Bebelusi de martie - aprilie 2005 (3)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anca Micaela spune:

Mamacita, sursa e tot forumul. Am cautat o zi intreaga si ce am postat mi s-a parut complet si explicit. Cu siguranta voi discuta intai cu dr. pediatru. Din pacate nu stiu sa fac link .
Subiectul este acum la "Parintii intreaba...", pagina 8 de subiecte, titlul "La ce varsta diversificarea.Copil alaptat la san", pagina 2. Este scris de otis41 (care se ofera si sa trimita o carte referitoare la acest subiect prin e-mail oricarei doritoare, dar eu nu am indraznit inca sa o abordez )

Adrianafedorca, ieri, de ex., cand a fost frumos, am impracat-o pe Ema astfel: body cu maneca lunga, pantalonasi cu tot cu ciorap (dar nu i-am mai pus ciorapi de dedesubt, cum fac cand e racoare) si o vestuta pe care opuneam si o scoteam (cam des!) dupa cum mi se parea ca e vand sau nu. Aveam la noi o paturica din bumbac, dar pe care nu a fost cazul sa o folosim. Si cu caputu' gol (caciula la pachet). Cel mai rau ma deruteaza sa vad copii infofoliti. Atunci ma gandesc ca poate eu exagerez sa o tin asa golutza. Si pun repede pe ea. Dar fata se incinge si transpira. Deci eu am dreptate

Ieri chiar era mai cald afara decat in casa. Cum as fi putut sa mai pun pe ea haine!!! Caci de vant o fereste carutul fara probleme! Parerea mea!
Va pup

Anca Micaela, mama Emei Ioana

http://community.webshots.com/user/AncaMicaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Mamacita, e pompa manuala, de la avent, cred ca am nevoie de una electrica dar nu-i bai, puiului meu ii place titica, nu ma supar eu ca nu pot sa-i dau lapticul la biberon. Ar fi ceva insa, taticul vrea si el s-o hraneasca

Madalina si bebe Sonia
http://www.babiesonline.com/babies/s/sonia/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Buna ziua mamicute,

Ellinia, eu am inceput diversificarea la 5 luni jumate si era de la 3 luni pe formula. Ca si tine, am tot citit de pe forum, toate tendintele (nu e tara in care sa se recomande aceeasi schema ca in alta) si pina la urma mi-am facut propriul program. Am inceput asa tirziu pt ca mi-e teama de alergii, am auzit ca diversificarea rapida e sursa de alergii. Am incercat cu cereale fara gluten, imi ziceam ca n-ar mai regurgita atita, n-am avut succes, nici nu punea limba. Asa ca am inceput cu morcov fiert si pasat, apoi dovlecei, cartofi, cite o leguma noua la fiecare 2 zile. Dupa mai multe zile de legume am inceput sa-i dau banane si mere. Am avut noroc ca a acceptat totul (cu exceptia cerealelor, bineinteles) foarte bine.

Zuzunaki, am intrat pe site-ul pt care ne-ai dat link-ul in engleza, dar n-am reusit sa merg mai departe de pagina de garda.Dar problema contraceptivelor ma intereseaza si pe mine in cel mai inalt grad . Implanon-ul e un patch sau o pilula?

Eu pe Julia o imbrac destul de gros cind iesim afara. Peste hainutele cu care sta in casa ii pun un combinezon cu gluga pentru nou-nascuti. Dar aici bate vintul destul de tare si nu prea am avut temperaturi peste 20°C.

WE placut in continuare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Noi ieri am fost la picnic!
Am stat de la 13.00 pana la 17.00 si bebelina mea a fost mai mult decat incantata.Am imbracat-o intr-un body cu manecuta scurta peste care i-am dat un costumas cu bluzita si pantalonasi, fara caciulita.Cam atat....e putin?(temperatura era de 24 grade)
Am observat ca transpira rau de la caciulita si se irita foarte tare pe ceafa, asa ca am renuntat la ea si afara.Dar nu iesim decat pe vreme frumoasa, fara vant si umezeala.

http://community.webshots.com/user/oanamucenicu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Sunt de-a dreptul fericita! Ioana mea a dormit azinoapte fix 8 ore!! Sper s-o tina tot asa de acum incolo! Pana acum dormea 5-6 ore doar (neintrerupt vreau sa zic). Ma gandesc sa o mutam in camera ei cam la 3 luni, sa nu mai astept. Ne deranjam reciproc degeaba.

Mamacita asteptam poze cu Alex in carucior. De ce te plangi de scari, nu poti sa-l lasi la parter si sa cobori doar cu Alex in brate?

E foarte simplu sa vedeti daca ati imbracat bine copilul. Puneti-i mana pe spatic sau burtica si vedeti daca frige e mult prea infofolit, daca e cam rece mai trebuie imbracat cu ceva si daca e cald e OK. E foarte util sa aveti o paturica de bumbac in carut cu care la nevoie sa-l inveliti, e mai putin suparator pentru bebe un invelit/dezvelit decat un imbracat/dezbracat.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Adriana, din putina experienta a mea de mamica pot sa-ti spun ca fornaitul de care zici nu e nimic grav. Daca nu are mucisori si respira destul de bine, nu te ingrijora - totul e normal. Nu-i pune ser fiziologic ca nu are rost.

Fetelor, intre pampers murdar si foame care nevoie e mai stringenta? Adica: al meu face kk o data sau chiar de 2 ori in timpul mesei (la mesele mai lungi ca multe sint de un sfert de ora :(.
E bine sa-i intrerup masa ca sa-l schimb? Ca eu asa fac...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smmiha spune:

Fetelor, ma mai tineti minte? N-am mai intrat de cand am nascut, adica 18 martie. De fapt, am mai intrat dar abia reuseam sa citesc ce mai scriseseti voi, nicidecum sa postez si eu ceva.
Va rog sa-l adaugati si pe puiul meu la listuta: David Andrei,nascut pe 18.03.2005, 3.000g si 50 cm, scor Apgar 8.
Eu am avut o nastere cu probleme, din pacate puiul a trebuit sa fie scos cu forcepsul, dar e bine cand totul se termina cu bine.
Acum asteptam sa facem vaccinul de la doua luni si avem ceva emotii.
Eu, mamica am avut probleme cu sanii, am mult lapte si trebuie sa scot mai tot timpul, acum mai rar ca a inceput puiutul sa pape mai mult. Eu am pompa manuala de la chicco si sunt foarte multumita, dar la inceput pana s-au desfundat bine canalele mergea mai greu, acum e super usor sa scot lapticul cu ea.
Puiul meu pana acum cateva zile nu dormea mai deloc ziua de aceea nici nu puteam sa fac altceva decat sa stau pe langa el, iar seara cadeam franta dupa ce adormea si el. Acum a inceput sa doarma si ziua si noaptea se trezeste sa pape doar o singura data. Prin urmare sper sa fiu prezenta des pe forum, ca v-am simtit lipsa foarte mult si mai ales cand aveam cate o problema sau nedumeriri citeam prin ce treceati voi si ma mai calmam.
Va pup pe toate si va doresc sanatate multa voua si puiutilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

fetele,
i need help!bb meu nu a mancat de la 8 dim.incerc sa l pun la san si incepe sa urle,am reusit pe la 1 sa i dau doar 6-7 min si alea cu chiu cu vai.am probat si cu formula dar nu vrea...am sunat o pe moasa si zice ca se poate intampla...ca e normalma doare capul!

va pup

"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swodenborg

Mergi la inceput

a mancat 20 min de la ambii sani(ca de obicei). a dormit juma de ora dupa ce v am scris eu,s a trezit si a papat.e cam agitat totusi.de la burtica se pare.
oricum tot nedumerita sunt d c n a mancat o perioada atat de lunga...

va pup si duminica frumoasa!

"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swodenborg

Mergi la inceput

am uitat...
marox,
nu e patch,nu e pilula,e un betigas f subtire.l am vazut la dr.mi l a aratat.pagina nu merge mai departe si eu am incercat.pe cea nemtzeasca e mai detaliat.o sa incerc o traducere cand am timp...sau macar o explicatie mai pe larg la ce scrie acolo.oki?

vroiam sa va mai inreb ceva...mie mi a venit prima menstruatie la 40 de zile de la nastere.a fost normala.acum se pare ca vine din nou.nu stiu ce sa cred pt ca de 2 zile am o mica scurgere mai mult maronie decat rosie...stiti ce o fi?

Mergi la inceput