai sa faci o eco ce te costa 2 mil. Din pacate, in genere, ecografia morfologica e mult mai scumpa decat celelalte, fiindca e mult mai amanuntzita decat o eco normala si presupune si un aparat mult mai performant (asta daca vrei sa-ti vada absolut totul, in amanunt).
Si eu am facut cateva ecografii transvaginale la medicul meu, insa nu au nici pe departe valoarea unei ecografii morfologice. Oricum, acestea din urma nu trebuie facute, din fericire, prea des (cre'ca se fac max. 3 in toata sarcina, suficient cat sa-ti ia, insa, si chelea de pe tine)
tania-z spune:
RaluD felicitari pentru miscarile lui bb!!
cred ca este o senzatie unica! Doamne, mai fetelor, ce mai
trece timpul, numai cand eram la inceputul perioadei de greturi
si acum vorbim despre miscarile bb-ilor!
Lavinia da, iti dau dreptate. Si eu sunt de aceiasi parere
cu medicii de familie. Doar ca eu am ajuns aici pentru ca era mult mai
accesibila pentru mine, fiind si prietena de familie a parintilor mei.
Eu voi sta doar pe Acid Folic pana pe 26 mai cand ma vad cu ginecologul.
Si apropo de fetele din Sibiu, merita sa stii povestea felului in care
am ajuns toate 3 (suntem 3 mamici de noiembrie-decembrie 2005) de la aspirante. Eu le-am cunoscut pe Coralia si pe Maria_Alexia pe un alt forum, pe care discutam dorinta noastra de a avea un puiut. Tocmai aflasem de DC, asa ca le-am invitat si pe ele la aspirante. Dupa vreo 3-4 saptamani, am stabilit sa ne intalnim in Sibiu, sa ne cunoastem. Nu ne-am putut intalni: Coralia ramasese insarcinata si trebuia sa mearga de echo. Stabilim o a doua intalnire. Nici a doua nu a avut loc: am ramas eu insarcinata. A treia intalnire ... nu s-a realizat... corect - Maria_Alexia a venit la mamici. Chiar ea zicea o chestie haioasa: cica o fi de la urzici - cum au aparut pe la Sibiu, cum am ramas toate grele. Cert e ca acum e din ce in ce mai greu sa ne intalnim...
Lordra multumesc de sustinere si informatii.
Pupici si sanatate!
Tania & Punctuletz 9+