Prietenia in capitalism

Prietenia in capitalism | Autor: lai

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca asta este forumul cel mai potrivit, rog moderatorii sa hotarasca ei unde este locul acestui subiect.

Vi s-a intamplat ca unor prieteni care erau mai mult sau mai putin la acelasi nivel cu voi dpdv financiar sa li se schimbe situatia materiala, astfel incat sa ajunga sa aiba mult mai multi sau mult mai putini bani ca voi? A afectat acest lucru relatia de prietenie? Deloc/au aparut niste situatii mai delicate dar ati reusit sa treceti peste ele (cum?)/cu timpul prietenia s-a pierdut pe undeva pe drum? Nu ma gandesc la oameni care ii pretuiesc pe cei din jurul lor direct proportional cu veniturile, ma gandesc la oameni adevarati si prietenii adevarate, dar in care inevitabil(?) apar situatii de genul cei doi prieteni nu mai aspira/nu isi mai permit/nu mai considera necesar acelasi stil de a petrece timpul liber, aceleasi destinatii/conditii in concedii (de exemplu, se gandesc sa plece impreuna la mare, da' unul ar prefera cort sau gazda, celalalt, un hotel de cinci stele; vor sa iasa sa ia masa, da' unul se gandeste la un restaurant unde o friptura costa X, altul la un restaurant unde o friptura costa 5X etc.).

Lai

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Lai mi s-a intimplat in familie. Vara-mea s-a casatorit cu un tip bogat si cu singe european si titlu nobiliar din partea mamei, castele in franta etc. incet incet relatia noastra s-a racit inevitabil pt. ca ea acum se invirte in alta lume, are alte posibilitati. si sincera sa fiu m-am simtit jignita cind mi-a spus, ai vino in vizita si la mine cu parintii (ai mei) caci iti platesc eu avionul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Io nu m-as fi simtit jignita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Pai viata se schimba, prietenii se schimba si da si noi "evoluam" - zice sotul meu.
Acum preitenii nostrii isi construiesc case, si-au luat teren unul langa altul si asta fac. Sigur ca nu prea le raman bani de altceva si daca nu vrem al n-lea weekend gratar la ei unde e santier mergem singuri. Ce-mi pare mie rau e ca nu ne-am luat si noi teren acolo, tocmai ne luasem ap si nu ma gandeam ca asa repede imi vine chef de mutat.
Nu stiu ce o sa se intample, sper sa termine casele si sa aiba chef si de altceva sau sa ne apucam noi de casa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Asta e fetelor situatia financiara infulenteaza inevitabil oamenii si relatiile dintre ei.

'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Se intampla. Dar asta este viata. Nu este de blamat.
Noi am fost in situatia asta si ne-am dat seama ca nu putem impaca capra si varza.
Am fost in vacanta cu cumnatul meu si sotia lui. Am facut un compromis, stiind ca nu au bani, si am ales o vacanta mai ieftina. Urmarea - conditii foarte nasoale. Am trecut si peste astea, dar a fost peste puterile mele sa mananc in camera, mancare cumparata de la supermarket, asa cum faceau ei.

Si ne-au mai stricat si tot programul de vizitat pentru ca erau prea zgarciti sa plateasca intrarea la muzee.(Eram in Paris, Dumnezeule...)
Drept urmare, situatia era destul de tensionata, concediul a fost semi-ratat, iar eu trebuie sa ma duc din nou la Paris sa inteleg si eu ceva din orasul ala.Va dati seama ce stres....

Prietenia nu s-a stricat, dar nu vom mai face niciodata concediile impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

se intampla f des asemenea faze...dar eu daca as avea mai multi bani as plati intrarea la muzeu pt prietenii saraci...nu la toate, dar macar odata.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Din pacate, ceea ce au probat de multe zeci de ani capitalistii timpurii (adica separarea pe "caste", dupa venit, ocupatii, etc), "savuram" si noi din plin astazi. Este normal, zic eu. Sa speram ca nu ne vom vinde si sufletul.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Eu cred ca totul e chestie de educatie si de bun simt din amindoua partile si nu cred ca el, capitalismul, e de vina.

Cind eram copil mi se reprosa ca nu am rochii frumoase, dar ma jucam asa de strasnic ca apoi ma lasau in pace.
Cind am crescut mi s-a reprosat ca nu eram de famile destul de buna, caci in familia fostului erau "intelectuali", din partea mamei erau tarani si el facuse gradinita germana !

Vacantele nu le facem decit noi doi si copiii, asta evita multe chestii neplacute care nu tin neaparat de bani.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otis41 spune:

Din pacate, multi uita de unde au plecat si au fite de mari bogatani. Dar nu este o regula generala. Eu am si prieteni cu multi bani si cu mai putini, depinde de educatie.
Ai reusit continua, n-ai reusit continua!
Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

situatia e neplacuta...
Si noi avem prietenii din 3 categorii:
-venit aproximativ egal
-mai putin decat noi
-mai mare
Incercam sa ne adaptam deficare data: daca au venituri mai mici mergem unde vor ei si se simt ei bine, la cei cu venituri egale hotaram de comun acord si la cei cu mai multi incercam sa facem fata, uneori evitand intalnirea daca e necesar.
Pana acum nu am pierdut prieteni din cauza diferentelor de venit, dar timpul nu e trecut!

"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
http://community.webshots.com/user/flafi1

Mergi la inceput