Prietenii omului (12)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Desi m intrat de mult timp pe DC abia acum am aflat de subiectul acesta
De ce vrea sa o sterilizeze? Probleme medicale?
Uite fetita mea va implini 5 anisori, nici nu vrea sa "auda" de baietei(foarte bine ca nu vrea), nu are probleme medicale dar am intrebat-o pe doamna doctor daca tb. sterilizata. Raspuns: nu. Atata timp cat nu are probleme medicale nu intervenim chirurgical, daca va avea vom lua masurile necesare. Poate sa fie sanatoasa pana la adanci batranete
Stiu ca se folosesc metode anti la catei dar nu mai stiu ce. Cum sa fie cancerigene? Crezi ca medicii veterinari ar face ceva rau unei fiinte nevinovate? Cu siguranta nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annie_xtreme spune:

Sanca stii cum ii- dak nu ii nik acolo, nu are la ce face cancer. Io nu inteleg de ce injectii cand operatia e relativ simpla? Ca din cate stiu eu, cu cat inainteaza in varsta, atat catelele cat si pisicile rica piometru sau cancere. Si decat sa mergi la operatie de urgenta, nu mai bine la una programata? Acuma, in cazul in care catzeaua respectiva are si alte probleme care fac riscanta interventia chirurgicala (desi la noi nici macar nu ii asculta cu un parlit de stetoscop inainte de anestezie), poate e mai bine cu anticonceptionale.
Ne bucuram ca poti lua matele cu tine. Chiar daca va fi un pic de hassle - cred ca vei fi mai linistita.
Darria, bine ai venit. Da, uite, le acord credit veterinarilor ca nu vor sa ii faca rau unei fiinte nevinovate, dar trebuie sa te gandesti ca si printre veterinari sunt unii mai putin pregatiti.
Vio, treci prin Iasi, ca iti da Ramo pui :D

I s-a spus "Sindrom Premenstrual" pentru ca "Boala Vacii Nebune" era deja folosit
Jazz -poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Fetelor,

va multumesc de raspunsuri. Eu nu am avut catea la viata mea. Sasha, matza mea, a fost castrata destul de devreme ca sa nu avem pui.

multumesc de raspunsuri

Anca

copii ca ai mei nu are nimeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

fetelor, bebelushii mei au crescut, acuma nu prea mai stau in debara decat cand dorm... merg pe hol si prin bucatarie, ca in camere nu-i las, sa nu murdareasca covorul. sa vedeti ce comici sunt.. au niste fetzishoare... se bat unul cu altul, se musca, se joaca. inca nu se joasa decat ei intre ei, dar in curand o sa ma pot juca si eu... sa vedeti ce e la mine...

stie careva cam de la ce varsta sa le dau bebelushilor si mancare ? ca deocamdata sug numai de la Bubulina, dar ea e cam slabuta si nu sta mereu cu ea, ca o termina copiii...

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza
Cei trei muschetari Bebelusii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

Ramonika, uite un articol care te poate ajuta :
La nastere, tinerele pisici nu sunt pe deplin dezvoltate, atat din punct de vedere fiziologic cat si din punct de vedere morfologic. Desi in primele saptamani nu trebuie sa intervenim, in principiu, in alimentatia pisoilor, aceasta sarcina revenind i totalitate mamei, totusi evolutia lor trebuie sa fie atent urmarita. Daca sesizam ca pisoii pierd din greutate sau nu realizeaza acumulari de masa musculara, este cazul sa intervenim cu un supliment alimentar.
In general, evolutia cantitatii de lapte secretat de pisica-mama este crescatoare pana la varsta de 3 saptamani, in aceasta perioada nevoile pisoilor fiind satisfacute in totalitate. De la varsta de 3 saptamani, secretia de lapte nu mai creste, in schimb nevoile puilor cresc constant, acestia incepand sa-si manifeste interes pentru hrana solida, pentru care incep sa devina pregatiti din punct de vedere morfologic. Hrana complementara laptelui matern trebuie sa fie foarte digestibila, sa fie placuta de pisoi si sa raspunda nevoilor acestora. In acelasi timp, introducerea hranei suplimentare este o ocazie excelenta de a intra in legatura cu micutii si de a incepe educatia acestora. Hrana complementara va fi lapte de vaca in amestec, eventual, cu suc de carne, galbenus de ou, minerale, vitamine, fosfat dicalcic. Trebuie sa avem grija in permanenta ca in total, supturile naturale si hrana complementara sa totalizeze 4-5 mese pe zi. Daca pana la 10 saptamani pisoii au ajuns la o greutate corespunzatoare, ei pot fi intarcati.
Alaptarea artificiala este necesara cand pisica-mama a murit, nu are lapte sau are diverse afectiuni mamare. Laptele de inlocuire in cazul alaptarii exclusiv artificiale, poate apartine diverselor specii, dar trebuie adus prin imbogatire la o compozitie cat mai apropiat de laptele matern. Laptele de vaca reprezinta o solutie pentru hrana pisoilor numai daca este amestecat cu grasimi, saruri minerale, proteine si vitamine.
Cantitatea de hrana dintr-o zi trebuie sa fie egata cu proximativ 30% din greutatea pisoiului, dar acest lucru se poate realiza numai cu pofta de mancare si cu o alimentatie apreciata de pisoi. Daca apare diareea, se va intrerupe imediat alaptatul artificial, inlocuindu-se cu zeama de orez si morcovi, apoi reintroducandu-se treptat in ratia normala.

www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara

Mergi la inceput

mersi mult Danna
ai mei implinesc pe 1 iunie 1 luna si cred ca ar cam fi timpul sa le dau si altceva. am sa le dau branzica cu ou si lapte si ceva carne. nu vreau sa-i invat numai cu carne, ca nu se stie pe unde o sa ajunga la ce stapani si daca o sa aiba mereu carne sa le dea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annie_xtreme spune:

Ramo, vezi si pe www.animale.ro/forum, ca este o sectiune speciala pt pisici, si chiar zilele trecute am vazut un subiect despre hranirea puilor.

I s-a spus "Sindrom Premenstrual" pentru ca "Boala Vacii Nebune" era deja folosit
Jazz -poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Originally posted by annie_xtreme
Darria, bine ai venit. Da, uite, le acord credit veterinarilor ca nu vor sa ii faca rau unei fiinte nevinovate, dar trebuie sa te gandesti ca si printre veterinari sunt unii mai putin pregatiti.

Multumesc pentru urare.
Asa este, din pacate trebuie sa admitem ca mai exista unii medici care lasa de dorit. O spun din propie experienta(o intamplare nefericita petrecuta in urma cu 6 ani). Acum am alt mutzunel(va implini 5 anisori), am schimbat medicul si sunt ft. ft. multumita de srviciile sale(e prof. univ.). Nu fac reclama dar asa este, unii medici profeseaza pentru bani nu pentru a face bine - bine ca sunt putini.

Mergi la inceput

Darria, ce ai? pisica?
la ce doctor o duci? ca vad ca esti din Iasi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

quote:
Originally posted by Ramonika

mersi mult Danna
ai mei implinesc pe 1 iunie 1 luna si cred ca ar cam fi timpul sa le dau si altceva. am sa le dau branzica cu ou si lapte si ceva carne. nu vreau sa-i invat numai cu carne, ca nu se stie pe unde o sa ajunga la ce stapani si daca o sa aiba mereu carne sa le dea.

Ramonika, ma bucur ca ti-a fost de ajutor articolul.

www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara

Mergi la inceput