Mamici Noiembrie-Decembrie 2005 (7)
Raspunsuri - Pagina 11
bb_alinus spune:
Seara buna burtici,
Gand la gand, ca uite vin de la medic si sunt cam pusa pe ganduri! Si tot de triplu test e vorba!Vad ca despre asta se discuta acuma asa ca taman bine. Doctorul meu a inceput sa imi explice despre ce variante am ca intr-o poveste: 1) pot sa nu fac nimic si sa imi asum "riscul" de a avea un bb cu probleme 2) sa fac o amniocenteza ( nu stiu daca am scris bine) care imi va spune cu certitudine daca e vreo pb sau 3) triplutest despre care si voi vorbiti, deci se ia sange si asa mai departe. Insa doctorul meu este pt varianta 2) ca cica riscul este foarte mic si rezultatul sigur ( insa eu am simtit ca imi face publicitate ca la piata, ca doar costa 500eur si are tot interesul nu?). Eu inclin pt varianta 3) insa daca rezultatul de sange imi zice ca exista riscuri atunci trebuie sa ajung la varianta 2)nu? Si inca ceva, imi tot pun intrebarea, la ce ma ajuta sa stiu ca bb meu e trisomic sau mai stiu eu cum? Ca doar nu as avea inima sa il leapad la 4 -5 luni de viata, cand i-am auzit inimioara si l-am vazut in burta mea, nu as putea sa ii fac ceva rau!!!!!!!!
Astept pareri sau sfaturi ca parca nu ma simt in apele mele!
Va pup,
Alina 14+
Ina869 spune:
bb_alinus daca vrei detalii despre amniocenteza du-te la pag.4 acest subiect este postat acolo.
Medicul de familie si cel ob-g mi-au spus ca riscurile de avort sint de 200 la 1 si decizia imi apartine in totalitate ( daca vreau sau nu sa-l fac).
Ina
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
RaluD spune:
AZI A MISCAT BB!!!
Sunt foarte bucuroasa!
Andutzy, eu cred ca si la tine misca bb.
Tania_z, nu-ti face probleme. Si eu am avut contractii si bb e ok.
Mey, tampitzi sunt unii doctori... Auzi, iminenta de avort... Si vorbesc cu atata lejeritate!
Daca nu sangerezi, nu se intampla nimik.
Ia un No-Spa si stai cuminte, ca sa fii cu sufletul impacat.
Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica
Doinna spune:
Mai fetelor ma si speriati!Tot nu am priceput eu ce este cu triplu test dar pe 1 iunie merg la doctor si intreb.Eu am slabit 5 kg din cauza greturilor si ptr ca nu-mi trebuie sa maninc dar chiar nimic,as vrea sa am si eu o pofta ceva dar nimic.Ma simt destul de slabita dar inca sper sa-mi revin si totul sa fie ok.
Sanatate si sarcini usoare!
dordia2000 spune:
Neatza burtici!!!
Felicitari Ralu pentru primele miscari!
Eu nu cred ca sunt probleme cu bb daca nu ai nici un fel de simptoma; eu una ma simt excelent, si nu am de ce sa imi fac probleme degeaba. Am incredere in dr. meu si o sa fie bine sigur. Daca va ganditi la prostii sila pb ele apar dar hai sa gandim pozitiv si sa nu ne mai facem atatea griji ca stiu ei doctorii ce fac! Daca considera ei ca e cazul de astfel de analize ok dar daca nu nu cred ca tb sa ne facem griji. Si pe langa asta nu facem decat sa ii facem rau lui bb cu grijile noastre. Asta este o perioada in care nu avem voie sa ne facem griji pentru nimic, sa fim vesele si linistite sufleteste pt ca si bb sa fie bine!
Eu una asa intentionez sa fiu, iar daca gresesc va rog sa ma scuzati!
O zi minunata!!!!!
13+
T_Ioana spune:
bb_alinus, eu zic sa iti faci doar analizele de sange pentru triplu test(varianta 3) si citeste tot ce poti despre analizele respective. Probabil ca medicul tau iti recomanda sa faci amniocenteza pentru ca e 500 euro -asa cum banuiai si tu- asa ca totul este sa fii optimista! Eu sunt convinsa ca totul va fi bine si nu vei avea nici un fel de probleme. Cred ca e caracteristic celor din zodia FECIOARA sa isi faca atatea griji si sa puna raul in fata. Si eu i-am spus doctoritei mele de familie ca numai la Sondromul Down ma gandesc, si a spus ca o sa innebunesc tanara, ca trebuie sa fiu optimista si sa gandesc pozitiv.
Ai incerdere in tine, si ai incredere in bb al tau ca va fi un bb sanatos, frumos si cuminte!
Pupici
dienutagraviduta spune:
salutare !
hai, ca ni s-a mai ridicat moralul !!!!
o sa-mi iau medical si gata, o sa vad dupa aia... mama zice ca seful meu nu are dreptul sa imi conteste medicalul, ca nu e doctor, asa ca...
vai, nu mai am si eu rabdare, abea pe 30 merg la control...
stiu ca s-a discutat si paradiscutat, dar unde gasesc si eu paginile despre ecografia morfologica ?
am inteles ca ar fi cam 2 milioane, dar in ce sapt trebuie facuta cel mai devreme ca sa poata sa vada sexul lui bb ? malformatiile (doamne fereste) se pot vedea ? e tot aia cu tridimensionala, sau e altceva ?
sper sa nu va agasez cu chestia asta, dar poate imi raspunde cineva la intrebari, sau ma ghideaza catre un forum pe tema asta...
va pupam pe burticute
dienutagraviduta 11+ si bebelinusu mic
Lavi spune:
Buna, tare as vrea sa vorbesc cu lavi02, deoarece se pare ca suntem tize la tot, am 27 de ani, um 05.02.2005, si m a frapat coincidenta. In rest primele 3 luni au trecut, greata de asemenea,minca de aproape o saptamina si il iubesc enorm. De abia astept sa il cunosc si sa il tin in brate, pt toate mamicile multa sanatate lor si bebeilor.
Lavi
coralia76 spune:
Fetelor sa stiti ca si eu sunt cam panicata din fire,ma tot gandesc daca e totul bine,daca e bebe dezvoltat,iar cand am citit si cazul baietelului bolnav de Down al unei fete de pe forum...imi fac tot felul de griji.I-am spus temerile mele si doamnei dr cand am fost luni la control si mi-a zis sa gandesc tot timpul pozitiv sa nu pun raul inainte ca nu-i fac bine lui bebe.Ca sa fac si o glumitza mi-a zis ca in unele cazuri nu e bine sa citesti prea multe ca iti face mai mult rau decat bine.In fine..eu incerc sa sa calmez si sa ma gandesc ca atata timp cat nu am semne ca ceva n-ar fi in regula..atunci totul e bine.Cred ca fiecare gravidutza trece prin starile astea si isi face probleme pentru puiul ei,dar trebuie sa fim optimiste ca totul va fi Ok.
Si am mai observat o mare diferenta intre investigatiile si recomandarile doctorilor din Bucuresti si ale celor din celelalte orase...la noi la Sibiu n-am auzit prea mult vorbindu-se de triplul test sau amniocenteza sau alte chestii din astea..aici abia se face la o policlinica analiza pt toxoplasma...
Va pup si sa auzim de bine si de bebei sanatosi!
bb_alinus spune:
Merci fetelor de raspunsuri!
Ioana, si eu ma gandeam sa fac doar triplu test insa intrebarea mea era ce as face in situatia in care bb ar avea probleme....as putea renunta la el? Nici vorba!!!! Si atunci ar mai avea vreun rost sa fac toate investigatiile astea? Si da, ai dreptate cu zodia fecioarei, prea despica firul in patru si isi fac griji din te miri ce!
Ina draga, nu vroiam detalii despre amniocenteza ca mi-a explicat doctorul, vroiam doar pareri! Merci oricum!
Va pup si va urez o zi insorita ( aici cel putin asa se anunta!)
Alina 14+