Mamici Noiembrie-Decembrie 2005 (7)
Raspunsuri - Pagina 13
Lavi spune:
multumesc frumos Anda pentru informatii.
Referitor la triplul test, cu Eva nu l am facut , undeva pe la 6 luni am facut o ecografie mai completa, un timp am fost linistita dar frica si superstitiile au dat navala din nou.Multumesc frumos lui dumnezeu ca este sanatoasa si mare. Acum ma bate un gind sa fac eco "specializat" undeva dorinta dea stii ca totul e ok acum ,am 14 sap,e mare dar si teama dea afla o veste rea. Cit despre amnio, nu stiu, mi e frica.oricum orice veste e mai importanta decit nici una14+5
Lavi
lavi02 spune:
Haualeu Lavi, esti clona mea sau cum? Vad ca si tu esti la al doilea copil, si primul tot fetita, si cu acelasi UM, si tot 27 de ani, murim aicea! Mai ales confuzam fetele rau de tot ca nu mai stiu who is who. Ce varsta are Eva ta? Silvia mea are 3 ani, e nascuta in februarie 2002.
De acum icolo o sa ma semnez Lavinia si tu ramai Lavi, OK? Ca lavi02 de fapt nu-mi place asa de mult.
--------------------------------------------------------------------
Despre triplul test tocmai discutasem cu lordra pe paginile trecute, gasisem niste link-uri.... Ideea e ca iti poate da fie fals pozitiv, fie fals negativ, e numai o chestie de ESTIMARE A RISCULUI, nu-ti da ceva 100% sigur. Daca riscul e considerat mare, adica peste 1:250 cat este riscul la amniocenteza, se recomanda sa faci si amniocenteza. Sigura este doar amniocenteza, asa ca dr ala francez are si el dreptatea lui.
Ideea e ca trebuie sa te gandesti tu cu tine foarte bine ce ai face daca ai afla ca bb nu e in regula. Ai renunta la el s-au l-ai creste impacandu-te cu situatia si luptand sa-i faci viata cat mai frumoasa/buna?
---------------------------------------------------------------------
Tocmai mi-am facut programare la ECO morfologica 3D la Iosup la CMU pe 11 iulie cand o sa am 22 de saptamani trecute. Costa 2.400.000 eco, iar inregistrarea pe caseta video 200.000 suplimentar dar cu caseta clientului.
Eco morfo se face intre 20 si 23 de saptamani in principiu. Daca va duceti mai devreme tot trebuie sa o repetati in perioada 20-23 pt ca numai atunci e bb suficient de dezvoltat sa i se vada cat mai multe posibile malformatii. Pare-mi-se ca pana la 24 de saptamani e legal sa se intrerupa sarcina pe motiv de malformatii ale fatului.
-----------------------------------------------------------------
Am citit ca primele miscari ale bb-ului se simt in mod normal pe la 18-20 de saptamani la prima sarcina si in jur de 16 la a doua si urmatoarele. Nu stiu de unde apare diferenta.
---------------------------------------------------------------------
Despre cumparat lucrusoare pt bb eu nu sunt superstitioasa, la Silvia am cumparat inainte si dpdv practic e mult mai bine asa: iti alegi din timp patut, saltea, carucior, hainute.... dupa ce nasti esti blocata langa bb cu alaptatul si nu poti cara un nou nascut prin magazine. Si sa le cumpere altcineva... vorba unei prietene: cum sa-mi rapeasca soacra placerea de a cumpara lucrurile pt bb si sa le aleaga ea pe banii mei?
In trimestrul 3 e momentul, cand deja e cam sigur ca bb chiar se va naste.
Lavi spune:
Bine, Lavinia , cum doresti, ai intiietate. Eva are 2 anisori si 2 luni si e nascuta in febroarie 2003.Cit priveste ceea ce ai spus mi e foarte greu, nu stiu ce as face, sa renunti e atit de greu, sa ai parte de un copilas bolnav la fel, pt ca pe el il condamni la suferinta. Dar nu mai vreau sa fiu pesimista, vreau sa fiu realista dar si sa vad numai lucruri bune.
O asemenea eco vreau si eu, sa inteleg ca trebuie programare cu mult inainte. Eu am o doctorita de la sp Cantacuzino, prima data am nascut la municipal, si a fost groaznic, ma rog..
In fond unde si cine este cel ami indreptatit sa iti faca amnio..dupa ce m-am fript cu toata gastronomia universala la sp Municipal, suflu pina si in iarba
Lavi
amparo spune:
Andutzy,in cazul gemenilor e normal sa fie o mica diferenta intre ei; in cazul meu cel mic avea 12,5 saptamini si cel mare 13,2 saptamini!Nu e nimic neobisnuit,chiar si la nastere pot fi citeva sute de grame diferenta intre bebei!
Legat de triplu test vad ca nu sint singura preocupata!!Eu cred ca am sa-l fac,vreau sa am copii sanatosi si deja trplu test e o analiza obisnuita in sarcina.Eu il fac la Medicover pentru ca iti da rezultatul in 4 zile si nici nu au pretuti mari(am uitat sa intreb cit costa!).
Am vazut ca se discuta deja despre amniocenteza!!Eu stiu ca ajungi la amnio numai daca la triplu test sau eco morfologica s-a vazut ceva anormal....Nu va grabiti sa faceti amnio aiurea!!
Eu la triplu test o sa merg pe 30 ale lunii,vom avea 15 saptamini si ceva!!
Amparo si 2
anda77 spune:
lavi, in ce consta experienta ta urata cu municipalul? eu doar voi naste acolo (ca toate pacientele lui badiu), monitorizarile sarcinii le fac la diagnosis si cmu, pe unde se plimba badiu cu consultatiile, acolo ma duc si eu dupa el.
Lavi spune:
Anda,
despre Badiu numai bune si frumoase, eu nu am fost pacienta lui, nu conteaza a cui, a trecut prea multa vreme. Despre el, nu am auzit ca ar fi un tip care isi neglijeaza pacientele.D-na doc. inainte sa nasc nu s-a mai uitat la mine cu o luna, stia d-na doctor ca fac cezariana dar..., nu m-a operat, dupa ce a primit plicul, nu s-a uitat la operatia mea cind am parasit spitalul, am facut septicemie, m au taiat de 3 ori pe viu sa imi scoata puroiul si dupa o saptamina m -au gasit cu puroi in uter. super. dar ii multumesc lui Dumnezeu ca am trecut, peste. Tot cezariana fac si acum, ma tem, dar..asta e. nu cred ca trebuie sa iti faci probleme, nu toti doctorii sunt la fel.Ai grija de tine si bebe
Lavi
bb_alinus spune:
Fetelor,
Pai pana la urma cand se face eco morfo? Ca lorda zice pe la 14 sapt iar Lavi2 pe la 20-23! Eu am facut la 14 sapt (acum cateva zile) o eco in care doctorul a masurat bb pe toate partile si unghiurile, ca va scriam eu la vremea respectiva ca am un catalog cu 21 poze, iar cel mai important a fost masurarea cefei care e de 1.4 mm deci < 3mm. Si pe trimiterea pt triplu test chiar e precizata aceasta dimensiune! Deci asta cred ca a fost eco morfo! Urmatoarea eco o am la 22 sapt!
Inca o data merci!
Alina 14+
lavi02 spune:
Lavi, nu vreau sa am intaietatea primului venit. Spune tu cum vrei sa ti se spuna ca sa fim diferentiate de fete. Mie mi-e egal: Lavi, sau Lavinia, mai pot inventa si variatiuni, chiar si lavi02 la o adica. Deci intre fetele noastre e 1 an diferenta.
Lavinia alias lavi02, 14+
andutzy spune:
Buna!
sunt foarte fericita ca vreti sa ma ajutati sa intru in "partidul" vostru, chiar iti voi solicita ajutorul pt. a ma inscrie A nda77:SARU`mana!Cat despre subiect , eu cred ca cu cat ai acces la mai multe informatii cu atat stresul si grija sunt mai mari.
Cred ca este datoria noastra sa ne informam , sa ne ingrijim si sa ne ferim de toate relele care ne-ar afecta in vreun fel viata si dezv. bb-ului.Dar unii med. sunt exagerati!Unii spun ca ex.: o amenintare de avort ( cum a fost cazul meu la 10 sapt.) nu e mare scofala- asta a spus ginec., altii( med. de familie ) sa iau pe langa acid folic , duphaston, nos-pa recomandate de ginec. si: vitamina c, Fe, sa nu ma fortez prea mult.... etc.Cat sunt unii de nepasatori , atat sunt altii de agitati si ne indoapa cu mai mult decat e necesar.Am citit in Cartea viitoarei mame (care mi se pare ok.), ca aceste boli care stau la baza intarzierii dezv. fizice sau pisice apar numai in cazuri speciale : daca ai antecedente in familie, daca mama are varsta >40 ani, si marea majoritate a sarcinilor afectate de aceste maladii se elimina singure(avort spontan).
Eu va spun sincer ,ca de frica acestora nici nu am vrut sa-mi cumpar nici macar o pereche de pantaloni(daca se intampla ceva ma spanzuram cu ei de gat).Daca nu v-am plictisit prea tare as vrea sa va mai spun ca eu pina la 26 de ani am ramas insarcinata doar de 3 ori:prima data la 20 ani, apoi la 22 ani si mi s-a parut prea devreme,asa ca i-am facut marinari,iar de 4 ani NIMIC!Deja imi luasem gandul.Eram foarte fericita ca unica mea prietena Anduzty reusise sa ramana gravida si cand ea avea 6 luni... am venit si eu!Eu scriu asa de mult pt. ca va urmaresc de la inceput sarcinii dar sufeream ca nu puteam sa va scriu.16+
Lavi spune:
Lavi imi place mie , cel mai mult. Da intre fetitele noastre diferenta e de un an, cu Eva ma "chinui" sa o fac sa vorbeasca, se joaca pe limba ei, este incapatinata ..nu stiu, toate le timpul lor, ma intrebam daca cunostii vreun remediu pt raul de masina, nici o statie nu pot merge ca vomita si e greu. Merci
Lavi