RH negativ

RH negativ | Autor: ancutzza

Link direct la acest mesaj

Fetelor, ma intereseaza tot ce stiti despre RH negativ, atunci cand taticul il are pozitiv. Eu am facut prima dozare de anticorpi si se pare ca organismul meu inca n-a dezvoltat anticorpi impotriva bebeului. Dar oare e pozibil sa se schimbe pana la sfarsitul sarcinii? Am UM 01.02 si DPN 08.11. Astept pareri si opinii in legatura cu acest subiect.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Daca esti la prima sarcina, daca nu ai mai facut vreun chiuretaj anterior si daca nu ai primit transfuzii cu sange Rh pozitiv riscul sa dezvolti anticorpi este mic, chiar f mic la aceasta sarcina. Oricum, pe parcursul sarcinii medicul care te urmareste iti va mai cere sa repeti dozarea de anticorpi. Daca la 28 de saptamani vei fi in continuare nesensibilizata (adica titrul anticorpilor va fi tot 0) sau daca la nastere vei fi nesensibilizata si vei naste un copil cu Rh pozitiv (ceea ce nu este obligatoriu, dar este f posibil) vei primi imunoglobulina Rh care este un tratament profilactic pentru a preveni sensibilizarea ta pe parcursul nasterii si astfel va reduce mult riscul ca la o urmatoare sarcina sa dezvolti anticorpi.

Andra,de printesa (15.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

ancutzza, as mai adauga la ce a zis Kittycat ca daca cumva sangerezi pe parcursul sarcinii, trebuie sa-ti faci acesta injectie imunoglobulina Rh, preventiv sa nu dezvolti anticorpi. trebuie sa o faci in 48 de ore de cand incepi sa sangerezi.
sarcina usoara si bebe sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadinamilea spune:

buna dimineta ,
Ioana te rog sa treci si la mine un carucior albastru iar la nume Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Salutare

Si eu am Rh- si sotul Rh+. Si la vre-o 15 sapt mi-am facut dozare de anticorpi. Si mi-a iesit negativ. Ceea ce este bine. Dar doctorul zice ca mai spre sfarsitul sarcinii pot aparea si atunci mi-a zis sa repet testul in luna a VII-a. Si l-am facut mai tarziu adica prin luna a VIII-a si nu am avut nimic! Acum suntem la 38 de sapt+ si bebe creste mare si sanatos. Daca din prima nu-ti iese imi zicea cineva nici cand il repeti nu sunt motive sa-ti iasa... Si asa a fost!

38 +

beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Si la mine Rh negativ eu, sotul pozitiv. Am facut dozarile respective in fiecare luna, incepand din primul trimestru. Spre marea mea usurare nu au iesit niciodata. Si mie mi-a zis doctorita ca tendinta este sa apara in ultimul trimestru, dar nu este o regula. Baietelul meu are Rh pozitiv si dupa nastere mi-au facut vaccinul respectiv.

Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)- Rinu-Balerinu'

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Si eu am rh neg,am facut dozarile,nu aparusera anticorpii D.Am cazut cand aveam 20s si mi-au facut vaccinul preventiv.Mi-au mai facut dozare la 29s si nu au aparut anticorpii si sper sa nu apara in continuare.Iar la nastere daca bebe va avea rh poz,imi vor face vaccinul care ma va proteja pt o eventuala sarcina!Am o prietena(are rh neg) care are 2 copii,ambii au rh pozitiv si sunt sanatosi tun!

si pestiuc iubit&saltaret de 32s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Incompatibilitatea de Rh sau de grup sanguin nu este un capat de tara in sarcina. Si eu am Rh negativ sotul pozitiv si avem si incompatibilitate de grup sanguin(eu oI si el AII) si am facut in fiecare luna dozarea de anticorpi antiRH si anti A si totul este OK.
Mama mea are Rh negativ si a avut 2 sarcini si nici pomeneala acum 35 de ani sa faca acel vaccin dar eu primul nascut am iesit cu Rh negativ si sora mea cu Rh pozitiv.

Monica si bocanila de 31 sapt din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Si eu sunt o mamica cu RH negativ si pui la fel.
Am facut dozarea la prima sangerare ce am avut-o in a doua luna, apoi in a 28 saptamana, iar la nastere nu a fost nevoie pe motiv ca puiul era negativ ca si mine.
Am o prietena care e tot "negativista" ca si mine si are doi copii sanatosi si frumosi.

Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Ce vorbiti voi fetelor de dozare in luna a 3-a??? Mie mi-a spus doctorita ca-mi va face acea injectie care aici se numeste Rhogam in saptamina a 26 sau a 28-a si atit... Iar doctorita mea e una foarte preveazatoare. Atit de prevaatoare ca nici macar nu vrea sa-l testeze pe barbata-miu. A zis ca chiar daca iese el negativ tot imi da Rhogam, pe principul ca testele de laborator se mai port incurca si ma bine sa "err of the safe side."
Precizez ca asta e prima sarcina din viata mea, deci poate de-aia sa nu fie nevoie de acea dozare de anticorpi de care vorbiti voi pe aici.

DPN 2.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Dozarea de anticorpi RH se face inca din primele luni de sarcina BIC iar daca in sapt 28 iese titru crescut ti se face vaccinul daca nu dupa nastere. Cel putin in Rom inca de la inceputul sarciniii medicul ginecolog iti da acele analize si faci si grupa sanguina si RH si tu si sotul ptr a se vedea incompatibilitatea sau compatibilitatea.

Monica si bocanila de 32 sapt din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput