Mamici Noiembrie-Decembrie 2005 (6)
Raspunsuri - Pagina 7
lordra spune:
Anda, vad ca si tu iei prenatalele Royal Tonic. Scuze, n-am stiut
si de-aia i-am scris Irinucai ca era vb. de mine si nu de tine. Am crezut ca doar eu am alergat dupa prenatalele astea, insa vad ca mai sunt si alte fete incantate de ele.
Ce bine!
Lordra
maria_alexia spune:
Buna fetelor!
Pico, si eu citisem despre picaturile de nas ca nu sunt bune pentru ca sunt in principiu vasoconstrinctoare si i-au putea face rau vaselor de sange micute ale lui bebe.
Si eu am trecut printr-o raceala acum vreo 10 zile, dar am pus in nas Nazomer (=apa de mare microbiologic purificate) si ser fiziologic. Pentru gat m-a ajutat mult tinctura de propolis, 5-10 pic. intr-o lingurita de miere. Si multa miere si vit. C in general. N-as fi crezut, dar am trecut foarte repede si bine peste raceala, chiar fara medicamente.
As vrea sa va intreb si eu ceva: voi luati cumva supliment de fier? Mie mi l-a dat ieri medicul de familie, nici nu stiam ce se ascunde sub numele medicamentului ca altfel intrebam, si am fost tare mirata sa vad ca e fier. Acum citesc ba ca se da, ba ca se taie caci iti accentueaza starea de rau... Voi cum faceti ?
Maria
coralia76 spune:
Maria nu e cazul sa iei supliment de fier daca nu ti-ai facut inca analizele.Numai in urma analizelor daca se constata o deficienta de fier se ia supliment altfel te poti trezi cu constipatii asa fara rost in conditiile in care hemoglobina e normala si sideremia la fel.daca hemoglobina e scazuta atunci intra-devar n-ai ce face si trebuie sa iei supliment ca altfel nu-i bine nici pentru tine nici pentru bebe.
lavi02 spune:
Maria, gand la gand cu Coralia, de ce sa iei fier de acum daca n-ai anemie dovedita? Medicii astia de familie uneori o mai dau si in bara! Fierul accentueaza greata. In trimestrul III se cam da preventiv pt ca ATUNCI isi face bb rezervele de fier pt perioada can bea numai laptic de mama care este mai sarac in fier. Nu ACUM.
Ina, eu si seara mor de somn, de pe la 9 jumate sunt varza. Saracul sot, tot el se ocupa sa o culce pe Silviuca. Si el o si scoala si imbraca dimineata ca eu dimineata ... tre' sa ma ridici din pat cu macaraua. Azi am o banana la mine si mi-am luat niste mere in drum spre servici. Dar si un pepsi ca n-am apucat sa beau cafea. Stiu, stiu ca nu e bun, omorati-ma!
De triplul test, tocmai am auzit ieri si de 2 cazuri concrete la care daduse fals negativ, daduse risc mic si s-a dovedit ca bb avea Down. Asa ca eu cred ca imi asum riscul si nu-l fac. Mai ales ca am aproape 27 de ani. Daca as avea peste 30 cred ca l-as face totusi. La peste 35 in unele tari se face obligatoriu amniocenteza.
lordra spune:
Lavi, sa-l ia naiba de triplu test. Trebuie sa vb. foarte clar cu medicul meu, sa cantaresc bine avantajele si dezavantajele, dinainte de a-l face. Nu vreau nici sa ma catzar pe peretzi de frica, in cazul unor rezultate false (pozitive/negative).
Chestia e ca nici macar n-ai certitudinea unui diagnostic. Il faci si o sa te tot gandesti tot timpul daca rezultatele is corecte au ba.
La naiba!
coralia76 spune:
Va tot citesc cu triplul test asta...la noi in Sibiu cred ca nici nu se face asa ceva..cel putin eu in cate cunostiinte am care au copii mici sau acum sunt gravidutze nimeni nu a facut asa ceva...Maria,Tania voi stiti daca se face in Sibiu?
maria_alexia spune:
Multumesc mult, fetelor, pentru raspunsuri .

Asa ma gandeam si eu, sa mai aman fierul asta. Oricum, de-abia maine fac analizele (daca am noroc). Apoi mai vedem...
Am inceput sa fiu si eu tentata de varianta cu prenatalele de la Royal Tonic. Ma gandesc sa fac acum analizele pe "curat", apoi sa le incep.
Cora, nu stiu de triplu test, dar, din cat va tot citesc pe voi, ma conving ca nu merita stresul.
Eu inca mai cantaresc daca sa fac toxo si rubeola. Contact am cam avut cu ambele, sper sa ma fi imunizat...
IrinucaR spune:
lordra, de la tine stiam de ele... dar stiam ca anda77 tocmai isi cumparase!!!
Te rog trimite-mi PM cu numarul de telefon si sa-mi povestesti cum ai procedat si cat te-a costat toata smecheria.
Eu sunt disperata pe vremea de afara
ma doare capul de mooor!!!
IrinucaR
13+
www.irinucasisoru.3x.ro
lordra spune:
Maria Alexia, fa neaparat IgM-u' pt. toxo. (chiar daca ai o oarecare imunitate pot exista recidive ale bolii). Analiza pt. rubeola potzi sa n-o mai faci daca stii sigur ca ai avut.
Mai fa si analiza completa (IgG+IgM) pt. CMV. Este, la randul ei, foarte importanta.
adi71 spune:
Buna,
Ma primiti si pe mine in "mamici de noimbrie"?
Sunt adi71 si mai am un baietel care si-a dorit o surioara.
Sper sa fie asa.

um 09feb05