Orhidee

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns orchid spune:

quote:
Originally posted by viorela hoff

Elly, daca nu gasesti pamant special, rade niste coaja de copac, dar vezi sa fie cat mai "curata" (fara daunatori) si adauga la restul de pamant din ghiveci, dupa ce l-ai afanat si aerisit putin. dupa ce au trecut florile, taie tija deasupra de primul nod. la fiecare 6 luni, vei avea parte de cate o noua inflorescenta!

Ciufulici, chiar sunt curioasa
Vio

Suzi,catelus de catifea

Elly - eu mai adaug la ce a spus Viorela - amesteca scoarta de copac cu carbuni de lemn si foarte putin pamant de flori; daca e posibil chiar de loc. Va trebui sa ii aplici ingrasaminte la fiecare 2-3 saptamani.

Viorela acum am trei orhidee inflorite care umplu casa cu parfumul lor suav. Arata www.sanorchids.com/imagens/c015.jpg" target="_blank">asa, www.sanorchids.com/imagens/43.jpg" target="_blank">asa si www.sanorchids.com/imagens/c12.jpg" target="_blank">asa

Ciufulici pozele sunt fantastice and surpriza pe masura! Multumesc frumos! Ma gandesc serios la un trip pana in Thailand sa le vad la fata locului
Tu locuiesti in Thailand?
Bun venit tutuor in www.sweb.cz/labellum/" target="_blank">clubul orhideelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Mei am si io fro 5 si sa dea naiba daca infloresc... Ba una am luat-o a doua oara si, ca si anu' trecut, a murit... Le-am taiat, le-am studiat, le-am udat ca la carte... Ma rog, mi-am batut eu capu ceva vreme dupa care le-am lasat in placerea lor si ce-or vrea sa faca, aia sa iasa. Culmea e ca am si carte despre orhidee.. asa ca daca va roade vreo curiozitate, in masura informatiilor cuprinse in carticica, o sa va ajut! Ba chiar si cu numele floricelelor. Numa sa-mi aruncati o poza si o caut la carte!

Pupici

mamica de ( 13oct04 )

"Selon les statistiques, il y a une personne sur cinq qui est déséquilibrée.
S'il y a 4 personnes autour de toi et qu'elles te semblent normales, c'est pas bon."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Multumesc fetelor pt. sfaturi... Problema e ca prea curand nu ii pot face nimic pt. ca infloreste incontinuu... pana sa se ofileasca primele flori ii dau altele si tot asa.
Mai nou vad ca are si ramurele noi cu boboci in varf... Acum sa vedem cand o avea de gand sa se opreasca... Ca nu prea mai are loc in ghiveciul ala...

Orchid foarte frumoase orhideele... A mea nu miroase...

Kittie poate iti arunci un ochi si la orhideea mea... cand ai timp... si imi spui mai multe despre ea. Eu am doar orhideea asta, dar a inflorit mereu... si nu o ud prea des... o data pe sapt. Are lumina multa, dar nu sta in soare... Si nu am taiat-o inca... Deci nu prea stiu ce sa-ti zic...

Ciufulici pune un link sa vedem si noi orhideele...

Eliana si Elena (23.10.2004)

Mergi la inceput

Mey Eliana, la mine cartea zice ca e Phalaenopsis

Este cea recomandabila tuturor celor care doresc sa ofere sau achizitioneze o orhidee. Conditiile cerute de ea o desemneaza drept o planta de apartament prin excelenta, indeosebi generoasa, fara egal in lumea orhideelor.

Prezentare generala a genului
- Facilitate de cultura - foarte usoara
- Perioada de inflorire - "marea perioada de inflorire" este primavara
- Durata inflorescentei - 2-3 luni pentru speciile hibride; 1-2 pt specii
- Particularitati - Numeroase specii parfumate. Numeroase hibride au 2 inflorescente anuale, atunci cand sunt adulte. Anumite plante au frunze superbe.
- Origine geografica si mediu natural - Genul numara peste 48 de specii si miliarde hibride. Phalaenopsis traiesc la altitudini mici de 200-400m, in paduri dese, calde si umede din Indonezia, Filipine, Australia si Noua Guinee. Se dezvolta pe crengile superioare are copacilor care le protejeaza de soare prin desimea frunzisului. Supuse zilnic averselor, nu cunosc perioade de liniste. Pozitia lor sub arbori este particulara : frunzele nu sunt orientate catre cer,ci catre sol, astfel, ploaia si umiditatea se scurg, protejand planta de putrezirea frunzelor. Umiditatea importanta este compensata de miscari puternice de aer.

Conditii particulare de cultura:
- Temperatura - 18C-35C ziua, 16C-25C noaptea si o diferenta de la zi la noapte de 2C-5C, tot anul, mai ales in lunile august si septembrie.
- Lumina - Nu trebuie pusa la soare direct si in lumina prea puternica. Toate expunerile ii convin.
- Apa - necalcaroasa
- Udarea - la 3-10 zile, lasand ghiveciul sa se usuce intre fiecare udare
- Hygrometrie (imi cer scuze, dar nu stiu cum sa traduc exact... veti vedea din context despre ce este vorba) - poate fi recreata prin pulverizari de apa zilnice, dimineata, de dedesubtul frunzelor, de la suprafata substratului si radacinilor aeriene. Planta trebuie asezata deasupra unui vas cu apa.
- Perioada de repaus - Inexistenta
- Schimbarea ghiveciului - Primavara sau vara, dupa inflorire, la 2-3 ani, cu un substrat pe baza de scoarta de pin, argila aerisita, de granulatie medie.
- Ingrasaminte - Echilibrate, tot anul. Utilizarea unica a unui ingrasamant bogat in fosfor din august in septembrie stimuleaza initierea inflorescentelor.
- Precautii deosebite - Niciodata nu udati deasupra frunzelor si vegheati sa nu fie apa in interiorul plantei. In mediu umed, trebuie sa circule aerul bine. Taiati ramura cu flori imediat dupa terminarea perioadei de inflorire intre al doila si al treilea nod plecand de la baza acesteia, caci, in 80% din cazuri, o noua ramura se dezvolta din unul din nodurile care au ramas. Nu mutati planta in timpul formarii bobocilor, ci asteptati ca primele flori sa se deschida pentru a-i schimba locul. Pulverizati apa pe boboci, evitant florile, si oferiti-le lumina multa. Evitati curentii de aer rece. Phalaenopsis se cultiva exclusiv in interior, chiar si vara.
- Gen cu acelasi tip de cultura - Kingidium

Sper sa fie util.

mamica de ( 13oct04 )

S'il y a 4 personnes autour de toi et qu'elles te semblent normales, c'est pas bon."

Mergi la inceput

Kittie saru'mana ... te-am pus la treaba... Am salvat tot... ca uit repede... asa ca dupa ce n-o sa mai aiba flori pun in aplicare...

Mergi la inceput

cu placere. Oricand pot sa fiu de ajutor

mamica de ( 13oct04 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

Mey, sunt si io o nebuna dupa flori si as vrea sa incerc cu orhideele. Dar nu vreau sa dau o caruta de bani pe ele si dupa aia sa-mi dau seama ca nu am unde sa le tin. Asa ca spuneti-mi si mie va rog daca prefera o anumita orientare? (noi inca ne cautam apartament, dar probabil vom cumpara ceva orientat E-V). e vreo problema? ca sunt unele flori care nu se dezvolta frumos decat pe o anumita orientare - stiu de la serviciu, unde am geamurile pe N-V si nu merg bine decat unele.

asa ca ajutati-ma si pe mine cu un sfat, pliiiiz.

oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Hallo dragelor, am revenit cu niste poze ale "frumoaselor" noastre.
Vio

Suzi,catelus de catifea
orhideele noastre

Mergi la inceput

Superbe florile!
Iar catelusa nu mai zic... imi place la nebunie. Pacat ca nu stau la curte... ca as aduna toti cainii si toate pisicile.

Orhideea mea este plina de boboci, are ramurele noi. Iar florile mai vechi nici macar nu au inceput sa se ofileasca... Nu stiu cand am sanse sa o mai tai in ritmul asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flamingo spune:

salut, si eu ma alatur voua. Am si eu orhidei, nu asa multe la numar. Sunt Phalaenopsis si Cymbidium. Cred ca sunt cel mai usor de tinut. Important este sa nu stea in soare, prefera locurile luminoase dar fara soare puternic ca cel cum e la noi in Romania vara de dupa-amiaza. Cred ca in privinta luminii pot spune ca sunt ca Violetele de Parma.

Mergi la inceput