decizie in situatia de criza in cuplu

cum reactionati cand partenerul va ignora, nu-si da seama ce simtiti si ce va doriti cand ati ajuns la capatul puterilor, cum va exprimati acest neajuns?
Raspunsuri

Nane spune:
Pai cred ca pentru inceput as discuta foarte deschis despre toata treaba. Ai incercat? In ce sens te ignora?
Nane

iulian1969g spune:
quote:
Initial creeata de bazgodia
cum reactionati cand partenerul va ignora, nu-si da seama ce simtiti si ce va doriti cand ati ajuns la capatul puterilor, cum va exprimati acest neajuns?
Buna,
1)Dar poate ca nu te ignora. Poate ca doar nu-si da seama ca pe tine te doare o anumita atitudine de-a lui; pur si simplu n-a observat (nu toti suntem la fel).
2) Spui ca nu-si da seama ce simti.... Dar tu i-ai comunicat? Ai vorbit cu el despre ce anume te deranjeaza?
3) Cum iti exprimi acest neajuns? Cu cat mai mult tact, fireste! Pentru ca altfel s-ar putea sa inrautatesti foarte mult lucrurile.
Giuliano

gweno spune:
Ehhei ce subiect delicat!!!Ce am observat eu este ca trebuie sa te adresezi unui barbat in limbajul pe care el il intelege.Exemplu:tu spui"cum ai putut sa faci asta?,ce intelege el:"nu esti in stare de nimic,esti un idiot".Exemple ar fi multe cert este ca barbatul este o creatura tare orgolioasa care percepe orice ca pe un repros la adresa lui.
Vezi cartea faimoasa "barbatii sunt de pa Marte si femeile de pe Venus" este super!

alyah spune:
in ce sens te ignora ? adica in decizii, iti ignora parerea, sau k si cum nu te vede prin casa, nu existi?? da-ne mai multe detalii

a2p spune:
bazgodia
Cred ca orice trebuie intr-adevar discutat deschis si rezolvat, inainte sa escaleze prin frustrari ce le tinem in noi pina cind rabufnesc in crize de mai mare anvergura.
Insa, atentie, daca-mi e permis... psihologii de familie vor sugera folosirea formularilor de tipul "eu simt..." in locul celor de tipul "TU nu faci...". Se pare ca diferenta de efect ar trebui sa fie uimitoare... Prima varianta denota in fapt o chemare spre rezolvarea a ceva ce e important pentru vorbitor, pe cind a doua varianta e de obicei interpretata ca o acuza, si de cele mai multe ori duce sub o forma sau alta la varii forme de escaladare si si mai mult conflict, si rareori la vreo solutie amiabila si constructiva...
Bafta multa...
Doar doi centii mei...

moni25 spune:
Bazgodia, vino te rog cu o completare, altfel o sa credem ca e vorba de un troll.
Cum adica te ignora?
Hai sa-ti spun cum e al meu:e superorgolios, nu-mi face complimente decat o data pe an(si atunci cu zgarcenie), in schimb imi face observatii toata ziua.Adica nu-mi vede decat greselile.Nu ma admira niciodata, avem hobby-uri diferite, petrecem putin timp impreuna, chiar daca suntem in acelasi loc:de ex el se uita la TV in timp ce eu fac altcea.Lista e atat de lunga.....ca mi-e lene s-o expun.
DAR:am invatat sa traim unul cu altul, avem o casnicie fericita, am invatat sa evit conflictele caci dauneaza cuplului, am invatat sa-l ignor si eu pe el cand ma cicale toata ziua.Uneori cand prind momentul ii mai spun ce nu-mi convine:ca as vrea sa fie mai tandru de exemplu.Incerc sa nu fac din asta un scandal ci doar o discutie in care sa lamurim situatia.Pentru ca ne iubim!nici noi nu suntem perfecte, ia gandeste-te putin.
dar poate ne mai scrii ceva..

a2p spune:
moni25
Spui:
quote:
avem o casnicie fericita
Esti sigura? Din ce spui de fapt pare ca va cam faceti ca o aveti... Fiecare isi traieste viata lui, mai mult sau mai putin singura, si cuplul continua sa existe din covenienta...
Fiecare calca ca pe oua sa nu cumva sa nu-l supere pe celalalt... Va bucurati rar impreuna, daca macar rar...
- daca el ma ignora, il ignor si eu...
- ii spun ca m-as bucura sa fie mai tandru [dar asta nu inseamna ca si devine... (optiunea pare simpla: intre TV si tu aflata in aceeasi camera, alege TV-ul... tipic si clasic, nu? dar asta nu e fericire cum era acum multi ani, sau este?)]
samd
Sint spusele tale... Atunci unde e fericirea? Nu e viata mea si n-am de ce sa ma bag, departe de mine sa o fac... Dar unde gresesc? Si cite din "casniciile fericite" ce le vedem sau chiar invidiem pentru cum arata din afara nu sint de fapt la fel?
Bafta multa.
Doar doi centii mei...
a2p

inca o zi spune:
a2p,am citit cu placere cele scrise de tine.moni 25 nu vreau sa fac nici un comentariu la mesajul tau, ceea ce a2p a scris le iau ca situatii de viata si scriu asta pt ca, cred eu ca in multe cazuri un cuplu pare una in fata celor care il privesc si cu totul alta e in intimitate sau in spatele ´´usilor inchise´´.Eu cred ca e bine si chiar necesar ca cei 2 sa imparta hobby-uri in comun, sa faca cu drag impreuna diferite lucruri ( de ce nu?- sa gateasca impreuna, ei bine,poate ca mai mult ea decat el,dar el sa vrea sa participe, sa faca sport impreuna, sa viziteze cu placere un muzeu impreuna, sa asculte cu placere acelasi gen de muzica, si lista poate continua).De ce cred eu ca e important sa existe similitudini?Pai, cam in fiecare cuplu, odata cu trecerea timpului mai apar si situatii de criza, cand sexul nu mai e interesant, ci doar, parca o....rutina, cand iubirea parca nu mai e asa de ´´inflacarata´´ ca la inceput si atunci aceste lucruri comune care raman, pot salva(reinflacara) relatia ( sau poate ca nu).Dar cu siguranata exista sanse mai mari cand exista lucruri comune de cat intr-o situatie in care pe langa ca s-a instalat....criza, cei 2 isi dau seama ca de fapt nici impreuna prea multe nu au de facut: ea poate vrea sa vada o piesa de teatru,pe cand el,nu prea intelege ce vede ea acolo interesant???El vrea,mai degraba, sa vada meciul....
Si uite asa incep...
Asa ca eu raman pt ´´ne iubim, ne complectam, ne regasim unul in celalalt, facem cu placere multe in comun´´!!
Bazgodia, cat despre cele de tine scrise, asa cum si ceilalti te-au intrebat: in ce fel el te ignora?Nu ne-ai scris prea multe ce si cum? Asa ca cei care citim...deducem si raspundem,dar exact nu stim.Poate ca el e mai taciturn si are cine stie ce framantari, probleme legate de viata si nici nu-si da seama ca de ignora.Pt inceput oricare ar fi situatia ar trebui sa comunici cu el ce ´´te doare´´ si sa-i explici ce nu-ti plac vis-a-vis de el.Comunicarea este extrem de importanta si ea trebuie sa existe intre 2 persoane care traiesc impreuna.Daca ea exista,pune-o in aplicare,daca nu...ar trebui sa inceapa sa exsite.Si apoi te intreb si eu, cum merge relatia voastra? E ok? A inceput asa dintr-o data sa te ignore,pana ieri era totul bine,iar acum dintr-o data a devenit ursuz si ignorant?? Scriai ca ai ajuns la capatul puterilor;sa intelegem ca acesta stare exista mai de mult,iar tu pana acum nu ai stat de vorba cu el,ai prvit doar ce se intampla si ai suferit in tine?? Daca da, atunci aici ai facut o mare greseala!!!Cand ceva ti se pare ca ´´miroase´´, nu mai astepta....ci treci la discutii....calme, evident!!Incearca sa afli ce se petrece cu el, cu voi! Pupici si sa auzim vesti bune de la tine!!!

Rufus spune:
Dupa cativa ani de "ignorat" am divortat. Si mi-a fost mult mai bine. Pentru ca nimic nu doare mai tare ca atunci cand cand nu esti bagat in seama de partener.
http://community.webshots.com/user/tora97