Orhidee

Orhidee | Autor: orchid

Link direct la acest mesaj

Mai intereseaza pe cineva acest subiect?
Sau sunt doar eu obsedata ca pana si nick-ul spune asta.
Dati-mi un semn daca vreti sa facem un "Orchid Club"
Pun un www.eva.ro/familie/articol470.html" target="_blank">articol despre orhideea Cymbidium
Sunt niste flori superbe in toate culorile sau combinatiile de culori si forme posibile: www.geocities.com/RainForest/Jungle/5532/tracy4.jpg" target="_blank">galbene, www.geocities.com/RainForest/Jungle/5532/tracy3.jpg" target="_blank">pestrite, www.geocities.com/RainForest/Jungle/5532/sander1.jpg" target="_blank">petale albe si centru grena si www.geocities.com/RainForest/Jungle/5532/insigne1.jpg" target="_blank">si multe, www.geocities.com/RainForest/Jungle/5532/irid3.jpg" target="_blank">multe, www.geocities.com/RainForest/Jungle/5532/masters2.jpg" target="_blank">multe, www.geocities.com/RainForest/Jungle/5532/masters3.jpg" target="_blank">altele

O orhidee galbena pentru voi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Ma inscriu in club!
Avem 30 de orhidee, dar cel mai mult imiplac Phalenopsis.
Avem si Cymbidium vreo 10, si una dintre ele cand este inflorita, dimineata florile au un parfum care inunda toata camera! Dar numai dimineata!
In iarna am avut probleme cu ele, au facut un fel de pureci din aceia lipiciosi, of, abia am scapat de ei dupa cateva luni de tratament.
Vio

Suzi,catelus de catifea

Mergi la inceput

mai adaug acum, am vazut la OBI orhidee cu radacini aeriene, nu retin cum se numesc dar cu prima ocazie o sa-mi notez. Sunt ffff scumpe, dar ar fi visul nostru in colectia de orhidee!
Vio

Suzi,catelus de catifea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orchid spune:

Buna Vio,
Bine ai venit in clubul orhideelor.
Eu nu stiu cate orhidee am ca nu le-am numarat, dar am si eu multe.
Imi incanta ochiul si imi umplu casa cu parfumul lor.
Haideti fetelor, join the club!
Orhidee pentru toti www.phalaenopsis.net/photos.htm" target="_blank">aici

Mergi la inceput

Wow ce link frumos! Nici nu stiam ca exista si rosii (red flower). Tu cum le uzi acolo in Australia? Banuiesc ca mai des ca este cald.
La noi este multa umezelea in aer si trebuie sa fiu f. atenta cu udatul.Cateodata 3 picaturi pe saptamana ajung, in zilele ploioase.
Ale atle sunt parfumateeeeeeeee? Superb!
Noi doar una avem asa, despre care am scris ca miroase doar dimineata!
Si mai avem una cu frunze mai mici, maro catifelate si cu vinisoare roz. Florile sunt mici cat o unghie si dese pe tija. Nu stiu cum se numeste ca i-am pierdut eticheta.
Sa sti ca si noi suntem "obsedati".
Vio

Suzi,catelus de catifea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

si eu am o orhidee roz primita in dar dar i-au cazut florile si acum n-au mai aparut .. asa ca am numai frunzele

planuiesc sa-mi cumpar alta.. sunt atat de frumoase..

------------------------
Banditin actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Am si eu o orhidee superba... e tot timpul inflorita si ii tot dau ramurele si boboci.
Am pus poze cu ea aici.

Eliana si Elena (23.10.2004)

Mergi la inceput

Ely, superba orhideea ta!
Am vazut ca deja are radacini mari, dupa ce termina inflorescenta, poti sa i le tai (radacinile aeriene) si sa o resadewsti dar in pamant special de orhidee. Eu asa fac cu ale mele.
Vio

Suzi,catelus de catifea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Viorela hoff multumesc... chiar nu stiam ce sa-i fac... Eu am primit-o in dec. anul trecut si de atunci e tot timpul inflorita.
Dar pamant special pt. orhidee nu stiu daca gasesc... ca de-asta nici n-am mutat-o din ghiveciul ei, pt. ca nu stiam in ce pamant sa o pun.

Eliana si Elena (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Si mie imi plac orhideele. Nu am acasa dar in schimb am cateva ferme de orhidee nu departe de casa unde locuim. Daca vreti sa vedeti orhideele in toata splendoarea lor va invit la Chiang Mai in Thailanda. Una din ferme are alaturi si o ferma de flutruri, idilica imagine e sa te plimbi printre fluturi, nu-i asa?
Am cateva sute de poze de cand am vizitat fermele. Cine e interesat astept pm.

Cu drag Ciufulici

Mergi la inceput

Elly, daca nu gasesti pamant special, rade niste coaja de copac, dar vezi sa fie cat mai "curata" (fara daunatori) si adauga la restul de pamant din ghiveci, dupa ce l-ai afanat si aerisit putin. dupa ce au trecut florile, taie tija deasupra de primul nod. la fiecare 6 luni, vei avea parte de cate o noua inflorescenta!

Ciufulici, chiar sunt curioasa
Vio

Suzi,catelus de catifea

Mergi la inceput