Prietenia in capitalism

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

In nici un caz nu m-as simti jignit daca prieteni mei bogati m-ar invita pe banii lor o saptamana/luna sa imi petrec concediu pe o insula intr-o vila de lux, ... etc
Mi-ar face placere si probabil ca as savura din plin acea vacanta.
As fi chiar fericit pentru ca nu m-au uitat desi o duc mult mai bine financiar decat mine.
NU suntem egali, uni sunt mai sus, alti mai jos, spiritual sau financiar sau cum vreti voi, in orice etalon ati masura. Cind om pricepe asta, probabil ca am putea merge mai departe mult mai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

[quote]Originally posted by Sabina

se intampla f des asemenea faze...dar eu daca as avea mai multi bani as plati intrarea la muzeu pt prietenii saraci...nu la toate, dar macar odata.

Esti o idealista, Sabina. Imi doresc sa imi fi pastrat si eu inocenta asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bia spune:

<NU suntem egali, uni sunt mai sus, alti mai jos, spiritual sau financiar sau cum vreti voi, in orice etalon ati masura. Cind om pricepe asta, probabil ca am putea merge mai departe mult mai usor.>

Perfect de acord cu tine Reiki,apar atatea probleme din neputinta intelegerii acestor lucruri....daca am inceta a ne compara cu cei de langa noi si ne-am privi doar pe noi insine,poate am intelege mai mult din adevarul vietii.

Mergi la inceput

...si nici eu nu m-as simti jignita daca as fi invitata de niste prieteni,pe cheltuiala lor,in nu stiu ce colt de lume...dimpotriva,as considera ca ma apreciaza si doresc sa-mi faca o bucurie pe care eu nu mi-as permite-o.Si as incerca sa ma revansez intr-un alt mod,cu o alta ocazie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Noi ne-am distantat de prieteni mai mult din alte motive... Pur si simplu nu eram pe aceeasi lungime de unda, lor le placea sa faca ceva, noua altceva. Si nu avea legatura cu venitul financiar.

Cred ca daca vrei sa pastrezi o relatie de prietenie trebuie sa cauti ceea ce te apropie, nu ceea ce te deosebeste. Nu e nici o tragedie daca e unul mai bogat si unul mai putin bogat, daca sunt legaturi sufletesti puternice, amintiri comune, se rezolva totul...

Noi nu am trecut prin asta cu banii pentru ca toti am provenit din acelasi mediu/facultate si atunci am ajuns si sa avem aceleasi venituri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

"Si noi avem prietenii din 3 categorii:
-venit aproximativ egal
-mai putin decat noi
-mai mare "

daca aveai prieteni din 4 categorii primeai 1 bere de la mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

quote:
Originally posted by Guestus

-venit aproximativ egal
-mai putin decat noi
-mai mare "

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intample.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

quote:
Originally posted by Guestus

-venit aproximativ egal
-mai putin decat noi
-mai mare "

Io am, iooooooooo!!! Beleste ochii si pregateste berea
deci am preteni cu:

-venit aproximativ egal
-mai putin decat noi
-mai mare
-fara venit deloc, adica zero, nul, lipsa, nimic...
baga ca o merit (despre ce ie vorba in sobect ca n-apucai sa cetesc?)

Viata e ca carosabilu'...unii vine, altii trece...

Mergi la inceput

Ceteste,ceteste,Adusca si sa vedem ce parere ai despre subiect...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

In general se poate intampla sa te instrainezi, si nu din cauza acelor mai instariti material, ci a celor care au mai putin...simt ca nu fac fata si se retrag incet, incet.
Insa eu am o pereche care mi-s preteni de familie de dooj'di ani. Acum stau f bine dpdv material, isi permit multe, dar tot noi suntem pretenii lor de suflet, mai ales ca ti se intampla in postura cand ai multi bani sa fii foarte circuspect la noile cunostinte, ceea ce e un aspect negativ. Deci ei nu mai au incredere in "prieteniile" noi c-ar fi dezinteresate, si ca atare prefera ceva sigur...o prietenie veche bazata pe respect care a trecut prin multe in decursul a celor dooj'di ani.

Viata e ca carosabilu'...unii vine, altii trece...

Mergi la inceput