Mamici Noiembrie-Decembrie 2005 (6)
Raspunsuri - Pagina 9
RaluD spune:
Anda, 
Esti super. Daca poti sa mananci carne, de ce nu mananci Monti? Intra la subiectul "Montignac... ce am mancat azi" si sunt convinsa ca o sa gasesti multe retete delicioase acolo.
Daca mananci Monti, poti sa papi tone de mancare si NU o sa te ingrasi.
Eu am acum 14 sapt si nu m-am ingrasat nici un gram. Da, burtica e umflata, pt ca beau sucuri acidulate,
dar cantarul electronic imi arata aceeasi greutate ca acum 2 luni!
Si nu ma abtin deloc de la papa, sa stii.
Exemple de meniuri Monti: sufleu de conopida cu cascaval la cuptor, friptura cu salata, rosii sau vinete umplute, supa de pui sau de vita (fara cartofi), supa de linte, sarmalute cu orez brun si iaurt, gulas fara faina (yummy), paine prajita cu gem fara zahar, iaurt 0% sau ton in suc propriu cu paine prajita - astea la micul dejun (sunt unele la Mega Image super bune, frantuzesti...) si asa mai departe.
Problema e ca la Monti nu ai voie dulciuri, paste sau cartofi, dar, veste buna, ai voie ciocolata amaruie (nu multa).
Curaj, se poate, vei reusi!
Multa bafta! 
Bic spune:
Doinna, chiar asa se cheama, "giner". Este acea chestie roz sau alba pe care o maninci alaturi de sushi. Se gaseste la health food stores fie radacina naturala (nu de aia ai nevoie, aia-i pentru gatit), fie murat la borcane. Se mai gaseste si la supermarket=uri, la raionul de mincaruri asiatice sau "ethnic food."
Eu azi m-am trezit cu ametzeala si vaz ca nu m-a lasat inca.
Anda mincacioasa, incearca mai multa fibra si sa vezi ce-ti trece pofta de dulciuri.
DPN 2.11.05
pineapple spune:
N-am maiintrat de mult... Ma bucur ca sunteti bine si mancacioase acum ca au mai trecut greturile, din pacate la@mine nu prea e nimic in roz, la analize mi-au descoperit toxoplasmoza titru de 160, ar fi la limita, adica de aici incepe ce-i prea mult
Stie cineva ceva despre asta? Aveam 10 saptamani cand am facut analiza. Sau care sunt valorile considerate in Ro sau alte tari? Ma agat de orice cifra, disperata. Am repetat ieri analiza pentru anticorpi IgM si IgG dar rezultatele vinintr-o saptamana
asa ca am timp sa ma tot chinui pana atunci.
Problema a doua e ca duminica ma internez si marti fac cerclaj. Era programat de mult de la prima sarcina, pentru asta eram pregatita, dar m-a surprins ca trebuie sa stau cam o saptamana in spital...
In fine, dupa vestea cu toxoplasmoza ce sa ma mai afecteze??
Va urez liniste si pace la burtici si sper sa vin cu vesti bune dupa, poate e asta saptamana neagra la mine si trece...
coralia76 spune:
Off Anda de-as manca la fel ca tine cred ca mi-as petrece toata ziua pe la baie..eu sunt la extrema cealalta..Ieri m-am bucurat ca am mancat cate ceva mai consistent(o ciorba de salata) si ceva pireu cu salata de varza..dar peste vreo ora cine statea la un pas de 
?
Sper sa treaca sa fiu si eu ca inainte cand mancam orice si la orice ora...
E ciudat cu doctorii astia si cu analizele..in orasele mai mici am observat ca nimeni nu recomanda analize speciale(toxo,CMV)..in Bucuresti in schimb toti numai de asta vorbesc..daca n-ar fi internetul sau forumul asta chiar ca nici prin cap nu-mi trecea sa mi le fac si eu din moment ce nimeni nu pomeneste de asa ceva.
Va pup si sa auzim numai de bine!
lavi02 spune:
Anda esti mortala!!!
Totusi ai grija ca kg in plus iti ingreuneaza nasterea fie daca e normala, fie daca e cezariana. Cezariana la superaponderale se vindeca greu.
Ina, am sa intreb varsta mamicilor. Varsta lui Felis de pe forum nu o stiu si mi-e jena sa intreb.
IrinucaR spune:
Am gasit Royal Tonic Prenatal la Farmacia Iedera
sa vedem cum evolueaza pofta de mancare (sunt foarte curioasa) in rest totul e ok. Le-am gasit totusi la set adica Tim I si II&III si au costat 185.000 (Anda77 ia aminte!!!!)
Ma asteapta o zi grea si un week-end si mai si!!!
Spor la treaba!!
Week-end placut!!
IrinucaR
13+
www.irinucasisoru.3x.ro
anda77 spune:
fetelor, ma bucur ca v-am distrat, dar sa vedeti ca dimineata, cand nu stiu cu ce sa ma imbrac si plang langa sifonier, nu mai este la fel de distractiv...
RaluD, please unde gasesc alimente permise in regimul Monti? In forumul "la bucatarie", la pag. 6 am gasit discutia "retete Montignac(2)", dar nu inteleg tot daca am pierdut partea I, inceputul . Aici sunt retete, dar n-am lista alimentelor, principiile regimului...Poti sa ma directionezi cumva spre prima parte, ca nu sunt in stare s-o gasesc?
Bic, eu nu poftesc dulciuri in special. eu mananc ORICE, IN ORICE CANTITATE, ORICAND. Imi trebuie ori ceva sa-mi diminueze pofta de mancare (doar pastilele, dar sunt interzise in timpul sarcinii, in mod evident) sau ceva, un regim care sa-mi permita sa mananc cantitati mari dintr-un aliment si sa-mi interzica altul. La ce apetit am, prefer un regim de cantitate, nu unul in care am voie orice dar in cantitati mici. Asa mancam inainte de sarcina, dar atunci nu aveam asa apetit, nu omoram oameni pentru mancare, ca acum...

lordra spune:
Anda, dar daca ai schimba nitzel directia gandului? Mancarea tinde sa devina o obsesie la tine. Pur si simplu te gandesti ca nu mai ai voie sa mananci asha de mult (si daca te concentrezi pe chestia asta, iti garantez ca-ti iese).
De cate ori mi-am impus sa nu mai mananc/beau ceva mi-a iesit. Am renuntat la cafea, la ciocolata (si sunt mare amatoare) la sucuri...
Si doar fiindca mi-am propus asta.
Eu zic sa incerci si varianta asta...altfel,iarta-ma ca-ti spun, dar nu te vad bine. E clar ca la tine foamea vine doar pe sistem nervos, asha incat tre' sa lucrezi din greu pe directia asta.
Hai pofte moderate!
Lordra
bb_alinus spune:
Anda,
Si eu am inceput sa mananc cam in stilul tau, in momentul in care am inceput sa iau niste vitamine prescrise de doc gineco! Vitamine pe care am incetat sa le iau din cauza ca devenisem oarecum parano', daca nu mancam tremuram toata! Iar acuma mananc destul de normal, poate un pic cam prea copios dimineata si mi-am mai adaugat o masa - goute cum zic francezii - pe la 16h, dar asta e tot!
Acuma depinde evident si de organismul fiecaruia!
Pupici la mamici,
Alina
13+