Mamici de iulie-august 2005 (34)
Raspunsuri - Pagina 9
corbioana spune:
Eu nu am simtit cutremurul ca dormeam, mai bine am vazut la stiri, sa speram ca nu mai are replici.
Tocmai ne-am intors de la dr. Suntem bine merci zic eu. Bebe e maaaale si voinic, dimensiuni bune (cica, ...nu mi le spune mie, le dicteaza acolo la asistenta) si eco dadea ca bebe boy cantareste aprox. 2kg si are varsta dupa dimensiuni de 32 sapt (noi suntem in sapt. 31). 
Prin urmare voi naste cu cezariana cam in jurul datei de 1 iulie, prin sapt. 38 ar veni deci mai devreme de DPN.
Placenta e antelaterala gr II. De antelaterala stiam eu ca e dar ce inseamna gr II???? E ok??? Ca am intrebat daca e joasa si a zis ca nu, e ok....
Ma cam expediaza si asta nu-mi place cand oamenii fac totul doar pt bani la naiba.
tensiunea e 12 cu 7 (nu am avut niciodata mai mult de 9 cu 6 si vada ca pe sarcina o am constant pe asta de 12 cu 7). Oxigenarea creierului meu 99%. Deci stam bine. Mi-a scos utrogestanul in sfarsit!!!! Uraaa! Luam doar Materna cu |Seleniu.
Va pupik
Ioana
sapt.31
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos
Katink spune:
Multumesc mult pentru raspuns Peca!
Eu tot asa iau de la inceput Folio (acid folic + iod) - varianta aia de 120 de pastile cu 8E, in rest nimica.
Fierul ultima oara a fost 12,8 si mi-a spus ca e bine, nu imi trebuie supliment de fier, doar daca scade sub 11,5.
Si la noi ploua, dar o sa iesim putin afara si poate trec si pe la farmacie sa intreb de ceaiul asta.
O sambata placuta!
Pupici,
Katink
cu dulcineea mea 28+
Fotografii
emaaimee spune:
Ioana-imi pare bine ca sunteti bine si bb e grasun!Placenta ta are gr 2 de maturare,ceva de genul asta,parca albinutzza lulu75 si inca cateva fete mai au asa.O sa iti raspunda ele.E ceva de genul ca e imbatranita,dar e u zic sa stai linistita ca va face bine la amandoi,da?
Si adica nasti mai repede decat DPN meu,printre primele
Aaa,sa va zic o glumita:eu de obicei fac boacane si tati imi zice ieri ca acum nu are cum se se supere pe mine ca imi bag burta in fata si nu poate sa reziste-avantaj
-sunt irezistibila![]()
si pestiuc iubit&saltaret de 32s+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anca76nitu/my_photos
mamini spune:
Irina, eu nu mai stiu cu calciul asta ca daca n-am auzit fel si fel...dar e singura chestie pe care mi-au zis sa o iau. cu tot restul au zis...daca vrei, ia! in plus, am citit un articol pe med-news cum ca bebelusii ai caror mame au luat calciu cel putin in trim 2 au sistemul cardio-vascular mai bun si tensiunea arteriala mai buna. ac folic din cite stiu eu are implicatii in prevenirea spinei bifida si trebuie luat inainte de sarcina si in primele luni.mai tirziu cica n-ar mai avea nici un efect, nici bun nici rau. eu as fi vrut sa iau de-asta, fiindca nu puteam minca fructe si legume la inceput si vomitam sucurile naturale, dar miroase- sau asa mi se parea mine si l-am vomitat de cite ori am incercat sa il iau. apoi a trebuit sa il arunc, fiindca desi il aveam in folie, inchis in punga, in bucatarie intr-un dulap, ii simteam mirosul( nebunie de
)din sufragerie cind stateam la tv. imi pare rau ca nu am putut lua, dar asta e.la fel si cu vitaminele, n-am mincat carne, lapte si oua pina la 18 sapt si ceva si am vrut sa iau B-uri-le boram instantaneu. dar am mincat piine neagra( are fier, vit c si toate b-urile si am hemoglobina destul de ok, fara sa iau fe) si acum maninc legume si fructe gramada.
aici nu recomanda prenatale decit daca maninci aiurea. daca maninci echilibrat, cu de toate, nu recomanda. fe daca ai hb sub 110 etc.
M 26+
deny_82 spune:
Multumesc mult fetelor!
E asa de frumos afara.....ma duc sa fac o plimbarica ...We placut ...Pupici la burtici!Deny si David 28+
mamini spune:
Ioana, super ca bebe e asa mare si ca e sanatos! sper sa creasca si moaca mea. cit despre placenta, grd 2 de maturare, ar fi si cazul la virsta sarcinii. eu am avut grd 2 de maturare la 19 sapt( cind am fost la eco in RO), acum nu mai stiu, fiindca aici nu spun.e ok. e nasol cind nu se matureaza fiindca nu se haneste bebe cum trebuie sau asa ceva si apoi la sf sarcinii daca se calcifica, fiindca pierde permeabilitatea si nu mai trece pina la bebe tot ce trebuie. dar la virsta asta a sarcinii, grd 2 e f bun.
M
emaaimee spune:
Si eu iau suplimente!Am luat acid folic(aici e obligatoriu sa iei-spina bifida)la recomandarea dr inainte de sarcina cu 3 luni(s-a nimerit sa raman la fix dupa 3 luni de cand luam acid folic,ce am mai plans in aug,de ziua mea ca nu era bb) si in primele 13 s de sarcina-concentratie 400micrograme.Din sapt 14 mi-au dat alte vitamine-au in compozitie acid folic(500mgr),fier,vit c,etc.Iar calciu mi-au zis sa cosum 1200mg/zi-cand nu pot sa mananc atatea lactate am suplimentul de CA(mg+zinc) si trebuie sa completez pana la 1200-1300mg/zi.
si pestiuc iubit&saltaret de 32s+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anca76nitu/my_photos
mamini spune:
Emaaimee,
, colega mea de suferinta, acum am vazut raspunsul tau. asa de tare m-am distrat aseara numai gindindu-ma ce-ar fi daca as avea numai 1.61 la cita balenuta sunt. dar nu ne duelam in grasimi,lasa... eu am oase f mici, cind sunt slaba, sunt destul de mica, acum sunt, ca sa zic asa "Ileana Osinzeana" -sunculite la greu. dar aia e.nici macar nu incerc sa ma amagesc ca o sa treaca, fiindca stiu ca o sa dau jos, dar nu ma pot minti ca dau jos tot. fiindca sunt sigura ca nu va fi asa.
cum am postat dimineata, altceva ma sperie: fata de luni 1.5 kg in plus
cam nasol...si nu ma pot abtine,ma gindesc la ceva si pina nu maninc imi ploua in gura
.mi-e sa nu fac un diabet de sarcina, Doamne fereste, aia imi mai trebuie...
VOI CIT ATI LUAT MAXIM PE SAPTAMINA?teoretic e ok 500g dar eu am luat intr-o sapt 800 si in alta deloc si 600 si 400, dar 1.5 kg niciodata.
M26+
corbioana spune:
Daaaa se pare ca avem de-a face cu un grasun!!! Degeba ma tin eu tare cu mancarea cand pot ca el baga din greu ![]()
manca-l-ar mama!
Mamini, Ema merci de aprecieri sa se faca si ai vostri voinici!! Mamini deci e ok daca e asa placenta... atunci e bine. daca totul e in normal. Sper sa fie totul ok. Eu inca stau calma. Da Ema o sa ma apuc repejor de treaba se pare daca va fi la 1 iulie!!!! ![]()
Ioana
sapt.31
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos
andre_ea spune:
Buna burtici cu pitici!
Ce mai faceti?
Noi aseara am vazut de ce simteam eu burtica ca se misca ciudat. Aveam senzatia ca vrea sa iasa prin piele, dar oricum nu dadea asa tare ca inainte. Si eu imi faceam griji. Si cand vroiam sa vad ce face, nu se mai misca.
Pai baiatu' mamei a crescut. Normal ca nu mai are loc. Si nu mai da cu sutu'.
Si cum spuneam, aseara am vazut ca burta mea face colturi. I-am vazut capsorul pe undeva pe la buric. Era tare haios! Puiutu mamei!
Peca haioasa faza cu autobuzul. Si ce le raspunzi oamenilor?
Deny, frumoasa burtica!
Fetelor, am mai pus si eu ceva poze cu burtica in album.
Va pup!
Week-end placut!
Andy si
28+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/andre_ea22/my_photos