Bebelusi de sept - oct 2004 (43)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danina spune:

Oanamc eu cu Dienutei mele i-am dat ceai de pe la 2,5 luni tot asa la insistentele babelor din familie insa sa stii ca nu i-a fost deloc rau si acum bea doar cand vrea ea nu trebuie sa insist,doar cand ii e sete cu adevarat desi eu inca alaptez, bine ca acum am inceput diversificarea si e normal sa ii dau.
Eu cred ca ar trebui sa faci cum crezi tu ca e mai bine asta e parerea mea nu e nici bine dar nici rau nu are ce sa ii faca.
Cat despre suzeta nu a vrut-o de nici o culoare pana pe la 3 luni si ceva iar acum ff rar mai mult se joaca cu ea nu e fan asa ca vezi si tu care reactia ca ei tot cum vor ei purced.

Danina Diana - strengarita familiei
PAULA - DIANA NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Hihihi! M-am ingalbenit (la stelute). Sper sa nu pice iar forumul si sa dau inapoi....Oricum, eu savurez momentul.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionella3003 spune:

quote:
Originally posted by oanamc

Sunt o proaspata mamica, bebelina mea are 3 saptamani si m-am gandit sa intreb mamicile cu experienta despre o problema spinoasa care creeaza mari dispute in familia mea: sa dam sau nu ceai fetitei?
Cred ca trebuie sa precizez ca imi hranesc copilul exclusiv la san si imi e frica sa ii dau ceai cu biberonul ca sa nu refuze sanul, la fel si cu suzeta, pe care nu i-am dat-o cu toate ca sunt sigura ca ar mai calma-o putin cand se chinuie cu colicile.
Toata lumea din jurul nostru, inclusiv pediatrul, mi-au spus sa dam fetitei ceai sa nu se deshidrateze(uneori are buzitele uscate) si sa nu se constipe(face rar KK si de cele mai multe ori stimulata) dar majoritatea mamicilor de pe forum( mamici de martie-aprilie 2005)nu dau bebeilor ceai.In plus, am citit in reviste( superbebe, mami...)ca bebelusul hranit exclusiv la san nu are nevoie de nimic altceva pana la 6 luni.
Ce sa fac?
Voi cum ati procedat?

Pupici dulci,
Oana si bebe Letitia Medeea

http://community.webshots.com/user/oanamucenicu

buna, oana!

ma bucur sa vad ca sunteti bine! Eu i-am dat ceai lui alex, in primele luni numai cand ii dadeam pastilele de vigantoletten, sau cand ii dadeam picaturile de bonnisan (sau sabsimplex). Deci... cam 3 lingurite de max. 2 ori pe zi. MAi serios a inceput sa bea cand am inceput diversificarea (la 4 luni jumate). Multa sanatate!!!

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionella3003 spune:

quote:
Originally posted by aissa

Hihihi! M-am ingalbenit (la stelute). Sper sa nu pice iar forumul si sa dau inapoi....Oricum, eu savurez momentul.

felicitari!!!

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Buna,
Am visat si eu ca Amelia avea 4 dinti si eu tot nu intelegeam cum nu i-am vazut pina atunci.
O fi vre-un semn, cred ca trebuie sa fiu pe faza.
Trebuie sa spun ca Amelia nu maninca... ce inainte minca putin, acum nici atit. Lapte abia adunam 300 g pe zi.
Greu, greu.
Mihaela, ca ai intrebat, Amelia are 66 cm, masuratoare facuta de mine, in seara cind ne-a lasat dr fara ghips.
Vad ca toata lumea e mai lungana si ma grasana pe aici, dar asta e, sa fie asta unica problema la noi.
Amelia mea sufera acum de.... alintatura.
Trebuie sa stai toata ziua cu ea si sa-i cinti, sa-i vorbesti. SI auziti ce-mi zice taica-sau. Eu ii cintam, fericita, ca a tacut, iar el cica: nu vezi ca mai rau o indispui. Bineinteles ca in gluma, dar mie pe loc mi-a pierit cintarea.
Cum o lasi singura incepe cu : bdi, bdi si ma cheama numai pe mine: mama, mama. Tata zice numai cind e in dispozitie buna.
Nici o jucarie nu o pasioneaza mai mult de 20 min si are o satisfactie enorma daca ii dau sa bea ea din biberon apa sau ceai. Cum il prinde il baga in gura, lasa sa curga apa in gura si sufla din buze si e tare fericita, chiar daca e uda pina la piele si trebuie schimbata.
Apropo, mie doctora mi-a zis vara sa intrerup Vigantolul... nu mai inteleg nimic.
Si eu ii dau Fier, dar numai 8 picaturi pe zi, asa mi-a zis. I le dau pe toate odata la masa de fructe.
De dormit, Amelia doarme in patutul ei.
Pina vineri cind a avut anestezia dormea in coltul celalat al camerei.
dar de vineri,i-am lipit patutul de al nostru si o tineam de mina ca tresarea si racnea.
Acum nu mai racneste, dar o mai tin citeva zile sa fiu sigura.
Danyce, imi ploua in gura de tort. Cred ca sotul tau e foarte fericit sa aiba asa o sotie, care le reuseste pe toate si inca le face bine, nu asa.
Pufy, felicitari pentru tati, sa fie intr-un ceas bun. si pentru doctoras ca a zis : mama
Geo, imi pare bine ca nu are nimic Dami. Si eu am auzit ca in unele cazuri daca pe la 8-9 luni nu se tine bine in fundulet se face radiografie ca sa vada daca e totul ok.
Acum nu vreau sa sperii pe nimeni, dar la spital iera o fetita de 2 ani care avea luxatie la ambele picioare si zicea ca a vazut maica-sa ca la inceput nu se tinea in fundulet, dar nu si-a dat seama decit cind a inceput sa mearga aiurea.
Anne 33, sa-ti traiasca fetele si sa te bucuri de ele.
Eu nu ii dau Ameliei din mincare noastra. Si inca nu am facut mincaruri ca sa ii pot da si ei din ele.
Dar ieri a fost soacra-mea pe aici si cind am intrat in camera ii dadea pateut de la FornettiE adevarat ca Ameliai il apucase fericita cu amindoua miini si vroia sa il indese in gura, dar nici asa... eh, bunicile astea...
Ups, ma cheama donshoara ca tati a iesit la magazin, ma intorc mai tirziu

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Aissa, bravo!Asteptam tot mai multe mesaje de la tine.

Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit

Alma, sufletel mic si iubit -noi
Alma, sufletel mic si iubit-si mai noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Lilia, merci mult de aprecieri, dar sa stii ca mie imi vine sa rad de cate ori ma lauda cineva. Asta pentru ca sunt mereu critica la propria-mi adresa si nu sunt mai niciodata 100% multumita de ce reusesc sa fac. Ei, asta sunt eu. In alta ordine de idei, imi pare tare bine sa aud ca Amelia e mai vesela si ca se simte mai bine. Mii de pupici bebelusei tale curajoase.

Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit

Alma, sufletel mic si iubit -noi
Alma, sufletel mic si iubit-si mai noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Multumesc fetelor! Ma bucur si eu ca un copil...
Danyce, am vazut tortul si sunt pe spate deja! Esti o artista. Eu inca mai caut culori si martipan, la noi nu prea se gasesc. Pe culinar tot zic fetele care pe unde au mai vazut, dar sunt raritati si niste scumpeturi (martipanul, cel putin). Culori cica s-ar gasi in Metro si martipan in La Fourmi si cu prima ocazie cand gasesc iau si incep sa ma joc si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Danina, felicitari pt MA-MA...te cred ca a fost minunat momentul in care a zis mama! Hehehe, ce mai astept si eu sa zica mama Alexia mea!
Fier eu i-am dat 6 sapt cate 5 pic de 3 ori pe zi, i-am repetat analizele si acum ii voi da iar vreo 2-3 luni cate 7-8 pic de 3 ori pe zi dupa care ii voi repeta iar analizele.

Herra, eu ii dau ferum hausmann.
Cu dormitul...a mea adoarme numai singura, in pat, patut, oriunde dar numai si numai daca are ceva sa-si puna pe fata ( batista, scutec, cearceaf, paturica, prosopel, aparatorile la patut...orice).
Ziua doarme de 2-3 ori cate o ora...in rest energie si veselie cat cuprinde.

Anne, tortul e facut de mine...e foarte gustos si racoritor.
Cat despre bebelina...da, 7700 gr avea la 8 luni si 70 cm. Asa ca Giulia sta bine la capitolul asta si nu ai de ce sa-ti faci griji.
Si, la multi ani pt Ana-Maria...si nu esti deloc batrana ci esti o mamica tanara cu 2 copii frumosi!

Oanamc, ceai am incercat sa-i dau doar de colici cat era mica dar imi vomita de fiecare data asa ca am renuntat. Pana la 5 luni jumate nu i-am dat nici un fel de ceai....Am alaptat-o exclusiv pana la 5 luni cand am inceput diversificarea si totul a fost ok. Dupa ce am inceput sa-i dau cu biberonul de la 5 luni completare de laptic seara, in 2 sapt a renuntat definitiv la san desi aveam lapte. Poate a fost doar mai puturoasa a mea si a descoperit o metoda mai usoara de a papa. Suzeta i-am dat-o de la 3 sapt si a fost foarte bine pt ca o calma. De la 4 luni a renuntat singura la suzeta si nici macar nu vrea s-o vada acum desi inainte era prietena ei cea mai buna.
Oricum, asculta-ti instinctul si sigur vei lua cea mai buna decizie.

Va pup!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 8 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danina spune:

Mai ma omorati cu torturile voastre. Voi chiar aveti timp eu cand vin acasa nu visez decat sa ma intind 10 min dupa care maimuta e pe mine. Oricum daca tot insistati cu astfel de bunatati va treziti cu mine la usa nu glumesc.
Mai da incoace reteta Danyce ca cine stie ce ma apuca vreo data dar nu cred ca asa de bine ornat ca nu am rabdare.

Danina Diana - strengarita familiei
PAULA - DIANA NOI

Mergi la inceput