Bebelusi de noiembrie-decembrie 04 (44)
Raspunsuri - Pagina 7
misticgirl spune:
Buna,fetelor!
In sfarsit apuc sa va scriu si eu.
Sambata ,pe 7 mai,a fost botezat Nicholas Alexandru . Desi a fost o vreme super urata,noi ne-am bucurat de eveniment.Cred ca maine pun si poze in album. pana sa-l dezbrace, a dormit la nasa in brate,dar apoi a cam plans.Ce sa-i faci,era de inteles,fiind atat de obosit si vazundu-se in bratele altcuiva.El e obisnuit cu mine si cu tati...si cu mama mea,cat de cat.
Noutati avem multe,ca noi nu prea am postat pe forum...la 5 luni avea 6,5 kg si 66 cm.De la 3 la 4 luni a luat decat 250g,probabil din cauza laptelui meu sau din cauza ca isi consuma mare parte din energie topaind si chiuind.De la 4 luni jumate ii dau si Milumil 2 si san.I-am dat si suc de mar si morcov,iar de la 5 luni i-am dat si cereale (orez cu banane,care se dau dupa 4 luni).e innebunit dupa ele. Ma bucur ca macar mananca.Laptic papa cam 140-170 la o masa,depinde de ce chef are domnul sef LOL.Noaptea se mai trezeste o data in jur de ora 2-3 si ii dau san,dar adoarme instantaneu la loc.
Vreau de sapt. aceasta sa-i dau si supica de legume.
In ceea ce priveste activitatea lui zilnica: este argintul viu,sare,topaie, danseaza cand aude muzica,rade o gramada,nu vrea sa stea singurel,fara sa ma vada in camera.Ii plac jucariile viu colorate si galagioase si adora sa stea sustinut in picioare.Statul in fundulet este o placere,insa nu reuseste sa stea in echilibru prea mult,inca trebuie sustinut.Inca nu spune mama sau alte cuvinte,insa scoate tot felul de suntete (ghe-ghe,gu-gu,uuuu,mi,e-le-le etc).Si cand nu-i convine ceva se incordeaza si tipa. Trage totul de pe masa si adora sa roada pahare LOL.Cred ca il mananca rau gingiutele si are la bale cat pt tot cartierul.
Iesim afara zilnic pe putin 3 ore si acum ii place sa "vorbeasca" cu frunzele si cu pasarelele.
Am si eu o intrebare pt cele care au dat supica de legume bebeilor.. se fierb morcovul,pastarnacul si telina in cata apa? ca eu habar nu am..si mi-a spus doctora sa adaug cateva picaturi de ulei de masline..voi ati adaugat ulei de masline?
O.K. :va las acum,sper sa intru maine iar...ma duc sa bag la spalat o masina.
Claudia si Nicholas (25.11.04)
http://community.webshots.com/user/misticgirl
Jasmine spune:
Misticgirl,pt supa nu pui multa apa la fiert de la inceput,mai completezi pe parcurs.Dupa ce e gata supa,inainte sa-i dau sa pape,eu adaug o jumatate de linguritza de ulei si cateva picaturi de lamaie.E mult mai comestibila asa.
Roserb,si Radu "vorbeste" tot cam ca Mihnea.Si mai ales cand e suparat si protesteaza.
Mersi fetele pt info despre patutzul pliant,cred ca maine ajung prin Carrefour sa vad ce si cum.Probabil ar fi mai ieftine la Cora dar e fix in cealalta parte a orasului.
for2nity spune:
quote:
Originally posted by aime
for2nity tarcu ala e misto tare, cat ai dat si unde se gaseste on-line? sau mai degraba unde gaseste si o provinciala ca mine, la supermarket-uri, Metro???
www.babycomfort.ro , de aici am luat tarcul.A costat 6 milioane si mi-au cerut parca 400.000 pentru transport.
Otiliav, eu am noroc ca pot sa folosesc toti banii de CIC pe fanteziile mele. Intr-adevar e cam scump, si inca asta a fost pret cu reducere la oferta, cand l-am vazut anul trecut in vara era 7 milioane. Am avut noroc cu patutul, mi l-a adus o cunostinta direct de la producator, si cum oricum as fi luat tarc (care costa in jur de 3-4 milioane, nu? ) ce-am recuperat la patut am pus in plus la tarc...si uite asa. Uite asa il aburim noi pe tati care e un zgarcit dulce dulce ( a se citi cumpatat ) si care se ia cu mainile de cap cand comanda mami una alta pentru bebe mic si drag.
eu si printesa mea Alexia Cristina (6.11.2004)
paxela spune:
am venit si noi de la doctora
analizele sunt ok copilul nu e bolnav nu are nici un fel de problema inafara de gargauni in cap si nervi la masa
deci medical nu exista un motiv din care nu mananca ci pur si simplu ca nu vrea
a luat in 2 saptamani doar 100gr asa ca acum luam vitamine fier si peritol sper ca macar asa sa inceapa sa manance
Alexa si bebe Silviu ( 27.11.2004)
http://community.webshots.com/user/paxela
roserb spune:
Paxela, bine ca analizele au iesit OK, pana la urma il faci tu cumva sa manance pe bandit. Bianca mea nu a deschis gura sa manance ceva cu lingurita de placere , pana la 1 an. Tot ce era de lingurita ii indesam pe gat folosindu-ne de un intreg arsenal de carti, cantece, reviste si jucarii. E drept ca din biberon manca laptele si cerealele fara probleme, apoi iaurtul cu fructe ii mai placea. In rest, dezastru- ajunsesem sa facem niste combinatii gen supa cu lapte doar-doar o manca, am si infometat-o de la 8 dimineata pana la 6 seara (adica am lasat-o sa vedem daca cere) si nu am avut nici o satisfactie. Apoi a urmat pe la 1,5 ani o perioada in care manca incntinuu (deh, prinsese gust), iar acum zic eu ca ne-am normalizat la capitolul asta , numai supa nu vrea sa manance de vreo cateva luni. Macar mananca multe fructe...
Asa ca ... rabdare si tutun
Pupici lui Silviu cel grevist!
Jasmine, asa si Mihnea, mai mult la suparare "vorbeste"! Lasa , o sa fie mai potolit, ca taica-su , nu putem fi toti guralivi in casa asta!
Roxana&Co
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu
try spune:
Nu mai analizati greutatea lui bebe luata asa separat in 2 sapt. Au si ei perioade de stagnare si de bum. Nu sunt niste functii matematice sa creasca in greutate constant si fara abatere.
E recunoscut faptul ca bebelusii cresc in salturi: adica au perioade anume cand dintr-o data se lungesc sau iau in greutate. Si e normal ca apoi sa aiba perioade de relaxare la capitolele astea.
Numai daca nu ti-a luat mult in greutate in ultimele 6 sapt. ar trebui sa fie o problema. Alex a luat 500g in 2 luni ceea ce inseamna 125g in medie la fiecare 2 sapt., deci nu esti caz singular si, daca ai avut timp sa citesti toate mesajele, ai vazut ca mai sunt fete cu aceeasi "problema". Dar uite ca acum Alex s-a ingrasat un pic vazand cu ochii: probabil ca nu a mai castigat in inaltime si a reusit sa puna pe el si pare si el mai "inapanat", unde eu de regula ziceam ca am copil slabut.
Insa nu este iesit din comun sa ia atat in greutate in 2 sapt. Primele 3 luni sunt total atipice din punctul asta de vedere. Ne-am obisnuit ca ei trebuie sa castige mai mult in greutate si acum ni se pare putin cat castiga, insa e absolut normal sa evolueze asa.
Probabil ca undeva in viitor o sa-ti ia in greutate 1 kg intr-o luna...Mai ales acum ca ai aflat ca bebe e ok, nu-ti fa probleme. Si nu-l indesa fortat, eu am cunoscut un caz de asta unde bebe a mancat pasat pana pe la 4 ani din cauza ca mama-sa l-a indopat fortat (efectiv ii baga cu degetul pe gat pt. ca i se parea ca al ei copil nu mananca atat cat trebuie) si din cauza asta a facut o reactie (psihologic vorbind) la mancare. El nu asocia mancarea cu mestecatul si ca urmate atunci cand i se baga mancare in gura el nu mesteca si nu inghitea. Motiv pt. care a-l hrani a fost un adevarat chin (mancare numai pasata ca sa alunece usor pe gat) pana pe la 4 ani cand a inceput copilul sa priceapa explicatiile si rationamentele pt. care trebuie sa manance. Deci uneori vrem sa facem bine si mai rau stricam...
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
paxela spune:
try problema la el este ca nu manaca nu ca mi se pare mie ca nu manaca daica el mananca cam 300-400 de ml in total pe zi ceea ce e foarte putin
daca ar fi luat in greutate macar 150 gr in 2 sapt nu era problema dar asa cica ar fi prea putin
eu una incerc sa fiu cat mai calma sa merg pe ideea de inceput a dr ca mananca exact cat are nevoie nu manaca mai mult ca apoi sa elimine dar daca ea a inceput sa se alarmeze si sa ii dea tratament normal ca ma alarmez mai rau decat eram
sper sa nu devin si eu obsedata deocamdata incerc la biberon si lingurita nu as vrea sa ii bag pe gat nici macar cu seringa ,il las sa pape cat vrea si dupaia eventual mai incerc un fel de papa, metoda care dupa piure cu carnita merge, mai bea si putin lapte simplu
sper ca tratamentul sa isi faca efectul sa ma mai linistesc si eu si sa nici nu se intample ceva cu el
bits spune:
Eliza pt branzica faci in felul urmator:amesteci 1l lapte cu zeama de la 1/2lamaie si apoi pui laptele la fiert.se va taia iar baranza formata o pui la scurs intr-un tifon.
l-am pus pe Ken astazi intr-un premergator si sa vedeti ce fericit a fost,cand l-am luat a inceput scandalul.
ROSEBITZO cred ca nu prea il lasi pe Mihnea sa planga caci la nervi incep sa lege silabele.din cate am citit prin carti ei vb dar nu constientizeaza acum ceea ce spun,doar ne cearta.multa bafta
octy,KEN(1nov 2004)
paxela spune:
roseb mersi de incurajari
el nu mananca nici la biberon nici la lingurita si cand nu vrea sa manance nu mananca nimic orice ar fi si oricum as incerca sa il dau
dar si mama imi spunea ca asa am facut si eu cat am fost mica si soacramea ca asa a faut si sotul asa ca m-am linistit de tot sper sa nui il tina prea mult sa se faca repede baiat mare sa scapam de problema mancarii masurate
danamunti spune:
Buna fetele!
Jasmine noi avem aici patut de lemn si in tara d-ala pliant.Eu sincer prefer pliantul ca pot sa-l car dupa mine oriunde ma duc.Pliantul ni l-a facut cadou nasa.Sincer nu stiu de unde l-a luat,presupun ca de la Cora.
Eliza5 si eu am citit despre premergator si sincer nici eu nu vreau sa-l pun in el,drept pt care nici nu-i cumpar premergator.Am mai ascultat pareri care spun ca poti sa-l pui in premergator in momentul in care bebe sta bine in fundulet,deci pe la 7 luni.Insa eu nu prea vreau.Nu dati cu rosii!
Misticgirl si Eric face la fel.Se incordeaza si da cu toate alea de azvirlita.De bale nu mai zic ca face la 2 secunde o galeata.Trebuie sa stau cu cirpa dupa el.
Paxela stai mai linistita cu greutatea.Si Eric ia citeodata putin.Dar apoi isi revine.Si nu e prima oara cind se intimpla asa.De exemplu acum a luat 50 gr in ultima saptamina.Doctora mi-a zis ca acum deja o sa ia mai putin si chiar o sa stagneze la un moment dat,dar sa nu ma sperii.Si vreau sa zic ca Eric maninca nu se joaca.
MadalinaP te poti trece singura pe listuta.Intra cu nick-ul mami nov-dec 04 si parola care ti-o voi trimite pe pm.
Fetele noi azi am fost la plaja.Aici e o caldura care ne doboara,fapt pt care nici nu iesim afara in timpul zilei.Seara iesim cind se mai racoreste.Acum trebuie sa-i iau crema lui Eric sa-i dau pe el.Trebuie sa iau ceva cu factor de protectie mare.Bine,azi n-am stat la plaja.Doar ne-am plimbat pe-acolo.
Dana si Eric
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/munteanu_iuliana1979/my_photosEric Gabriel[url]