Bebelusi de ianuarie-februarie2005(14)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48009" target="_blank">Continuarea la Bebelusi de ianuarie-februarie 2005(13)
ALEXANDRU (Bellamia)-23 nov- (n.2,100kg/44cm,S.A.8) -5,700kg/60cm
VICTOR STEFAN (ana maria)-15 dec - (n.1,840kg/44cm,S.A.9,Dr.Anca Moia, Giulesti) -5,800kg/60cm poze
BIANCA MARIA(ingerasu)-21dec-(n.2,900kg/49cm,Dr. Ion Ionut/Giulesti)
RAYAN (Crinuta)-22dec- (n.3,100kg/49cm,S.A.10,cezariana,Dr.Nayel/C.F.R.2) -7,600kg/66cm
DRAGOS MIHAI(Lali)-27 dec- (n.3,200kg/49 cm,S.A.10,Dr.Anca Alexandru/Municipal) -7,000kg/64cm
SERGIU DENIS(Coraly)-3 ian- (n.3,600kg/56cm,Dr.Todea,Stanca/Cluj)
SEBASTIAN (Adana)-3 ian- (n.cezariana,3,240kg,46cm,S.A10/Suedia) -5,715kg/58,cm????poze
MARA THEODORA(Megg)-3 ian- (n.3,200kg/50cm,Dr.Ina Moldovan/Municipal)
IULIA MARIA(Shinutza)-3 ian- (n.3,400kg/53cm,S.A.8) 5.650/62 cm
IOANA ELEONORA(simonadinca)-5 ian-
NECTARIE IOAN(Adita)-5 ian- (n.4.300kg/52 cm,Dr.Hadi/Cantacuzino) -8,100kg/60cmpoze
IOANA CLARA(Alina Gabriela)-6 ian- (n.3,400kg/51cm,Dr.Mihalache/C.F.R.2)
RARES DANIEL(o prietena)-6 ian- (Dr. Gilorteanu,Caritas)
STEFAN (aurelursu)–6 ian- (n.3,450kg/52cm,S.A.9,Dr.Cristina Vasiliu/Municipal) -5,600kg/52cm
ANDREEA OANA(Leta)-7 ian- (n.3,200kg/49cm,S.A.9,Dr.Dan Tutunaru/Elias) -7,200 kg/60cm la 3 luni si o saptamina) poze
ANDREI STEFAN (amary19)–8ian- (n.3,580kg/52cm,Dr.Ion Ionut,Giulesti) -3,850kg, 52cm,
TUDOR (tomasa)–9 ian- (n.2,100kg/44cm,Dr.Radoi Cristian/Municipal) -3,200kg/52cm,
SEBASTIEN STEFAN(oanacretu)–10ian- (n.3,460kg/51cm,S.A.10/Franta) -6,450kg/60cm poze1 poze2 poze3
poze4 poze5 poze6 poze7
MARIA THEODORA(cocolino)–10ian- (n.2,850kg/50cm,Dr.Ion Ionut/Giulesti)
RUXANDRA MARIA(V.Erica)-10ian -(n.3.300/48,S.A.9,dr.Tutunaru/Elias) -6,000kg/58cm
IOANA MARIA(Anuc)-10ian- (n.2,650kg/49cm/Municipal)
COSMIN DAVID(mia_tincu)–11ian- (n.2,650) -6,000kg/61cm
YAELY(eliy)-12ian- 7,300kg/63cm/Israel
MIHAI (amo2004)–13ian- (n.4,000/55cm,S.A.10) -7,450kg/62cm(3 luni) poze
MIHAI CRISTIAN(BDana)-13ian- (n.3,300/51cm) -7,150Kg/64cm poze
VIKTOR (Monique)-17ian- (n.3,800kg/59cm)
NATALIA(Lavinia345)-17ian- (n.3,280kg/52cm,CFR2,Bucuresti) - 5,460kg/61cm
SIMONA ANDREEA(andrutza)–17ian- (n.3,900kg/52cm,S.A.9,Dr.Dan Tutunaru/Elias) poze
MANDY STEPHANIE(Alina Maria)–17ian- (n.3,300kg,Olanda) -5,310/57cm poze
AMANDA MARIA(Cory35)-17ian- (n.4,435kg/57cm)
IRINA IOANA(Witchie)–18ian- (n.3,600kg/54cm,S.A.9) poze
MARC ANDREI(Mara2004)-21ian-
ROBERT BENJAMIN(Galaxy)-22ian- (n.3,500/51cm,S.A.10,Austria) -6,300kg/58cm
STEFAN (ja)-24ian-
MIHAI(la reveuse)-24ian- (n.3kg/50cm,Polizu,Dr.Lemnete,S.A.9)ALBERT ADRIAN(Rachel Owen)-27ian- (n.3,150kg/51cm,S.A.9,Dr.Dumitrescu/Municipal)
BIANCA MARIA(Kris)-27ian- (n.3,850kg/53cm, S.A.10,Dr.Militaru/Filantropia)(Dodos)- (n.3.400kg/53cm)
ALEXANDRA MARIA(Ubi)-31ian- (n.3,500kg/57cm,Dr.Badiu) -5,300kg/57cm www.ubi.ro/alexandra" target="_blank">poze
IOANA ALEXANDRA(corneliaa)-1feb- (n.4,000kg/52cm,S.A.10,Dr.Nicolae Cernea/Craiova) -6,600kg/60 cm) poze www.alex.dan-cornelia.com/" target="_blank">poze
LARISA STEFANIA(lilly)-3feb-
ANA MARIA(NataliaS)-4feb- (n.4,200kg/60cm,Dr.Doru Diculescu/Stanca/Cluj)
ANDREI RAZVAN(tigabita)-4feb- (n.3,500/50cm,S.A.9,Dr.Dan Tutunaru/Elias) -4,750kg/56cm
IUSTIN GABRIEL(gabi.i)-4 feb- (n.3.600kg/54cm,S.A.9) -4 apr(6,100kg/61cm) poze
RAZVAN(cici_2004)-4feb- (n.4,100kg/54cm,S.A.10)
GABRIEL(Catiflo)-4feb- (n.3.200kg/47,5cm) 3luni: 64cm, 5,700kg
REBECCA ANDREEA(Patricia Ardeleanu)-5feb- (n.3,300kg,Dr.Hamid/Medicover/Filantropia) -5,500kg/59cm poze
ANA MARIA CLARA(claudia_maria)-5feb-
ALEXANDRA(jone)-6feb- (n.4,750kg/54cm,S.A.9,Constanta) -6,700kg/60cm
DAVID RAN(Sara18)-8feb- (n.3,665kg/53cm,S.A.10,Israel) -6,800kg/60cmwww.geocities.com/sara_semida/bebe_DavidRan" target="_blank">poze
BENJAMIN-8feb- (2,380kg/48cm,Danemarca) - 5,300kg/58cm
TUDOR CONSTANTIN(Bestutza)-9feb- (n.3,100kg/50cm,S.A.10,Dr.Dan Tutunaru/Elias) -3,800kg/54cm
ANDREI(Kita)-10feb- (n.3,250kg/48cm,S.A.10,Dr.Badiu,Municipal) poze
NICODIM (Bagoiu)-11feb- (n.3,500kg,Municipal)
STEFANA(alipiticot)-11feb- (n.2,480kg/47cm,S.A.9,Dr.Mihalceanu/Cuza Voda/Iasi) -5,000kg poze
SARAH (RamonaS)-15feb- (n.3,200kg/52cm,S.A.10) - 5,500kg/62cm poze
CODRIN(lorellay)-15feb- (Dr.Ebanca/Craiova)
CRISTINA MIHAELA(ixxi)-18feb- (n.3,550,52cm,Dr.Ludmila Calaras/Titan) -4,900kg,62cmpoze
RADU ANDREI ALEXANDRU(Amaya)-18feb- (n.3,800kg, 52cm, Dr Hamid) 6,500kg, 60cm
MIRUNA ALEXANDRA FRANCESCA DARIA CATHARINA (Ancade)-18feb- (n.4,550kg/53cm)
RARES BOGDAN(alibeta)-19feb- (n.4,100kg/57cm)
MATEI(lbelciug)-21feb- (n.4,050kg/52cm)
SEBASTIAN (Clara03)-20feb- (n.3,150kg/50cm) -5,120kg/60cm
CODRIN STEFAN(Shobo)-21feb- (n.3,350/51cm,S.A.10,Dr.Dan Tutunaru/Elias) -6kg/63cm poze
DARA (Iana)-23feb- (n.3,700kg,S.A.9)
AILISH THEODORA(saphir)-27feb- 4,850kg, Israel - poze
CLARA SOPHIE(Viktoria)-7 mart- (n.4,300kg/52cm) - 4,670kg/56cm
30 si 36
Fetele de la care asteptam vesti:
Mihacele - DPN 04.01.05 RARES - Dr. Badea Iulian, Municipal
Norah - DPN 07.01.05
Carmene - DPN 22.01.05 ANA
Rs 143 - DPN 30.01.05
Cam33
Candy - ERIC
Vanto(tonela) - DPN 05.02.05 ROXANA THEODORA/TUDOR CRISTIAN, Dr.Visan Costel, Caritas
Laura Olariu - DPN 19.02.05 CARINA, Dr.Muresan, Ginec.Cluj
Elenutza
Rodicag
Littlemcg
Anadana
LISTA CU CUVINTELELE COPIILOR:
NG(de fapt AR aud eu), ME-ME, GHE-GHE,goaaghighi, MAMA - Sebastien Stefan (oana cretu)
leee-leee, igiiii, GA-GA, NG, GHE-GHE, GHIII, HAI-HAI, ME-ME;ABBUBU, HAAAAAAAU; LAI-LAI - Rayan (Crinuta)
NG - Ioana Eleonora (simonadinca)
NG, Aiii Iulia Maria (shinutza)
"Agaga" si "Maa-mee", "Gooo" - Andreea Oana (Leta)
NG, GU, GI, AI, AU, AGI, AGU, BU- Alex(bellamia)
Ng, Ai, Gu, Gi, Au, aga, agi, ng
ai,ge-uuu,tu-tu - Sebastian(adana)
goooo, aiii, leeeee,auuu,- Ioana Alexandra (corneliaa)
Ng ,Ae ,Ai-Iustin Gabriel (Gabi.i)
mmm-ma,ai-aa Mandy Stephanie ( Alina Maria )
NG, Achii, Arrchii - Codrin Stefan (Shobo)
Raspunsuri
gabi.i spune:
He ,he,he am reusit sa deschid subiect nou si in timpul asta l-am alaptat si pe Iustin .Acum a adormit ,ma duc sa-l pun in patut .Revenim...
Gabica mamica alaturi de Rebeca(11.12.2002) si Iustin(04.02.2005)
POZE
lbelciug spune:
Buna fetelor!
Ma mai tineti minte?
Sper ca nu m-ati uitat dupa 1,5 luni de absenta. Mi-ati lipsit foarte mult! Eu din pacate era cat pe ce sa trec in lumea cealalta. Viata m-a lovit destul de rau si am avut de trecut o mare cumpana. Slava Cerului ca am supravietuit! Starea mea de sanatate s-a inrautatit constant dupa nastere.
Povestea mea e destul de trista, dar daca aveti rabdare s-o cititi, eu v-o impartasesc pentru ca simt nevoia sa ma descarc. In luna aprilie am fost spitalizata si am suferit 2 interventii chirurgicale. Daca mi-ati vedea burta... v-ati speria cu siguranta. Arata de parca ar fi a lui Frankestein! :( Of, ca tare greu mi-a fost! Nici nu va inchipuiti cat de mult am suferit. :( Mentionez ca inainte de sarcina eram un om absolut sanatos si f. rezistent la boli.
Se pare ca de la tratamentul hormonal administrat in timpul sarcinii (ma refer la utrogestan->atentie fetele care se gandesc sa mai aiba un bebe!), pe fondul unui colecist mai lenes, ficatul meu a inceput sa produca calculi, adica pietricele. Primele semne (dureri in zona stomacului) le-am avut din luna a cincea, dar am fost banuita de gastrita. Asa cum stiti si voi, investigatii serioase nu se pot face in perioada de sarcina. Dupa nastere am inceput sa am crize f severe, manifestate prin dureri in cosul pieptului cu radiatii in coloana. Nu ma puteam linisti decat cu antispastice administrate injectabil sau prin perfuzie. Am mers la Spit. Cantacuzino si in urma unei radiografii la stomac mi s-a pus diagnosticul de ulcer cu toate complicatiile posibile. Mi-am cumparat tratamentul prescris sperand sa ma linistesc. Din pacate n-a fost asa. In aceeasi perioada am mers la ginecolog pt controlul de 6 sapt., ocazie cu care mi s-a facut un chiuretaj pe motiv ca am cheaguri de sange in uter. Chiuretajul mi s-a facut cu anestezie generala, relaxare care (mi s-a explicat mai tarziu) a provocat migrarea pietricelelor catre caile biliare. Imediat mi s-a instalat icterul mecanic si am inceput sa ma simt si mai rau. Norocul meu a fost ca in aceeasi zi am plecat la Braila, la parintii mei pt a beneficia de ajutor cu copilul dar si de ingrijire adecvata ulcerului. Mama mea care este asistenta medicala si-a dat seama ca ceva nu e in regula si mi-a facut urgent cateva analize de sange. Rezultatele au iesit foarte proaste, drept pt care m-a dus la spitalul unde lucreaza ea ca sa ma vada un doctor internist la ecograf. Imediat mi s-a pus diagnosticul corect: angiocolita acuta litiziaca. Deci nici urma de ulcer!!! A doua zi urcam pe masa de operatie riscul ca vezica biliara sa mi se sparga si sa fac deci peritonita fiind foarte mare. Chirurgul, un om de nota 11, mi-a indepartat colecistul mult marit si aflat sub tensiune si ulterior mi-a curatat caile biliare de toate pietricelele care blocau circulatia bilei. Mi s-a instalat o sonda si un un tub de dren. La 2 sapt dupa operatie mi s-a scos sonda din coledoc (canalul care leaga ficatul de stomac si prin care circula bila), dar fiind foarte rigid, coledocul mi s-a rupt si astfel bila mi-a invadat cavitatea abdominala. Acesta e momentul cand mi se face a doua interventie pentru indepartarea bilei scurse prin coledoc si care imi provoca dureri infioratoare. Mi s-a repus sonda si tubul de dren. Revenirea dupa operatie a fost foarte grea. Pierdusem multe saruri si organismul meu era foarte slabit. Eram ca o leguma, neavand putere sa stau nici macar in fund. Au urmat 3 zile de perfuzii cu saruri, dupa care am reusit sa-mi revin. In final, norocul meu a fost ca 2 sapt mai tarziu, la indepartarea sondei, coledocul a rezistat si astfel am reusit sa ma repun pe picioare. In prezent sunt acasa, inca in convalescenta. Imi este f. greu ca nu pot lua copilul in brate, avnd interdictie la ridicarea greutatilor. Matei este insa sanatos, a crescut foarte bine cu humana 1 si la 2,5 luni are deja 6.5 kg. Pe perioada de spitalizare mi-am muls sanii in speranta ca cel mic va accepta sanul. De 2 zile incerc sa-l hranesc de la mine, insa dupa 10 minute incepe sa planga si sa se enerveze. Fetelor, ce ma sfatuiti? Sa renunt la alaptat? Eu reuseam sa scot cu pompa cca 50-60 ml, ceea ce reprezinta jumatate din masa lui normala. In prezent ii dau san atat cat accepta, dupa care ii completez cu 70 ml lapte praf.
Va urez multa sanatate si toata fericirea din lume, alaturi de BBii vostri. E adevarat ca e greu sa cresti un copil, dar este incomparabil de greu si de dureros sa nu fii sanatoasa tu ca mama si sa nu-ti poti ingriji puiul...
Liviana - mamica lui Matei
V. Erica spune:
Uffff, Doamne... Liviana ce ghinion ai putut sa ai, tocmai cand aveai nevoie mai mare sa fii sanatoasa pt puiul tau... Iti doresc refacere rapida, sanatate multa si tot ce e mai bun pt tine si puiul tau. In privinta alaptarii nu stiu ce sa-ti zic... daca te simti in stare sa alaptezi, avand in vedere ca esti slabita dupa operatii, si faptul ca alaptarea iti consuma si ea bateriile, mai insista un pic. Medicul ce ti-a zis? Oricum trebuie sa te gandesti un pic si la tine, puiutul creste bine-merci si cu formula, e important sa poti avea grija de el. Dumnezeu sa te ajute sa iei decizia cea mai buna. Sa fiti sanatosi!
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)
http://photos.yahoo.com/danamilea71
Shobo spune:
Doamne, Liviana, ce ti-a fost dat sa induri! ... Doamne, cum am citit mesajul tau am multumit Domnului ca sint sanatoasa si imi pot creste puiutzul si ca pot alapta asa cum e, mai cu scinceieli, mai cu altele... dar sintem sanatosi. asa rau imi pare de tine... bebeii nostrii sint nascutzi in aceasi zi, mai tii minte sper?! si al meu are 6,7kg cu sin.
stai linistita caci creste si cu formula -incearca sa nu te stresezi prea tare cu sinul, poate ar fi mai bine sa te mulgi si sa-i dai cu bibe macar laptele tau, daca sinul nu-l mai vrea.
sanatate multa si Doamne ajuta!
pupici
Mamica lui Bibishor
Dr. Tutunaru - ELIAS
gabi.i spune:
Liviana cum sa nu ne amintim de tine cand am vazut ce mult ai scris m-am gandit ca poate ai fost plecata si nu ai putut sa ne scrii dar cand am citit am plans.Doamne prin ce ai putut sa treci...bine ca sa sfarsit si ca tu si bebe sunteti bine .Cu alaptatul nu stiu ce sa-ti zic ,i-ti dai seama ca bebe nu mai este obisnuit la san si este mai greu pana se va obijnuii din nou ,dar daca tot te-ai chinuit sa te mulgi prin spital mai incearca si cand nu mai vrea ii dai biberon fie cu formula fie cu laptele tau.Mult succes si multa sanatate.
POZE
gabi.i spune:
Este mesajul scris de Ana-maria .Eu acum am vazut ca ea deschisese subiect si m-am gandit sa-i copiez mesajul aici.
Anda imi pare tare ca te-ai necajit la botez. Iar in ceea ce priveste intarcarea, eu cred ca trebuie sa fii mandra de tine ca ai reusit sa alaptezi atata vreme cu toate ca docotrita te tot sfatuia sa completezi cu lapte praf.
Anda si Patricia mi-au placut pozele de la botez. Aveti niste fetite superbe!!! Deja m-au apucat emotiile pentru sambata.
Shobo la tine cum a fost? Vrem amanunte!!!
Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
--------------------------------------------------------------------------------
Editat de - ana maria on 09/05/2005 10:54:36
Ana-Maria mii de scuze si sper sa nu te-ai suparat ca ti-am copiat mesajul aici.
POZE
PatriciaArdeleanu spune:
Liviana, bine ai revenit!! iti doresc multa sanatate si refacere rapida. M-am ingrozit cind am citit, chiar ma gindeam de multe ori de ce nu mai scrii si tu. Stiu cum este, si eu am trecut prin niste momente chiar cind avea Rebecca 3 saptamini si a fost cumplit, noroc ca mi-am revenit repede. Nimic nu e mai greu de suportatd decit sa stii ca nu poti avea grija de copil.
Ana-Maria, multumim pentru aprecieri!
si eu am fost emotionata inaite, spre fericirea mea, totul a iesit foarte bine. Astazi am respectat traditia si am facut baitza de dupa botez .
Anda, ti-am admirat si eu papusica! nu mai fi necajita, a trecut totul, ea e bine, sanatoasa si crestina!
Patricia si Rebecca (05.02.05)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/danana_me/my_photos
Leta spune:
Bine ai revenit, Liviana, si asteptam de-acum incolo numai vesti bune. Sa te refaci repede - repede.
Incearca sa iti refaci lactatia cu Galactogil. Daca nu reusesti, nu iti face mari probleme - copiii cresc bine si cu lapte praf. Uite, Deea are 4 luni si cca 8 kg - alimentata la sin doar o luna si jumatate. Acum papa lapte praf, suc, supita cu puiutz.
Esti sigura ca Utrogestanul are legatura cu necazul prin care ai trecut?
Leta si un bebe
POZE
Want my life back...
Shobo spune:
am pus poze noi si inclusiv DE LA BOTEZUL DE SIMBATA
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dradetchi/album?.dir=/bf2b&urlhint=actn,ren%3as,1%3af,0
VA INVITAM SA LE VIZIONATZI!!!
pupici
Mamica lui Bibishor
Dr. Tutunaru - ELIAS
Shobo spune:
Heloooo!!!
Am avut si noi botezul simbata pe ploaia aceea nasoala, insa desi ploua super tare si tuna si mai tare chiar in timpul slujbei, bebeul meu a fost CEL MAI CUMINTE!!! n-a zis nici milc, nici macar cind l-a bagat in cristelnitza ... ca se mirau toti cum, nimic????? si l-a pupat mami imediat dupa, cind il imbraca impreuna cu nasha si GATA... a inceput sa scinceasca nitelush la final, dupa tot ritualul dar tati luase un ceiutz in termos si i l-a dat lu' bebe si a fost SUPER ok. avem si poze mai jos... in rest ploaia a stricat un pic atmosfera, in sensul ca a tb sa facem poze in biserica, nu pe afara, si unii invitati nu au mai stat la chestia asta si am facut seara la restaurant, dar fara bebe. Noi nu l-am mai luat la restaurant, eu alaptez si si aSA face urit la sin des si ne-a fost ca-l stresam prea tare si pe el si pe noi... asa, a papat laptic muls de la mamica din timp acasa cu Buni si a fost tare cumintzel... oricum cei de la mese au vazut pozele de la biserica pe camera si a fost ok. vom mai face poate o petrecere la restaurant cind va face 1 an si atunci va fi si el pe acolo, ca sarbatorit. mi-as fi dorit sa fi avut la restaurant o camera unde sa-l tinem dar era mult prea complicat... se mai putea sa facem la un restaurantul unui hotel si sa inchiriem acolo o camera, dar asta insemna bani in plus, si noi n-am facut botez cu dar in plic, deci oarecum nu ne puteam scoate cheltuiala... bebe a primit cadouri ff frumoase: pat pliant, scaun masina pina la 4 ani, interfon de bebe si multe hainutze...
Anda , imi pare rau sa aud asa de botez la voi, ce sa zic, si eu m-am gindit ca vremea aia o sa ne strice tare atmosfera insa a fost ok pina la urma! si eu am avut emotii dar se pare ca bebe nu le-a luiat de la mine... eu zic sa uiti momentele acelea si sa treci peste ele... gindeste-te ca o poti aniversa la 1 an super frumos daca vrei, poti chema prietenii apropiati acasa sau altundeva si faci cum vrei tu!
Patricia , felicitari si tie pt. botez, mna bucur ca bebe a fost linistita!
Eu una sint tare impacata ca bebe acum e crestinat si uite, chiar mi-a dormit noaptea trecuta 6 ore, ceea ce la bebeii alaptati EXCLUSIV e SUPEEEEEEEEER!!! , probabil ca si crestinatul a avut ceva de spus, dupa cum toate femeile mai in virsta mi-au zis: sa vezi mama ce se va linisti acum :))
POZE NOI+DE LA BOTEZ
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dradetchi/album?.dir=/bf2b&urlhint=actn,ren%3as,1%3af,0
pupici
Mamica lui Bibishor
Dr. Tutunaru - ELIAS