Bebelusi de martie - aprilie 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 14
an-k spune:
multumesc Ninocikap,cred ca o sa iau si eu profesionist, acum am si o idee despre pret, ...deabia astept sa ne crestinam, off si mai sun doua luni si 12 zile, dar eu deja am inceput cu pregatiri, defapt ai mei acasa, ce voi mai avea eu de facut cand ajung in tara- fotograful si invitatiile,
si... mai astept sugestii
a Ninocikap, voi ati avut floricele de pus in piept invitatzilor?
anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca
ellinia spune:
Buna fetelor!
Multumesc pentru raspunsurile primite!
Mamacita, condoleante!
In ceea ce priveste pozitia putzicii in pampers, nu mi-am pus niciodata problema ca ar trebui sa stea in sus...eu o las sa stea in jos dintotdeauna, mai facea Stefan (cand era mai mic) pishu chiar cand il schimbam si se ducea in sus de-si uda caciulita, da' acum o tine in jos..
In prima faza de alaptare si la mine curgea cate o picatura, doua prin vreo 2,3 canale si dupa ce mi-am desfundat canalele cu pompa tasnea laptele in jet cand apasam pe san, exact cum imi spusese asistenta ... si mie mi se parea ceva imposibil.
Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)- Rinu-Balerinu'
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos
ninocikap spune:
An-k eu nu am mai facut nici invitatii, nu este obligatoriu la botez si i-am invitat cand ne-am intalnit sau prin telefon, si nu stiam sa se puna flori in piept, asa ca nu am pus nici din acestea...
in schimb am tinut neaparat ca tortul ca fie ca pentru copii, nu din cel etajat ca la nunta. si a iesit chiar ceva frumos.
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
mamacita spune:
ellinia,multumesc ptr.raspunsmai astept si alte...pozitii
an-k,depinde ce tip de botez intentionezi sa faci.sa ma explic:daca faci,asa cum intentionam si noi,ceva restrans,numai cu rudele apropiate si pritenii cei mai buni(care la noi se vor ridica la vreo 50 persoane si 10 copii),poti sa-i inviti verbal,caci se presupune ca sunteti prea apropiati sa va formalizati;daca faci ceva mai mare,exista multiple modele de invitatii,care de care mai frumoase.Floricele in piept...nu stiu daca se mai poarta,eu stiam de niste"bomboniere"=bibelouri sau papusele mici special concepute,la care se ataseaza tul cu bombonele,ca la nunta,ca o amintire de la botez.Bine ca mi-ati amintit de fotograf si multumesc,caci imi scapase total.Noi am avut unul profesionist la nunta care a scos tablouri,nu gluma,cred ca voi apela tot la el.A fost mai scump,dar nu am regretat nici o secunda.
mamanati,cu problema ta cu sanii:ai observat cumva rani(ragade)sau poate e un deficit de pozitionare,initial bb nu deschide gura suficient si de aceea te doare.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/my_photos
andrruzza spune:
an-k, eu stiu ca la botez se pun in piept niste cruciulitze mititele cu putina funditza alba; cel putin pe unde am fost asa am vazut, flori nici n-am vazut, nici n-am auzit!
invitatii pentru botez eu am facut, chiar daca vin rude, prieteni... am facut-o noi, cu bebe al nostru pe ea, unicatdaca vrei, poti s-o vezi in albumul nostru, ca model. pentru poze nu am angajat pe nimeni, o sa facem noi; in schimb am angajat pe cineva care sa filmeze (3 ore). pe Rares il botezam pe 28 mai, sper sa iasa totul bine si frumos, ca un baiat are mama!
mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza
"Neasteptatul se produce intotdeauna"
zuzunaki spune:
buna fetele!
si noi am avut program de plans azi din cauza colicilor,ceea ce nu se mai intamplase demult.dar cu un sab simplex,cu un cantecel,cu plimbat in bratzici am reusit sa l fac sa doarma.
mamacita,condoleantze.sa fii tare sa ai grija de Alexuc!
am si eu o intrebare.care din fetele care nu stau in Romania(marox,an-k,danna---j)sunteti casatorite cu straini?pt ca vroiam sa stiu in cazul familiilor bilingve cum vorbiti cu copilasii.eu incerc sa vb cu Alexu in romana,tati in greaca,dar pe deasupra in casa mai vb cu socrii in germana.ca greaca o inteleg dar nu vb inca fiindca prefer sa invatz corect si sa vb ca atare.am citit mai multe articole pe net despre copii bilingvi in care se recomanda sa vb fiecare parinte pe limba lui ca sa asimileze copilul ambele limbi.totusi ma gandesc ca va fi mai greu cu romana din moment ce numai eu vb cu el.i am luat casete cu "cutiutza muzicala",am de gand sa cumpara la vara si carti cu povesti,etc...ca sa putem auzi mai multe cuvinte.o sa vedem pe parcurs.din auzite,se pare ca copii bilingvi incep sa vb mai tarziu decat cei in mediul carora se vorbeste o singura limba...poate ma mai ajutati si voi.
la mine curge laptic de la dreptul pe 4-5 canale iar din stangul vreo 3.azi am pompat 90!
marox,
o sa incerc azi traducerea.
va pup si o zi frumoasa si fara plansete si colici!evident si cu mult laptic!
"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swodenborg
zuzunaki spune:
a,
am uitat!
an-k,
noi in august facem nunta si botezul impreuna(in grecia).si noi vom lua fotograf profesionist.cat despre funditze...cum a zis si mamacita,mai nou se poarta bombonierele.de astea vom avea si noi.de ex,la ultimul botez la care am fost au avut bomboniere sub forma de niste rame mici de fotografii la care erau atasate cateva bombonici.si la alt botez la acre a fost soacra mea au avut bomboniere in forma de fluturasi,iar f dragutze!vezi si tu ce gasesti mai frumos!
pup
"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swodenborg
ariadnabr spune:
Mamacita- condoleante pentru unchiul tau!
An-k - cu prune am incercat, n-a mers (a mers pentru mine! ), am sa incerc si cu suc de albitura...
Multumesc
Madalina si bebe Sonia
http://www.babiesonline.com/babies/s/sonia/
ninocikap spune:
Zuzunaki la cat mai multe luni puiutului tau, multa sanatate si fericire la cele 2 luni pe care le-a implinit astazi.
Am vazut pozele tale acum si mi-a placut la nebunie tricoul cu numele lui si datele de la nastere. Supeeeer!!!
Si ce baiat voinic pentru cele 2 luni ale lui.
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
rrox3 spune:
Adriana e posibil sa mai ai canale nedesfundate, dar improbabil dupa cat a supt Cezarica. E si o treaba fiziologica, unele femei au mai multe si altele mai putine si pot fi in numar diferit de la un san la altul. E foarte probabil ca atatea sa ai tu.
Ariadnabr nu-i mai da suc de morcovi, constipa foarte rau. Eu i-am dat Mariucai pe la 2 luni si jumatate la indicatia pediatrului. Ii dadeam doar cateva lingurite si ii dadeam si cateva de suc de mar si m-am trezit cu fata constipata vreo 5 zile de nu mai stiam ce sa-i fac. Poti sa-i dai chiar si putin suc de prune, incearca intai doar o lingutita si mai cresti putin dupa aceea. Stiu ca unii medici recomanda. Cu termometrul nu reusesti nimic?
An-k nu se pun flori in piept invitatilor la botez, asta e doar la nunta. La botez se pun cruciulite mici cu fundita (alba sau roz pentru fetite, bleau pentru baietei). Invitatiile sunt optionale, se poate si cu si fara. Si eu te sfatuiesc sa apelezi la un fotograf profesionist, dar pune-l sa-ti arate operele inainte, sunt tare multi care habar nu au sa tina o camera in mana desi traiesc din asta.
Noi avem botezul duminica acum. Mai am o gramada de pregatit. Nu am vrut sa sarbatorim la restaurant, nu mi-au placut niciodata petrecerile astea la restaurante. Si nunta ne-am facut-o sus pe munte la un schit. Mi-am carat rochia de mireasa in spate peste rucsac, nasii erau cu lumanarile in carca si flori in rucsaci (sa impodobeasca lumanarile) si invitatii cu mancarea si bautura prin rucsaci. Am mers pe jos cu rucsacii in spate pana la schit si ne-am simtit minunat. Asta a implicat si o selectie naturala a invitatilor, am scapat de tot soiul de rude neantrenate la escalade montane. I-am rezolvat si pe ei cu o masa dupa casatoria civila sa nu-i supar. Acum am invitat doar rude apropiate si cativa prieteni si i-am poftit acasa, unde o sa fie un fel de bufet cu tot soiul de aperitive si multe prajituri. Bineinteles si tortul Ioanei. O sa se serveasca fiecare cu ce doreste si gata. N-am loc de mese pentru 20 de invitati bineinteles. Asta e, fiecare cu pasarelele lui, noua asa ne place.
Va ca s-a trezit Ioana si plange de zor.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)